yiannis20 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2013 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους. Έχω κάποιες απορίες για τον AMD Athlon X4 750K. Τα CPU-Z και Core-Temp μου εμφανίζουν στα χαρακτηριστικά του CPU: TDP 65 Watt ενώ ο επεξεργαστής κανονικά έχει TDP 100 Watt. Κάνουν λάθος τα προγράμματα ή συμβαίνει κάτι άλλο; Σε απαιτητικές εφαρμογές (ή όταν παίζονται παιχνίδια) ο επεξεργαστής πηγαίνει αυτόματα σε turbo λειτουργία στα 3,7 GHz (δηλαδή 37x100), αλλά τα 3,7 GHz είναι το turbo του Athlon X4 740 και όχι του 750K. Κανονικά το turbo του ξεκλείδωτου Athlon 750K δεν θα έπρεπε να φτάνει τα 4.0 GHz; Έχω διαβάσει ότι ο 750K ξεπερνά άνετα τα 4GHz γι'αυτό θα ήθελα αν χρειαστεί σε κάποια παιχνίδια (με καλύτερη ψύκτρα και ίσως άλλη κάρτα γραφικών στο μέλλον) να μπορώ να κάνω o/c. Ποιες ρυθμίσεις θα έπρεπε να αλλάξω; Μητρική είναι η Asrock FM2A75 Pro4 με ενημερωμένο bios, κάρτα γραφικών Sapphire 6670 DDR5 και η μνήμη 8GB (2x4GB) G-Skill 1600C9-4GAB 1,5V. Εδώ είναι μερικές εικόνες με περισσότερες λεπτομέρειες. Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2013 από yiannis20 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giokou Δημοσ. 2 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2013 Αν καταλαβαίνω καλά, είναι καινούριος ο cpu. Για ποιον ακριβώς λόγο θέλεις να κάνεις overclock??? Όσον αφορά τα παιχνίδια, κοίταξε πρώτα για αρκετά δυνατότερη gpu κι άσε το oc του cpu! 99% στο gaming κυριαρχεί η gpu. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yiannis20 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Καινούριος είναι ο cpu γι'αυτό ήθελα να τον τεστάρω λίγο να δω που μπορεί να φτάσει, σε περίπτωση που χρειαστώ o/c στο μέλλον. Έχεις δίκιο ότι για τα παιχνίδια θα χρειαστώ κάποια στιγμή αλλαγή της gpu. Λεπτομέρεια θα μου πείτε αλλά τα προγράμματα που δείχνουν το TDP στα 65 watt αντί για 100 κάνουν λάθος; Γιατί απ'ότι διάβασα το νέο CPU-Z είναι ενημερωμένο για τον 750K και τους υπόλοιπους trinity τους δείχνει κανονικά στα 100 watt. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Millennium Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Σου δείχνει το TDP του Α10-5700 πάντως (στην ουσία ο 750Κ είναι o 5700 με κλειστή την igpu). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα