Xorxhs! Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Θα ήθελα καποια tips για το κλοκαρισμα της cpu από άτομα που έχουν στην κατοχή τους το παραπάνω setup. Αυτη τη στιγμή έχω φτασει στα 4.4 με ανέβασμα του vcore στα 1.25. Προφανώς έχω ΄κάνει disable το turbo mode και δεν εχω πειράξει τίποτα άλλο.Μνημες στο xmp profile ορισμενες Thanks ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gamer hd Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Εμ κοιτα με ακριβεια αριθμους δεν μπορουμε να σου πουμε , δοκιμασε στα 4:8 με αυτο το ρευμα αν δεν μπορει λιγο πιο πανο και παει λεγοντας , εγω ετσι το εκανα Αποστολή από το U20i με τη χρήση Insomnia App Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xorxhs! Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 δεν αναφέρομαι μονο σε αριθμους αλλα σε επιλογες που πρεπει να εχεις disabled/enabled. Π.χ LLC Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 (επεξεργασμένο) Base Clock: 100MHzCPU Clock Ratio: 44 XMP: Profile 1 System Memory Multiplier: 16.00 Turbo Boost: Disabled C1E, C3/C6 State Support, Thermal Monitor, and EIST: Disabled Performance Enhance: Turbo DRAM Timing Selectable: Auto PWM Phase Control: eXm Perf Vcore Voltage Response: Fast Vcore Loadline Calibration: Turbo Vcore Current Protection: Extreme All other settings on the Phase Control screen left on Auto CPU Vcore: Test DVID, Vtt, PLL, and IMC left on Auto Κάνε τα παραπάνω και παίξε με το Vcore να δεις που είσαι Stable, ξεκίνα με 4.4Ghz για αρχή στο 1.25V Βάλε και το τελευταίο Bios της Gigabyte από εδώ. Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2013 από Psycho_Warhead Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Djole_7 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Τα power savings δεν μπορω να καταλαβω γιατι να τα κλεισουμε(η τουλαχιστον καποια απο αυτα)...εγω τα εχω ανοιχτα ολα σε παρομοιο συστηματακι.. psycho ωραιος θα δοκιμασω και γω αυτα που δινεις.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Ανάλογα πόσο ψηλά θες να πας, αν θες να φτάσεις στο θεό(4.8Ghz +) πρέπει να τα κλείσεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gamer hd Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 οχι αναγκαστικα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Καλό είναι να τα κλείνεις γιατί βελτιώνεται το Stability. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Prospector8 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Εγω παντως με 3570Κ+asrock extreme 4 ειμαι στα 4.5Ghz rock stable με 1.2V ρευμα,θα σου στειλω μερικες ρυθμισεις το βραδυ που μπορει να σε βοηθησουν. Τι ψυκτρα εχεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Εγώ δυστυχώς δεν έπεσα και στο καλύτερο κομμάτι και θέλω 1.32V για 4.5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gamer hd Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 ναι ειναι και το τι κομματι εχεις... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsotrilos Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Αυτο που βλεπω εγω εδω ισχυει η τα 8 λενε οτι να'ναι; Εχω i5 3570k και Gigabyte Z77X-UD3H Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xorxhs! Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Κάνε τα παραπάνω και παίξε με το Vcore να δεις που είσαι Stable, ξεκίνα με 4.4Ghz για αρχή στο 1.25V Βάλε και το τελευταίο Bios της Gigabyte από εδώ. με τις ρυθμισεις που προτεινες, για 2 ωρες τεστ με prime95 είμαι σταθερος, αλλα οι θερμοκρασιες μου κυμαινονται στα 4 cores απο 84-94 σε full load. Σε idle ειμαι απο 30-35Μαλλον η παστα δεν εχει μπει σωστα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Djole_7 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Εγω ειμαι προς το παρον στα 4.5ghz με vcore 1.240(cpu-z 1.25+) , LLC (extreme) και cpu pll (1.90) ολα τα αλλα στο auto..θα δοκιμασω και με πιο χαμηλο vcore να δω αν ειναι stable . Ψυξη ειμαι με prolimatech megahalems με push pull δυο 12αριδες corsair sp120.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Abudi Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) ΛΑΖΑΡΕ! Αναβιώνω λίγο το θέμα, γιατί κάμποσα χρόνια μετά αποφάσισα να ασχοληθώ με overclocking. Όχι σαν αυτοσκοπό, περισσότερο για να δώσω μια φρεσκάδα στο pc. Οπότε δεν πάω για να κυνηγήσω μεγάλα νούμερα. Μέσα στη βδομάδα θα κατεβάσω ένα BIOS version που είμαι πίσω μια έκδοση, θα αλλάξω πάστα και μέσα στο Σ/Κ θα ασχοληθώ με overcloking. Το σύστημα είναι της υπογραφής μου (i5 3570k +Gigabyte Z77x-d3h+DDR3 1600MHz CL9 για όσους είναι από κινητό). Δε θα σας ρωτήσω απλά "μάγκες τί πατάω", λίγο πολύ έχω ψάξει κι έχω διαβάσει κάποια πράγματα, αλλά επειδή δεν έχω εμπειρία με το θέμα, δεν ξέρω πώς να αξιολογήσω διάφορα από αυτά που διαβάζω. Να σας θέσω ορισμένες απορίες λοιπόν: 1) Όταν κάνουμε overclocking (π.χ. από τα 3.4Ghz τώρα (3.8 το Turbo) στα 4 ή 4.2) ο επεξεργαστής δουλεύει συνεχώς σε αυτά; Ή μόνο όταν βρίσκεται under load; Κάπου εδώ έχω καταλάβει οτι υπεισέρχονται οι ρυθμίσεις που έχουν αναφερθεί πιο πάνω C1E, C3/C6 State Support, Thermal Monitor, and EIST. 2) Οι περισσότεροι οδηγοί, μιλούν για απενεργοποίηση του Turbo. Τί θα γίνει όμως αν μείνει ενεργοποιημένο το Turbo και απλώς αυξηθεί και αυτό όπως θα αυξήσουν την στοκ συχνότητα; 3) Έχω δει σε οδηγούς, να βάζουν μεγάλες τιμές σε Turbo Power Limit/Core Current Limit, αυτό είναι ασφαλές; 4) CPU Vtt και PLL, αυτά τα ακουμπάμε ποτέ; 5) Vcore Loadline Calibration: πότε επιλέγουμε να πάμε στο Turbo και πότε στο Extreme; Σε οδηγούς έχω δει και τα δύο 6) Όσον αφορά τις μνήμες. Άλλοι οδηγοί προτείνουν να κάνεις load κάποιο built-in XMP profile σε άλλους έχω δει επιπλέον να βγάζουν το auto από τα timings και είτε να το βάζουν χειροκίνητα το ίδιο (9-9-9-24) είτε και να αυξάνουν τις τιμές τους. Γενικά, ασχολούμαστε σε αυτή τη φάση με τις μνήμες; Αυτά για αρχή, αλλά μάλλον θα επανέλθω στο θέμα Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2019 από Abudi 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα