giannisv6 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Καλησπέρα,έχουμε αυτό το λάπτοπ το οποίο εχει αγοραστεί πριν έναν μήνα περίπου,και κατα τη διάρκεια gaming ο i5 ανεβάζει 97C και η κάρτα γραφικών 610m 81C,και μου φαίνεται πάρα πολύ,επίσης το λάπτοπ ειναι ανασηκωμένο λιγάκι για καλύτερη κυκλοφορία αέρα,εσείς τι λέτε είναι λογικό? Το καλοκαίρι( + 20C ) δηλαδή θα φτάνει κοντά 130 ?
bele Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Kαθολου φυσιολογικο. Οι i5 κανονικα ειναι στους 45-50 βαθμους σε κατασταση αδρανειας και κοντα στους 70-80 σε full load ...ολα αυτα με καλη ροη αερα βεβαια. Ποτε δεν πρεπει να ξεπερναει τους 90 μιας και το εργοστασιακο οριο ειναι 100. Τωρα για την καρτα γραφικων οι 80 βαθμοι ειναι φυσιολογικοι αν εισαι σε παιχνιδι. Αλλα γενικα τα λαπτοπ εχουν ενα συστημα ψυξης για επεξεργαστη και καρτα, επομενως θα πρεπει να πας για ενα καθαρισμο του ανεμιστηρα και της χαλκινης ψυκτρας. Αν εχει περασει η εγγυηση και πιανουν λιγο τα χερια σου μπορεις να ανοιξεις το καλυμμα και να βγαλεις τις σκονες, αν ειναι εντος εγγυησης καλυτερα να το πας στο καταστημα. Τωρα υπαρχει και η λυση να το φυσηξεις με πεπιεσμενο αερα στις υποδοχες εισοδου-εξοδου αερα για να φυγουν λιγο οι σκονες, αλλα δεν θα γινει καλη δουλεια και δεν θα καθαρισει εντελως. Αν το καθαρισεις με ανοιγμα σωστα (και αν ακομα καλυτερα κανεις και μια αλλαγη θερμοαγωγικης παστας) θα δεις μεγαλη μειωση θερμοκρασιας 1
xristoforos89 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Γενικοτερα τετοιας κατηγοριας λαπτοπ δεν ειναι για παιχνιδια γιατι το συστημα ψυξης δεν ειναι αρκετο για τετοια χρηση. Παρολα αυτα οντως ειναι αρκετοι οι 90 βαθμοι για χειμωνα.
giannisv6 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Bele laptop είναι ολοκαίνουργιο ούτε μήνα δεν έχει κλείσει οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει σκόνη,σε κανονική απλή χρήση και με θερμοκρασια δωματιου γυρω σους 20,η θερμοκρασία του επεξεργαστή κυμαίνεται στους 45-50 βαθμούς οπως είπες.Οι υψηλές θερμοκρασίες σε επεξεργαστή και γραφικά εμφανίζονται όταν παίζω Crysis2 (και ας έχω χαμηλώσει τα πάντα στο παιχνίδι )... Χριστόφορε όχι 90 μόνο αλλά 97 έφτασε...Δηλαδή η κάρτα γραφικών είναι δώρο άδωρο ?Αν ήταν για καθόλου-μηδαμινό gaming το laptop θα έπαιρνα ένα αρκετά πιο οικονομικό και θα γλίτωνα 150-200 €
xristoforos89 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Σε τοσιμπα satellite επισης ειχα παρομοιο θεμα και το λαπτοπ ηταν μιας εβδομαδας. Το ιδιο ακριβως και με dell inspiron. Μολις πηρα ενα dell alienware εκει καταλαβα τι σημαινει καλο συστημα ψυξης. 3 ωρες παιχνιδιου με τα παντα στο μαξ και ανωτατη θερμοκρασια οι 55 βαθμοι. Κοινως, ο,τι πληρωνεις παιρνεις.
giannisv6 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Μάλιστα δηλαδή καταλήγουμε οτι δεν πρέπει να συνεχίσω να παίζω με τέτοιες θερμοκρασίες,και οτι το φυσιολογικό εν ώρα gaming είναι μόνο 90C ?
bele Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Κοιτα, πρωτα απ΄ολα μην εισαι σιγουρος οτι δεν εχει σκονες..εκτος και αν το εχεις παντα σε επιπεδες επιφανεις οπως σε ενα τραπεζι. Αν το επαιρνες ας πουμε στο κρεβατι ή το αφηνες σε κουβερτες κτλπ τοτε μπορει να εχουν μαζευτει σκονες στην εξοδο του αερα και επομενως ακομα και οταν το ανεμιστηρακι δουλευει στο full να μην μπορει να διωξει ικανοποιητικα τον ζεστο αερα γιατι μπλοκαρεται στην εξοδο. Οποτε εγω θα το πηγαινα για εναν καθαρισμο για να ειμαι σιγουρος. Τελος η αυξημενη θερμοκρασια μπορει να οφειλεται και στην κατασκευη του λαπτοπ..το συγkεkριμενο δεν το εχω δει απο κοντα οποτε δεν ξερω. Εγω σκεψου ειχα παρει πριν εναμιση χρονο ενα turbo-x με i7-2630qm , gt 540m , 8gm ram και επαιζα κατακαλοκαιρο το crysis 2 σε medium γραφικα με θερμοκρασιες cpu και gpu κοντα στους 80 αλλα δεν με ανησυχουσε γιατι οταν εβγαινα επεφτε πολυ γρηγορα στους 45. Απο τοτε το ανοιγω μονος μου μια φορα στο τριμηνο και φυσαω τους αεραγωγους και φυσικα το εχω μονιμα πανω σε μια βαση με εναν μεγαλο ανεμηστηρα απο κατω. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι παιζει ρολο και το ποσο "ευρυχωρο" ειναι το λαπτοπ και το ποσο καλα ρεει ο αερας στο συστημα ψυξης, γιατι οπως βλεπεις στο δικο μου λαπτοπ (που υποτιθεται πως ειναι χαμηλοτερης κατασκευαστικης ποιοτητας απο το δικο σου) ηψυξη ειναι πολυ καλη.Θα μου πεις ομως οτι εσυ εχεις ανωτερη καρτα γραφικων αλλα μην ξεχνας πως σε εμενα τρεχει ο i7 , οποτε οι θερμικες "εκπομπες" εξισορροπουνται. Εγω αν ειμουν στη θεση σου οπως ειπα, θα το εκανα εναν καθαρισμο για να ειμαι σιγουρος, και αν παρ' ολα αυτα εβλεπα ιδιες θερμοκρασιες θα πηγαινα σε μια αγορα βασης (φθηνης σχετικα) που να εχει τον ανεμηστηρα στην ιδια θεση απ' οπου το λαπτοπ σου εχει την εισοδο αερα. 1
giannisv6 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Bele ειμαι όντως σίγουρος οτι δεν εχει μαζέψει σκόνες γιατί οπως είπες ειναι πάντα σε επίπεδες και καθαρές επιφάνειές ή σε αυτή τη βάση ,το πίσω μέρος του ειναι έτσι ,απο τις τρυπούλες στο κέντρο μπαίνει ο αέρας και βγαίνει απο το κυκλωμένο σημείο.Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν μόνο όταν παίζω,μετά κατεβαίνουν στα απολύτως φυσιολογικά όπως και στο δικό σου. Απο τι φαίνεται η απαγωγή της θερμότητας δεν ειναι και τόσο καλή όπως στο τούρμπο Χ,σίγουρα θα πάρω μια καλή βάση για αρχή... Είναι ολοκαίνουργιο και φοβάμαι να ξεκινήσουμε τόσο νωρίς με εγχειρήσεις πλαστικά να τρίζουν ,γρατζουνιές κλπ,για αυτό προσέχω τόσο πολύ τις σκόνες.
bele Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Kαταλαβα. Απ' οτι βλεπω απο την φωτο, ο αερας μπαινει απο αυτες τις παραλληλογραμμες σειρες και βγαινει απο διπλα. Εμενα, εχει 6 τετοιες εισοδους αερα, η μια απο τις οποιες ειναι σε ορθογωνιο σχημα και βρισκεται ακριβως κατω απο το ανεμηστηρακι της ψυκτρας. Τι να πω..προσπαθησε οι ανεμηστηρες της βασης σου να βρισκονται οσο πιο κοντα στις εισοδους αερα για να μπαινει κρυος αερας μεσα. Εγω παντως δεν θα σταματουσα να παιζω παιχνιδια(αλλωστε γι αυτο το λογο αγοτασα λαπτοπ με ανεξαρτητη καρτα), απλα θα παρακολουθουσα στενα τις θερμοκρασιες ακομα και οταν ειμαι μεσα στο παιχνιδι και αν εβλεπα οτι κατα τη διαρκεια που παιζω βαραει 95+ θα σπαματουσα για κανα 5 λεπτο να πεσει η θερμοκρασια.Μπορεις να δοκιμασεις να δεις την θερμοκρασια και με κανα αλλο προγραμμα σαν το coretemp. Edit: Αληθεια, οταν ανεβαζει θερμοκρασιες το ακους να ανεβαζει στροφες ο ανεμιστηρας; Το λεω μηπως υπαρχει καποιο προβλημα και υπολειτουργει
Xristaras12 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 δες αν στο bios εχει να κλεισεις το turbo boost αλλιως πηγαινε στη διαχειριση ενεργειας και ρυθμισε τις μεγιστες επιδοσεις του επεξερεργαστη στο 99%(μπακαλιστικος τροπος αλλα τον εχω εφαρμοσει σε λαπτοπ) τρεξε ξανα το παιχνιδι σου και τσεκαρε. Στο δικο μου inspiron ειχα ακριβως το ιδιο θεμα και εκανα αυτο που εγραψα παραπανω.ΟΙ θερμοκρασιες εχουν μειωθει αρκετα. 1
giannisv6 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Σίγουρα ανεβάζει στροφές ο ανεμιστήρας ακούγεται,ναι αυτή θα πάρω Χριστάρα δεν βρήκα Turbo Boost αλλά Hyperthreading το απ ενεργοποίησα και η θερμοκρασία έπεσε 4 περίπου βαθμούς. Επόμενο βήμα μήπως το undervolting η δεν θα πηγαίνει βήμα ο επεξεργαστής ? Και επίσης στους 94C Gaming είναι ασφαλές ή θα "τηγανιστεί" η πάστα και μετά να τα ενενηνταρια σε idle σε λίγους μήνες ?
Giannis Ch. Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Απ'οτι διαβαζω, μαλλον εχουν θεμα καποια samsung laptops και ο ανεμιστηρας αργει να ανοιξει και να παει σε full speed.
bele Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Oσον αφορα το turbo boost, ακομα και να βρεις επιλογη, καλυτερα να μην το απενεργοποιησεις γιατι δεν θα δεις διαφορα. Αυτη η τεχνολογια ενεργοποιειται απο μονη της μονο οταν το ειναι απαιτητικη μια εφαρμογη και εχει ως αποτελεσμα να αυξανει λιγο τη συχνοτητα του επεξεργαστη. Το hyperthread, ειναι κατι σαν εικονικοι πυρηνες οπου αντι να εχει μονο 2 φυσικους πυρηνες, με το hyperthread καθενας χωριζεται σε 2 εικονικους. Aυτο αν το απενεργοποιησεις θα σε επηρεασει σε multi thread tasking κυριως. Οσο αφορα το undervolting, ειμαι σχεδον σιγουρος οτι δεν γινεται στους i3,5,7.
giannisv6 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Απ'οτι διαβαζω, μαλλον εχουν θεμα καποια samsung laptops και ο ανεμιστηρας αργει να ανοιξει και να παει σε full speed. Αυτό δεν το ξέρουμε,πιστεύω οτι σωστά είναι ρυθμισμένο από το εργοστάσιο του μεβάση την κυρίως χρήση του,εκτός και άν γνωρίζεις κάτι περισσότερο . Οι μεγάλες θερμοκρασίες εμφανίζονται όταν ο επεξεργαστής φτάνει στα όρια του. Γνωρίζει κάποιος να μου πεί εάν στους 94C Gaming είναι ασφαλές ή θα "τηγανιστεί" η πάστα και μετά να τα ενενηνταρια σε idle σε λίγους μήνες ? Αυτό με καίει κυρίως τώρα,εάν γνωρίζει κάποιος να μου απαντήσει υπεύθυνα θα το εκτιμούσα πολύ.
Giannis Ch. Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 http://forums.xfire.com/showthread.php/264330-Forcing-the-laptop-fans-to-always-run-at-maximum-speed-regardless-of-temperature http://forum.notebookreview.com/hardware-components-aftermarket-upgrades/693322-fan-control-samsung-trinity-laptop.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα