CptBill Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2015 Κοιταω το καταλογο της hager http://www.hager.gr/files/download/0/762_1/0/HagerPricelist2015.pdf Σελιδα 138 Οι αναλογικοι της hager και συγκεκριμενα πχ ο EU301 για τριφασικη παροχη, εχει ελαχιστο χρονο "downtime" 5 λεπτα σε περιπτωση που σου κοψει το ρευμα αυτοματα? Πολυ δεν ειναι τα 5 λεπτα? Στους ψηφιακους (πχ τον hager EU302) ξερουμε εαν ο χρονος ειναι μικροτερος?
Dvs Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 0 EU301 εχει 5 και 10 λεπτα, και δεν έχει και δυνατότητα bypass. Ακόμα και τα 5 λεπτά ειναι πάρα πολλά....
manolaskakis Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2016 Καλησπέρα! έβαλα ένα επιτηρητή εδώ και 3 μέρες.. τον έχω ρυθμίσει 210V και 250V (δεν έχει πέσει μέχρι στιγμής..) Έψαξα κάποιες συσκευές μου να δω τι ανοχή έχουν (παλιά έγραφαν στο ταμπελάκι..) αλλά δεν βρήκα κάτι.. Εσείς που τον έχετε ρυθμίσει?
Dvs Δημοσ. 1 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2016 5% Πέφτει δύο φορές τον μήνα (επαρχία). Και περιμενω 5 λεπτά κάθε φορά να επανέλθει γιατι δεν μπορω να τον ρυθμίσω για πιο γρήγορη επαναφορά 1
Fubar.gr Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2016 Οι επιτηρητές τάσης παρέχουν περιορισμένη (εώς καθόλου) προστασία στις ηλεκτρονικές συσκευές. Η ζημιά στα ηλεκτρονικά γίνεται απο τις κρουστικές υπερτάσεις για τις οποίες ο επιτηρητής δέν μπορεί να κάνει τίποτα. Το μόνο που μπορεί να προστετέψει απο αυτές είναι κάποιο αντικεραυνικό πίνακα, όπως το raycap ή αντίστοιχο άλλων εταιριών. 5% Πέφτει δύο φορές τον μήνα (επαρχία). Και περιμενω 5 λεπτά κάθε φορά να επανέλθει γιατι δεν μπορω να τον ρυθμίσω για πιο γρήγορη επαναφορά 5% είναι πολύ λίγο. Και στην Αθήνα να είσουν πάλι θα έπεφτε. Ένα 10% είναι πιό λογικό
Dvs Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Οι τεχνικοί της ΔΕΗ μου πρότειναν αυτό το ποσοστό. Δεν ξέρω κατα πόσο ισχυει, αλλά ισχυρίζονται οτι στο δικτυο το ρυθμίζουν στο 10-13%
noobogadgetakias Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Παιδες σορρυ αλλα για να καταλαβω κατι..στην οεριοχη μ εχουνε συχνα αυτες τις διακοπες ρευματος και γινονται ενοχλητικες..ειδικα οταν γυναικα μαγειρευει κτλ κτλ..μ εκαψαν μια φορα τις εστιες της κουζινας και εβαλα καινουριες μεσω της εγγυησης οερνωντας τες σαν ελλατωματικε;.να φανταστειτε δεν ειχαν δουλεψει ουτε 5 ωρες συνολο..με τον επιτηρητη της τασεως απλα οταν γινει η διακοπη του ρευματος δεν θα εχω προβλημα;δλσ το προβλημα ξεκιναει οταν επιστρεφει το ρευμα στα μπαμ μετα την διακοπη;;;ετσι κι αλλιως οταν δουλευει κατι αμα πεσει το ρευμα κακο δεν κανει;δεν εχω καταλαβει καλα γιαυτο ρωταω..το κακο γινεται στην επθστροφη του ρευματος;;;
Curtis76 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2017 Καλησπερα και απο μενα. Μετά την αγορα κλιματιστικού (με βοήθησε το φορουμ πολύ) μολις γυρισα απο μαγαζι με ηλεκτρολογικα και παράγγειλα αντικεραυνικό (SPN215R) και έναν επιτηρητη τάσης EU102 και όλα τα παρελκόμενα (ρελε ισχύος μικροαυτόματο κτλ). Το έψαξα πολύ για τα αντικεραυνικά αλλά σε συνδιασμό με την έλλειψη χώρου στον πίνακα δεν αγόρασα με κριτήριο τις επιδόσεις του αντικεραυνικού αλλά τον χώρο που καταλαμβάνει στον πίνακα. Στη τελική αν γίνει μια σωστή επιλογή τύπου αντικερανικού στη συνέχεια οι διαφορές είναι μικρές και ποτέ δε θα είσαι και πλήρως ασφαλής. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποιες πληροφορίες που ανακάλυψα. Πλην του raycap που είναι σουπερ αντικεραυνικο (Τ1 και Τ2) που δεν απαιτεί ασφάλεια και πλην κάποιων μοντέλων που διαθέτουν ενσωματωμένη ασφάλεια, ο τύπος που πήρα (σειρά SPN2XXX) δεν απαιτεί ασφάλεια μέχρι 120Α γενική ασφάλεια. Είναι δηλαδή κατάλληλος για τις περισσοτερες οικιακες χρήσεις. Οπότε αν υπάρχει ελλειψη χώρου έχεις κέρδος μια θεση στον πίνακα. Για τους επιτηρητες hager eu 101 και 102 ισχύουν τα εξής. Ο eu 101 είναι κατάλληλος για προστασία κλιματιστικών και ψυγείων. Τα 5 λεπτά είναι ο χρόνος που απαιτείται ώστε μετά απο μία διακοπή να ξαναλείτουργήσει ένα ψυγείο ή κλιματιστικό. Ο eu102 ξεκινάει αμέσως με το που καταλάβει οτι η τάση επανήλθε στα κανονικά επίπεδα. Έχει και τη λειτουργία memory που αν ενεργοποιηθεί και κόψει τη τάση τότε πρέπει να του κάνεις reset για να ξαναλειτουργήσει. Δηλαδή κάτι σαν να πέφτει ο γενικός αυτόματος του σπιτιού. Και αυτό χρήσιμο ανάλογα τη περίπτωση. Προσωπικά αγόρασα τον EU102 αλλά ακόμα το σκέφτομαι για να παρω τηλέφωνο για αλλαγή με τον 101. Το βασικό μου πρόβλημα είναι ότι ενώ σκεφτόμουν να τον λειτουργώ με τη λειτουργία reset φοβάμαι ότι θα τον ξεχάσω σε αυτή τη λειτουργία και αν δεν είμαι σπίτι και ενεργοποιηθεί θα είναι χωρις ρευμα το ψυγείο. Με τον EU101 θα είμαι ήσυχος αλλά 5 λεπτά είναι αιώνας. Θα το σκεφτώ καλύτερα.
Dvs Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2017 Μια φώτο απο τον δικό μου Ακόμα και έτσι πέφτει 1-2 φορές τον μήνα
Curtis76 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Τελικά τον άλλαξα και θα πάρω τον EU101. Μόλις το μαγαζί μαζέψει όλα τα υλικά θα πάω να τα παραλάβω. Το σκέφτηκα καλύτερα. Ωραίος ο EU102 με την οθονούλα του τη πιο ακριβή ρύθμιση αλλά η σωστή λειτουργία για μένα είναι να υπάρχει χρονική καθυστέριση στην επαναφορά πράγμα που δέν το κάνει. Αν είχα μια θέση ακομα θα έβαζα και ένα χρονικό (delay ON) μαζί με τον EU102 και θα τη δημιουργόυσα έτσι την καθυστέρηση αλλά δεν ήθελα να αλλάζω υλικά στον πίνακα για να δημιουργήσω θέση. Έχω φτιάξει ένα πρόχειο σχεδιάκι για την καλωδίωση του πίνακα. Θα κάνω μια μικρή αλλαγή ώστε το ρελε ισχύος να μην τροφοδοτεί μια συγκεκριμένη γραμμή φωτισμού ώστε στο μπάνιο και στον διάδρομο να μην κόβεται το ρεύμα για 5 λεπτά (με φαντάστηκα στο WC και ξαφνικά πενταλεπτο black out και ξενέρωσα). Fubar τώρα σε είδα. Γειά σου φίλε. Ωραία τα βιντεο στο youtube. Σχετικά με τα αντικεραυνικά υπάρχει ολόκληρη θεωρεία αν πρέπει να μπαίνουν πριν ή μετα το ρελε διαρροής. Προσωπικά τον έβαλα μετά αλλά το ψάνχω ακόμα για να βεβαιωθώ για την επιλογή μου. Επίσης θεωρώ απαραίτητη την τοποθέτηση ενός MCB για bypass του ρελέ ισχύος σε περίπτωση αστοχίας του που είναι πιθανή (αν αντέχει 2-3 χρόνια θα είμαι ικανοποιημένος), Fubar αν θες πες κανενα σχόλιο ως προς τη καλωδίωση που σκέφτομαι να κάνω.
Curtis76 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2017 Σχεδον ενα μηνα μετα και πριν λιγα λεπτα επιτελους καλωδιωσα και ενεργοποιησα τον πινακα με τα νεα υλικά. Μπήκε ο επιτηρητης τασης eu101 hanger με ενα ρελε ισχυος και αντικεραυνικά της hager spn215. Θα σας πω τις εντυπωσεις μου σχετικα με τον επιτηρητη και το ρελε με τη πρωτη ευκαιρια αφου αυτα θα ειναι υλικα που θα ενεργοποιουνται συχνα. το αντικεραυνικο ευχομαι να μη σας πω εντυπωσεις.
jimmad4 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Καλησπέρα, εχω ενα θεμα με το κλιματιστικό(Mitsubishi SRK63ZR-S / SRC63ZR-S 24.000 BTU). Μετά απο στιγμιαίες αυξομειώσεις τασης η εξωτερική μονάδα δεν ξεκινάει. τη πρώτη φορά που ήρθαν οι τεχνικάρες της Mitsubishi(Θεσ/νίκη) αποφάνθηκαν οτι:" Είναι γνωστό στη Mitsubishi οτι οι αυξομειώσεις τάσης στο Ελλάντα είναι πιο εντονες σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη και γιαυτό και κανουν στη πλακέτα μια επισκευή ενισχύοντας την να αντέχει στα περισσότερα Volt της επαναφοράς. Στη συγκεκριμένη σειρά το "πρόβλημα" λύθηκε εκ των υστέρων, αλλα μιας και αρκετά κομμάτια ειχαν ηδη μπει σε σπίτια, προβαινουν σε αυτη την επισκευή εν γνωση τους." Με λιγα λόγια ειναι κατι που το περιμένουν να συμβεί αργα η γρήγορα αλλα κανείς δεν θα στο πει προκαταβολικά γιατι απλά θα τους μεινουν στα ράφια. Και ρωτάω, εγώ τι μπορώ να κάνω για να μη με μείνει στα χέρια το μηχάνημα και για να μή ξεπαγιάζω μέχρι να ερθουν να το φτιάξουν;;;; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρων σας και τις απαντήσεις σας.
Fubar.gr Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2018 Στις 1/12/2018 στις 10:41 ΜΜ, jimmad4 είπε Καλησπέρα, εχω ενα θεμα με το κλιματιστικό(Mitsubishi SRK63ZR-S / SRC63ZR-S 24.000 BTU). Μετά απο στιγμιαίες αυξομειώσεις τασης η εξωτερική μονάδα δεν ξεκινάει. τη πρώτη φορά που ήρθαν οι τεχνικάρες της Mitsubishi(Θεσ/νίκη) αποφάνθηκαν οτι:" Είναι γνωστό στη Mitsubishi οτι οι αυξομειώσεις τάσης στο Ελλάντα είναι πιο εντονες σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη και γιαυτό και κανουν στη πλακέτα μια επισκευή ενισχύοντας την να αντέχει στα περισσότερα Volt της επαναφοράς. Στη συγκεκριμένη σειρά το "πρόβλημα" λύθηκε εκ των υστέρων, αλλα μιας και αρκετά κομμάτια ειχαν ηδη μπει σε σπίτια, προβαινουν σε αυτη την επισκευή εν γνωση τους." Με λιγα λόγια ειναι κατι που το περιμένουν να συμβεί αργα η γρήγορα αλλα κανείς δεν θα στο πει προκαταβολικά γιατι απλά θα τους μεινουν στα ράφια. Και ρωτάω, εγώ τι μπορώ να κάνω για να μη με μείνει στα χέρια το μηχάνημα και για να μή ξεπαγιάζω μέχρι να ερθουν να το φτιάξουν;;;; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρων σας και τις απαντήσεις σας. Στα συνεργεία αυτοκινήτων, όταν τους ρωτήσεις γιατί χάλασε το αυτοκίνητο και δέν ξέρουν, θα σου πούν οτι είχε νοθευμένη βενζίνη. Αντίστοιχα εμείς οι ηλεκτρονικοί όταν δέν ξέρουμε γιατί κάηκε μια συσκευή ή γιατί δέν δουλέυει σωστά, το ρίχνουμε στις "αυξομειώσεις τάσης" . Η πραγματικότητα όμως είναι οτι οι αυξομειώσεις τάσης είναι κάτι το αναμενόμενο και αναπόφευκτο σε οποιοδήποτε ηλεκτρικό δίκτυο σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου. Η Ελλάδα δέν διαφέρει σε αυτό, ούτε οι ξένοι έχουν εξωγήινη τεχνολογία που να αποτρέπει τις αυξομειώσεις. Για το λόγο αυτό, όλες οι ηλεκτρικές/ηλεκτρονικές συσκευές είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο που να αντέχουν αυτές τις αυξομειώσεις. Επίσης οι αυξομειώσεις έχουν να κάνουν και με την περιοχή. Κάποια υποδίκτυα είναι πολύ σταθερά, ενώ άλλα έχουν πιό συχνές διακυμάνσεις. Αν οι τεχνικοί της Mitsubishi κάνουν αυτή την επισκευή συστηματικά, τότε αυτό σημαίνει οτι το συγκεκριμένο κλιματιστικό έχει σχεδιαστικό πρόβλημα, και όχι οτι φταίνε οι αυξομειώσεις. Αλλιώς θα είχες προβλήματα και με άλλες συσκευές, αυξομειώσεις στην ένταση των φώτων κτλ. 6
jimmad4 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Καλημέρα Fubar και σε ευχαριστώ για το χρόνο σου . Οκ κατανοητά αυτά που έγραψες αλλά όταν ξαναέρθουν οι τεχνικάρες εγώ με πλάγιο τρόπο όμως χωρίς να δημιουργήσω ίντριγκες, τι να τους πώ για να τους αναγκάσω εστω και έτσι να γίνουν ντόμπροι και να με πουν τι φταίει τελικά;;
orck Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 9 ώρες πριν, Fubar.gr είπε Αν οι τεχνικοί της Mitsubishi κάνουν αυτή την επισκευή συστηματικά, τότε αυτό σημαίνει οτι το συγκεκριμένο κλιματιστικό έχει σχεδιαστικό πρόβλημα, και όχι οτι φταίνε οι αυξομειώσεις. Αλλιώς θα είχες προβλήματα και με άλλες συσκευές, αυξομειώσεις στην ένταση των φώτων κτλ. 27 λεπτά πριν, jimmad4 είπε Καλημέρα Fubar και σε ευχαριστώ για το χρόνο σου . Οκ κατανοητά αυτά που έγραψες αλλά όταν ξαναέρθουν οι τεχνικάρες εγώ με πλάγιο τρόπο όμως χωρίς να δημιουργήσω ίντριγκες, τι να τους πώ για να τους αναγκάσω εστω και έτσι να γίνουν ντόμπροι και να με πουν τι φταίει τελικά;; Σου ειπε ηδη ο fubar τι φταιει παραπανω. Συμφωνω απολυτα με αυτη την εξηγηση πασπαρτου, οταν δεν ξερει ο μαστορας για να φανει μεγαλος επιστημονας λεει την πιπα του στον ασχετο, και τσουπ παντα φταιει η ΔΕΗ, οτι εδω ειμαστε μπουρδελο ενω εξω ειναι ολα τελεια και ονειρικα ενω η Λορα τρεχει στα λιδαβαδια χοροπηδωντας με τις κοτσιδες της να ανεμιζουν (σκηνη εισαγωγης απο Μικρο σπιτι στο λιβαδι)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα