@topos Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Η ζωη του ξεκινησε στο προηγουμενο λαπτοπ μου ενα fujitsu-siemens pi 2540(c2d t7300,4gb ram sata 2.0) τον προηγουμενο ιουλιο κ πλεον μετραει ~1000 ωρες λειτουργιας. τα bench που ειχα τρεξει τοτε-> Σημερα τον εβαλα σε καινουργιο λαπτοπ(samsung np350e5c->b980,4gb,sata 3.0) οποτε περιμενα λογικα καποιο bump στις επιδοσεις,που ειδα μονο στα read ομως ειδα παραδοξως και αρκετη μειωση στο write screenshot-> Καμια ιδεα που μπορει να οφειλετε αυτή η μειωση? Υ.Γ Στο as ssd μολις παει να ξεκινησει το acc.time μου εμφανιζει αυτο->
@topos Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Σημερα εβαλα νεο μηχανικο δισκο στο laptop (1tb toshiba 7200rpm) και ειπα να κανω μερικα τεστακια να δω τι ταχυτητες πιανει,επιασα 10ταινιες και τις αντεγραψα(~10gb) απο τον ssd(προαναφερετε απο στα προηγουμε posts) και βλεπω οτι στα read του πιανει ~90mb/sec. Καπως χλιαρα αποτελεσματα. Ανοιγω μετα την διαχειριση εργασιων και βλεπω πως ο ssd χτυπαει 100αρια utilization και ο toshiba ~70%. Λεω κατι θα παιζει στο background,αλλα δεν. Οποτε ξανατρεχω το as ssd/crystalmark και βλεπω οτι "επεσε" και αλλο-> Ψαχνοντας λιγο στο net βρισκω αρκετες αναφορες-> http://www.pcworld.com/article/2038511/the-care-and-feeding-of-ssds-what-makes-these-speedy-drives-hum.html http://www.anandtech.com/show/2738/11 κοκ... Εχει συναντησει καποιος αλλος αντιστοιχο θεμα με τον ssd του? Y.Γ Ενα ~χρονο μετα μετραει ~3500 ωρες λειτουργιας
SPANK Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Δημοσ. 1 Απριλίου 2014 Το ahci το εχεις ενεργοποιήσει ? Κατα την γνώμη μου πάντως μην δίνεις μεγάλη σημασία στα benches δεν μειώνουν το δίσκο σε καμια περίπτωση
@topos Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Δεν εννοω οτι τα benches μειωνουν την ταχυτητα.Αλλα ισως η καθημερινη χρηση.. Eτσι οπως το βλεπω εγω εχω πιθανων ενα 50% πτωση στα writes. Θα δοκιμασω αυτο και βλεπουμε...
SPANK Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Οχι δεν ενοούσα αυτο απλα λεω οτι γενικά τα benches δεν αποτελούν τον καθρέφτη του δίσκου , κατα την γνώμη μου παντα
EddieObscurant Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 το οτι σου ζει ο συγκεκριμένος δίσκος , με το mortality rate (~50%) που εχουν ειναι ενα θαύμα. προσωπικα δεν θα κανα secure erase καθώς μπορει να κλειδώσει, ειναι και γενικα gtp δισκος/σειρα, δεν εχει και εγγύηση, οποτε δεν θα το ρισκαρα κατα πασα πιθανοτητα δεν ειναι ενεργοποιημενο το trim για αυτο ειναι πεσμενες οι επιδοσεις, κατεβασε το hard disk sentinel και ποσταρε την φωτο για να δουμε αν ειναι
@topos Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2014 Ειναι ενεργοποιημενο το trim. 3ετη εγγυηση πρεπει να εχει, οποτε ισχυει ακομα.. Να πω τι εκανα μεχρι τωρα... 1) Εκανα update το firmware στο 1.4.1 (απο 1.4) 2) Ετρεξα το "as cleaner" aka "freespacecleaner" το οποιο κατι εκανε->ειδα τα writes στα 150+(με το ff τικαρισμενο,πηρε κανενα 10λεπτο να τελειωσει) 3) Ετρεξα το perfect disk 13 το οποιο κανει "optimize" -και καλα- τον ssd.Χειροτερα απο πριν... 4) Μαλλων πρεπει να το παρω αποφαση και να του κανω ενα secure erase με το parted magic...Kαι οτι βγει..Λογικα απο σαββατο
EddieObscurant Δημοσ. 3 Απριλίου 2014 Δημοσ. 3 Απριλίου 2014 η εγγύηση δεν ισχυει σίγουρα, η ocz κηρυξε πτώχευση και την εξαγορασε η toshiba και οι μονες εγγυησεις προιοντων ειναι vertex και vector εχει βγει και ανακοινωση Site: link
akmakas Δημοσ. 3 Απριλίου 2014 Δημοσ. 3 Απριλίου 2014 Ειχα τα ιδια προβλήματα με κάποιους falcon πριν 4 χρόνια... Βασικά δοκίμασε να κάνεις format και να ξαναπεράσεις τα win. Ευτυχώς άκουσα ένα παλικάρι που έχει φάει τους ssd με το κουτάλι και με πρότεινε να αγοράζω μόνο intel. Είναι λίγο ακριβοί αλλά αξίζει... Εχω ένα 3 χρόνια 80gb 300 series με controler της ίδιας της intel και ένα 120gb 320 series sandforce ενάμισυ χρόνο τώρα και οι δυο δεν έχουν χάσει ουτε ένα Mb....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα