Προς το περιεχόμενο

Overclock σε MSI GTX 560 TI TWIN FRONZ II OC 2 GB

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σημερα αποφασισα να κανω οverclock στην καρτα γραφικων. Κατεβασα το MSI afterburner. Αρχικα εβαλα τον πυρηνα απο 880 σε 970 και την μνημη απο 1100 σε 1300. Το pc δουλεψε κανονικα για λιγο αλλα μετα εβγαλε μηνυμα οτι ο driver σταματησε να λειτουργει. Ετσι κατεβασα τα ρολογια και εβαλα το core σε 924 mhz και την μνημη σε  2237 mhz. Δουλευει κανονικα μεχρι τωρα ωστοσο παρατηρησα οτι ενω η μεγιστη θερμοκρασια που εφτανε η καρτα πριν το oc στα παιχνιδια ηταν 62 c τωρα φτανει 76 c!!! Τι να προσεξω και συμφερει να την αφησω σε αυτα τα ρολογια ετσι ωστε να εχω λιγω καλυτερες επιδοσεις στα παιχνιδια η να την κατεβασω στα stock για να μην καει. Απο τον Νοεμβριο του 2011 που εχω αυτην καρτα σημερα αποφασισα να κανω για πρωτη φορα oc. Το υπολοιπο συστημα ειναι αυτο που βλεπετε στην υπογραφη μου. Δεν πειραξα καθολου ρευματα και fan speed. το fan speed ειναι στο auto.

Δημοσ.

Ναι αλλα αμα την αφησω για παντα (μεχρι να παρω καινουργιο pc σε 1-2 χρονια) σε αυτα το ρολογια που σημαινει οτι θα δουλευει συνεχεια σε αυτες τις θερμοκρασιες οταν θα παιζω παιχνιδια δεν θα μειωθει ο χρονος ζωης η δεν θα καει συντομα? Θα αντεξει μεχρι τοτε? Αν οχι τοτε την παω πισω σε stock.

Δημοσ.

Το ρευμα δεν το εχω αγγιξει και ουτε προκειται γιατι αν γινει καποιο λαθος τοτε καιγεται σιγουρα. Μονο την ταχυτητα της μνημης και του πυρηνα πειραξα και τιποτα αλλλο,

Δημοσ.

Λοιπον η μεγιστη ταχυτητα που μπορει να δουλεψει η καρτα ειναι 950 mhz core και 1300 mhz memory . παραπανω κολλαει βγαζει error . Η θερμοκρασια δεν φτανει με τιποτα τους 80 βαθμους ευτυχως. Αρα το αφηνω ετσι? Το καλοκαιρι οταν πιασει ζεστη λεω να το ξαναβαλω σε stock γιατι το δωματιο που εχω το pc ζεσταινεται παρα πολυ το καλοκαιρι απο τον ηλιο και ανεβαινει η θερμοκρασια .

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Xθες εβαλα το fan speed απο auto σε manual και το εβαλα σε 100%(οποτε τωρα δουλευει ολη την ωρα σε 100%) . Καταφερα πλεον να παω την καρτα σε 970 mhz core και 2350 mhz memory. Αφου το εψαξα προσεκτικα στο ιντερνετ διαβασα οτι αυτες ειναι οι μεγιστες ταχυτητες που μπορει να πιασει η 560 ti χωρις overvolt. Με overvolt μπορει να φτασει μεχρι και 1100 mhz στον πυρηνα αλλα δεν θελω να το ρισκαρω. Λοιπον αν το αφησω ετσι δεν θα γινει καμια ζημια ε? Θελω να πω το οτι εχω βαλει τον ανεμιστηρα και πλεον δουλευει συνεχεια στο 100% δεν σημαινει οτι θα καει ετσι δεν ειναι? Θα αντεξει αν την εχω συνεχεια να δουλευει με αυτες τις ρυθμισεις για ενα η αντε το πολυ 2 χρονια ακομα??

Δημοσ.

Οχι στο 100% το fan. Δεν υπαρχει απολυτος κανενας λογος να δουλευουν τα ανεμηστηρια τερμα. Η συγκεκριμενη καρτα εχει περασει απο τα χερια μου και ειναι σκυλι και σα κατασκευη αλλα και σε θεμα ψυξης. Βαλε λοιπον τους ανεμηστηρες στο auto εφοσον οταν εισαι idle να δουλευουν οσο πρεπει αφου η καρτα δε τραβαει ρευμα. Οι θερμοκρασιες σου μετα το OC ειναι μια χαρα. Σκεψου οτι πολλες καρτες δουλευουν στοκ στους 75 βαθμους, αλλες στους 85 και παει λεγοντας.

Δημοσ.

Ενταξει το εβαλα στο auto το fan. Αρα λοιπον το οτι φτανει περιπου 70 βαθμους στα παιχνιδια με overclock ενω σε stock φτανει τους 64 c ειναι οκ? Οσο καιρο και να την δουλεψω με το συγκεκριμενο oc δεν θα παθει τιποτα?

Δημοσ.

οι θερμοκρασιες σου ειναι καλες , τωρα για το αν θα παθει κατι ή οχι αυτο δε μπορει να στο εξασφαλισει κανεις και για τιποτα 

απο εγγυηση τι λες; εισαι εκτος; 

Δημοσ.

η εγγυηθη ισχυει ακομα.  Ποια ειναι η μεγιστη θερμοκρασια που μπορει να αντεξει η καρτα? Μπορει το καλοκαιρι που εχει πολλη ζεστη η θερμοκρασια να ανεβει σε επικυνδυνα επιπεδα?

Δημοσ.

το καλοκαιρι αν κανει πολλη ζεστη βαλε και ενα a/c 

οι καρτες αντεχουν 100αρες + 

η 6950 που ειχα εφτανε 74 βαθμους ανετα οταν επαιζα κατι βαρυ , η 4890 μου εφτανε 85αρες και καρτες σαν τη 480 εφταναν 100αρες+ 

με 70 και χωρις να εχεις πειραξει ρευματα δε τρεχει κατι 

τωρα αν ειναι να χαλασει , θα χαλασει

και στοκ θα μπορουσε να χαλασει 

ειδικα αν εχεις εγγυηση μη σε νοιαζει

Δημοσ.

Λοιπον αφου εβαλα το fan σε auto πηγα να συνεχισω το bioshock infinite το οποιο χτες το ειχα παιξει για πανω απο ωρα με fan σε 100% και core 950 &memory 2300 και εβγαλε μηνυμα μολις μετα απο λιγα λεπτα παιχνιδιου οτι ο driver σταματησε να ανταποκρινεται ενω με fan στο 100% χτες που το επαιζα για πανω απο ωρα δουλευε κανονικα. Χμμ... κατι δεν παει καλα εδω. Πως ειναι δυνατον με το ιδιο overclock σε 100% fan speed τα παιχνιδια να τρεχουν μια χαρα και με το ιδιο overclock αλλα με fan στο auto σε λιγοτερο απο 10 λεπτα να κολλαει το παιχνιδι?

Δημοσ.

μηπως και πριν ησουν ασταθης, αλλα τωρα στο εβγαλε; 

με fan στο auto εχεις τους 70 βαθμους; 

προσεχε παντως και τις μνημες γιατι απο κει μπορει να παιζουν θεματα

μηπως ομως ειναι ειναι απλα θεμα driver? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...