Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια , χρειαζομαστε οθονη. Λοιπον η χρηση της προοριζεται για πολιτικο μηχανικο και τοπογραφο μηχανικο. Θα ηθελα να ειναι ποιοτικη ,ξεκουραση, ωραια απεικονιση χρωματων και τα σχετικα.

Απο θεμα χρηματων οσο πιστευετε αξιζει για αυτη τη δουλεια αλλα αν δεν ηταν σκοπιμο να μην ανεβουμε πανω απο 600ευρω.

Οι ιντσες δεν εχουν προσδιοριστει ακομα , αλλα θα μπορουσαμε να φτασουμε μεχρι και τις 27"λογικα με αναλυση 2560χ1440. Αν η παμε σε 24αρα τι βολευει 1920x1200 ή 2556x1440;

Τα εικονιδια και το περιβαλλον σε μεγεθος στην 27αρα με 2560χ1440 ειναι περιπου οσο στην 25αρα με 1920χ1200;

Επισης να σκεφτουμε σοβαρα σε τι πανελ να παμε, δηλαδη σιγουρα ips ή να μπει στο παιχνιδι και το va;

Θα μπορουσαμε να κοιταξουμε και σε 10bit οθονη;

Ακομα να σκεφτουμε και τις περιπτωσεις για πολλαπλες οθονες μαζι :

1) επιλογη μιας οθονης   ή   2) δυο οθονες   ή   3) τρεις οθονες

Γενικα ριξτε ιδεες το project ειναι "οθονη για επαγγελματικη χρηση πολιτικου μηχανικυ" με χαλαρα ορια σε budget.

Δημοσ.

Aς μην ακουμε υπερβολές παιδες (και συνάδελφε, αν προορίζεται για σένα τοπικ στάρτερ).

Θα πάρεις ένα 24ρι μόνιτορ, που ειναι υπεραρκετό και ΑΝ ποια έχεις τόσο θέμα, αλλο ένα στο οποίο θα έχεις τα εικονίδια των προγραμματων.

Απλώς επειδή συνήθως ο κάθε μηχανικός παραμετροποιεί το Autocad όπως τον βολεύει δε χρησιμοποιεί 30 toolbars. Ετσι και ενα μονιτορ συνήθως αρκεί.

Εγώ προσωπικα εχω 24ρι. Εχει "μπόλικο" desktop και αφθονο χώρο στα σχεδιαστικά.

Ο μονος λόγος που θα αγόραζα 2ο, θα ήταν για να έχω ανοικτούς τους χάρτες στο 2ο και να σχεδιάζω στο 1ο. Αλλά οκ, δε το κάνεις αυτό κάθε μέρε και περιορίζομαι σε ένα.

Ο κάθε μηχανικος, δεν ειναι φοτοσοπάς, ουτε τυπώνει τετραχρωμίες για να ασχολείται με τοπ ποιοτικών χρωμάτων πάνελς. Μη τα ανακατεύουμε όλα.

Αντε να ασχοληθεί με κάνα ψευτο-3δ, (που συνήθως οι περισσοτεροι όταν ανακαλύψουν τον τροχό, τα δίνουν σε εξωτερικα γραφεία για ένα κομμάτι ψωμί) που ούτε πισι θηρίο απαιτεί, ούτε οθόνη.

Οπότε συμβουλή μου. ΟΧΙ υπερβολές. Ειδικα τέτοια εποχή. Ας πάρει ένα "κοινό" 24ρι μονιτορ (η δικη μου dell ειναι τζάμπα πλεον) αντε κι άλλο ένα (που πιο πολύ μούρη θα ειναι γα τι γραφείο) και με τα ρέστα ας παει να παρει κανα leica disto ή να κανει τα σεμινάρια των ενεργ. επιθ.

Στις εποχές όλα πρεπει να ζυγίζονται...οι δουλειές=εσοδα=αποσβέσεις, ειναι περιορισμένα.

• Like 3
Δημοσ.

Μάλλον έχεις δίκιο kanesaxo.Εγώ πρότεινα με γνώμονα την πιστότητα χρωμάτων περισσότερο και την επιφάνεια χώρου εργασίας αλλά στο σχέδιο δε μετράει τόσο το χρώμα οπώτε ας καταλήξει ο ts στις ίντσες και βλέπει. 

Δημοσ.

24 αρα σε 2556x1440 δεν υπαρχει , απο 27 αρα και πανω .

Με μια 27 αρα 2556x1440 εχεις πολυ μεγαλυτερη επιφανεια εργασιας σε σχεση με μια 24 αρα 1920 x 1200 , οχι μονο λογο της διαφορας σε ιντσες αλλα λογο της διαφορας σε αναλυση . Για να δεις ποση ειναι διαφορα πρεπει να πας σε ενα καταστημα .

Για πολλαπλες οθονες πχ 3 με 1 βαρυ προγραμμα στην καθε μια θα χρειαστεις μια καλη καρτα γραφικων (δεν ξερω ποια εχεις) . Πρεπει τα προγραμματα να υποστηριζουν window mode (οχι μονο full screen) . Ειναι καθαρα θεμα το πως δουλευει ο καθενας στο pc , και αν μπορει ευκολα να προσαρμοστει σε 2-3 οθονες για πολλλες ωρες χωρις να κουραζεται .

Στο θεμα του χρηματικου ποσου , αν και ειναι περιοδο κρισης , υπαρχουν αρκετοι επαγγελματιες που δουλευουν , αν ο ts εχει ακομη αρκετη δουλεια ή του περισσευουν χρηματα , δεν ειναι τιποτα το να δωσει 1000-1500 ευρω για ενα μονιτορ , απο την στιγμη που η δουλεια του ειναι επανω σε pc . Υπαρχουν δουλειες που για να ξεκινησεις χρειαζεσαι δεκαδες χιλιαδες ευρω . Ο πολιτικος μηχανικος , με ενα γραφειο - καρεκλα - pc - εκτυπωτη - scanner - plotter και μια κορδελα κανει εναρξη επαγκελματος και δουλευει .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας παιδια , ενταξει με τα λεφτα να βρουμε μια μεση οδο γιατι μιλαμε για οθονες των 250ευρω και των 1500 , θα ηθελα περαν των Dell να σχολιασουμε και να δουμε λιγο τις Eizo και τις Nec , δηλαδη να βρουμε κανα μοντελο απο eizo ας πουμε οπου να ειναι δυνατο, και ας εχουμε και στο μυαλο μας και καποιο με va panel ισως.

Παντως επειδη θα γινει αγορα 2 οθονων οχι απαραιτητως ιδιες και οχι για ιδιους χρηστες , αλλα ιδια-παρομοια δουλεια, ισως παρω και 24αρα και 27αρα οποτε παιζουν και οι δυο ιντσες μεσα . Σε 29 θα ηταν υπερβολικο λετε;

Επισης ειδα καποια eizo που ελεγε οτι χωριζει στη μεση , χωρις bezel σε σχεση με δυο οθονες, και οτι πλεον η καθε μια εχει την δικη της αναλυση 1600 νομιζω, απλα δεν ηξερα αν υπαρχει κατι τετοιο και το λεω!

Δεν ειναι για μενα οι οθονες.

Επεξ/σία από GI@RG@S
Δημοσ.

επαναφερω λιγο το θεμα γιατι εγκειται η αγορα και πρεπει να κλεισω σε καποια μοντελα, υπολογιστε και αυτα που εχω γραψει ανωθεν!

Δημοσ.

Πάρε μια 27αρα δε θα το μετανιώσεις.

Σίγουρα αυξάνει την αποδοτικότητα σε αρκετές δουλειές.

Θα την κρατήσεις και πολλά χρόνια.

Δημοσ.

οντως αυτο σκεφτομαι επειδη πρεπει να αγορασθουν δυο , σκεφτομαι μηπως παρω μια 27αρα και μια 24 .

Σκεφτομαι την 27αρα σε dell με 2560 αναλυση , και ισως παω για την 24αρα σε eizo για να δω και αυτη τη μαρκα.

27"

http://www.skroutz.gr/s/2304051/Dell-UltraSharp-U2713HM.html

http://www.skroutz.gr/s/2387993/Asus-PB278Q.html

http://www.skroutz.gr/s/259576/Dell-UltraSharp-U2711.html γιατι τετοια διαφορα απο την 2713;

http://www.skroutz.gr/s/2834772/Eizo-FlexScan-EV2736W.html αξιζει ή πολλα τα λεφτα;

24" (δεν ξερω εδω βεβαια σε τι πανελ να καταληξω)

http://www.skroutz.gr/s/2495674/Eizo-Business-EV2436WFS.html ips panel , γιατι δεν αναγραφει οτι ειναι led;

http://www.skroutz.gr/s/96172/Eizo-FlexScan-S2433W.html pva panel 

http://www.eizo.gr/products/94-flexscan-sx2462w.aspx , αναφερεται σε 16bit per color

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.162631 αυτη θα αξιζε ; εχει H-IPS και 8+2 bit;

ενδεικτικα εβαλα καποιες οθονες

Δημοσ.

Παιδιά δεν ξέρω τι ακριβώς έχετε στο μυαλό σας με τη λέξη "μηχανικός" αλλά επειδή είμαι πολιτικός μηχανικός και δουλεύω σε αρχιτεκτονικό γραφείο που ξεσκιζόμαστε στα rendering και στις παρουσιάσεις σε pdf, να ρωτάτε πάντα τον άλλο για τι χρήση θέλει ακριβώς τα μηχανήματα.

Να σας αναφέρω επίσης ότι επειδή τα αφεντικά ψάχνονται για color calibration monitor και plotter (και μιλάμε ότι έχουμε 5 workstations και χρησιμοποιούμε 2-3 προγράμματα αναλόγως την παρουσίαση) με ρώτησαν αν μπορώ να βρω επαγγελματία να αναλάβει το calibration και δε βρίσκω ΚΑΝΕΝΑΝ να αναλάβει το calibration (και ενοείται ότι γνωρίζω πολύ καλά ότι μπορώ να αγοράσω τον εξοπλισμό -eye & software- και να το κάνω μόνος μου αλλά δε θέλω να μπλέξω γιατί είναι πολύ risky buisness... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλα ολα αυτα , αλλα βλεπω να αερολογουμε , απλα καποιος που να ξερει να δωσει καποια πιο εμπεριστατωμένη απαντηση οποιοι δεν γνωριζουν καλως, επειδη τα λεφτα πολλα και τα ερωτηματα αλλα τοσα δεν μπορω με καθολικες απαντησεις παρε εκεινο ή οχι αυτο.

Ας πουμε αυτο με το eizo δεν το καταλαβα , για ποια μοντελα μιλαμε και περιπτωσεις. Αν και εχω ηδη βαλει ακριβα μοντελα και διπλασια σε τιμες ας πουμε . Γενικα καλυτερα να απαντησει ατομα που να ξερουν καλα το θεμα και να εχουν δουλεψει πανω σε αυτο , ή τουλαχιστον οποιος ειναι να πει κατι να γινεται πιο ολοκληρωμενα γιατι προχωραει η ροη του νηματος και μπορει να χανονται απαντησεις , γενικα αυτο μπορει να γινει σε οποιοδηποτε topic. Επισης αν δεν κοιταζα eizo εγω που δεν εχω βαλει τρελο περιορισμο σε λεφτα και που προκειται για δουλεια μηχανικου , τοτε ποιος θα κοιτουσε , καλα εννοειται και καποιος σχεδιαστης. 

επειδη τωρα κοιταζα το λινκ με την 2410 , αλλα με πρωτη ματια δεν ειδα, τι διαφορα εχει απο την 2412 ωστε να κανει τοσο ; εκτος του bright 400, ειναι S-IPS;

Επεξ/σία από GI@RG@S

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...