simply88 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2013 Καλησπερα εδω και 1μιση μηνα εχω νεο PC. Συγκεκριμενα: Western Digital Caviar Blue 1tb SSD Intel 330 series 180gb LG Recorder Geforce gtx650 Asus P8H77 G.SKILL 8gb ram intel core i5 3470 zalmnan cooler cnps7x led Thermaltake armor A90 Thermaltake SMART series 550watt modular Το προβλημα ειναι στο τροφοδοτικο. Τις τελευταιες μερες ανα διαστηματα ακουγετε απο μεσα ενας ηχος "ρευματος" οπως εκεινον οταν δεν κανει καλη επαφη το καλωδιο τροφοδοσιας στο πισω μερος μιας οθονης η μια συσκευης γενικοτερα. Δοκιμασα να αλλαξω το καλωδιο ρευματος του τροφοδατικου και το εχω βαλει σωστα μεσα αλλα το προβλημα συνεχιζει. Καμια ιδεα;
vtsafantakis Δημοσ. 1 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2013 Πίεση αέρα και καλό καθάρισμα του τροφοδοτικού. Η σκόνη σε έναν βαθμό είναι αγώγιμη.
rfc Δημοσ. 1 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2013 Μα τοχει εναμιση μηνα μονο... ποσο σκονη να πιασει? Για προσδιορισε τον ηχο που ακους, μηπως εννοεις σπινθηρισμο (τσαφ τσαφ)? Σφυριγμα? τι ακριβως?
ninos30 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2013 Για ψάξε λίγο στο Youtube για PSU (power supply) coil whine και δες αν σου θυμίζει κάτι...
rfc Δημοσ. 1 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2013 Σε μενα αναφερεσε φιλος? γνωριζω τι ειναι το coil whine και ειναι το πρωτο που υποψιαστηκα, αλλα το περιγραφει σαν μη καλη επαφη.
tipestwra Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 κατι ασχετο σκεφτομαι να παρω τον intel core i5 3470 εισαι ευχαριστημενος? αξιζει τα λεφτα του ? αθορυβος?
simply88 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 κατι ασχετο σκεφτομαι να παρω τον intel core i5 3470 εισαι ευχαριστημενος? αξιζει τα λεφτα του ? αθορυβος? Ναι πολυ καλος και αθορυβος. Κανενα προβλημα μεχρι στιγμης. Οσο για το τροφοδοτικο κανει περιπου αυτον τον θορυβο "ρευματος" καθε 15-20 λεπτα Εχει εγγυηση 3 χρονια ελπιζω να το καλυπτει.
ninos30 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Σε μενα αναφερεσε φιλος? γνωριζω τι ειναι το coil whine και ειναι το πρωτο που υποψιαστηκα, αλλα το περιγραφει σαν μη καλη επαφη. Οχι στον topic starter κατι ασχετο σκεφτομαι να παρω τον intel core i5 3470 εισαι ευχαριστημενος? αξιζει τα λεφτα του ? αθορυβος? Ο επεξεργαστής δεν παράγει θόρυβο... Άμα μιλάς για τον cooler του, κανένας stock cooler δεν είναι ούτε ιδιαίτερα ήσυχος ούτε ιδιαίτερα αποδοτικός. Επειδή ο 3470 όμως δεν κλοκάρει, ας πούμε ότι σε ένα κουτί με καλό airflow σου είναι "αρκετός"... Και μιλάμε πάντα για καλοκαίρι όπου πάμε στους 40 βαθμούς ambient Οσο για το τροφοδοτικο κανει περιπου αυτον τον θορυβο "ρευματος" καθε 15-20 λεπτα Εχει εγγυηση 3 χρονια ελπιζω να το καλυπτει. AN μιλάμε για coil-whine, επειδή δεν είναι πραγματικό ελάττωμα αλλά απλά ένα φαινόμενο που εμφανίζεται σε πολλές συσκευές ηλεκτρονικές (και δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό), δεν θεωρείται απ' όλες τις εταιρίες λόγος αντικατάστασης. Δεν ξέρω τι ισχύει με την TT. Αν είναι άλλου είδος θόρυβος δεν ξέρω να σου πω αν δεν έχω ο ίδιος "ακουστική" επαφή
tipestwra Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 σε εναν υπολογιστη 3 πραγματα μπορουν να παραγουν θορυβο ! το τροφοδοτικο η καρτα γραφικων και ο επεξεργαστης ! ναι για την ψυκτρα του μιλαω εννοειται ..
rfc Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Και οι ανεμιστηρες.... Δε μας εξηγησε τι θορυβο κανει ομως
ninos30 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Για την ακρίβεια, "φυσιολογικό" θόρυβο κάνουν ΜΟΝΟ οι ανεμιστήρες, είτε πάνω σε cooler (VGA-CPU) είτε ενσωματωμένοι στο Case-PSU για airflow... Και αυτός μπορεί να προέρχεται είτε γιατί είναι θορυβώδεις εκ κατασκευής, είτε γιατί το ball-bearing άρχισε να τα παίζει και θέλουν αλλαγή (ή λίπανση) είτε γιατί τα φτερά τους βρίσκουν σε κάτι την ώρα που γυρνάνε πχ ένα καλώδιο. Και όχι λοιπόν όπως ειπώθηκε από VGA-CPU-PSU, γιατί είναι λάθος έκφραση. Αν λοιπόν παράγει θόρυβο ο CPU-Cooler, αλλάζουμε απλά αυτόν ή τον ανεμιστήρα του και όχι την CPU... O δεύτερος θόρυβος που μπορεί να κάνει ένα PC είναι το Coil-Whine, το οποίο μπορεί να προέρχεται από VGA-PSU-MB (κατά σειρά σπανιότητας). Είναι ένα ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΤΑΤΟ τρίξιμο (το έχω ξαναπεί εμένα μου θυμίζει οδοντίατρο ) Οποιοσδήποτε άλλος θόρυβος είναι μη φυσιολογικός και χρήζει ΑΜΕΣΗΣ επίβλεψης και αντικατάστασης. Για παράδειγμα ένας κακής ποιότητας τροφοδοτικό, under load αρχίζει και ακούγεται ένας θόρυβος έντονος από τους πυκνωτές του. Το επόμενο βήμα είναι απλά να σκάσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα