Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα έναν σκλήρο εξωτερικό 2.5 και σήμερα έπεσε κάτω τον σύνδεσα και δούλευε κανονικά αλλά μετά από λίγες ώρες όταν τον ξανάεβαλα έκανε κάτι ήχους 4-5 παρόμοιους και δεν αναγνωρίζονταν... 

Τον δοκίμασα χωρίς το usb σε άλλους 3 υπολογιστές και πάλι τα ίδια! Ξέρετε τι παίζει? μηπως μπορώ κάπως να σώσω τα αρχεία??

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για να μπορέσεις να πάρεις τα αρχεία σου, θα πρέπει ν' αναγνωριστεί ο δίσκος κατά την εκκίνηση του υπολογιστή (υποθέτω ότι τον συνδέεις στο SATA). Δοκίμασε να έχεις τον δίσκο σε διαφορετικές γωνίες (όρθιο οριζόντια, όρθιο κάθετα, ανάποδα κλπ). Αν σε καμία από αυτές δεν σου παίξει, τότε κράτα τον (αναμμένο) με το ένα χέρι και ρίξε του ελαφρά με το άλλο ένα χτύπημα από πάνω (μήπως δεν έχει καταφέρει να ξεκινήσει). Αν πάλι δεν παίζει, τότε δοκίμασε να τον βάλεις στο ψυγείο για ένα τέταρτο (όχι δεν κάνω πλάκα) και μετά να τον συνδέσεις αμέσως με τον υπολογιστή για να τον αναγνωρίσει. Αν πάλι δεν τον αναγνωρίζει, τα πράγματα είναι χλωμά :(

Δημοσ.

Υπαρχει περιπτωση να εχει χαλασει η μεγαλη πλακετα διπλα απο την sata και για αυτο να κανει το προβλημα γιατι ο adaptorας που ηταν ο σκληρος δεν ηταν ιδιετερα σταθερος...?

Δημοσ.

παιδιαααααααα.... αν στο ψυγείο πάει υγρασία ή αν έχει υγρασία και πάει σε υγροποίηση (condesation) kiss it goodbye. τελείωσε.καλύτερα βάλτον σε ένα πολυμπαγκ πρώτα...

αν δεν τον αναγνωρίσει καθόλου ενώ κάνει spin up μάλλον είναι controller.

αν βρεις κανέναν να στον σώσει με πλακέτα έχει καλώς. αλλιώς... στείλτον μου για ανταλλακτικά  B)

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια..σημερα μου επεσε κατω ο σκληρος δισκος οσο ηταν συνδεδεμενος πανω στο laptop..ειναι  Τοshiba 2terra STOR.E ALU2 .. οταν τον συνδεω η δε τον αναγνωριζει ή ζηταει format.. τα εχασα ολα ή υπαρχει περιπτωση να τα επαναφερει καποιος τεχνικος αν ψαχτω?ξερω οτι ειναι πανακριβη διαδικασια αν καταφερει καποιος να τα επαναφερει.. εχω παθει εμφραγμα ....  :whistle:

Δημοσ.

δοικίμασε κάποιο demo από recovery tools.αν καταφέρει και διαβάσει κάτι από τον δίσκο σου τότε ψάξε να βρεις την έκδοση που σου χρειάζεται και κατέβασέ την.απλά να ξέρεις, εγώ για να συνεφέρω 500gb δίσκο χρειάστηκα άλλον ένα (ευτυχώς είχα) για να αντιγράψω τα αρχεία και κάπου 1 μέρα συνεχούς λειτουργίας.

Δημοσ.

χμμ δυστυχως δε το κατεχω με τους σκληρους δισκους και δε ξερω να κανω τιποτα, και προτιμω να το δει αλλος, κανας γνωστος μου απο κοντα.. δεν επιχειρω τιποτα   :blink: ασε μην κανω καμια βλακεια! απλα ηθελα σαν γνωμη να δω σχολια αν υπαρχει πιθανοτητα να τα εχω ολα πισω  :unsure:  :unsure:  :unsure:  :shifty:

Δημοσ.

χμμ δυστυχως δε το κατεχω με τους σκληρους δισκους και δε ξερω να κανω τιποτα, και προτιμω να το δει αλλος, κανας γνωστος μου απο κοντα.. δεν επιχειρω τιποτα   :blink: ασε μην κανω καμια βλακεια! απλα ηθελα σαν γνωμη να δω σχολια αν υπαρχει πιθανοτητα να τα εχω ολα πισω  :unsure:  :unsure:  :unsure:  :shifty:

που να σου έλεγαν να λύσεις και την πλακέτα...  :P  :P  :P  :P  :P

υπάρχουν εταιρείες να ξέρεις που ειδικεύονται σε τέτοια πράγματα αλλά ζητάνε τον κούκο όχι για αηδόνι αλλά για ολόκληρη την φιλαρμονική της βιέννης... :rolleyes:  :rolleyes:

Δημοσ.

Υπαρχει περιπτωση να εχει χαλασει η μεγαλη πλακετα διπλα απο την sata και για αυτο να κανει το προβλημα γιατι ο adaptorας που ηταν ο σκληρος δεν ηταν ιδιετερα σταθερος...?

...με αυτά που αναφέρεις (συνθήκες πεσίματος/ κατοπινή συμπεριφορά), πιθανότατα όχι.

Όπως επίσης πιθανότατα, έχει πάθει ζημιά ο μηχανισμός κίνησης των κεφαλών εντός του, από την πτώση. Που σημαίνει μάλλον πάπαλα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, αυτό που σου προτάθηκε για "ελαφριές σφαλιάρες" ή/και κατάψυξη, είναι "σωστό" - ως πρακτική "απελπισίας" (καθώς δεν αξίζει, στην συγκεκριμένη περίπτωση ξαναλέω, να ψαχτείς να βρεις παρόμοια πλακέτα ν' αλλάξει - κατά πάσα πιθανότηατ δεν θα έχει καμμάι διαφορά).

Κι όπως επίσης πολύ σωστά ειπώθηκε ως συμπλήρωση, οπωσδήποτε να τον βάλεις, όχι σε μία, αλλά σε μερικές σακκούλες (κι όσο μπορείς να βγάλεις τον αέρα). Το πόσο θα τον αφήσεις, στην κρίση σου (προτείνω σταδιακά να τον αφήνεις γύρω στο τέταρτο : 15' μέσα, τον δοκιμάζεις, άλλα 15' αν χρειαστεί, τον ξαναδοκιμάζεις κ.ο.κ.

Η ψύξη θα βοηθήσει στην περίπτωση που από την πτώση έχει κάτι κάπου κολλήσει (κεφαλές ή μοτέρ), δια της συστολής. Ενδεχόμενα όμως θα τον αποτελειώσει κι όλας, γι' αυτό, εάν κάποια στιγμή δουλέψει, χωρίς καθυστέρηση παίρνεις τ' αρχεία που σ' ενδιαφέρουν. 

Και τέλος, είτε αντικατάσταση αν έχει εγγύηση, ή αν θες,  χάρισμα εδώ : http://www.insomnia.gr/topic/353340-χάλασε-ο-δίσκος-βάφτε-τον-μπλε-και-χαριστε-τον/ (μήπως και βοηθηθεί κανείς απ' την πλακέτα ου, κυρίως).

Και μετά από αυτό, να θυμάσαι ότι χωρίς αντίγραφα, αυτές τις καταστάσεις θα τις ξαναζήσεις. 

- - -  - - -- - - - - - - - - -- - - - 

Γενικά αν έχεις γνωστούς που ξέρουν κάτι παραπάνω, καλύτερα ό,τι κα΄νεις, να το κάνεις μαζί τους. Όσο για πιθανότητα, ναι, υπάρχει, αλλά εξαρτάται από το τί ακριβώς έχει πάθει (και μπορεί να έχει πάθει από "τα χειρότερα" έως και το "ελάχιστο"). Πάντως, το ότι ήταν συνδεδεμένος, δεν είναι καθόλου θετικό...(όσο λειτουργεί, η πιθανότητα να είναι ανεπανόρθωτη η ζημιά από την πτώση, είναι πολύ μεγαλύτερη).

Έχε υπ' όψιν σου ότι αν τ' αρχεία δεν είναι τόσο σημαντικά, καλύτερα να μην το πολυπαιδέψεις και να τον δώσεις γι' αντικατάσταση (χωρίς ν' αναφέρεις εννοείται την πτώση. Απλά θα πεις -και θα επιμένεις ό,τι κι αν ισχυριστούν- ότι απλά μια μέρα σταμάτησε να δουλεύει). Αν πάλι είναι σημαντικά, ένα από τα πράγματα που μπροείς να δοκιμάσεις (με τη βοήθεια των γνωστών), είναι η χρήση του προγράμματος Test Disk, η χρήση του οποίου αναφέρεται εδώ : http://www.insomnia.gr/topic/243211-τα-έχασα-όλα-hard-disk-data-recovery/?st=30 (διάβασε ΟΛΗ τη σελίδα). Αν μπορέσει να κάνει κάτι το TD, δεν θα χρειαστείς άλλο δίσκο για ν'α ανακτήσεις αρχεία (απλώς θα επιδιορθωθεί το πρόβλημα).

που να σου έλεγαν να λύσεις και την πλακέτα...  

Γιατί...δεμένη είναι;

(...βιδωμένη ναι - αλλά αρκεί ένα κατάλληλο κατσαβίδι τύπου Torx και μερικά δευτερόλεπτα για να βγει. Μ' άλλα λόγια, και να της το λέγανε, σιγά την δυσκολία...Πιο "μπέρδεμα" ήταν οι πληροφορίες που της έδωσες, καθ' ότι μη-γνώστρια...Δεν λέω ότι η ουσία αυτών που της είπες ήταν λάθος - ο τρόπος όμως, ναι...Ακόμη και το  "demo από recovery tools", πιθανώς φαντάζει γι' αυτήν ως "ψιψιψόνια και κοκοψόψαρα"...)

ναι και φανταζομαι στην toshiba θα ζητανε πολλαααααα για ανακτηση δεδομενων

Η Τοσίμπα δεν είμαι σίγουρος πως, παρ' ό,τι κατασκευάστρια, έχει σχετικό τμήμα όπου αναλαμβάνει ανακτήσεις - αλλά και να έχει, κατά πάσα πιθανότητα θα χρεώνει "χαλαρά" γύρω στο χιλιάρικο. Ακριβώς όπως κάνει ένα συνεργείο αυτοκινήτων μέσα σε αντιπροσωπεία, ενώ ένα άλλο, επισκευάζει με το μισό κόστος. Στην περίπτωση βέβαια των σκληρών δίσκων, δεν μιλάμε για "συνεργείο" τύπου "Πλαίσιο", όπου αυτά που κάνουν εκεί, δεν είναι κάτι περισσότερο από όσα μπροούμε να σου προτείνουμε να κάνεις μαζί με τους γνωστούς, από εδώ (και συγκεκριμένα, από εδώ πολύ πιο σωστά πράγματα θα μάθεις και θα κάνεις). Εξειδικευμένη εταιρία ανάκτησης θα πρέπει να είναι, που επίσης χρεώνει μαλλλιοκέφαλα, αλλά κάπως λιγότερα από το τμήμα ανακτήσεων της κάθε κατασκευάστριας (μέσο όρο γύρω στο 500άρι με 700άρι).

Επίσης, πάρε και εσύ το μάθημα από το πάθημα : χωρίς αντίγραφα, ειδικά οι εξωτερικοί, είναι δεδομένο ότι θα σε στεναχωρήσουν μια μέρα...Γι' αυτό, ΕΣΤΩ για τα πιο σημαντικά (φωτογραφίες, εργασίες κτλ), αντίγραφα σε τακτική βάση, σε άλλο μέσο (στη χειρότερη σε δισκάκια DVD, αν δεν υπάρχει άλλος δίσκος).

Δημοσ.

δεμένη δεν είναι αλλά θέλει μεγάλη προσοχή. και δεν ενδείκνυται για όλους.

demo από recovery tools βρίσκεις με ένα οποιοδήποτε γκουγκλάρισμα.

στην τύχη πατάω recovery tools και βλέπω http://lifehacker.com/5237503/five-best-free-data-recovery-tools

και http://www.snapfiles.com/freeware/system/fwdatarecovery.html. 

συνήθως είναι demo και σε αφήνουν μόνο να κάνεις analyze τον δίσκο αλλά τουλάχιστον θα ξέρει αν έχει πιθανότητες να τον

σώσει με κανέναν πιο γνώστη.

υ.γ. thanx για το λινκ "βάψτε τον μπλε" :-D  έχω κάποιους για σουτ και θα ήθελα να δω αν έχει κάποιος πλακέτα! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...