Προς το περιεχόμενο

iMac vs Mac mini

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο i5 του iMac ειναι πιο γρηγορος(ειναι desktop cpu) απο τον i7 του mac mini(ειναι mobile cpu).

Απο την αλλη να δωσεις 1500€ για μηχανημα με μικρη οθονη και χωρις δυνατοτητα ssd ειναι καπως...

Γενικοτερα, μηχανημα με 21" και χωρις ssd ακουγεται σαν να γυρνας το χρονο στο 2009...

ποιος είπε οτι δεν εχει δυνατότητα ssd ο μακ? μπορεις με fusion drive αποτι ξέρω. 

Δημοσ.

ποιος είπε οτι δεν εχει δυνατότητα ssd ο μακ? μπορεις με fusion drive αποτι ξέρω. 

Μονο που πρεπει να τον παραγγειλεις ετσι (δεν μπορεις να τον βαλεις μετα οπως στο  mac mini ή πχ να στον βαλει η systemgraph) και το κοστος του ειναι 277€. (αντι πχ για 150€ που μπορει να ειναι για το  mac mini)

Τωρα το να δωσει καποιος 1700-1800€ για μηχανημα με 21" εν ετει 2013 ειναι καπως...

Και μην ξεχναμε οτι η apple εμπιστευεται μονο με 1 χρονο εγγυηση τα μηχανηματα της οποτε πρεπει να υπαρχει στο μυαλο του αγοραστη και η αγορα εξτρα εγγυησης(189€ για τον iMac) , που στον iMac(λογω δυσκολιας επισκευης αλλα και ενσωματωμενης οθονης που βγαζουν συχνα προβληματα στους iMac) ειναι πολυ πιο επιβεβλημενη απο οτι στο mac mini.

Δημοσ.

Μονο που πρεπει να τον παραγγειλεις ετσι (δεν μπορεις να τον βαλεις μετα οπως στο  mac mini ή πχ να στον βαλει η systemgraph) και το κοστος του ειναι 277€. (αντι πχ για 150€ που μπορει να ειναι για το  mac mini)

Τωρα το να δωσει καποιος 1700-1800€ για μηχανημα με 21" εν ετει 2013 ειναι καπως...

Και μην ξεχναμε οτι η apple εμπιστευεται μονο με 1 χρονο εγγυηση τα μηχανηματα της οποτε πρεπει να υπαρχει στο μυαλο του αγοραστη και η αγορα εξτρα εγγυησης(189€ για τον iMac) , που στον iMac(λογω δυσκολιας επισκευης αλλα και ενσωματωμενης οθονης που βγαζουν συχνα προβληματα στους iMac) ειναι πολυ πιο επιβεβλημενη απο οτι στο mac mini.

Ti θα πει 21 ιντσών οθόνη εν έτει 2013? Πολύ κόσμο τον βολεύει η 21. Εγώ που είμαι με λαπτοπ 13.3 και 15.6 δηλαδή είμαι αναχρονιστική? :)

• Like 1
Δημοσ.

Ti θα πει 21 ιντσών οθόνη εν έτει 2013? Πολύ κόσμο τον βολεύει η 21. Εγώ που είμαι με λαπτοπ 13.3 και 15.6 δηλαδή είμαι αναχρονιστική? :)

Οχι δεν εισαι αναχρονιστικη, αλλα ο περισσοτερος κοσμος ειναι πιο παραγωγικος και πιο ανετος σε μια μεγαλυτερη οθονη.

Και πραγματικα δεν ξερω κανεναν που θα προτιμησει 21" οθονη αντι πχ για 23-24". Ο μονος λογος ειναι αν δεν χωραει στο γραφειο.

Μονο αυτους βολευει, οι υπολοιποι θα ειναι πιο ανετοι και πιο παραγωγικοι με μια 23-24".

Εσυ απο την αλλη μπορει να προτιμας οι iMac να εβγαιναν με 17" οπως το 2007, γουστα ειναι αυτα.

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνώ με τον Haha προσωπικά θα πηγαινα σε 27άρι ασυζητητι, δέν αξίζει να πάς δώσεις τοσα λεφτά και να πάς σε 21... το χειρότερο ειναι οτι μόλις φέτος έβαλαν IPS πάνελ σε τοσο ακριβό μηχανημα.... απο τις μεγαλύτερες μ....κιες της Apple.

Δημοσ.

Μινι με 1000. Βαζεις ssd, Η/Υ το 2013 με μηχανικο δισκο ειναι απλα αστειο, αλλαζεις οθονη οποτε θελεις, πολυ πιο ευπροσαρμοστο. Τα imac ειναι για τιποτα μπουτικ με ακριβα πραγματα για μουρη στο ταμειο. Ειδα μια μαλιστα που το ειχε αλλα ηταν μονιμα σε bootcamp γιατι η εφαρμογη ετρεχε μονον σε windows!!! Ελεος πια με τη μουρη και τους χλιμιντζουρες στην ψωροκωστενα του μνημονιου και του 30% ανεργιας.  

