J-son_500 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Καλησπέρα παιδία, Ήθελα να πάρω μια δεύτερη γνώμη πριν την αγορά αυτού του σκληρού δίσκου https://www.skroutz.gr/s/319811/Western-Digital-Scorpio-Black-750GB-SATA-WD7500BPKT.html?from=account_favorites Έχετε κάποια άλλη ιδέα μήπως ; Ευχαριστώ
iMarilina Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Καλησπέρα. Χιλιες φορές πάρε SSD. Θα δεις απίστευτη διαφορά. Σταλμένο από το iΤσίου, το ταχυδρομικό περιστέρι της apple
J-son_500 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Έχω ssd στο κανονικό μου PC και ξέρω πως είναι αλλά ssd σε τέτοια λεφτά με αυτήν την χωρητικότητα δεν υπάρχει οπότε για αυτό κοιτούσα αυτόν
kama46 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Μόλις πριν μια βδομάδα τον έβαλα σε MacBook Pro mid 2009 λόγω χωρητικότητας και τιμής και παίζει άψογα. Αθόρυβος και γρήγορος. Για ssd θέλει πολύ ψάξιμο... Clean install λειτουργικού απο USB, backup απο time machine και όλα μια χαρά. Μόνο googleαρε για να δεις τη σωστή διαδικασία αντικατάστασης και διαμόρφωσης του δίσκου... Sent from my iPhone using Insomnia
J-son_500 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Για δες αυτά τα δύο βιντεάκια: http://www.youtube.com/watch?v=j1f7wotR_CQ - http://www.youtube.com/watch?v=EhC0A2cveZA Μάλλον θα τον πάρω Ευχαριστώ
akatsim Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Βαλε ssd εστω και 64αρη για boot και βαλε τον υπαρχοντα δισκο στη θεση του dvd. Δεν υπαρχει λογος υπαρξης εσωτερικου dvd πλεον. Η στη χειροτερη παρε εναν Seagate Hybrid 750GB.
J-son_500 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Δεν έχεις άδικο αλλά θέλω το dvd αν αρχίσω να βγάζω το dvd και να το βάζω από έξω ή τον δίσκο ποια δεν θα είναι laptop
akatsim Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Δεν έχεις άδικο αλλά θέλω το dvd αν αρχίσω να βγάζω το dvd και να το βάζω από έξω ή τον δίσκο ποια δεν θα είναι laptop Θα ειναι μοντερνο λαπτοπ αφου και η ιδια η Apple πλεον κατηργησε το dvd εσωτερικα, το δικο σου ειναι το τελευταιο που βγηκε, καταργει και αυτο το form factor και ολα τα ΜΒΑ και ΜΒΡ πλεον δεν εχουν/θα εχουν dvd. Ειναι εντελως περιτο εξαρτημα με τα παμφθηνα στικ πλεον δεν εχουν ρολο. Εισαι τυχερος που εχεις φορητο που μπορει να παρει 2 δισκους, κριμα να μην το εκμεταλευτεις. Το δε κοστος ειναι χαμηλο σε σχεση με τα πλεονεκτηματα.
iMarilina Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Συμφωνώ με αυτό, και στο δικό μου MBP έχω optibay με 256 ssd και τον 250αρη HDD και νομίζω ότι είναι περιττο το dvd.
J-son_500 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Έχω κάποιες ερωτήσεις 1) Το MBP έχει SATA 3 ή SATA 2 2) τι είναι οι δίσκοι hybrid ;;
fylatos Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 3, οι hybrid είναι μηχανικοί με ένα μέρος ssd. Αλλά ακόμα έχουν θέμα αξιοπιστίας.
atheatos Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Έχω κάποιες ερωτήσεις 1) Το MBP έχει SATA 3 ή SATA 2 2) τι είναι οι δίσκοι hybrid ;; 1) Το mbp 2012 εχει sata 3 2)μικρος ssd cache + σκληρος
J-son_500 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Και κάτι ακόμα με την μέχρι τώρα ασχολία μου με το mac έχω καταλάβει ότι τις εφαρμογές της βάζεις σε έναν ειδικό υποκατάλογο άμα τις βάλω στον 2ο δίσκο που ας υποθέσουμε ότι είναι ο δίσκος που είχε από την αρχή θα τις βλέπει ;
atheatos Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Και κάτι ακόμα με την μέχρι τώρα ασχολία μου με το mac έχω καταλάβει ότι τις εφαρμογές της βάζεις σε έναν ειδικό υποκατάλογο άμα τις βάλω στον 2ο δίσκο που ας υποθέσουμε ότι είναι ο δίσκος που είχε από την αρχή θα τις βλέπει ; Και όλο το λειτουργικο να βάλεις σε USB εξωτερικο σκληρο ή σε άλλο δίσκο θα το δει και θα το τρέξει.Οσες εφαρμογές χρειάστηκαν installation και οχι drag and drop θα πρέπει να έχεις το δίσκο στον οποίο εγκαταστάθηκαν.
akatsim Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2013 Και κάτι ακόμα με την μέχρι τώρα ασχολία μου με το mac έχω καταλάβει ότι τις εφαρμογές της βάζεις σε έναν ειδικό υποκατάλογο άμα τις βάλω στον 2ο δίσκο που ας υποθέσουμε ότι είναι ο δίσκος που είχε από την αρχή θα τις βλέπει ; Ο SSD χωραει και λειτουργικο και εφαρμογες. Βλεπεις τι χωρο πιανεις τωρα χωρις τα data σου βαζεις +30% που πρεπει να εχει ελευθερο σιγουρα ο ssd και παιρνεις η 64αρη η 128αρη. Αν κανεις bootcamp η σηκωσεις windows σε vm τοτε σιγουρα 128GB. Οι εφαρμογες να ειναι στον ssd, τα data τους ομως στη μηχανικο, πχ. itunes ssd, library itunes στον αλλον. Παιρνεις τον σχετικο ssd και ενα hdd caddy 9mm και το συστημα θα πεταει πλεον και θα εχεις και χωρο διαθεσιμο. Εγω σε ενα ΜΒΡ ειχα 256GB Samsung ssd & 1TB WD Blue για data, ειχα βεβαια πολυ πραγμα σε μουσικη στο itunes. Τωρα με το Air μου λειπουν αυτα και ζηλευω!!! Βεβαια δεν αναπολω τα 2,54 κιλα του ΜΒΡ, αλλα ειχε τα καλα του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα