discoboyminimal Δημοσ. 2 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2013 λοιπον ξερω δεν ειναι εδω το καταληλο section,αλλα δεν βρηκα κατι που να του ταιριαζει παραπανω.. το θεμα ειναι οτι στα ηχεια του υπολογιστη τα μικρουλια, ακουω 'πειρατες' των μεσαιων.που εκπεμπουν στο χωριο μου. ποση ακτινοβολια μπορει να τρωω για να τους ακουω τοσο δυνατα?μπορω ναφωναξω κανα ΕΣΡ και να τον κλεισουν μεσα?οτι ωρα και ν ανοιξα τα ηχειαακουω χασαποσερβικα και λαικα.καμια λυση? 1
frenzy Δημοσ. 2 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2013 Δεν έχει ακτινοβολία στα μεσαία, τα ηχεία σου είναι μάπα. 13
PCharon Δημοσ. 2 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2013 Όλα αυτά τα μικρούλια ηχεία είναι «αιβασιλιάτικα». Έχουν ένα τσιπάκι για ενίσχυση χωρίς ουσιαστικά φίλτρα και πιάνουν τα πάντα. Αν δεις από τα δικά μου τί ακούω, θα πάθεις πλάκα. Παράδειγμα: - Παράσιτα από κινητά τηλέφωνα που δουλεύουν στο κάτω όροφο από μένα. - Παράσιτα 50Hz υποθέτω από το μετασχηματιστή του ρούτερ (μόνιμα). - Ένα γερό ΤΣΙΚ (αν έχεις ακουστικά πάνω κουφαίνεσαι) κάθε φορά που ανοιγοκλείνει το μοτέρ του ψυγείου που απέχει 10 μέτρα. - Ανοιγοκλεισίματα διακοπτών του σπιτιού γενικώς, μερικές φορές και κανάς κεραυνός αν πέσει πολύ κοντά. - Το πιο κουφό απ'όλα (δυσκολεύτηκα να το πιστέψω παρά τη τεκμηρίωση) ακούω τον ήχο του συρσίματος του ποντικιού, επίσης ακούω ένα κλικ (καμία σχέση με τους ήχους συστήματος) όταν το σύστημα πετάει ένα tooltip στο σημείο του κέρσορα (οπουδήποτε, πχ η ώρα στο ρολόι, η διεύθυνση σε ένα url...) και τελευταίο και καλύτερο έχω έναν SSD για βασικό κι ακούω τη λειτουργία του ανάλογα πόσο χρησιμοποιείται! - Φυσικά οτιδήποτε άλλο πλησιάσει κι εκπέμπει διαμορφωμένα Η/Μ κύματα παίζει να ακουστεί. Δε τα πετάω, γουστάρω που λειτουργούν ως ανιχνευτές. Ακόμα κι ο SSD απέκτησε τη φωνή του. Τα έχω γι ατραξιόν. Υ.Γ. Πολύ παλιά θυμάμαι που κάτι πολύ απλό προσπαθούσα να φτιάξω με ηλεκτρονικά, ήμουν μικρός πήγαινα σχολείο ακόμα κι έπαιζα με αυτά. Σε ένα κύκλωμα με πραγματικά ελάχιστα εξαρτηματάκια (στο περίπου θυμάμαι δύο τρανζίστορ, μια δίοδο κι ένα πηνίο σε μίνι χειροποίητη μπομπίνα και οπλισμό στο πηνίο - βασικά δε θυμάμαι τί προσπαθούσα να φτιάξω) τα είχα χύμα τα εξαρτηματάκια ενωμένα με κάτι κροκοδειλάκια πάνω στο κρεβάτι μου και ξαφνικά ακούω πολύ σιγανά το ραδιοφωνικό σήμα νομίζω του τότε ΣΚΑΙ (αν ήταν FM/AM δε ξέρω). Εκείνη την ώρα κάτι άλλο έκανα μέσα στο δωμάτιο και ξεκίνησα να ψάχνω από πού έρχεται και τελικά ήταν από το κυκλωματάκι. Αν θυμάμαι καλά ως μεγάφωνο λειτούργησε ένα μικρό μεταλλικό πραγματάκι που ήταν κοντά στο πηνιάκι. Φαινόταν απίστευτο κι όμως αυτά τα λιγοστά εξαρτηματάκια που υπήρχαν εκεί είχαν με μαγικό τρόπο συντονιστεί στη συχνότητα του σταθμού. Βέβαια μόλις τα κούνησα χάλασε, μετά δε θυμάμαι να το ξανάφτιαξα, διότι δεν ήξερα τί ήταν εκείνο που το έκανε να συντονιστεί ώστε να το επαναλάβω. 13
pournaras Δημοσ. 2 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2013 λοιπον ξερω δεν ειναι εδω το καταληλο section,αλλα δεν βρηκα κατι που να του ταιριαζει παραπανω.. το θεμα ειναι οτι στα ηχεια του υπολογιστη τα μικρουλια, ακουω 'πειρατες' των μεσαιων.που εκπεμπουν στο χωριο μου. ποση ακτινοβολια μπορει να τρωω για να τους ακουω τοσο δυνατα?μπορω να φωναξω κανα ΕΣΡ και να τον κλεισουν μεσα?οτι ωρα και ν ανοιξα τα ηχεια ακουω χασαποσερβικα και λαικα.καμια λυση? Ναι, να βαλεις ενα τσονι κοκκινο (γιατι υπαρχει κι αλλο χρωμα; ), τα απαραιτητα ξηροκαρπια, και να το απολαυσεις 9
parasaser Δημοσ. 2 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2013 είχα και εγώ το ίδιο αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό, εγώ άκουγα το wifi (τα κύματα του wifi) και επειδή είχε γίνει γελοίο έκανα format και έφτιαξε. μπορεί να ήταν και λόγο ότι του φόρτωσα πολλά και το wifi έτρεχε συνέχεια. είτε είχα ακουστικά είτε τα ηχεία τα κύματα τα άκουγα.
BritGreek Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Όλα αυτά τα μικρούλια ηχεία είναι «αιβασιλιάτικα». Έχουν ένα τσιπάκι για ενίσχυση χωρίς ουσιαστικά φίλτρα και πιάνουν τα πάντα. Αν δεις από τα δικά μου τί ακούω, θα πάθεις πλάκα. Παράδειγμα: - Ένα γερό ΤΣΙΚ (αν έχεις ακουστικά πάνω κουφαίνεσαι) κάθε φορά που ανοιγοκλείνει το μοτέρ του ψυγείου που απέχει 10 μέτρα. - Ανοιγοκλεισίματα διακοπτών του σπιτιού γενικώς . Μα και τα logitech X530 ακριβώς αυτά που περιγράφεις κάνουν και δεν τα λες και φτηνά.
PCharon Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Κοίτα, η αλήθεια είναι πως τα συγκεκριμένα παράσιτα που quotαρες επειδή είναι από σπινθηρισμούς είναι σχεδόν αδύνατο να μην επηρεάσουν κάποιο ηχείο. Όπου δημιουργείται σπινθήρας (διακόπτες, ρελέ) εκπέμπονται έντονα Η/Μ κύματα. Απλά αυτά τα μικρά ηχειάκια ΠΑΡΑ-είναι ευαίσθητα σε παράσιτα. Τα ακριβότερα ηχεία θα πρέπει να επηρεάζονται σε πολύ λιγότερο βαθμό (τουλάχιστον κάποια ακριβότερα παλιά που έχω εγώ όντως δεν επηρεάζονται ιδιαίτερα). Στα πολύ μικρά και φτηνά ηχειάκια μέχρι 2x3W RMS κυριαρχεί ένα συγκεκριμένο ολοκληρωμένο το TDA2822, αν το googlάρετε θα βρείτε ακριβώς το σχέδιο που έχουν μέσα αυτά ως ενισχυτή. Για φίλτρα έχουν δυο πυκνωτάκια και δε τα σώζουν. 1
BritGreek Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Κατάλαβα τι λες και προφανώς γνωρίζεις πολλά περισσότερα από μενα. Εγώ αναφέρομαι σ' αυτό http://forums.logitech.com/t5/Speakers/Popping-and-Humming-sound-Shielding-issues-Logitech-Audio/m-p/21946 Έχει γίνει ολόκληρο θέμα, και μ' αυτό θέλω να πω ότι ακόμα και ακριβότερα ηχεία που κατα τ' άλλα παίζουν πολύ ικανοποιητικά, έχουν παρόμοια ζητήματα. Τώρα για του φίλου τα ηχεία, φαντάζομαι πως η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη.
deesnider Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Μα και τα logitech X530 ακριβώς αυτά που περιγράφεις κάνουν και δεν τα λες και φτηνά. Φθηνά όσο αφορά στην τιμή τους ίσως να μην είναι (εξαρτάται από το πόσα θέλει να διαθέσει κάποιος για ηχεία), αλλά όσο αφορά στην κατασκευή, στη μαγνητική θωράκιση και στην επιλογή μονάδων / ηλεκτρονικών μερών, είναι σίγουρα. Προσωπικά θεωρώ ότι δεν είναι λογικό να έχει κάποιος προσδοκίες, από ένα 5.1 σύστημα ηχείων των 60 - 70 ευρώ. Ή ανεβάζει - πολύ... - το budget και αγοράζει ηχεία, ή συμβιβάζεται και αγοράζει «ηχεία»... ...δεν αναφέρομαι μόνο στα logitech, προς Θεού! Στην κατηγορία τιμής αναφέρομαι. 2
Haldol Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Άλλο «ηχεία για υπολογιστή» και άλλο ηχεία. Τα πρώτα και 200€ να έχουν μούφα θα είναι. Μόνο για να σπάει μπάλες η Koritsi_Gia_PC με τους Showtek είναι καλά. 2
discoboyminimal Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 μου λυσατε τις αποριες, ευχαριστω!παω να βαλω ποτακι σε μια ωρα αρχιζει το non-stop hits των 60's !
Sadamiraq Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Άλλο «ηχεία για υπολογιστή» και άλλο ηχεία. Τα πρώτα και 200€ να έχουν μούφα θα είναι. Μόνο για να σπάει μπάλες η Koritsi_Gia_PC με τους Showtek είναι καλά. Συμφωνω,στου ξαδελφου μου τα logitech δεν θυμαμαι μαρκα αλλα δεν ηταν και πολυ φτηνα για ηχεια pc ακουγαμε ρωσικους σταθμους,οτι νανε
-nick- Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Φθηνά όσο αφορά στην τιμή τους ίσως να μην είναι (εξαρτάται από το πόσα θέλει να διαθέσει κάποιος για ηχεία), αλλά όσο αφορά στην κατασκευή, στη μαγνητική θωράκιση και στην επιλογή μονάδων / ηλεκτρονικών μερών, είναι σίγουρα. Προσωπικά θεωρώ ότι δεν είναι λογικό να έχει κάποιος προσδοκίες, από ένα 5.1 σύστημα ηχείων των 60 - 70 ευρώ. Ή ανεβάζει - πολύ... - το budget και αγοράζει ηχεία, ή συμβιβάζεται και αγοράζει «ηχεία»... ...δεν αναφέρομαι μόνο στα logitech, προς Θεού! Στην κατηγορία τιμής αναφέρομαι. Καπως ετσι παει.. Μεχρι να εχω 300-400 ευρω να παρω 2 'μετρια' μονιτορς μενω με τα 2.1 της πλακας 1
Haldol Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Με monitors δε θα «απολαύσεις» τον ήχο. Τα monitors έχουν τελείως ξενέρωτο ήχο (για ταινίες ή gaming λ.χ.) μιας και ο στόχος τους είναι να ακούς όσο πιο πιστά γίνεται το σήμα που τους δίνεις. Τα απλά ηχεία απ' την άλλη, έχουν σχεδιαστεί για να έχουν πιο πλούσιο ήχο, πιο όμορφο. Τώρα βέβαια αν θέλεις για να φτιάχνεις beatάκια στο Nuendo πάρε monitors. Αλλά για "τυπική" χρήση δε τα προτείνω.
-nick- Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Τα μονιτορς εκτος του οτι ειναι καταλληλα για να φτιαχνεις μουσικη δεν θα λεγα οτι εχουν ξενερωτο ηχο ... σε καμμια περιπτωση. Ειδικα στην ηλεκτρονικη μουσικη ειναι μουρλια ο ηχος τους ( και σου λεω για τα πιο φτηνα τωρα) Και το θεμα ειναι ακριβως οτι θελω να ακουω τον ηχο οσο πιο πιστα γινεται, και ειδικα στην ηλεκτρονικη αν ειναι καλη η παραγωγη/μαστερινγκ μετραει να μπορεις να ακους αυτο που δημιουργησε καποιος αλλος οπως το ακουσε αυτος.. Παιζει να λεω ανακριβειες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα