Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δέν υπάρχει τρόπος να τους αναγκασεις να σου πούν, καθώς το πιό πιθανό είναι οτι δέν ξέρουν ούτε αυτοί. Λογικά θα έχει έρθει κάποια οδηγία ανάκλησης απο τα κεντρικά της Mitsubishi για αλλαγή κάποιου συγκεκριμένου εξαρτήματος. Το τί φταίει πραγματικά μάλλον θα το ξέρει μόνο ο Γιαπωνέζος που το σχεδίασε και έδωσε την οδηγία για το recall.

Μπορείς αν θέλεις να τους ρωτήσεις για ποιό λόγο το κλιματιστικό του γείτονα, που υπόκειται στις ίδιες αυξομειώσεις, δέν παρουσιάζει αυτό το πρόβλημα. Εκεί η στάνταρ απάντηση είναι οτι το δικό σου είναι υψηλής τεχνολογίας με ευαίσθητα ηλεκτρονικά.

Δέν υπάρχει κάτι που να μπορείς να κάνεις και να μήν γίνετε κ@λος. Και εγώ προσωπικά σε τέτοιες περιπτώσεις απλά κάνω το κορόιδο και τους αφήνω να τελειώσουν τη δουλειά τους και να φύγουν.

Φαντάζομαι βέβαια οτι αυτό είναι επισκευή στα πλαίσια της εγγύησης που γίνεται δωρεάν. Αν όμως σε βάζουν να πληρώσεις, τότε καλύτερα θα ήταν να παραπονεθείς απευθείας στα κεντρικά, όχι στους τεχνικούς.

• Απαντ. 202
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• adtakhs

adtakhs 26 αναρτήσεις

• Dvs

Dvs 13 αναρτήσεις

• louben

louben 13 αναρτήσεις

• nvel

nvel 10 αναρτήσεις

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τα έχω γράψει και πιο πάνω

Η Samsung είχε βγαλει ανακοίνωση οτι συγκεκριμένη παρτίδα είναι προβληματική, αλλά δεν έβγαλε ποτέ ανακληση.

Αλλαγη πλακέτας με καινούργα επανασχεδιασμένη , και φυσικά το κόστος στον πελάτη.

Κόστος πλακέτας; Σχεδόν όσο ένα καινουργιο A/C.....

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/5/2013 στις 9:15 ΜΜ, kchalaris είπε

Καλησπερα και απο μενα. Φιλε adtakhs μηπως θα μπορουσες να μας δειξεις τον τροπο συνδεση γιατι ενω εβαλα επιτηρητη και σιγουρα τον συνδεσα μια χαρα, δεν μου οπλιζει το ρελε με αποτελεσμα να μην εχω ρευμα. Για να ξερεις εχω 3φασικο ρευμα στα 40A. Ο επιτηρητης ειναι Hager EU302 και το ρελε Hager ENS340B. Ευχαριστω!

Αν και απαντώ καθυστερημένα, κάνε στον επιτηρητή μια αντιστροφή των φάσεων. Μάλλον η αλληλουχία δεν είναι ορθή. ! 😀

Στις 4/9/2013 στις 8:27 ΜΜ, sphinxgr είπε

Με μπέρδεψες!!!

Η σωστή σειρά ποια είναι?! Η ακόλουθη έχει κάποια βάση?:

Ξεκινάμε απο την παροχή της ΔΕΗ προς το σπίτι συνδεδεμένα σε σειρά->

α) Διακόπτης με τηκτό 1Α ή ασφαλειοαποζεύκτης με τηκτό 1Α

β) Επιτηρητής Τάσης

γ) Διφασικό ενδεικτικό με μπλε και πράσινο λαμπάκι

δ) Ρελέ Διαρροής

ε) Γενική Ασφάλεια

στ) Ρελέ φορτίου ???

Όλα αυτά επειδή δεν χωράνε στον υπάρχοντα πίνακα, φαντάζομαι δεν υπάρχει πρόβλημα να βάλω πρόσθετο - επιπλέον έναν εξωτερικό 12 θέσεων?

------------

Επίσης αν θέλω να βάλω και ένα αντικεραυνικό σε ποια θέση το βάζω?

Διαβάζω υπάρχουν στη Hager βασικές κατηγορίες ράγας

- compact αντικεραυνικά τύπου 1

- αντικεραυνικά με αποσπώμενα φυσίγγια τύπου 2 (με ή χωρίς βοηθητική επαφή σημάνσεως)

- αυτοπροστατευόμενα αντικεραυνικά τύπου 2

*-Αξίζει να μπει κάτι τέτοιο στο κέντρο της Αθήνας ή είμαι καλυμμένος με τον επιτηρητή?

*-Εκτός κέντρου, ο επιτηρητής προστατεύει απο κεραυνούς ή χρειάζεται αντικεραυνικο?

*-Το αντικεραυνικό που θα μπει στον κεντρικό πίνακα, συνδέεται και αυτό πάνω σε ρελέ φορτίου?

Ξεκινάς βάζοντας τον διακόπτη ράγας .

Αμέσως μετά τον ασφαλειοαποζεύκτη (τυκτό).

Μετά το ρελέ διαρροής.

Μετά το αντικεραυνικό.

Μετά τον επιτηρητή τάσης με το ρελέ φορτίου.

Αν η παροχή σου είναι μεγάλη. το αντικεραυνικό θέλει επιλεκτικό ρελέ ξεχωριστό (300-500mA) και ξεχωριστές ασφάλειες. Αν η παροχή είναι μικρή τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις γενικές ασφάλειες της εγκατάστασης. Σε αυτή την περίπτωση όμως αν καεί το αντικεραυνικό θα έχεις και διακοπή της παροχής σε όλο το κύκλωμα.

Το αντικεραυνικό  συνδέεται παράλληλα με την παροχή όπως αυτή έρχεται από το ρελέ διαρροής ώς προς την γη.

Στην ουσία είναι ένα βαρύστορ (αντιστρόφως μεταβαλλόμενη αντίσταση σε συνάρτηση με την τάση) και ένας εκκενωτής αερίου.  Οταν η τάση είναι 220v η αντίσταση του varistor είναι άπειρη , ενώ αν έχεις υπέρταση η αντίσταση μειώνεται οπότε διοχετεύεται προς την γη προστατεύοντας το κύκλωμα. Το ίδιο κάνει και ο εκκενωτής όπου είναι φτιαγμένος έτσι ώστε να σπάει το διηλεκτρικό φραγμού του αερίου που έχει στις αναγραφόμενες τάσεις. Αυτά τα δυο συνδυαστικά δίνουν το καλύτερο αποτέλεσμα και βρίσκονται εντός των αντικεραυνικών που αγοράζουμε από το εμπόριο.

Η απόσταση των αγωγών εντός του πίνακα θα πρέπει να είναι μικρότερη από 50cm .

Ανάλογα τον τρόπο γείωση, άμεση ή ουδετέρωση χρησιμοποιείς και ανάλογο αντικεραυνικό. Πολλά δεν είναι για όλους τους τύπους. 😉

Φωτό μιας τέτοια υλοποίησης παρακάτω.

IMG_20180417_212842.jpg

Στην κάτω σειρά θα δεις κατά σειρά

το διακόπτη

την ασφάλεια ( σε αυτή την περίπτωση δεν είναι τυκτό αλλά είναι 10KA αυτόματη = υψηλό κόστος)

Το ρελέ διαρροής. (Αυτό θα αλλαχτεί με ένα που να αντιλαμβάνεται και συνιστώσες DC λογω του φορτιστή αυτοκινήτου και μερικών inverter στον χώρο.

Το αντικεραυνικό. 

Εδώ θα έπρεπε καλύτερα να υπάρχει και ξεχωριστή ασφάλεια για το αντικεραυνικό, ώστε ακόμα και να καεί το αντικεραυνικό να μην πέσει όλη η εγκατάσταση.  Στον παραπάνω πίνακα θα τοποθετηθεί η ασφάλεια που είδη υπάρχει για την προστασία του αντικεραυνικού  και θα αλλαχτεί το ρελέ διαρροής με ένα με ενσωματωμένη ασφάλεια τύπου Α, για τις συνιστώσες DC που προείπα. Για αυτό και αρχικά έμεινε έτσι.

Το ρελέ φορτίου παίρνει εντολή απο τον επιτηρητή που είναι δίπλα .

Θα δεις πως υπάρχει ένας ασφαλειοδιακόπτης με τυκτό στα 2Α δίπλα στο ρελέ φορτίου. Αυτός ελέγχει το κύκλωμα του πηνίου του ρελε. Δηλαδή το κύκλωμα που κόβει ο επιτηρητής.

IMG_20180417_212817.jpg.ed2153435c41d7ebffa69d9ccc49ce3a.jpg

Και κάτι τελευταίο σαν γενικές γνώσεις.

Οι ασφάλειες ορίζονται από

1) Την τάση λειτουργίας

2) Το ρεύμα υπερφόρτωσης.

3) Την καμπύλη απόκρισης

4) Το ρεύμα βραχυκύκλωσης !!!

Τουλάχιστον στις γενικές ασφάλειες που χρησιμοποιείτε προσέξτε το ρεύμα βραχυκύκλωσης που μπορούν να ελέγξουν να είναι υψηλό.

Για αυτό και τα φυσίγγια (τυκτά) είναι προτιμότερα σαν VFM λύσεις, γιατί κοστίζουν λίγο αλλά ελέγχουν ρεύματα βραχυκύκλωσης ακόμα και 80ΚΑ .... ανάλογα τι θα βάλετε.

Αν θελήσετε αυτόματη ασφάλεια στα 10-15ΚΑ, ετοιμαστείτε να τα σκάσετε χοντρά.

Οι περισσότεροι ηλεκτρολόγοι ψωνίζουν ασφάλειες λες και παίρνουν τσιγάρα από το περίπτερο. Κανένας δεν διαλέγει αυτόματες ασφάλειες με υψηλό ρεύμα βραχυκύκλωσης. Σχεδόν σε όλους τους πίνακες που θα συναντήσετε θα δείτε ασφάλειες με ρεύμα βραχυκύκλωσης τα 3ΚΑ  και αν ο πίνακας είναι κανένας legrand που πουλάει φτηνά τις 6KA  έχοντας καταργήσει αυτές των 3ΚΑ, τότε θα δείτε και 6KA ασφάλειες.

Τέλος για όσους ψάχνονται για επιτηρητή τάσης για τριφασικές παροχές, θα έλεγα πως μια πολύ καλή περίπτωση είναι ο SCHNEIDER RM35UB3N30.

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Γειά σας και απο εμένα.

Μετά την αγορά νεας κουζίνας η εταιρία με ενημέρωσε οτι για να ισχύει η εγγυηση θα πρέπει να εγκαταστήσω και εγω στο πίνακα τα ακόλουθα εξαρτήματα της Scheider.

1) IK60N C 32A  Image1a.png.fb23bb26be04ecfefffed7e401802c5a.png   αποτι καταλαβαίνω πρέπει να είναι ασφάλεια.

2)iCT 40A F7912966-01.jpg.057f18d0ef75fb25d2cf1b1413b09b3d.jpg το οποίο είναι ρελέ ράγας

3)RM17UBE15 epitiriths.png.1c7e1babd676e3955ed4d6faaa8757a9.png ο επιτηρητής τάσης

4) iPRD Image1.png.2a8f8d9f9c7a2299a914f9bcaa349f99.png το αντικεραυνικό.

Διορθόστε με αν λέω κάτι λάθος.

Για το αντικεραυνικό, απο έγγραφο της Scheider, βρίκα αυτό το σχεδιαγραμμα. iprdDoc.jpg.6ce76dc82cc12809f4f4b5974fb205a8.jpg Δηλαδή απο το ρελε φέυγει η φάση και παει σε ασφάλεια, κατόπιν στη θέση L του αντικεραυνικού. Ομοίως η επιστροφή σε ασφάλεια και κατόπιν στη θέση Ν του αντικεραυνικού και τέλος η γείωση. Εχει μεγάλη σημασία λεει οι αποστάσεις των συνδέσεων να μην ξεπερνούν τα 50cm. Αραγε εννοεί της φάσης μονο η και της επιστροφής? Αυτός εδώ λεει ασφάλεια και στην επιστροφή, η εταιρία όμως ζητάει μια ασφάλεια. Να πάρω απο την ασφάλεια του σπιτιού (προκυμένου να κάνω οικονομία στο μήκος των καλωδίων ή να εγκαταστήσω και την άλλη? Και το ρελέ που μου δώσανε? Πρίν την ασφάλεια έχω ρελε, πρέπει να βάλω και αυτό? Κάπου όμως διάβασα οτι το αντικεραυνικό απαιτεί ρελε τυπου S. Πως θα καταλάβω αν το δικό μου είναι αυτου του τύπου?

Για τον επιτηρητή δε βρίκα πολλά. Αυτός έχει 2 επαφές απο πάνω (με ονόματα: Α1 και Α2) και τρείς απο κάτω (με ονόματα: 12, 11 και 14). Κάπου είχα οτι η φάση πάει στο Α1 και η επιστροφή στο Α2. Εχει κανείς περισσότερες πληροφορίες - εμπειρία?

Κάποιος που το έχει κάνει να μας δώσει ένα σχεδιάγραμμα. Το αντικεραυνικό μπαίνει παράλληλα στη καλώδίωση του σπιτιού. Ο επιτηρητής? Μετα την πρώτη ασφάλεια και ακολουθεί ρελε φορτίου? Και πώς συνδεετε το ρελέ με τον επιτηρητή?

Sorry για το μεγάλο post αλλα νομίζω το θέμα θέλει διευκρίνσεις προκυμένου να προστατέψουμε τις περιουσίες μας.

Δημοσ.

το λεει στους γραπτους ορους? κατεμε οι οροι εγγυησης φαινοντραι καταχρηστικοι και παρανομοι.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, iakoboss7 είπε

το λεει στους γραπτους ορους? κατεμε οι οροι εγγυησης φαινοντραι καταχρηστικοι και παρανομοι.

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αν οι όροι είναι καταχρηστικοί η παράνομοι. Αφου το ζητάει θα το κάνω. Εμένα προστατεύω.

• Like 1
Δημοσ.

Τι κουζίνα πήρες και απο που με τέτοιους όρους;

Μου κάνει εντύπωση.

Σχεδόν 3 χρόνια που τον έχω δεν ξέρω αν αξιζει τον κόπο και αν όντως προστατεύει τελικά ο επιτηρητής

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, manolis1057 είπε

Γειά σας και απο εμένα.

Μετά την αγορά νεας κουζίνας η εταιρία με ενημέρωσε οτι για να ισχύει η εγγυηση θα πρέπει να εγκαταστήσω και εγω στο πίνακα τα ακόλουθα εξαρτήματα της Scheider.

1) IK60N C 32A  Image1a.png.fb23bb26be04ecfefffed7e401802c5a.png   αποτι καταλαβαίνω πρέπει να είναι ασφάλεια.

2)iCT 40A F7912966-01.jpg.057f18d0ef75fb25d2cf1b1413b09b3d.jpg το οποίο είναι ρελέ ράγας

3)RM17UBE15 epitiriths.png.1c7e1babd676e3955ed4d6faaa8757a9.png ο επιτηρητής τάσης

4) iPRD Image1.png.2a8f8d9f9c7a2299a914f9bcaa349f99.png το αντικεραυνικό.

Διορθόστε με αν λέω κάτι λάθος.

Για το αντικεραυνικό, απο έγγραφο της Scheider, βρίκα αυτό το σχεδιαγραμμα. iprdDoc.jpg.6ce76dc82cc12809f4f4b5974fb205a8.jpg Δηλαδή απο το ρελε φέυγει η φάση και παει σε ασφάλεια, κατόπιν στη θέση L του αντικεραυνικού. Ομοίως η επιστροφή σε ασφάλεια και κατόπιν στη θέση Ν του αντικεραυνικού και τέλος η γείωση. Εχει μεγάλη σημασία λεει οι αποστάσεις των συνδέσεων να μην ξεπερνούν τα 50cm. Αραγε εννοεί της φάσης μονο η και της επιστροφής? Αυτός εδώ λεει ασφάλεια και στην επιστροφή, η εταιρία όμως ζητάει μια ασφάλεια. Να πάρω απο την ασφάλεια του σπιτιού (προκυμένου να κάνω οικονομία στο μήκος των καλωδίων ή να εγκαταστήσω και την άλλη? Και το ρελέ που μου δώσανε? Πρίν την ασφάλεια έχω ρελε, πρέπει να βάλω και αυτό? Κάπου όμως διάβασα οτι το αντικεραυνικό απαιτεί ρελε τυπου S. Πως θα καταλάβω αν το δικό μου είναι αυτου του τύπου?

Για τον επιτηρητή δε βρίκα πολλά. Αυτός έχει 2 επαφές απο πάνω (με ονόματα: Α1 και Α2) και τρείς απο κάτω (με ονόματα: 12, 11 και 14). Κάπου είχα οτι η φάση πάει στο Α1 και η επιστροφή στο Α2. Εχει κανείς περισσότερες πληροφορίες - εμπειρία?

Κάποιος που το έχει κάνει να μας δώσει ένα σχεδιάγραμμα. Το αντικεραυνικό μπαίνει παράλληλα στη καλώδίωση του σπιτιού. Ο επιτηρητής? Μετα την πρώτη ασφάλεια και ακολουθεί ρελε φορτίου? Και πώς συνδεετε το ρελέ με τον επιτηρητή?

Sorry για το μεγάλο post αλλα νομίζω το θέμα θέλει διευκρίνσεις προκυμένου να προστατέψουμε τις περιουσίες μας.

Το αντικεραυνικό θέλει σε ορισμένες περιπτώσεις

1) Επιλεκτικό ρελέ διαρροής

2) Ασφάλεια δική του. Αυτό που δείχνεις είναι Ασφάλεια L&N στα 6KA καμπύλης C και ρεύματος υπερφόρωσης 32Α.

Δες τις υποπεριπτώσεις που αναφέρει και θα δεις πότε χρειάζεται εξτρά και πότε όχι .

Λογικά σε μεγάλα φορτία θα σου ζητήσει  ξεχωριστά επιλεκτικά ρελέ και ασφάλειες.

5 ώρες πριν, iakoboss7 είπε

Όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές, θέλουν ρελέ διαρροής, αντικεραυνικό, επιτηρητή τάσης για να σου δώσουν εγγύηση.

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ.
18 ώρες πριν, Dvs είπε

Τι κουζίνα πήρες και απο που με τέτοιους όρους;

Μου κάνει εντύπωση.

Σχεδόν 3 χρόνια που τον έχω δεν ξέρω αν αξιζει τον κόπο και αν όντως προστατεύει τελικά ο επιτηρητής

Σκοπέυω να κρεμάσω όλο το σπίτι στον επιτηρητή αν μπορώ.

18 ώρες πριν, adtakhs είπε

Το αντικεραυνικό θέλει σε ορισμένες περιπτώσεις

1) Επιλεκτικό ρελέ διαρροής

2) Ασφάλεια δική του. Αυτό που δείχνεις είναι Ασφάλεια L&N στα 6KA καμπύλης C και ρεύματος υπερφόρωσης 32Α.

Δες τις υποπεριπτώσεις που αναφέρει και θα δεις πότε χρειάζεται εξτρά και πότε όχι .

Λογικά σε μεγάλα φορτία θα σου ζητήσει  ξεχωριστά επιλεκτικά ρελέ και ασφάλειες.

Όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές, θέλουν ρελέ διαρροής, αντικεραυνικό, επιτηρητή τάσης για να σου δώσουν εγγύηση.

Καννένα σχεδιάγραμμα εγκατάστασης απο καννέναν που το έχει κάνει έχουμε να ακολουθήσουμε?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρελέ διαρροής νομίζω έχουν όλα τα σπίτια πλεον (ή με την επόμενη ανανέωση στην ΔΕΗ).

Για τα υπόλοιπα πρώτη φορά το ακούω και ποτέ κανείς δεν τα έχει ελένξει σε βλαβη...

Επεξ/σία από Dvs
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/6/2018 στις 10:04 ΜΜ, Dvs είπε

Ρελέ διαρροής νομίζω έχουν όλα τα σπίτια πλεον (ή με την επόμενη ανανέωση στην ΔΕΗ).

Για τα υπόλοιπα πρώτη φορά το ακούω και ποτέ κανείς δεν τα έχει ελένξει σε βλαβη...

Δεν λέω για αυτό το ρελέ αλλά το ρελέ διαρροής για το αντικεραυνικό.

Πχ. Η HAGER αναφέρει 500mA ρελέ διαρροής (επιλεκτικό) μπροστά από τα ρελέ διαρροής των 30ma που έχεις στην παροχή σου τώρα.

Επίσης έχει έναν πίνακα για το πότε είναι απαραίτητη η εξτρά ασφάλιση του αντικεραυνικού και πότε μπορεί να παραληφθεί.

spn440d.png

spn440d-2.png

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, adtakhs είπε

Πχ. Η HAGER αναφέρει 500mA ρελέ διαρροής (επιλεκτικό) μπροστά από τα ρελέ διαρροής των 30ma που έχεις στην παροχή σου τώρα.

Επίσης έχει έναν πίνακα για το πότε είναι απαραίτητη η εξτρά ασφάλιση του αντικεραυνικού και πότε μπορεί να παραληφθεί.

spn440d.png

spn440d-2.png

Οπότε μετά το αντικεραυνικό το ρελέ και ακολούθως το ήδη υπάρχον ρελε? Και τα υπόλοιπα? (Ο επιτηρητής?)

Επεξ/σία από manolis1057
  • 4 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 4/10/2017 στις 8:07 ΜΜ, Curtis76 είπε

Προσωπικά αγόρασα τον EU102 αλλά ακόμα το σκέφτομαι για να παρω τηλέφωνο για αλλαγή με τον 101. Το βασικό μου πρόβλημα είναι ότι ενώ σκεφτόμουν να τον λειτουργώ με τη λειτουργία reset φοβάμαι ότι θα τον ξεχάσω σε αυτή τη λειτουργία και αν δεν είμαι σπίτι και ενεργοποιηθεί θα είναι χωρις ρευμα το ψυγείο. Με τον EU101 θα είμαι ήσυχος αλλά 5 λεπτά είναι αιώνας. Θα το σκεφτώ καλύτερα.

Θα ήθελα να συμπληρώσω ότι δεν γίνεται να τον ξεχάσεις στην λειτουργιά reset, γιατί είναι κάτι που το προγραμματίζεις κατά την αρχική τοποθέτηση-σύνδεση-ρύθμιση του επιτηρητή.

Οπότε αν δεν το θέλεις, απλά δεν το προγραμματίζεις ποτέ! Υπάρχει σχετική ρύθμιση στο μενού του επιτηρητή.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, santosp είπε

Θα ήθελα να συμπληρώσω ότι δεν γίνεται να τον ξεχάσεις στην λειτουργιά reset, γιατί είναι κάτι που το προγραμματίζεις κατά την αρχική τοποθέτηση-σύνδεση-ρύθμιση του επιτηρητή.

Οπότε αν δεν το θέλεις, απλά δεν το προγραμματίζεις ποτέ! Υπάρχει σχετική ρύθμιση στο μενού του επιτηρητή.

Τελικά τον αλλαξα τοτε με τον 101... Ακου τι γινεται και πια ηταν τα κριτήριά μου.... Οταν στη περιοχη που μενω αρχιζαν οι υποτασεις δε σταματαγαν... μπορει να κραταγαν και μιση μερα συνεχομενα.... Η λειτουργια restet θα με εξυπηρετουσε, με τη λογικη οτι θα εκανα υπομονη καποιες ωρες (εχοντας βγαλει καποια φορτια εξω απο την επιτηρηση πχ μπανιο, τηλεφωνο και μια πριζα για αεροθερμο) αλλα θα επρεπε να αλλαζω τα settings συχνα. Ο 101 απο την αλλη ακομα και αν η ταση επανελθει περιμενει για 5 λεπτα στα οποια πρεπει να τη βλεπει σταθερη... με βολεψε καλυτερα, νομιζω οτι εξαρταται απο το ποσο συχνα εχεις υπο/υπερ τασεις....

Στο τελος καλεσα και τη ΔΕΗ ηρθαν και ειδαν οτι η μια φαση απο την οποια επαιρνα εγω ηταν πιο φορτωμενη και μου αλλαξαν φαση και τωρα εχω ηρεμησει...

Στις 4/7/2018 στις 7:55 ΜΜ, adtakhs είπε

spn440d.png

spn440d-2.png

Ειχα χασει τη συζητηση .... αυτο το σχεδιο ειχα λαβει και γω υποψη μου και δεν τοποθετησα ασφαλεια για το αντικεραυνικο.... οπως λεει και ο πινακας δεν υπαρχει σπιτι με 125 αμπερ στην εισοδο οποτε δεν ασφαλιζουμε με επιπλεον ασφαλεια τα spd. Ο πινακας αναφερεται και σε γραφεια και μεγαλυτερες εγκαταστασεις οπου εκει η εισοδος μπορει να ειναι 25καρε καλωδιο.

Δημοσ.

Ποιο είναι το όριο (σε volt) της υπότασης στο ηλεκτρικό ρεύμα; Εάν κατάλαβα καλά εισουν καπου κοντά στο όριο και μάλλον κάποιος γυρναγε σπίτι από την δουλειά του και άναβε καταναλώσεις και έριχνε την τάση και άλλο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...