Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!

Έχω ένα Toshiba Satellite L50512q( http://www.ideal.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=743&Itemid=666

) αγορασμένο αρχές του 2010. Η αλήθεια είναι πως του έχω κάνει πολύ
κακή χρήση, με αποτέλεσμα η μπαταρία να διαρκεί λιγότερο απο 5 λεπτά,
τροφοδοτικό έχω ένα Turbo-x της πλάκας και δεν το έχω καθαρίσει ποτέ με
αποτέλεσμα 2 tabs στον Firefox να αναγκάζουν τ σύστημα να παίρνει
στροφές. Θεώρησα πως έχει φάει τα ψωμιά του και είπα να πάρω καινούριο(
θέλω να πιστεύω πως έβαλα μυαλό και θα κάνω πιο "σωστή" χρήση του
επόμενου). Μάζεψα λοιπόν ένα budget κάτι λιγότερο απο 700€, και έκανα
μια πρόχειρη αναζήτηση στο web όπου και στάμπαρα τα ακόλουθα:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.906067

http://www.kotsovolos.gr/site/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/114454-lenovo-ideapad-z580-i5-3210m

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.904740

Παρ'ότι ακριβότερο, εκ των 3, το Lenovo μου κάθεται πιο καλά γιατί
είχα σκοπό έτσι κι αλλιώς να προσθέσω RAM αλλά και να πάρω έναν
εξωτερικό σκληρό δίσκο κάτι το οποίο μπορώ να τρενάρω αρκετά εάν έχω 1TB
στο laptop μου. Παρ'όλα αυτά, με μια πρόχειρη αναζήτηση διαπίστωσα πως
με το ίδιο ποσό, μπορώ να αγοράσω επιμέρους ένα επεξεργαστή i7(αντί στην
καλύτερη i5), να προσθέσω τη RAM, να πάρω μια μέτρια προς καλή κάρτα
γραφικών(σίγουρα καλύτερη απο αυτή που έχω τώρα) και έναν σκληρό δίσκο
1TB(και λέω με το ίδιο ποσό γιατί συνυπολογίζω την αγορά καινούριας
μπαταρίας, και το κόστος καθαρισμού και εγκατάστασης των καινούριων
εξαρτημάτων για τα οποία δεν μπορώ να έχω καθαρή αντίληψη του κόστους)
και να φτιάξω το laptop μου απο την αρχή.

Οπότε, κατ'αρχάς υπάρχει αυτή η δυνατότητα σε laptop η γίνεται μόνο
σε desktops(υπόψιν η εγγύηση μου έχει λήξη οπότε και δεν με πειράζει να
κόψω όποιες επαφές θα μπορούσα να έχω με την Toshiba)  και κατα
δεύτερον, αν το κάνω αυτό με καθαρισμό και με καλή συντήρηση στο μέλλον
θα σταματήσω να έχω προβλήματα με υπερθέρμανση κλπ η δεν αξίζει και να
επιστρέψω στην αναζήτηση καινούριου? Ξέρω ότι ρωτάω πολλά και έχω σκοπό
να ρωτήσω και σε μαγαζιά που κάνουν αυτή τη δουλειά, αλλά επειδή εκείνοι
κοιτάνε όπως είναι λογικό και το πορτοφόλι τους θέλω να είμαι
ψυλλιασμένος.

Γενικά , η χρήση που θέλω να κάνω είναι κυρίως προγραμματισμός τόσο
σε Windows7 όσο και σε Linux(Ubuntu ή Mint) , γι'αυτό άλλωστε και το 1TB
δίσκος ώστε να έχω απο 500GB σε κάθε λειτουργικό (ίσως λίγο παραπάνω
στα Windows), ελάχιστο gaming και σε παιχνίδια πιο παλιά και παρακολούθηση αρκετών θα έλεγα ταινιών και σειρών σε μια καλή ανάλυση αν είναι δυνατόν.

Δημοσ.

το laptop αντεχει μονο RAM βαλτου ριξε και τα windows 8 και θα ειναι πολυ καλυτερο, ανοιξε του κανε και ενα καθαρισμο στο ανεμιστηρακι και κρατησε τα χρηματα

Υ.Γ. ειδα εχει ηδη 4GB RAM αρα μια χαρα εισαι, σιγουρα το λαπτοπ δεν εχει φαει τα ψωμια του, εγω δεν εχω προβλημα με laptop του του 2007, δε νομιζω οτι μπορεις να βαλεις στο λαπτοπ σου i7 ουτε αλλη καρτα γραφικων. Ο μονος λογος για να αλλαξεις λαπτοπ ειναι αν σε καθυστερει πολυ ο επεξεργαστης για τη δουλεια σου και βγαζεις το ψωμι σου φυσικα απο αυτο. Desktop το αποκλειεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλώς ήρθες στην κοινότητα :)

Το λαπτοπ κρατάει ακομα...μην πας σε αγορά νέου!

Επεξεργαστή και κάρτα γραφικών δεν μπορείς να αλλάξεις (δεν είναι σαν τα desktop :P)

Τώρα αυτό που μπορείς να κάνεις...είναι να το καθαρίσεις/αλλάξεις pads (αν δεν ξέρεις το πας σε τεχνικό για να μην κάνεις καμια ζημιά)

Για να το κάνεις ταχύτερο βάλτου ssd και πάρε μια θήκη να κάνεις εξωτερικό δίσκο τον άλλο σκληρό (ή αγόρασε άλλον σκληρό αν θες 1tb)

Επίσης μπορείς να του προσθέσεις ραμ 2/4gb όσα θες...βρες από καμία αγγελία να δεις τι παίζει...και από εδώ μέσα...γιατί τσιμπάνε οι ddr2 τώρα...

Γενικά κράτα τα λεφτά σου (να κάνεις αυτές τις μικροαναβαθμίσεις)!

Ζούμε σε δύσκολες εποχές :P

Το λαπτοπ σου κρατάει ακόμα αν δεν παίζεις απαιτητικά games...

Υ.Γ.Καλό θα ήταν να είχες και μια βάση για να αερίζεται καλύτερα το λαπτοπ (αν και πιστεύω χρειάζεται παραπάνω στα games)

Επεξ/σία από Antwni
Δημοσ.

Καλώς σας βρήκα και ευχαριστώ για τις γρήγορες απάντησεις!

Λοιπόν κυρίως το πρόβλημα μου είναι πως με το παραμικρό το σύστημα ανεβάζει στροφές και δεν μπορώ να κάνω τη δουλειά μου σαν άνθρωπος. Desktop αποκλείω επειδή σχεδόν καθημερινά μεταφέρω το laptop στη σχολή μου όπου και γίνεται κυρίως η δουλειά.

Αν το πάω για καθαρισμό και αγοράσω μια καλή βάση(εκεί δεν τσιγκουνεύομαι και με μια πρόχειρη αναζήτηση σκέπτομαι αυτή http://www.itsmart.gr/product_info.php?products_id=3520 με την ελπίδα να καθαρίσω μια και καλή-ακούω προτάσεις για κάτι άλλο περίπου το ίδιο αποδοτικό και πιο οικονομικό αν υπάρχει) θα σταματήσει το πρόβλημα μου(σκεπτείτε πως κάθε φορά που βάζω να δω μια ταινία υπάρχει 50% πιθανότητα να κλείσει απο υπερθέρμανση);

Επιπλέον, ο λόγος που σκέπτομαι για καινούριο είναι πως αν είναι να δώσω ένα χ ποσό για μερεμέτια και νεα μπαταρία για να του παρατείνω τη ζωη κανένα χρόνο και μετά πάλι απο την αρχή καλύτερα να τα δώσω τα λεφτά τώρα που τα έχω :unsure:

Windows 8 δεν θα ήθελα να βάλω και γιατί είμαι πολύ ικανοποιημένος με τα 7 και γιατί με βάση την προιστορία της Microsoft δεν τα κόβω και πολύ καλά.

Και μιας που αναφέρθηκε , με ssd τι θα κερδίσω συγκριτικά με τώρα(όχι τπτ άλλο ένας ssd των 250gb είναι αρκετά ακριβός και με τα ίδια λεφτά βρίσκω hdd μεγαλύτερης χωρητικότητας);

Δημοσ.

Βάση πάρε αυτή!

(Την έχει και το e-shop αν σε βολεύει καλύτερα)

Είναι πολύ καλή...έχει 3 ανεμιστήρες και τους ρυθμίζεις εσύ που θα τους βάλεις (δες σχετικά videakia στο youtube)

Το ανεμιστηράκι δουλεύει στο φουλ (και υπερθερμένεται ο υπολογιστής) γιατί έχει τις π*^%#νας την σκόνη εκεί μέσα... :P

Φαντάζομαι θα το έβαζες και σε κουβέρτες πάνω κτλπ...

Το πρόβλημα δεν θα σταματίσει μόνο από την αγορά βάσης αλλά και από τον καθαρισμό του εσωτερικού του (που θα γίνει από εσένα ή από τεχνικό αν δεν έχεις εμπειρία)

Κοίταξε εμείς σου λέμε να τον κρατήσεις και να δώσεις 200 ευρώ...αντε max 300 αν θες να πάρεις και καινούρια μπαταρία...

Αν εσύ θες ντε και καλά καινούριο λαπτοπ οκ...

Ο ssd θα μείνει και για μελλοντική σου αγορά λαπτοπ...

Έχει τεράστιες διαφορές από έναν hdd...

Θα πάρεις έναν μικρό (120gb) ας πούμε και θα πάρεις και μια θήκη για να κάνεις τον εσωτερικό σκληρό, εξωτερικό!

Edit:Το λαπτοπ σου πιστεύω κρατάει ακόμα 1-2 χρόνια (Θεού θέλοντος...αν δεν πάθει τίποτα...γιατί παίζει και αυτό :P) αν δεν παίζεις παιχνίδια :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...