ArtMaster Δημοσ. 1 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2013 (επεξεργασμένο) έχω δυο πίνακες contacts και group_contacts.Conatacts είναι της δομής (contact_id,phone) και group_contacts einai (group_id,conatct_id,phone). Κάθε phone πρέπει να αντιστοιχεί σε κάποια group . Αρχίζω και εισάγω εγγραφη στο contacts ,το contact_id παράγεται αυτόματα (auto_increment), μετά πρέπει να εισάγω το contact_id και στο πίνακα group_contacts όμως δεν ξερω ποιο ειναι το contact_id του phone που μπέικε μόλις τωρα και δεν μπορώ να το ελέγξω καθώς την ιδιο στιγμή μπαίνουν αλλες εγγραφές απο τους άλλους χρήστες . Ποια είναι η λύση σε αυτό το πρόβλημα ;Πως να γράψω το σωστό contact_id στο group_contacts. Μου βολεύει να είναι με δυο πίνακες και όχι με ένα πίνακα .[ δεν ισχύει αυτή την τεχνική $res = mysql_query("SHOW TABLE STATUS LIKE 'contacts'"); $row = mysql_fetch_array($res); $contact_id = $row['Auto_increment'] ] ------------------------------------------ Μου φαίνεται πως βρήκα την λύση βάζοντας Insert into groups_contacts Values('".$group_id."',LAST_INSERT_ID() ... , kai προς το παρον δεν βλεπω προβληματα . Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2013 από ArtMaster
Uberalles_gr Δημοσ. 1 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2013 mysql_query("INSERT INTO contacts VALUES('123456789')"); $contact_id = mysql_insert_id();
ArtMaster Δημοσ. 1 Μαρτίου 2013 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2013 mysql_query("INSERT INTO contacts VALUES('123456789')"); $contact_id = mysql_insert_id(); Νομίζω την ίδια δουλειά κάνει
Downloadpercent Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2013 by the way, define your SQL Queries into variables to above sqli Example mysql_query("INSERT INTO contacts VALUES('123456789')"); Should be var queryName = "INSERT INTO accounts VALUES ('admin', '123')"; mysql_query($queryName); Έχω καιρό να ασχοληθώ με την PHP, δεν είμαι σίγουρος για το $ στο mysql_query(.....)Φιλάκια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα