Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Κάποιος να μπορεί να κάνει πρόταση σε μοντέλα/μάρκες σε σχέση με αυτά που ρωτάω, Τι έχετε χρησιμοποιησει και μείνατε ευχαριστημένοι;

• Απαντ. 202
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• adtakhs

adtakhs 26 αναρτήσεις

• Dvs

Dvs 13 αναρτήσεις

• louben

louben 13 αναρτήσεις

• nvel

nvel 10 αναρτήσεις

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα γίνει εγκατάσταση κλιματιστικών και χρειάζομαι γνώμες σχετικά με τα ηλεκτρολογικά υλικά ώστε να τα παραγγείλω πριν προβεί στην εγκατάσταση ο ηλεκτρολόγος. Μου έχει προτείνει κάποια, αλλά θα ήθελα να ακούσω και άλλες γνώμες.

Αρχικά τα κλιματιστικά θα έχουν τη δική τους ασφάλεια το καθένα και ξεχωριστή γραμμή τροφοδοσίας από τον πίνακα.

1) Hager Αυτόματη Ασφάλεια 20A Διπολική 6kA Καμπύλη C MLN520A

2) Hager Αυτόματη Ασφάλεια 16A Διπολική 6kA Καμπύλη C MLN516A

Για την προστασία των κλιματιστικών αλλά και άλλων συσκευών έχω ζητήσει να μπει επιτηρητής τάσης (Η παροχή είναι τριφασική)

3) Hager Τριφασικός Επιτηρητής Τάσης Ράγας με Καθυστέρηση στην Ενεργοποίηση & ON/OFF EU302

Και τέλος για αντικεραυνική προστασία (έμμεσο πλήγμα Τ2 & Τ3) αντίστοιχα έχω ζητήσει κάτι σαν το παρακάτω

4)RAYCAP STRIKESORB RAYDIN 400Y-T2-T3-HV-S 15kA(L-N) 60kA(N-PE)

Σε κάθε φάση υπάρχει τηκόμενη γενική ασφάλεια πριν τον μικροαυτόματο, ενώ φυσικά υπάρχει και το απαραίτητο ρελέ διαρροής.

Θα προτείνατε κάποια άλλη μάρκα ή μοντέλο στα παραπάνω (1, 2, 3 & 4) ; Χρειάζεται να μπει κάτι αλλο; Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να ζητήσω από τον ηλεκτρολόγο να προσέξει;

Πέρα από τα γνωστά μαγαζιά και το Σκρουτζ υπάρχει κάποιο άλλο μαγαζί που αξίζει να δω για καλύτερες τιμές (Θεσσαλονίκη ή Βόλο);

Ευχαριστώ πολύ για τις γνώσεις και τις εμπειρίες σας!

Επεξ/σία από rkb
Δημοσ.

Για να δουλέψει το raycap από όσο ξέρω θέλει καλή γείωση και υπάρχει όριο απόστασης από τελική συσκευή θεωρητικά. 

Εγώ ακόμα ψάχνω για γείωση γιατί κανένας επαγγελματίας δε θέλει να ασχοληθεί. Έχω τρια ηλεκτρόδια αλλά μόνο τα δύο είναι ενωμένα αλλά μου λένε "αφού έχεις και αυτό μη μιλάς καθόλου άλλοι δεν έχουν τιποτα"

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες,  οι αποστάσεις είναι κάτω από 10 μέτρα,  οπότε νομίζω θα είναι οκ. Για τις γειώσεις θα το ρωτήσω. Μετριέται κάπως; Τι τιμή πρέπει να έχει,

• Το θέμα έχει κλειδωθεί
  • κλειδώθηκε και ξεκλειδώθηκε αυτό το θέμα
Δημοσ.
6 ώρες πριν, rkb είπε

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες,  οι αποστάσεις είναι κάτω από 10 μέτρα,  οπότε νομίζω θα είναι οκ. Για τις γειώσεις θα το ρωτήσω. Μετριέται κάπως; Τι τιμή πρέπει να έχει,

Ναι. Φυσικα μετριεται η γείωση και μαλιστα επιβαλεται απο τους κανονισμους να μετρηθει και να ειναι εντος των προβλεπομενων προδιαγραφων.

Δημοσ.

Μετά από περίπου 4 χρόνια αξιώθηκα και βρήκα ηλεκτρολόγο να αξιοποιήσω το σχέδιο και την βοήθεια το adtakhs.

Κάθε γνώμη η παρέμβαση καλοδεχούμενη !!!

IMG_1725.jpeg

IMG_1728.jpeg

IMG_1729.jpeg

• Like 2
  • 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

καλημέρα σας αγαπητοί ... να κάνω summon κ εγώ με τη σειρά μου την αυθεντία του @adtakhs για εναν ζαβοπινακα οικιακο που οι καλυτερες του μερες εχουν περασει ανεπιστρεπτη ?! 

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα,

να ρωτήσω ...

σε νεα μονοκατοικία με τριφασικό πίνακα προσφατα λογω βλαβης ΔΕΗ ειδα οτι οι φασεις ειχαν ταση 220-150-70..

επειδη φοβουμουν για υπερταση με την επαναφορα ειχα αφησει τους κεντρικους διακοπτες κλειστους..

Θελω να τοποθετησω τριφασικο επιτηρητή τασης αλλα παραλληλα διαπιστωνω οτι υπάρχουν αντικεραυνικά..

Ερωτήσεις..

Αξιοπιστες προτασεις για επιτηρητή? Τι προτείνεται?

Για τα αντικεραυνικά.. με καλυπτουν τα συγκεκριμενα? 

1.jpg.d2cdf00ff1078685de983562d325d00c.jpg2.jpg.591321fcfe4bed4deea36053a58399a0.jpg3.jpg.c2582f6e2b0c06b486e538974a1c8056.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...