Προς το περιεχόμενο

3570K + Giagabyte Z77X-UD3H , overclock tips

Xorxhs!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα ήθελα καποια tips για το κλοκαρισμα της cpu από άτομα που έχουν στην κατοχή τους το παραπάνω setup. Αυτη τη στιγμή έχω φτασει στα 4.4 με ανέβασμα του vcore στα 1.25. Προφανώς έχω ΄κάνει disable το turbo mode και δεν εχω πειράξει τίποτα άλλο.Μνημες στο xmp profile ορισμενες

Thanks !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμ κοιτα με ακριβεια αριθμους δεν μπορουμε να σου πουμε , δοκιμασε στα 4:8 με αυτο το ρευμα αν δεν μπορει λιγο πιο πανο και παει λεγοντας , εγω ετσι το εκανα

Αποστολή από το U20i με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Base Clock: 100MHz

CPU Clock Ratio: 44

XMP: Profile 1

System Memory Multiplier: 16.00

Turbo Boost: Disabled

C1E, C3/C6 State Support, Thermal Monitor, and EIST: Disabled

Performance Enhance: Turbo

DRAM Timing Selectable: Auto

PWM Phase Control: eXm Perf

Vcore Voltage Response: Fast

Vcore Loadline Calibration: Turbo

Vcore Current Protection: Extreme

All other settings on the Phase Control screen left on Auto

CPU Vcore: Test

DVID, Vtt, PLL, and IMC left on Auto

Κάνε τα παραπάνω και παίξε με το Vcore να δεις που είσαι Stable, ξεκίνα με 4.4Ghz για αρχή στο 1.25V

Βάλε και το τελευταίο Bios της Gigabyte από εδώ.
Επεξ/σία από Psycho_Warhead

Τα power savings δεν μπορω να καταλαβω γιατι να τα κλεισουμε(η τουλαχιστον καποια απο αυτα)...εγω τα εχω ανοιχτα ολα σε παρομοιο συστηματακι..

psycho ωραιος θα δοκιμασω και γω αυτα που δινεις..

Εγω παντως με 3570Κ+asrock extreme 4 ειμαι στα 4.5Ghz rock stable με 1.2V ρευμα,θα σου στειλω μερικες ρυθμισεις το βραδυ που μπορει να σε βοηθησουν. Τι ψυκτρα εχεις?

Κάνε τα παραπάνω και παίξε με το Vcore να δεις που είσαι Stable, ξεκίνα με 4.4Ghz για αρχή στο 1.25V

Βάλε και το τελευταίο Bios της Gigabyte από εδώ.

με τις ρυθμισεις που προτεινες, για 2 ωρες τεστ με prime95 είμαι σταθερος, αλλα οι θερμοκρασιες μου κυμαινονται στα 4 cores απο 84-94 σε full load. Σε idle ειμαι απο 30-35Μαλλον η παστα δεν εχει μπει σωστα..

Εγω ειμαι προς το παρον στα 4.5ghz με vcore 1.240(cpu-z 1.25+) , LLC (extreme) και cpu pll (1.90) ολα τα αλλα στο auto..θα δοκιμασω και με πιο χαμηλο vcore να δω αν ειναι stable .

Ψυξη ειμαι με prolimatech megahalems με push pull δυο 12αριδες corsair sp120..

• 5 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΛΑΖΑΡΕ!

14453072731521197592.jpg

Αναβιώνω λίγο το θέμα, γιατί κάμποσα χρόνια μετά αποφάσισα να ασχοληθώ με overclocking. Όχι σαν αυτοσκοπό, περισσότερο για να δώσω μια φρεσκάδα στο pc. Οπότε δεν πάω για να κυνηγήσω μεγάλα νούμερα. Μέσα στη βδομάδα θα κατεβάσω ένα BIOS version που είμαι πίσω μια έκδοση, θα αλλάξω πάστα και μέσα στο Σ/Κ θα ασχοληθώ με overcloking.

Το σύστημα είναι της υπογραφής μου (i5 3570k +Gigabyte Z77x-d3h+DDR3 1600MHz CL9  για όσους είναι από κινητό). Δε θα σας ρωτήσω απλά "μάγκες τί πατάω", λίγο πολύ έχω ψάξει κι έχω διαβάσει κάποια πράγματα, αλλά επειδή δεν έχω εμπειρία με το θέμα, δεν ξέρω πώς να αξιολογήσω διάφορα από αυτά που διαβάζω. Να σας θέσω ορισμένες απορίες λοιπόν:

1) Όταν κάνουμε overclocking (π.χ. από τα 3.4Ghz τώρα (3.8 το Turbo) στα 4 ή 4.2) ο επεξεργαστής δουλεύει συνεχώς σε αυτά; Ή μόνο όταν βρίσκεται under load; Κάπου εδώ έχω καταλάβει οτι υπεισέρχονται οι ρυθμίσεις που έχουν αναφερθεί πιο πάνω C1E, C3/C6 State Support, Thermal Monitor, and EIST.

2) Οι περισσότεροι οδηγοί, μιλούν για απενεργοποίηση του Turbo. Τί θα γίνει όμως αν μείνει ενεργοποιημένο το Turbo και απλώς αυξηθεί και αυτό όπως θα αυξήσουν την στοκ συχνότητα;

3) Έχω δει σε οδηγούς, να βάζουν μεγάλες τιμές σε Turbo Power Limit/Core Current Limit, αυτό είναι ασφαλές;

4) CPU Vtt και PLL, αυτά τα ακουμπάμε ποτέ;

5) Vcore Loadline Calibration: πότε επιλέγουμε να πάμε στο Turbo και πότε στο Extreme; Σε οδηγούς έχω δει και τα δύο

6) Όσον αφορά τις μνήμες. Άλλοι οδηγοί προτείνουν να κάνεις load κάποιο built-in XMP profile σε άλλους έχω δει επιπλέον να βγάζουν το auto από τα timings και είτε να το βάζουν χειροκίνητα το ίδιο (9-9-9-24) είτε και να αυξάνουν τις τιμές τους. Γενικά, ασχολούμαστε σε αυτή τη φάση με τις μνήμες;

Αυτά για αρχή, αλλά μάλλον θα επανέλθω στο θέμα

Επεξ/σία από Abudi
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...