Haldol Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Εφόσον κοιτάς την πιστότητα πάω πάσο... Εγώ έλεγα απλά ότι τα κλασικά ηχεία κάνουν διάφορα enhancements στον ήχο από μόνα τους, για να γουστάρεις πιο πολύ αυτό που ακούς, ενώ τα monitors προσπαθούν να τον αποδώσουν όσο πιο πιστά γίνεται (ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να σου αρέσει λιγότερο αυτό που ακούς).
Timonkaipumpa Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Τα μονιτορς εκτος του οτι ειναι καταλληλα για να φτιαχνεις μουσικη δεν θα λεγα οτι εχουν ξενερωτο ηχο ... σε καμμια περιπτωση. Ειδικα στην ηλεκτρονικη μουσικη ειναι μουρλια ο ηχος τους ( και σου λεω για τα πιο φτηνα τωρα) Και το θεμα ειναι ακριβως οτι θελω να ακουω τον ηχο οσο πιο πιστα γινεται, και ειδικα στην ηλεκτρονικη αν ειναι καλη η παραγωγη/μαστερινγκ μετραει να μπορεις να ακους αυτο που δημιουργησε καποιος αλλος οπως το ακουσε αυτος.. Παιζει να λεω ανακριβειες Δεν παίζει, λες. Τα monitor ηχεία έχουν συγκεκριμένη χρήση. Είναι σαν να παίρνεις ένα αγωνιστικό αμάξι, από αυτά χωρίς άνετες θέσεις, χωρίς ραδιόφωνο, χωρίς αποθηκευτικούς χώρους, χωρίς, χωρίς, χωρίς, και να λες ότι απολαμβάνεις τα ταξίδια με την παρέα σου με αυτό. Εάν θες κάποια επαγγελματική χρήση, ή εκεί κοντά at least, τότε ΟΚ. Αλλά πλέον έχει πιάσει τους πάντες μία μανία ότι είναι professionals επειδή και μόνο ακούνε μουσική που την θεωρούν ότι είναι ψαγμένη [ΚΑΡ'Α sic]. Και το πιο χάλια, με αντικειμενικά και μετρήσιμα μεγέθη, set up να κάνεις... αυτοί απλά δεν θα καταλάβουν διαφορά.
-nick- Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Μα θελω και τετοια χρηση σου ειπα ... αν ειχα τα λεφτα θα τα χα παρει ηδη Δεν ξερω κανεναν να το παιζει προφεσσιοναλ επειδη ακουει ψαγμενη μουσικη, ισως καποιοι το παιζουν ψαγμενοι αν ακουν ψαγμενες μουσικες, αλλα απο την αλλη μπορει και να ειναι οντως ψαγμενοι. Η αναλογια σου με τα αμαξια οχι και τοσο ακριβης
Dharmakaya Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Μα θελω και τετοια χρηση σου ειπα ... αν ειχα τα λεφτα θα τα χα παρει ηδη Δεν ξερω κανεναν να το παιζει προφεσσιοναλ επειδη ακουει ψαγμενη μουσικη, ισως καποιοι το παιζουν ψαγμενοι αν ακουν ψαγμενες μουσικες, αλλα απο την αλλη μπορει και να ειναι οντως ψαγμενοι. Η αναλογια σου με τα αμαξια οχι και τοσο ακριβης Nick αν θες monitor για home studiακι φαση και μιξεις τσεκαρε μια και το χωρο σου. Ειναι πιο σημαντικο απ το να παρεις ηχεια... Ενας απλος τροπος εδω: http://www.techmuzeacademy.com/blog/simple-ways-to-test-your-rooms-frequency-response 1
discoboyminimal Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 (επεξεργασμένο) ξεθαβω αυτο το παλιο μου θεμα..γιατι εχω ξανα θεμα... ( δεν ξερω γιατι το θεμα το ειχα βαλει στο μπλα μπλα , ειναι σοβαρο χαχαχα, ας το μεταφερει ο αρμοδιος στο αναλογο υποφορουμ ) ο σταθμος δεν σταματησε ολα αυτα τα χρονια.. εχω πιει πανω απο 49 μπουκαλια τζονι κοκκινο..εχω κατεβασει πανω απο 184 τζουβαλια με ξηροκαρπι...και εχω παρει πανω απο 2491 τηλεφωνα στο σταθμο για να συγχαρω τους παραγωγους για το προγραμμα.. σημερα παραεγινε το κακο ομως.. υπαρχει καποια λυση??μπορω να το σταματησω καπως?? υπαρχει ισως καποιο φιλτρο? να γειωσω καπως τον ενισχυτη μου? κατι κατι!!..δεν μπορει! ολο και κατι θα γινεται... να πω οτι η συνδεσμολογια εχει ως εξης.. >υπολογιστης , usb hub , usb , traktor audio 6 (καρτα ηχου , συνδεδεμενη στο ρευμα) , rca to rca , djm 600 , rca to rca , marantz pm325 (vintage ενισχυτης αναλογικος αλλα οχι λαμπατος) , απλο διπλο πολυκλονο καλωδιο 0.5 , ηχεια ιδιοκατασκευης. Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2015 από discoboyminimal 1
N3k21 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 να πω οτι η συνδεσμολογια εχει ως εξης.. >υπολογιστης , usb hub , usb , trakro audio 6 (καρτα ηχου , συνδεδεμενη στο ρευμα) , rca to rca , djm 600 , rca to rca , marantz pm325 (vintage ενισχυτης αναλογικος αλλα οχι λαμπατος) , απλο διπλο πολυκλονο καλωδιο 0.5 , ηχεια ιδιοκατασκευης. Σόρυ, ίσως κάτι δεν κατάλαβα καλά, αλλά γιατί έχεις κονσόλα + ενισχυτή; Παίζουν κι άλλες συσκευές πέραν των ηχείων και του υπολογιστή; Δοκίμασες να δουλέψεις τα ηχεία α) μόνο με τον ενισχυτή και β) μόνο με την κονσόλα; Κάποιο απ' αυτά τα δύο λογικά θα "τσιμπάει" τα παράσιτα.
discoboyminimal Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 ο μικτης δεν εχει ενισχυτη (κοινος δεν μπορεις να συνδεσεις ηχεια πανω , αρα χρειαζομαι ενισχυτη μετα απο τον μικτη) προσπαθησα να βγαλω καποιες συσκευες απο το ρευμα αλλα δεν ειδα διαφορα , ξερεις μηπως προερχονται απο καποιο μετασχηματιστη που ειναι εκει κοντα στον ενισχυτη - μικτη? το θεμα μπορει να προερχεται απο τον ενισχυτη? (δεν εχει γειωση, απλο καλωδιο τροφοδοσιας εχει) η μπορει να προερχεται απο τα καλωδια που πανε στα ηχεια πχ? η κατι αλλο που μπορει να λειτουργει σαν κεραια?
N3k21 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Πιθανότατα από τον ίδιο τον ενισχυτή, δυστυχώς. Δοκίμασε πάντως και μια συνδεσμολογία χωρίς την κονσόλα, ποτέ δεν ξέρεις. Εννοείται φυσικά πως δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις και με διαφορετικά καλώδια, ή να χρησιμοποιήσεις κάποιο περισσότερο κυριλέ πολύμπριζο με φίλτρα. Τέλος, μιας και αναφέρεις πως τα ηχεία σου είναι ιδιοκατασκευές, έχεις "στήσει" μόνος σου τα crossovers ή είναι τυποποιημένα του εμπορίου; Μπορείς να παρακάμψεις προσωρινά τα crossovers και να παίξεις μόνο με ένα μεγάφωνο τη φορά (δηλαδή πρώτα π.χ. μόνο με το woofer και μετά μόνο με το tweeter);
discoboyminimal Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 ετοιμα ειναι τα crossover , δεν τα εφτιαξα μονος..θα το κανω. αυριο το βραδακι που θα ξανακανει εκπομπη ο τυπος θα δοκιμασω μονο με το woofer. και χωρις τιποτα συνδεδεμενο πανω στον ενισχυτη. μετα θα δοκιμασω μονο τον μικτη να συνδεσω. και μετα ολα τα input του.
deesnider Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 ξεθαβω αυτο το παλιο μου θεμα..γιατι εχω ξανα θεμα... ( δεν ξερω γιατι το θεμα το ειχα βαλει στο μπλα μπλα , ειναι σοβαρο χαχαχα, ας το μεταφερει ο αρμοδιος στο αναλογο υποφορουμ ) ο σταθμος δεν σταματησε ολα αυτα τα χρονια.. εχω πιει πανω απο 49 μπουκαλια τζονι κοκκινο..εχω κατεβασει πανω απο 184 τζουβαλια με ξηροκαρπι...και εχω παρει πανω απο 2491 τηλεφωνα στο σταθμο για να συγχαρω τους παραγωγους για το προγραμμα.. σημερα παραεγινε το κακο ομως.. υπαρχει καποια λυση??μπορω να το σταματησω καπως?? υπαρχει ισως καποιο φιλτρο? να γειωσω καπως τον ενισχυτη μου? κατι κατι!!..δεν μπορει! ολο και κατι θα γινεται... να πω οτι η συνδεσμολογια εχει ως εξης.. >υπολογιστης , usb hub , usb , traktor audio 6 (καρτα ηχου , συνδεδεμενη στο ρευμα) , rca to rca , djm 600 , rca to rca , marantz pm325 (vintage ενισχυτης αναλογικος αλλα οχι λαμπατος) , απλο διπλο πολυκλονο καλωδιο 0.5 , ηχεια ιδιοκατασκευης. Δεν είναι θέμα ούτε συνδεσμολογίας, ούτε καλωδίων, ούτε άλλων συσκευών, πιστεύω. Θα 'λεγα για αρχή, να αλλάξεις μάρκα ουίσκι. 2
discoboyminimal Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 εχεις να προτεινεις κατι καλυτερο? 1
benign Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Όλα αυτά τα μικρούλια ηχεία είναι «αιβασιλιάτικα». Έχουν ένα τσιπάκι για ενίσχυση χωρίς ουσιαστικά φίλτρα και πιάνουν τα πάντα. Αν δεις από τα δικά μου τί ακούω, θα πάθεις πλάκα. Παράδειγμα: - Παράσιτα από κινητά τηλέφωνα που δουλεύουν στο κάτω όροφο από μένα. - Παράσιτα 50Hz υποθέτω από το μετασχηματιστή του ρούτερ (μόνιμα). - Ένα γερό ΤΣΙΚ (αν έχεις ακουστικά πάνω κουφαίνεσαι) κάθε φορά που ανοιγοκλείνει το μοτέρ του ψυγείου που απέχει 10 μέτρα. - Ανοιγοκλεισίματα διακοπτών του σπιτιού γενικώς, μερικές φορές και κανάς κεραυνός αν πέσει πολύ κοντά. - Το πιο κουφό απ'όλα (δυσκολεύτηκα να το πιστέψω παρά τη τεκμηρίωση) ακούω τον ήχο του συρσίματος του ποντικιού, επίσης ακούω ένα κλικ (καμία σχέση με τους ήχους συστήματος) όταν το σύστημα πετάει ένα tooltip στο σημείο του κέρσορα (οπουδήποτε, πχ η ώρα στο ρολόι, η διεύθυνση σε ένα url...) και τελευταίο και καλύτερο έχω έναν SSD για βασικό κι ακούω τη λειτουργία του ανάλογα πόσο χρησιμοποιείται! - Φυσικά οτιδήποτε άλλο πλησιάσει κι εκπέμπει διαμορφωμένα Η/Μ κύματα παίζει να ακουστεί. Δε τα πετάω, γουστάρω που λειτουργούν ως ανιχνευτές. Ακόμα κι ο SSD απέκτησε τη φωνή του. Τα έχω γι ατραξιόν. Υ.Γ. Πολύ παλιά θυμάμαι που κάτι πολύ απλό προσπαθούσα να φτιάξω με ηλεκτρονικά, ήμουν μικρός πήγαινα σχολείο ακόμα κι έπαιζα με αυτά. Σε ένα κύκλωμα με πραγματικά ελάχιστα εξαρτηματάκια (στο περίπου θυμάμαι δύο τρανζίστορ, μια δίοδο κι ένα πηνίο σε μίνι χειροποίητη μπομπίνα και οπλισμό στο πηνίο - βασικά δε θυμάμαι τί προσπαθούσα να φτιάξω) τα είχα χύμα τα εξαρτηματάκια ενωμένα με κάτι κροκοδειλάκια πάνω στο κρεβάτι μου και ξαφνικά ακούω πολύ σιγανά το ραδιοφωνικό σήμα νομίζω του τότε ΣΚΑΙ (αν ήταν FM/AM δε ξέρω). Εκείνη την ώρα κάτι άλλο έκανα μέσα στο δωμάτιο και ξεκίνησα να ψάχνω από πού έρχεται και τελικά ήταν από το κυκλωματάκι. Αν θυμάμαι καλά ως μεγάφωνο λειτούργησε ένα μικρό μεταλλικό πραγματάκι που ήταν κοντά στο πηνιάκι. Φαινόταν απίστευτο κι όμως αυτά τα λιγοστά εξαρτηματάκια που υπήρχαν εκεί είχαν με μαγικό τρόπο συντονιστεί στη συχνότητα του σταθμού. Βέβαια μόλις τα κούνησα χάλασε, μετά δε θυμάμαι να το ξανάφτιαξα, διότι δεν ήξερα τί ήταν εκείνο που το έκανε να συντονιστεί ώστε να το επαναλάβω. Αν ακουσεις κανενα UFO ενημερωσε τον Nicoc στο Μπλα Μπλα. 2
discoboyminimal Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 το προβλημα βρεθηκε περιπου!!! το rca οταν το συνδεω στον μικτη , τοτε αρχιζει το προγραμμα! αν βγαλω το rca απο τον μικτη , απολυτη ησυχια λογικα το προβλημα ειναι του μικτη?η το καλωδιο επειδη δεν ειναι sielded κανει αυτα τα νουμερα?
discoboyminimal Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 εχει κανεις να προτεινει κανα budget καλωδιο , rca το rca 1-2 μετρα shielded?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα