tr3quart1sta Δημοσ. 2 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2013 Το σχολείο μου βάζει διάφορα pdfs και άλλα αρχεία που χρειάζομαι στο Active Directory. Για να έχω πρόσβαση σε αυτά τα αρχεία συνδέομαι πρώτα στο vpn της σχολής και μετά στον file manager δίνω smb://server/share Ήθελα να αυτοματοποιήσω αυτήν την διαδικασία και έφτιαξα το παρακάτω script: #!/bin/bash # Checking if the user has run the script with "sudo" or not if [ $EUID -ne 0 ] ; then clear echo "" echo "This script must be run as root. Now I will just exit..." 1>&2 echo "" sleep 2 exit 1 fi clear #vpn connect sudo vpnc-connect vpnc #vpnc parameter is /etc/vpnc/vpnc.conf #mount sudo mount.cifs //SERVER/SHARE/ /mnt/MOUNTPOINT/ -o user=USERNAME #rsync (use --delete to mirror) rsync -av SRC DEST rsync -av SRC DEST rsync -av .... rsync ... ... ... #umount sudo umount /mnt/MOUNTPOINT #vpn disconnect sudo vpnc-disconnect το μόνο προβληματάκι είναι ότι πρέπει να βάλω το password στο vpnc.conf γιά να μην το γράφω κάθε φορά, αλλά θέλω έναν ασφαλή τρόπο, δλδ όχι plain text. καμιά ιδέα?
pmav99 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2013 Αν βγάλεις το δικαίωμα read από τους others? Μετά μόνο ο root θα μπορεί να το δει.
tr3quart1sta Δημοσ. 2 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2013 ναι σωστο αυτο, αλλα δεν υπαρχει τροπος ας πουμε να γινει οπως το /etc/shadow ?
pmav99 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Μα το /etc/shadow είναι ακριβώς έτσι. -rw-r--r-- # τυπικό 644 -rw------- # δικαιώματα /etc/shadow
tr3quart1sta Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 εννοω τον τροπο που αποθηκευει το pass
mandos Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 νομίζω ότι αυτό σου κάνει: http://stackoverflow.com/questions/5217488/how-to-encrypt-vpnc-xauth-password-in-etc-vpn-example-cfg-file
tr3quart1sta Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 νομίζω ότι αυτό σου κάνει: http://stackoverflow.com/questions/5217488/how-to-encrypt-vpnc-xauth-password-in-etc-vpn-example-cfg-file yes
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα