elisto Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 καλησπερα δουλευω πανω σε ενα αρχειο csv το ανοιγω με oppenoffice η με οτιδηποτε αλλο προγραμμα το προβλημα μου ειναι για παραδειγμα το συγκεκριμενο οπως θα δειτε και στην prtScn ότι μου ειναι δυσκολο τις τρεις κατηγοριες να τις κανω μια και με κομμα δηλλαδη
pmav99 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Γιατί θες οπωσδήποτε να μετατρέψεις τα «|» σε «,»? Δεν έχει καμία σημασία ο χαρακτήρας που παίζει το ρόλο delimiter. Το κόμμα το είχαν διαλέξει παλιά γιατί χρησιμοποιούσαν την «.» (τελεία) σαν σύμβολο υποδιαστολής και έτσι ονομάστηκε csv το πρότυπο (Comma Seperated Values). Σήμερα όμως που υπάρχουν διάφορα locales αυτό δεν ισχύει. Πχ στα ελληνικά κανονικά χρησιμοποιείς το κόμμα σαν υποδιαστολή. Όπως το ανοίγεις με το libreoffice μπορείς να διαλέξεις να κάνει το διαχωρισμό στο «|». Διαφορετικά, αν όντως χρειάζεαι να κάνεις τη μετατροπή, άνοιξε το με έναν text editor όπως ο gedit και κάνε search and replace
elisto Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Γιατί θες οπωσδήποτε να μετατρέψεις τα «|» σε «,»? Δεν έχει καμία σημασία ο χαρακτήρας που παίζει το ρόλο delimiter. Το κόμμα το είχαν διαλέξει παλιά γιατί χρησιμοποιούσαν την «.» (τελεία) σαν σύμβολο υποδιαστολής και έτσι ονομάστηκε csv το πρότυπο (Comma Seperated Values). Σήμερα όμως που υπάρχουν διάφορα locales αυτό δεν ισχύει. Πχ στα ελληνικά κανονικά χρησιμοποιείς το κόμμα σαν υποδιαστολή. Όπως το ανοίγεις με το libreoffice μπορείς να διαλέξεις να κάνει το διαχωρισμό στο «|». Διαφορετικά, αν όντως χρειάζεαι να κάνεις τη μετατροπή, άνοιξε το με έναν text editor όπως ο gedit και κάνε search and replace συγνωμη ειναι τρεις στυλες οπως ειναι στην φωτογραφεια και θελω να τα μεταφερω σε μια στηλη πιστευω να εγινα κατανοητος τωρα
pmav99 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Κάτσε λίγο, έχεις ένα αρχείο *.xls (ή *.ods) και θέλεις να δημιουργήσεις ένα csv; Θέλεις απλά να συνενώσεις τις στήλες σε μία μέσα στο openoffice; Έχεις το csv και θέλεις να αλλάξεις το delimiter; Τι από όλα; Άλλο;
bird Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Βάλε στο κελί D1 το : =A1&","&B1&","&C1 και κατέβασέ το προς τα κάτω να πάει σε όλη τη στήλη. Δε ξέρω αν ειναι αυτό που θέλεις...
elisto Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Βάλε στο κελί D1 το : =A1&","&B1&","&C1 και κατέβασέ το προς τα κάτω να πάει σε όλη τη στήλη. Δε ξέρω αν ειναι αυτό που θέλεις.. Αυτό θελω αλλα θελω για παραδειγμα =A1&","&B1&","&C1 =A2&","&B2&","&C2 =A3&","&B3&","&C3 δεν ξερω αν με καταλαβες? στην δευτερη στηλη να περνει απο το δευτερ στην τριτη απο το τριτο ειναι διαφορετικα καθε φορα αλλα γινει ετσι καπως αυτοματα
bird Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Κάνε copy το κελί D1 και μετά σε όλη τη στήλη D, paste special -> Formulas ή αλλιώς γράψε τον κώδικα στο D1 και μετά πιάσε την κάτω δεξιά γωνία του κελιού (θα σου βγάλει ένα σταυρό) και κατέβασέ το μέχρι κάτω.
elisto Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Κάνε copy το κελί D1 και μετά σε όλη τη στήλη D, paste special -> Formulas ή αλλιώς γράψε τον κώδικα στο D1 και μετά πιάσε την κάτω δεξιά γωνία του κελιού (θα σου βγάλει ένα σταυρό) και κατέβασέ το μέχρι κάτω. ακριβως σε ευχαριστω πολυ!
elisto Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2013 ακριβως σε ευχαριστω πολυ! BIRD για να κανεις κατι τετοιο? SMALL HOME APPLIANCES||SMALL HOME APPLIANCES|Body care||SMALL HOME APPLIANCES|Body care|Bathroom scales οπου οι τρεις κατηγοριες ειναι >>> small home appliances >> body care >> Bathroom scales
elisto Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2013 Βάλε στο κελί D1 το : =A1&","&B1&","&C1 =Α1&"||"&Α1&"|"&Β1&"||"&Α1&"|"&B1&"|"&C1 και κατέβασέ το προς τα κάτω να πάει σε όλη τη στήλη. Δε ξέρω αν ειναι αυτό που θέλεις... Βάλε στο κελί D1 το : =A1&","&B1&","&C1 =A1&"||"&A1&"|"&B1&"||"&A1&"|"&B1&"|"&C1 =Α1&"||"&Α1&"|"&Β1&"||"&Α1&"|"&B1&"|"&C1 και κατέβασέ το προς τα κάτω να πάει σε όλη τη στήλη. Δε ξέρω αν ειναι αυτό που θέλεις...
elisto Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Βάλε στο κελί D1 το : =A1&","&B1&","&C1 =Α1&"||"&Α1&"|"&Β1&"||"&Α1&"|"&B1&"|"&C1 και κατέβασέ το προς τα κάτω να πάει σε όλη τη στήλη. Δε ξέρω αν ειναι αυτό που θέλεις... > Βάλε στο κελί D1 το : =A1&","&B1&","&C1 =A1&"/"&A1&"|"&B1&"/"&A1&"|"&B1&"|"&C1 =Α1&"||"&Α1&"|"&Β1&"||"&Α1&"|"&B1&"|"&C1 και κατέβασέ το προς τα κάτω να πάει σε όλη τη στήλη. Δε ξέρω αν ειναι αυτό που θέλεις...
elisto Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Βάλε στο κελί D1 το : =A1&","&B1&","&C1 =Α1&"||"&Α1&"|"&Β1&"||"&Α1&"|"&B1&"|"&C1 και κατέβασέ το προς τα κάτω να πάει σε όλη τη στήλη. Δε ξέρω αν ειναι αυτό που θέλεις... > Βάλε στο κελί D1 το : =A1&","&B1&","&C1 =A1&"//"&A1&"|"&B1&"//"&A1&"|"&B1&"|"&C1 =Α1&"||"&Α1&"|"&Β1&"||"&Α1&"|"&B1&"|"&C1 και κατέβασέ το προς τα κάτω να πάει σε όλη τη στήλη. Δε ξέρω αν ειναι αυτό που θέλεις...
elisto Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2013 Βάλε στο κελί D1 το : =A1&","&B1&","&C1 =Α1&"||"&Α1&"|"&Β1&"||"&Α1&"|"&B1&"|"&C1 και κατέβασέ το προς τα κάτω να πάει σε όλη τη στήλη. Δε ξέρω αν ειναι αυτό που θέλεις... > Βάλε στο κελί D1 το : =A1&","&A2&"/"&B1&","&A1&"/"&B1&"/"&C1 και κατέβασέ το προς τα κάτω να πάει σε όλη τη στήλη. Δε ξέρω αν ειναι αυτό που θέλεις...
elisto Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2013 =A1&","&A1&"/"&B1&","&A1&"/"&B1&"/"&C1 =A1&","&A1&"/"&B1&","&A1&"/"&B1&"/"&C1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα