Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!!
Έχω ένα laptop HP Pavillon dv6-2129ev με κάρτα γραφικών Nvdia Geforce G105Μ.
Το έχω εδώ και 2,5 χρόνια περίπου και γενικά είμαι ικανοποιημένη, κάποιες φορές βέβαια ξαφνικά εμφάνιζε μαύρη οθόνη για δευτερόλεπτα και εμφάνιζε το μήνυμα "το πρόγραμμα οδήγησης της οθόνης σταμάτησε να λειτουργεί" (2-3 φορές έγινε), αλλά μετά επανερχόταν κανονικά.
Χθες ενώ δούλευε κανονικά το έκλεισα για λίγο (όχι με τερματισμό, απλά έκλεισα το καπάκι), όταν το ξανάνοιξα ήταν αλλοιωμένα τα χρώματα (αντί για μπλε κόκκινο, αντί για άσπρο γαλάζιο και κάτι κάθετες λευκές γραμμές που και που) και τρεμοπαίζει και λίγο η οθόνη.
Έχω κάνει:
-επαναφορά συστήματος και έλεγχο για ιούς (μήπως ήταν κάποιος ιός)
-κατάργησα τους drivers της κάρτας και τους εγκατέστησα πάλι 
-update στο BIOS
-έτρεξα το FurMark (μέγιστη θερμοκρασία 56 βαθμοί)
-στο τέλος τον τύλιξα και σε μια κουβέρτα ενώ ήταν αναμμένος (έκλεισε στα 15 λεπτά χωρίς κάποιο αποτέλεσμα )
Έχει κανείς καμιά ιδέα;;;
Αύριο λέω να πάρω τηλ. στην τεχνική υποστήριξη της hp. Μήπως γίνετε επισκευή;

Το συνέδεσα με άλλη οθόνη με hdmi και εκεί τα χρώματα είναι μια χαρά... Οπότε είναι μάλλον η οθόνη;;;

Δημοσ.

ή σου χαλασε η καρτα οποτε κλαφτο, θα θελει μητρικη , ή απο τα ανοιξε κλεισε το καπακι ισως χαλασε κατι στη καλωδιοταινια της οθονης που μαλλον ειναι η καλη περιπτωση 

εγω παντως επειδη φοβαμαι τη φθορα του ανοιξε κλεισε , στο δικο μου hp αν δεν υπαρχει λογος μετακινησης αφηνω σηκωμενο το καπακι ακομα κι αν το σβηνω

για να σου δειχνε παντως σε εξωτερικη οθονη κανονικα τα χρωματα , ισως η καρτα δεν εχει θεμα και εχει απλα υποστει φθορα απο το ανοιξε κλεισε, οποτε ισως τη γλιτωσεις φθηνα 

Δημοσ.

Μητρική γιατί; Αφού αυτόνομη είναι η κάρτα γραφικών.

Σε περίπτωση που έχει χαλάσει η καλωδιοταινία τι γίνετε, πως επισκευάζετε;

Ευχαριστώ για την απάντηση!!

(συγνώμη για τις ερωτήσεις αλλά δεν ξέρω πολλά από τεχνικά)

Δημοσ.

(αντί για μπλε κόκκινο, αντί για άσπρο γαλάζιο ..)
-στο τέλος τον τύλιξα και σε μια κουβέρτα ενώ ήταν αναμμένος (έκλεισε στα 15 λεπτά χωρίς κάποιο αποτέλεσμα )

Απο τα 2 χρωματα που αναφερεις μαλλον εννοεις το facebook :P

Αυτο με την κουβερτα πιανει μονο οταν θελεις να φουσκωσει η ζυμη, οχι για να διορθωθει το λαπτοπ. ! 

Οπως ειπε σωστα ο φιλος η  καλωδιοταινια θελει αλλαγη ( φθηνη ειναι), η η οθονη σου τα φτυσε. ΚΑι παλι ομως βρισκεις οθονη μεταχειρισμενη στις αγγελιες με 40-50 Ε . Μεχρι να δεις τι συμβαινει αν μπορεις να συνδεσεις εναν αλλο σκληρο δισκο και να μπεις σε κοπο να κανεις φορματ κααι εγκατασταση, γιατι καμια φορα τρωει σκαλωμα.. Κανε και ενα bios update καλλου κακου!

Δημοσ.

Το έκανα το bios update χθες αλλά τζίφος!!

Αυτό με την κουβέρτα όντως ήταν αστείο, άλλα κάπου το διάβασα   B) !!

Είναι απαραίτητο το format;

Δημοσ.

Μητρική γιατί; Αφού αυτόνομη είναι η κάρτα γραφικών.

Σε περίπτωση που έχει χαλάσει η καλωδιοταινία τι γίνετε, πως επισκευάζετε;

Ευχαριστώ για την απάντηση!!

(συγνώμη για τις ερωτήσεις αλλά δεν ξέρω πολλά από τεχνικά)

αυτονομη μπορει να ειναι , αλλα η αλλαγη δεν ειναι δεν ειναι ετσι απλη οπως σε σταθερο υπολογιστη που ξεκουμπωνεις και  βαζεις αλλη και συνδεεις ενα δυο καλωδια , θελει ιστορια και σοβαρο τεχνικο οχι τυπο "ποναει δοντι βγαζει δοντι".. ασε που δεν ξερω αν θα εχουν και ανταλλακτικο μονο τη καρτα (και φυσικα ποσα θα σου ζητησουν )

πολλες φορες αυτη η ιστορια σημαινει μητρικη, παρολα αυτα για να σου δειχνει σε αλλη οθονη σωστα τα χρωματα , δεν εχει χαλασει 

και αυτο να φροντισεις να το αναφερεις στο service μη σε πιασουν κωτσο και σου πουν οτι θες αλλη καρτα ή μητρικη ή δε ξερω κι εγω τι.. 

να σου αλλαξουν μονο οτι πρεπει 

Δημοσ.

Οχι μη κανεις φορματ στο δικο σου δισκο! Αν εχεις εναν εφεδρικο κανε μια δοκιμη γιατι καμια φορα τρωει σκαλωματα και λυνονται με φορματ. 

Δημοσ.

το να ζεσταινεις μια χαλασμενη καρτα ειναι τροπος να την επισκευασεις (δε δουλευει παντα βεβαια), ομως για να γινει σωστα θελει και το σωστο εργαλειο.. 

ουτε κουβερτες ουτε φουρνους 

Δημοσ.

Όσο πιο πολλά διαβάζεις τόσο χειρότερα είναι....

Διάβασα και εγώ αυτό με την κουβέρτα και είπα ας το κάνω. Το καλό βέβαια είναι ότι δεν έγινε τίποτα χειρότερο.  :-)

Ξέρετε μήπως αν η HP έχει service στη Θεσσαλονίκη;

Κάπου διάβασα ότι  μπορώ και στο Πλαίσιο!

Πάντως σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!!

Δημοσ.
HP Service/Πωλήσεις Θεσσαλονίκη: 17ης Νοεμβρίου 79, 54352 Πυλαία Θεσσαλονίκης
Tel. 2310 921043 | Fax 2310 910780 | e-mail:[email protected]

Με το πλαίσιο καλύτερα να μην μπλέξεις!!!
  • Like 1
Δημοσ.

Νομιζεις κοπελια αλλα ειναι μια απο τις 3 λυσεις. Τυλιξε το και αστο να κλεισει απο θερμοκρασια. Οταν αρχισει να ανοιγοκλεινει, αστο κανα μισαωρο ακομη να ανοιγοκλεινει.

βασικα αυτο με τη κουβερτα θα στο φτιαξει προσωρινα το θεμα. Εγω το εφτιαξα με ανοιγμα και καψιμο με πιστολακι (αυτο σου ακουγετε πιο αστειο), καθως και extra ψυκτρες πανω στα τσιπακια, κατι το οποιο σιγουρα θα δυσκολευεσε να κανεις. Αν το πας αντιπροσωπεια θα σου αλλαξουν απλα μητρικη, οποτε.... γεια σας.  

Αν νομιζεις οτι πιανουν τα χερια σου δες κανα video στο youtube για το πως το ανοιγεις κ.λ.π.

Δημοσ.

Και που ξερεις οτι δουλευει μια χαρα η GPU της? Μαυρη οθονη εχει.....

Εγω δε μιλησα για GPU αλλα, για ολα τα τσιπακια.

Δημοσ.

Και που ξερεις οτι δουλευει μια χαρα η GPU της? Μαυρη οθονη εχει.....

Εγω δε μιλησα για GPU αλλα, για ολα τα τσιπακια.

Μα δεν έχω μαύρη οθόνη!!!!

Πήρα το πρωί τηλ στην hp, μου είπε να βγάλω τη μπαταρία και το καλώδιο του ρεύματος και να πατήσω παρατεταμένα το power... τίποτα δεν έγινε. :unsure:

Μου έδωσε το τηλ. του service εδώ στη Θεσσαλονίκη (πήρα τηλ. και περιμένω απάντηση να μου πούνε πόσο κοστίζει η οθόνη, η καλωδιοταινία και η επισκευή).

Πριν λίγο πήγα και στο Πλαίσιο και μου είπε ότι κοστίζει:

-120 € η οθόνη

-70€ η καλωδιοταινία

-70€ η εργασία

και οτι θα πάει Αθήνα!!!

Θα πάω να ρωτήσω αύριο σε ένα κατάστημα που επισκευάζει Η/Υ και μου είπαν ότι για αλλάγη οθόνης χρεώνουν από 80 ως 150€.

Αυτά προς το παρόν!!!

Δημοσ.

Αναφερεις για μαυρη οθονη στην αρχη, αλλα δεν ειδα οτι το συνδεσες αλλου και επαιζε κανονικα, καλη τυχη με την ιστορια σου παντως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...