• Like 1
Δημοσ.

Εγω σε ενα πραγμα κολλαω. Αφου γαμωτο ειναι τοσο καλα μηχανηματα ΓΙΑΤΙ μονο 1 χρονος εγγυηση; 

Δημοσ.

Το μονο αρνητικό που βλεπω στον imac έναντι του mac mini,ειναι οτι δε μπορεις να χρησιμοποιησεις το imac σαν απλό μόνιτορ!Ολα τα υπόλοιπα ειναι υπερ του imac!Sent from my Nexus 7 using Insomnia

• Super Moderators
Δημοσ.

Το μονο αρνητικό που βλεπω στον imac έναντι του mac mini,ειναι οτι δε μπορεις να χρησιμοποιησεις το imac σαν απλό μόνιτορ!Ολα τα υπόλοιπα ειναι υπερ του imac!Sent from my Nexus 7 using Insomnia

Κι όμως μπορείς. Τα τελευταία 27" iMac έχουν το λεγόμενο Target Display Mode, όπου μέσω της θύρας Thunderbolt μπορείς να συνδέσεις MacBook Pro/Air τα οποία έχουν έξοδο Thunderbolt και να κάνεις χρήση της οθόνης του iMac ως εξωτερικής οθόνης. 

Μερικοί μάλιστα έχουν αναφέρει ότι η δυνατότητα δεν περιορίζεται στα MacBook Pro/Air με Thunderbolt αλλά μπορείς να συνδέσεις και υπολογιστές που τρέχουν Windows. Πρέπει όμως ο υπολογιστής που συνδέεις να έχει εγγενώς θύρα Thunderbolt, ενώ τα παλαιότερα iMac (Late 2009, Early 2010) χρησιμοποιούν αντίστοιχα τη θύρα Mini DisplayPort.

Περισσότερες πληροφορίες:

• Like 2
Δημοσ.

Εγω σε ενα πραγμα κολλαω. Αφου γαμωτο ειναι τοσο καλα μηχανηματα ΓΙΑΤΙ μονο 1 χρονος εγγυηση; 

Για να πουλαει το apple care

Δημοσ.

Το θέμα δεν είναι ο επεξεργαστής για μένα...είναι ο δίσκος 5400rpm...είναι γενικά "χαζό" να έχεις desktop pc - imac με τέτοιο δίσκο...οπότε θα δόσεις το κάτι παραπάνω για να πας ΟΠΩΣΔΙΠΟΤΕ σε fusion drive, ώστε να γευτείς την ουσιαστική αναβάθμιση σε σχέση με τα προηγούμενα "χοντρά" imac. Το μέγεθος της οθόνης είναι υποκειμενικό γούστο του καθενός...Δε σημαίνει επειδή μειώνονται οι τιμές στις μεγάλες Οθόνες πρέπει ΟΛΟΙ να πάρουμε >21 Οθόνες.

Δημοσ.

Το να πάρεις 21" οθόνη σήμερα για υπολογιστή είναι σαν να παίρνεις 24" τηλεόραση για το σαλόνι. Οι τιμές έχουν πέσει τόσο και τα πλεονεκτήματα από μία μεγαλύτερη οθόνη είναι τόσα πολλά που δεν έχει νόημα να επιλέξεις κάτι μικρότερο.

Και ειδικά στο iMac που "παντρεύεσαι" την οθόνη και δεν υπάρχει δυνατότητα να κάνεις κάτι για αυτό ούτε σε μερικά χρόνια από τώρα, εκτός από το να αλλάξεις τον υπολογιστή. Για εμένα ή επιλέγεις το 27" μοντέλο ή το mac mini.

Δημοσ.

mac mini και μία ultra wide 29άρα lg ή dell στα ίδια λεφτά. 

Mac mini γιατί μέχρι και η εγγύηση είναι τσάμπα (70Ε τα 3 χρόνια αν την πάρεις από amazon) και επειδή τα μηχανηματάκια είναι σκυλιά. 24/24 7/7 να τα δουλεύεις δεν καταλαβαίνουν Χριστό. 

Επίσης βάζεις ραμ και δεύτερο σκληρό αν θες όποτε θες και δεν έχεις θέματα με κιτρινίλες και μλκιες στις οθόνες και έχεις και καλύτερη οθόνη αν πας σε 27-29 dell ips ή την lg 29. 

Ειδικά με την lg. 

• Like 2
Δημοσ.

Φιλε προσεχε...mac mini να παρει και αν θελει αναβαθμιση να ακολουθησεις αυτα που ειπαν τα παιδια ssd κτλ με κοστος 1200 . Εχει φιλος μου και τρεχει logic και τετοια βαρια προγραμματα και ειναι μια χαρα ...αν δεν τον ενδιαφερει η εμφανιση και μονο mini

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...