mcrae13 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 5 ώρες πριν, Abudi είπε ΛΑΖΑΡΕ! Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Αναβιώνω λίγο το θέμα, γιατί κάμποσα χρόνια μετά αποφάσισα να ασχοληθώ με overclocking. Όχι σαν αυτοσκοπό, περισσότερο για να δώσω μια φρεσκάδα στο pc. Οπότε δεν πάω για να κυνηγήσω μεγάλα νούμερα. Μέσα στη βδομάδα θα κατεβάσω ένα BIOS version που είμαι πίσω μια έκδοση, θα αλλάξω πάστα και μέσα στο Σ/Κ θα ασχοληθώ με overcloking. Το σύστημα είναι της υπογραφής μου (i5 3570k +Gigabyte Z77x-d3h+DDR3 1600MHz CL9 για όσους είναι από κινητό). Δε θα σας ρωτήσω απλά "μάγκες τί πατάω", λίγο πολύ έχω ψάξει κι έχω διαβάσει κάποια πράγματα, αλλά επειδή δεν έχω εμπειρία με το θέμα, δεν ξέρω πώς να αξιολογήσω διάφορα από αυτά που διαβάζω. Να σας θέσω ορισμένες απορίες λοιπόν: 1) Όταν κάνουμε overclocking (π.χ. από τα 3.4Ghz τώρα (3.8 το Turbo) στα 4 ή 4.2) ο επεξεργαστής δουλεύει συνεχώς σε αυτά; Ή μόνο όταν βρίσκεται under load; Κάπου εδώ έχω καταλάβει οτι υπεισέρχονται οι ρυθμίσεις που έχουν αναφερθεί πιο πάνω C1E, C3/C6 State Support, Thermal Monitor, and EIST. 2) Οι περισσότεροι οδηγοί, μιλούν για απενεργοποίηση του Turbo. Τί θα γίνει όμως αν μείνει ενεργοποιημένο το Turbo και απλώς αυξηθεί και αυτό όπως θα αυξήσουν την στοκ συχνότητα; 3) Έχω δει σε οδηγούς, να βάζουν μεγάλες τιμές σε Turbo Power Limit/Core Current Limit, αυτό είναι ασφαλές; 4) CPU Vtt και PLL, αυτά τα ακουμπάμε ποτέ; 5) Vcore Loadline Calibration: πότε επιλέγουμε να πάμε στο Turbo και πότε στο Extreme; Σε οδηγούς έχω δει και τα δύο 6) Όσον αφορά τις μνήμες. Άλλοι οδηγοί προτείνουν να κάνεις load κάποιο built-in XMP profile σε άλλους έχω δει επιπλέον να βγάζουν το auto από τα timings και είτε να το βάζουν χειροκίνητα το ίδιο (9-9-9-24) είτε και να αυξάνουν τις τιμές τους. Γενικά, ασχολούμαστε σε αυτή τη φάση με τις μνήμες; Αυτά για αρχή, αλλά μάλλον θα επανέλθω στο θέμα Για μένα μην κάτσεις να ασχοληθείς ιδιαίτερα με όλα αυτά εκτός αν το θες για χαβαλέ και να μάθεις πέντε πράγματα. Αν όπως είπες σε ενδιαφέρει να δώσεις μια ανάσα στο σύστημα,απλά άλλαξε τον multiplier απο 38 αν δεν κάνω λάθος ,σε 42 ή 43 και όλα τα υπόλοιπα auto. Το παραπάνω που έτσι κι αλλιώς είναι δύσκολο δεν θα σου δώσει και κάτι το σπουδαίο αφού αναλογικά θα είναι και μικρότερο.Μέχρι 42 πρέπει να πηγαίνει άνετα και χωρίς πολλά ρεύματα-θερμοκρασίες. Τρέξε μερικά stress test και δες αν είναι σταθερο και τι κέρδισες στην πράξη. Για τις μνήμες προσπάθησε να ανέβεις σε συχνότητα με τα timings που έχεις τώρα .Αν χρειαστεί δώσε και παραπάνω ρεύμα στο VDIMM/VDRAM .Μέχρι 1.65 είσαι safe. Tip: Οτιδήποτε αποφασίσεις να κάνεις,μην κάνεις ποτέ πολλες αλλαγές-ρυθμίσεις μαζί.Πάντα μία μία και έλεγχος για σταθερότητα και υπομονή για να πάς στην επόμενη ρύθμιση. Ακόμα και τις μνήμες πχ, ξεκίνα να τις πειράζεις αφού τελειώσεις με τον cpu και περάσει και ένα εύλογο διάστημα για να πεις πως είσαι σταθερός. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
discoboyminimal Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 αφου το αναστησαμε , να ρωτησω κ εγω εχω εναν 3570k μαζι με asrock extreme4-m (τροφοδοτικο HX650 και g.skill 2x8gb 2400mhz) ετρεχα 4.1 με στοκ ρευματα και στοκ ψυκτρα τωρα που ειπα να του δωσω ενα boost παραπανω , πηρα μια 212 evo και ξεκινησα το διαβασμα και τους πειραματισμους. αλλα δεν ! στα 4.3 ηταν ολα σταθερα με 1.25v περασα 24ωρο prime95. στα 4.4 δεν μπορω να το σταθεροποιησω με τιποτα οσο ρευμα και να δωσω. κατω απο 1.25v εχω restart/bsod πανω απο εκει και μεχρι τα 1.450 εχω φυσιολογικες θερμοκρασιες(max 81) αλλα μου ριχνει τις συχνοτητες και το vcore υπο load. απο τις ρυθμισεις εχω κλεισει speedstep + c states αλλα εχω παιξει και με thermal throttling on/off. δεν ξερω τι να κανω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα