giompail Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Ενας Φίλος μου ενδιαφέρεται να αγοράσει έναn mac όμως δεν ξέρει ποιον...(Mac mini η iMac 2012) και συγκεκριμένα τα μοντέλα με 919 και 1500 αντίστοιχα(τιμές πλαισίου ). μπορείτε να μου πείτε τις διάφορες μεταξύ τους?Εκεινος έχει στραφεί προς την αγορά του iMac....αξίζει να πάρει αυτόν παρά το Mac mini? Κάτι άλλο ...το συγκεκριμένο Mac mini έχει επεξεργαστή i7 με ταχύτητα 2,3 ενώ ο iMac έχει i5 και 2,7... Ποιο αντέχει περισσότερο,ποιο είναι πio γρήγορο και γιατί? έχουν μεγάλη διάφορα?
xristoforos89 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Το ενα (mini) χρειαζεται εξωτερικη οθονη, το αλλο εχει ηδη πανω του οθονη (all in one pc) Διαλεγει και παιρνει.
giompail Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Ευχαριστώ για την απάντηση. Αστο αυτό....έχουνε καμία διάφορα εσωτερικά μεταξύ τους
atheatos Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Ευχαριστώ για την απάντηση. Αστο αυτό....έχουνε καμία διάφορα εσωτερικά μεταξύ τους Γιατι δεν κοιτάει τα specs? δεν ξέρει που να τα βρει? για τον imac: http://www.apple.com/imac/specs/
skiaxtro7 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 O mini έχει αρκετά καλύτερο επεξεργαστή. Ωστόσο το θέμα παιχνιδιών να το ξεχάσει.Η κάρτα γραφικών δεν είναι καλή. Ρίξε μία ματία και εδώ. http://browser.primatelabs.com/mac-benchmarks Για μένα άν δεν τον ενδιαφέρει all in one λύση ας πάει στο mini.Το imac εχει και 21' οθόνη.Να χε τουλάχιστον 27 να λέγα οκ. Με 1500 μπορεί να έχει το mini με 23' οθόνη,πληκτρολόγιο ποντίκι apple,ssd 256gb kai ram 16gb που γίνεται άλλο μηχάνημα.
basilis5 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 αν τα θει ολα μαζεμενα κ τακτιποιημενα τοτε να πει σε imac. το mini να εχει υποψιν του οτι δεν εχει ποντικι πληκτρολογιο, οποτε το κοστος ανεβαινει. επισης εχει οθονη η θα πρεπει να αγορασει; τα καλα γραφικα ποσο ζητουμενο ειμαι; Sent from my iPhone using Insomnia .. γιατι μπορω!
giompail Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Αυτό που με έκανε να ανοίξω αυτό το θέμα ήταν μια συζήτηση που είχα με έναν πωλητή(golden-I). Του είπα ότι θα πάρω Mac mini αλλά εκείνος μου είπε ότι δεν θα με συμφέρε για τους εξής παρακάτω λόγους: (μου πρότεινε iMac) 1)http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/ypologistes/all-in-one/Apple-iMac-MD093GR-A.htm 2)http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/ypologistes/etoimoi-ypologistes/Apple-Nettop-Apple-Mac-Mini-MD388GR-A-MD388GR-A.htm 1) δεν θα κρατήσει όσο ο iMac 2)δεν έχει καλή κάρτα γραφικών 3)ο iMac έχει καλύτερη οθόνη την οποία δεν την βρίσκω με λιγα λεφτά 4) η τελική τιμή του Mac mini , ποντίκι,οθόνη και τέτοια, βγαίνει όσο του iMac 5)o iMac είναι πιο δυνατός,ισχυρός και γρήγορος 6)θα βγουν προγράμματα με περισσότερες απαιτήσεις που δεν θα τα αντέχει Συμφωνείτε με τα παραπάνω...? Μπορείτε να συγκρίνετε τα specs και να μου πείτε πιο είναι καλύτερο και τι με συμφερει?
atheatos Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Αυτό που με έκανε να ανοίξω αυτό το θέμα ήταν μια συζήτηση που είχα με έναν πωλητή(golden-I). Του είπα ότι θα πάρω Mac mini αλλά εκείνος μου είπε ότι δεν θα με συμφέρε για τους εξής παρακάτω λόγους: (μου πρότεινε iMac) 1)http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/ypologistes/all-in-one/Apple-iMac-MD093GR-A.htm 2)http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/ypologistes/etoimoi-ypologistes/Apple-Nettop-Apple-Mac-Mini-MD388GR-A-MD388GR-A.htm 1) δεν θα κρατήσει όσο ο iMac 2)δεν έχει καλή κάρτα γραφικών 3)ο iMac έχει καλύτερη οθόνη την οποία δεν την βρίσκω με λιγα λεφτά 4) η τελική τιμή του Mac mini , ποντίκι,οθόνη και τέτοια, βγαίνει όσο του iMac 5)o iMac είναι πιο δυνατός,ισχυρός και γρήγορος 6)θα βγουν προγράμματα με περισσότερες απαιτήσεις που δεν θα τα αντέχει Συμφωνείτε με τα παραπάνω...? Μπορείτε να συγκρίνετε τα specs και να μου πείτε πιο είναι καλύτερο και τι με συμφερει? Για μένα καλύτερος ειναι σε specs ο imac. Τώρα τι σε συμφέρει δεν μπορώ να ξέρω και ούτε κανένας στον κόσμο ξέρει καλύτερα απο εσένα.πχ: μπορεί να θέλεις να παίρνεις το Mac mini μαζί σου και να κανεις την δουλειά σου αλλού.... Μπορει να έχεις πολύ καλή οθόνη που δεν θες να παει χαμένη... Μπορει να μην έχεις τα λεφτά για imac... Μπορει να μην πιάνουν τα χέρια σου να λύσεις έναν imac και να τον κάνεις upgrade μόνος σου..... Μπορει,μπορει,μπορει....πολλά που μόνο εσύ ξέρεις. Με λίγα λόγια οτι πληρώνεις παίρνεις. ΥΓ. Και εγώ ξεκίνησα με Mac mini το οποίο το έδωσα και έμεινα με τον imac,αλλα άλλο εγώ ,άλλο εσυ.
giompail Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Για μένα καλύτερος ειναι σε specs ο imac. Ο συγκεκριμένος iMac?
iMarilina Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Ο συγκεκριμένος iMac? Καλύτερος ο iMac, και εξάλλου δε θα τον χρειαστεί με την καμία τον i7 του mac mini. θα τον βολέψει καλύτερα, στο ότι είναι όλα ενσωματωμένα πιστεύω. Εγώ προσωπικά με imac θα πήγαινα αν ήταν να επιλέξω desktop.
giompail Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 και εξάλλου δε θα τον χρειαστεί με την καμία τον i7 του mac mini. Μιας και δεν έχω τόση εμπειρία... Μπορείς να μου πεις γιατί? Ο i7 δεν είναι καλύτερος από τον i5? Κάτι άλλο.. Ο Mac mini έχει ι7 με 2,3ταχ. και ο iMac i5 με 2.7..έχουν διάφορα?Ποιος είναι καλύτερος? Καλύτερος ο iMac http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/ypologistes/all-in-one/Apple-iMac-MD093GR-A.htm Αυτόν εννοείς ?
iMarilina Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Μιας και δεν έχω τόση εμπειρία... Μπορείς να μου πεις γιατί? Ο i7 δεν είναι καλύτερος από τον i5? Κάτι άλλο.. Ο Mac mini έχει ι7 με 2,3ταχ. και ο iMac i5 με 2.7..έχουν διάφορα?Ποιος είναι καλύτερος? http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/ypologistes/all-in-one/Apple-iMac-MD093GR-A.htm Αυτόν εννοείς ? Σαφώς και ο i7 είναι καλύτερος από τον i5, απλά ο i5 είναι ΥΠΕΡ αρκετός για απλή χρήση. ο i7 είναι για ΠΑΡΑ πολύ απαιτητικά προγράμματα (που και πάλι ο i5 μια χαρά τα κάνει), και κυρίως για επαγγελματίες με βαριά προγράμματα. Δεν παίζει ρόλο τόσο το νούμερο (2.7 και 2.3).
giompail Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δεν είναι λίγο ακριβώς ο iMac για να έχει i5?εχει κάτι άλλο που αυξάνει την τιμή του? Ο φίλος μου δεν θέλει να μεταφέρει τον υπολογιστή...τα προγράμματα που θα τρέχει είναι λίγο iMovie(απλά πράγματα),garage band,επεξεργασία εικόνας και μετά για λίγο gaming(όχι τρομερά πράγματα),ταινίες και τέτοια.... Να πάρει iMac η είναι ακριβώς για την δουλειά που τον θέλει?
iMarilina Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δεν είναι λίγο ακριβώς ο iMac για να έχει i5?εχει κάτι άλλο που αυξάνει την τιμή του?<br> Ο φίλος μου δεν θέλει να μεταφέρει τον υπολογιστή...τα προγράμματα που θα τρέχει είναι λίγο iMovie(απλά πράγματα),garage band,επεξεργασία εικόνας και μετά για λίγο gaming(όχι τρομερά πράγματα),ταινίες και τέτοια....<br> Να πάρει iMac η είναι ακριβώς για την δουλειά που τον θέλει? ΜΙΑ ΧΑΡΑ ειναι. Και ειναι πολύ ωραιότερος απο το μακ μινι και σαν κατασκευή και οθόνη κλπ (που με το μινι θαθελες και εξωτερική οθονη) Σταλμένο από το iΤσίου, το ταχυδρομικό περιστέρι της apple
haHa Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Ο i5 του iMac ειναι πιο γρηγορος(ειναι desktop cpu) απο τον i7 του mac mini(ειναι mobile cpu). Απο την αλλη να δωσεις 1500€ για μηχανημα με μικρη οθονη και χωρις δυνατοτητα ssd ειναι καπως... Γενικοτερα, μηχανημα με 21" και χωρις ssd ακουγεται σαν να γυρνας το χρονο στο 2009... Oτι εχει μαλιστα σκληρο δισκο στις 5400rpm (οπως οι φορητοι) αντι για 7200rpm το κανει ακομα χειροτερο.. Στο mac mini μπορεις να βαλεις ομως ssd(στον imac δεν μπορεις) και οθονη μεγαλυτερη(170€ για καλυτερη κ μεγαλυτερη οθονη 23").. Ετσι με 850€ για το mac mini + 150€ 256gb ssd + 170€ 23" ips monitor + 80€ για καλυτερο ποντικι-πληκτρολογιο = 1250€ θα εχει μηχανημα που θα εχει μεγαλυτερη κ καλυτερη οθονη κ το βασικοτερο θα ειναι πολυ-πολυ πιο γρηγορο στις περισσοτερες εργασιες λογω του ssd.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα