WalkerSW Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 εγώ δεν εχω κανένα tearing ούτε με την 4890 είχα ούτε σε Crossfire ούτε τώρα με την 6870 έχω... v-sync πάντα off. αντιθέτως είχα 3 nvidia χαλασμένες κάρτες μέσα σε διαστημα 3 χρόνων οπότε.. δεν μπορώ να πώ και τα καλυτερα Εξαρτάται απο το εκαστοτε game και απο την τύχη... εγώ στο 90% των παιχνιδιων με cf on έχω tearing (εξαρτάται απο τον συνδιασμό καρτας,οθόνης,οδηγών) με vsync off και στα FAR CRY 3, Deus Ex, Crysis 3 εχω τρελο stuttering (εμφανίζεται κυρίως με συστυχίες cf) το οποίο διορθώνεται μονο με το CF off. Δεν υπάρχει πιο εκνευριστικό πράγμα απο το να έχεις 60+ fps και λόγο του stuttering να νιώθεις σαν να παίζει με 20+.
Luciddream Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 καλά το CF ειναι άλλη ιστορία ... ειναι και θέμα υποστηριξης του καθε game εκει.. αλλα σε γενικές γραμμές δεν ειχα τπτ.. και για να ειμαστε ειλικρινεις λιγο τώρα... ποιο game βγαζει 200fps σε 1920 που λεει ο topic starter.. αν όντως βγάζει τόσα τότε ειναι πολυ παλιό και λογικό να βγάζει tearing..
WalkerSW Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Εντάξη σε πολλα νέα games μπορεί να έχεις 100+ fps με δυνατές καρτες και το tearing να πηγαίνει σύνεφο λόγο τον 60Ηz της οθόνης... Το θέμα είναι ότι η nv έχει ηδη διορθώσει σε πολύ μεγαλο βαθμό το πρόβλημα με το adaptive vsync ενω η amd ακόμη το παλεύει!
Luciddream Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 το οτι εχεις 100+ fps δεν σημαινει οτι εχεις tearing. επίσης μπορεις να δοκιμάσεις να βάλεις και κάποιο fps limiter μήπως σου διορθώσει τα "κύματα"... π.χ www.bandicam.com
WalkerSW Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 το οτι εχεις 100+ fps δεν σημαινει οτι εχεις tearing. Οχι, το να έχεις όμως fps σταθερά πανω απο τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης αυξάνει δραματικά την πιθανότητα να έχεις tearing!
Σταύρος321 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 οταν λεω tearing ενοω κατι σαν κυματα που ανεβενουν προς τα πανω. συνηθως διακρινοντε οταν εισαι σε καποιο σκοτινο σημειο του παιχνιδιου! υπαρχει η περιπτοση να ειναι και θεμα συνδεσης( η οθονη μου εχει μονο vga out ενω η καρτα γραφικων μονο DVI-D, DVI, HDMI και display port
WalkerSW Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Ναι ως ένα βαθμό παίζει να φτάει και ο dsub adaptor... απο εκει και πέρα το κολλημα σου με το vsync δεν το κατανοω μιας και έτσι και αλλιώς οτιδήποτε πανω απο 60fps σε οθόνη με 60ΗZ ειναι ανόφελο!
Σταύρος321 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Απλα υπαρχει η περιπτοση εαν παιζω σε 60 frames να "Droparei fps" και να εχω λιγο latency. Ενω αν εχω στανταρ πανω απο 60 και να ντροπαρει λιγο δεν με πειραζει. (π.χ απο 100 σε 70 η 60)
WalkerSW Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Απλα υπαρχει η περιπτοση εαν παιζω σε 60 frames να "Droparei fps" και να εχω λιγο latency. Ενω αν εχω στανταρ πανω απο 60 και να ντροπαρει λιγο δεν με πειραζει. (π.χ απο 100 σε 70 η 60) Αν είναι να πεσει κατω απο 60 θα πεσει έτσι και αλλιως. Το vsync δεν παιζει καποιο ρολο σε αυτό... το vsync ουσιαστικα κρατάει τα fps στο μέγιστο ρυθμό ανανέωσης της οθόνης. Αν η καρτα δεν αντεχει να βγάλει αυτά το fps ειτε το έχεις on ειτε off θα πεσουν κατω απο 60!
Luciddream Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Ναι ως ένα βαθμό παίζει να φτάει και ο dsub adaptor... απο εκει και πέρα το κολλημα σου με το vsync δεν το κατανοω μιας και έτσι και αλλιώς οτιδήποτε πανω απο 60fps σε οθόνη με 60ΗZ ειναι ανόφελο! στα αλλα που λες δεν πέφτεις εξω αλλα εδώ είσαι λάθος, δεν υπολογίζεις το input lag απο όλες τις συσκευές...
Σταύρος321 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 δηλαδη οντως φτεει το VGA σε DVI μεσω ανταπτορα? οσους ρωτησα οι περισσοτεροι μου ειπαν ενα 80 % οτι ειναι αυτο που δημιουργει τα "κυματα" στην οθονη.
WalkerSW Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 στα αλλα που λες δεν πέφτεις εξω αλλα εδώ είσαι λάθος, δεν υπολογίζεις το input lag απο όλες τις συσκευές... Ελα ρε συ δεν νομιζω οτι μιλαμε για επαγγελματικό gaming!
Σταύρος321 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 δεν εχει να λεει ειτε επαγγελματικο ειτε ερασιτεχνικο. Ειτε αν παιζεις Crysis 3 η πακ μαν... Οταν σου κανει κολπα η οθονη δεν συμβιβαζεσε με τιποτα
Luciddream Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 ουτε εγω μιλάω για επαγγελματικό gaming.. απλα τα 80+ fps θα σου βγαλουν 60 στην οθόνη (χοντρικά πάντα) ... τα 60 δεν θα σου βγαλουν 60.. δοκιμασε το και θα δεις ανετα διαφορα.. δεν χρειαζεται τρελα εκπαιδευμένο μάτι. κάπου πριν κανα 2-3 χρονια ειχα γραψει αρκετα στο φορουμ για το θέμα αλλα τώρα άντε να τα βρώ..
WalkerSW Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 δεν εχει να λεει ειτε επαγγελματικο ειτε ερασιτεχνικο. Ειτε αν παιζεις Crysis 3 η πακ μαν... Οταν σου κανει κολπα η οθονη δεν συμβιβαζεσε με τιποτα Αναφερόμουν στο θέμα input lag ... οταν υπάρχουν θέματα tearing, stuttering εννοείται ότι είναι ακρως εκνευριστικό!! ουτε εγω μιλάω για επαγγελματικό gaming.. απλα τα 80+ fps θα σου βγαλουν 60 στην οθόνη (χοντρικά πάντα) ... τα 60 δεν θα σου βγαλουν 60.. δοκιμασε το και θα δεις ανετα διαφορα.. δεν χρειαζεται τρελα εκπαιδευμένο μάτι. κάπου πριν κανα 2-3 χρονια ειχα γραψει αρκετα στο φορουμ για το θέμα αλλα τώρα άντε να τα βρώ.. Νομιζω ότι γινόμαστε λίγο υπερβολικοι μερικές φορες... δεν πιστεύω ότι το drop ειναι τόσο μεγαλο .. χωρις να σε αμφισβητό όμως διοτι δεν το έχω ψάξει και σε πολύ βαθος το θεμα με το Input lag μιας και ποτε δεν με απασχόλησε!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα