pcfan Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Εγώ δηλαδη που εχω περίπου 30gb ελεύθερα και γράφω περίπου 5gb την μέρα πόσο θα κρατήσει θεωρητικά; Επείσης ποσα τέρα μπορείς να γράψεις σε αυτο τον δίσκο πριν τα κακαρώσει; Ξέρω να κάνω τους υπολογισμούς απλα δεν μπορω να καταλάβω πως διαίρει με 10 μετα με 365 και μετα με 3 ξανά. Sent from my iPhone using Insomnia
Moderators matrixxx Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Moderators Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δηλαδή ανάλογα τη χρήση σε 11 μήνες θα χει χαλάσει.Μάλιστα... Σου ανελυσα τα νουμερα και μου λες "αναλογα τη χρηση στους 11 μηνες θα εχει χαλασει"; Αναλογα την χρηση μπορει σε 5 χρονια, σε 3 χρονια, σε 1, μπορει σε 1 μηνα. Αναλογα τη χρηση, ακριβως. Διαβαστε απο την σελιδα 217 του θεματος εκει των... "τρελων" που τεσταρουν εδω και 2 χρονια τους ssd δινοντας τους πολλες εγγραφες. Ο 830 (MLC) αντεξε εναν χρονο 12-2011 μεχρι 12-2012 (ρεκορ με πολλαπλασια διαφορα απο ολους τους αλλους, καπου 20-30 διαφορετικοι ssd), ο ενας 840 σκετος στον ιδιο χρηστη (christopher, μπηκε ως αντικαταστατης του 830 μεσα Δεκεμβρη) αντεξε 2εβδομαδες, ο αλλος 840σκετος (στον χρηστη cantheauru) 52 ημερες, παρεδωσε πνευμα στις 7-1-2013. Ο 830 βεβαια ηταν 256αρης αρα μπορουμε να πουμε οτι εζησε 6 μηνες ωστε να εχουμε αντιστοιχια με τους 840 που ηταν 120αρηδες και εζησαν 0.4 και 1.7 μηνες αντιστοιχα. (ειχα να δωσω λινκ του extreme απο το καλοκαιρι και αλλο τοσο να μπω να δω πως πηγαιναν τα πραγματα εκει, με βαλατε σημερα παλι με αφορμη το αρθρακι του anandtech, οποτε και εμαθα για τις 3 κηδειες μαζεμενες )
frap73 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Υπολογιζει λοιπον εναν ΑΔΕΙΟ ssd στον οποιον γραφεις 10GiB καθημερινα. Και μαλιστα θεωρωντας οτι εχουμε write amp 3x (μην μπουμε στα ψιλα [...] Οταν ομως εχουμε ας πουμε 20GB ελευθερα στον ssd μας, τοτε και με 10GiB/day εχουμε ενα υπολογιζομενο χρονο ζωης: Νομίζω πως πλέον οι αλγόριθμοι wear leveling είναι ικανοί να μετακινήσουν και static δεδομένα προκειμένου όλα τα blocks να έχουν παραπλήσιο αριθμό εγγραφών, ώστε ο πιθανός ελεύθερος χώρος να μη παίζει και τόσο ρόλο... 1
Moderators matrixxx Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Moderators Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Εγώ δηλαδη που εχω περίπου 30gb ελεύθερα και γράφω περίπου 5gb την μέρα πόσο θα κρατήσει θεωρητικά; Επείσης ποσα τέρα μπορείς να γράψεις σε αυτο τον δίσκο πριν τα κακαρώσει; Ξέρω να κάνω τους υπολογισμούς απλα δεν μπορω να καταλάβω πως διαίρει με 10 μετα με 365 και μετα με 3 ξανά. Sent from my iPhone using Insomnia Κενο σε GB*1000 (1000κυκλοι εγγραφης η ζωη των TLC - 3000 των MLC) Αυτο μετα το διαιρεις με τον καθημερινο σου ογκο δεδομενων εγγραφης (5GB λες εσυ), μετα με το 365 που ειναι οι ημερες του ετους και τελος με το 3 μιας και υποθετουμε οτι εχεις write ampl 3x. Αυτο μπορει να φτασει και 10χ, αλλα σε "συνηθεις" εφαρμογες ειναι κοντα στο 3χ. Αρα για σενα θεωρητικα η ζωη (αν μιλας για τον 840 σκετο) ειναι 5.5 σχεδον χρονια. Τα δεδομενα που εγραψαν πριν τα τιναξουν ειναι: στον σαμμυ 830 6400ΤΒ, σε εναν ιntel 330 (MLC) 850TB στον 840 καπου 400ΤΒ αυτος που κρατησε 52 ημερες, για τον αλλο που εφυγε πολυ πιο νωρις δεν βλεπω να εχουν δωσει στοιχεια.
Millennium Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Σε 5.5 χρόνια θα χει αλλάξει 2 ssd.Δηλαδή samsung,σύντομα η plextor,και άλλοι πουλάνε κάποια προιόντα που με "σκληρή" χρήση μπορούν να χαλάσουν σε μήνες και έχουν 3 χρόνια εγγύηση.Χαζή κίνηση εκ μέρους τους...
Moderators matrixxx Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Moderators Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Συνεχιζεις να μιλας απλα ειρωνικα ( ; ), η συμφωνεις ( ; ). Με γριφους δεν μου αρεσει να συνδιαλεγομαι. Εν πασει περιπτωσει αν υποθεσουμε οτι ειρωνικο ειναι το υφος σου στα 2 μηνυματα σου οπως πιστευω, τα 5.5 χρονια για αυτον, μπορει να ειναι 1 χρονος, ισως και μισος για εναν αλλον αν κανει πολλη δουλεια. Προσωπικα επειδη δουλευω παρα πολυ mkvmerge - muxing - demuxing κλπ μεγαλα αρχεια video (5-10-15GB το καθενα), συνηθως κανω εγγραφες (read-write στον ιδιον) την ημερα 100-200-300GB, οποτε οπως καταλαβαινεις οι αριθμοι αλλαζουν αρδην. Δεν ειναι ολα τα καλαθια ιδια λοιπον. Οταν οι 8 στους 10 πχ, δεν θα κανουν τετοια χρηση που θα χαλασει κατι νωριτερα απο τα 3 χρονια γιατι να μην δωσει 3 χρονια εγγυηση ο αλλος; Δεν δινονται τυχαια οι εγγυησεις οπωσδηποτε τα εχουν υπολογισει πολυ καλα και συμφωνα με ολες τις πλευρες του marketing και μονο χαζοι δεν ειναι... 1
pcfan Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Εγώ δηλαδη που εχω περίπου 30gb ελεύθερα και γράφω περίπου 5gb την μέρα πόσο θα κρατήσει θεωρητικά; Επείσης ποσα τέρα μπορείς να γράψεις σε αυτο τον δίσκο πριν τα κακαρώσει; Ξέρω να κάνω τους υπολογισμούς απλα δεν μπορω να καταλάβω πως διαίρει με 10 μετα με 365 και μετα με 3 ξανά. Sent from my iPhone using Insomnia Κενο σε GB*1000 (1000κυκλοι εγγραφης η ζωη των TLC - 3000 των MLC) Αυτο μετα το διαιρεις με τον καθημερινο σου ογκο δεδομενων εγγραφης (5GB λες εσυ), μετα με το 365 που ειναι οι ημερες του ετους και τελος με το 3 μιας και υποθετουμε οτι εχεις write ampl 3x. Αυτο μπορει να φτασει και 10χ, αλλα σε "συνηθεις" εφαρμογες ειναι κοντα στο 3χ. Αρα για σενα θεωρητικα η ζωη (αν μιλας για τον 840 σκετο) ειναι 5.5 σχεδον χρονια. Τα δεδομενα που εγραψαν πριν τα τιναξουν ειναι: στον σαμμυ 830 6400ΤΒ, σε εναν ιntel 330 (MLC) 850TB στον 840 καπου 400ΤΒ αυτος που κρατησε 52 ημερες, για τον αλλο που εφυγε πολυ πιο νωρις δεν βλεπω να εχουν δωσει στοιχεια. Σε ευχαριστω φίλε μου Sent from my iPhone using Insomnia
Millennium Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Δεν σε ειρωνεύτηκα matrixxx.Σαν afterthought το έγραψα. Όπως είπα και πριν κ'εγώ τους MLC based προτιμώ.Απλά νομίζω πως φτάνει στα όρια της υπερβολής αυτή η φοβία με τους TLC.Πιστεύω οτι οι εταιρίες δεν είναι χαζές,έχουν κάνει τις έρευνες τους σχετικά με τη μέση χρήση και το endurance στις TLC και αποφάσισαν να τις βγάλουν.Δε πιστεύουν πως ο μέσος χρήστης θα χει πρόβλημα σύμφωνα με υπολογισμούς τους.Έχεις δίκιο όλα τα καλάθια δεν είναι ίδια αλλά μιλάμε για χαμηλού κόστους consumer ssd.Δεν απευθύνονται σε επαγγελματίες ούτε σε ημι-επαγγελματίες.Στη τελική νομίζω οτι συμφωνούμε.
cyberrobot Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Σίγουρα οι εταιρίες δεν είναι χαζές και κοιτάνε και την μέση χρήση αλλά άμα χάσεις την δουλεία σου γτ ο δίσκος πέταξε τότε τι κάνεις; Το σοφότερο όλων ανεξάρτητα τι δίσκο (SSD) έχεις είναι να μην γράφεις συνέχεια εκεί. Π.χ. τα κατεβάσματα να τα πετάς απευθείας σε κάποιον μηχανικό και γενικότερα όποια βαριά δουλεία έχεις. Τώρα όσον αφορά TLC/MLC σίγουρα ~2μήνες που βγάζει το site για τον 840 είναι υπερβολή. Γιατί εκτός από τα γραψίματα παίζουν ρόλο και τα δεδομένα που γράφεις. Π.χ. αν πηγαίνεις από 0000 -> FFFF (και τούμπαλιν) συνέχεια ε αυτό το έχει στείλει τον δίσκο για τσάι. Bottomline για ένα λαπτοπ με μέτρια χρήση ένας 840 είναι κομπλέ. (προσωπική άποψη) ουτως ή άλλως σε 2 χρόνια ετοιμάζονται άλλοι δίσκοι με άλλα τσιπ μνήμης οπότε και όλη η αγορά θα αλλάξει πάλι.
SokinLyg Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Δεν σε ειρωνεύτηκα matrixxx.Σαν afterthought το έγραψα. Όπως είπα και πριν κ'εγώ τους MLC based προτιμώ.Απλά νομίζω πως φτάνει στα όρια της υπερβολής αυτή η φοβία με τους TLC.Πιστεύω οτι οι εταιρίες δεν είναι χαζές,έχουν κάνει τις έρευνες τους σχετικά με τη μέση χρήση και το endurance στις TLC και αποφάσισαν να τις βγάλουν.Δε πιστεύουν πως ο μέσος χρήστης θα χει πρόβλημα σύμφωνα με υπολογισμούς τους.Έχεις δίκιο όλα τα καλάθια δεν είναι ίδια αλλά μιλάμε για χαμηλού κόστους consumer ssd.Δεν απευθύνονται σε επαγγελματίες ούτε σε ημι-επαγγελματίες.Στη τελική νομίζω οτι συμφωνούμε. Το θέμα είναι ότι οι tlc ενώ είναι χειρότεροι από τους mlc σε αντοχή και επιδόσεις στην πράξη δεν βλέπω να έχουν πλεονέκτημα ούτε στην τιμή. Σύγκρινε ας πούμε τον 830 με τον 840. Ο πρώτος έχει 15πλάσια! αντοχή, ίδιες και καλύτερες επιδόσεις και ίδια ή και καλύτερη τιμή. Τον 830 128gb τον είχα πάρει 92 ευρώ πριν 5 μήνες και ο 840 120gb κάνει 93 ευρώ τώρα.
Millennium Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Μη συγκρίνεις ένα προιόν που είναι τόσο καιρό στην αγορά με ένα φρέσκο φίλε μου. Δεν παρακολούθησες το νήμα
iageogr Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Μπορεί κάποιος ψαγμένος (matrixxx?) να μας κανει μια κατηγοριοποίηση ως προς την αξιοπιστία γνωστων ssd της αγοράς; (με βάση ότι πιστευει και εκτιμά). Π.χ Καποια συμπεράσματα που εβγαλα εγω: Υψηλη αξιοπιστία: samsung 830/840 pro Μεσαία αξιοπιστία: kingston v300/hyperX/v+200, intel 330/520 Χαμηλή αξιοπιστία: samsung 840, ocz vertex
Millennium Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Φτιάξε ένα νέο θέμα στην ανάλογη ενότητα στο forum εαν θες φίλε. Στους πιο αξιόπιστους βάλε και τους OCZ Vector,Plextor M5 Pro.
Moderators matrixxx Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Moderators Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Μπορεί κάποιος ψαγμένος (matrixxx?) να μας κανει μια κατηγοριοποίηση ως προς την αξιοπιστία γνωστων ssd της αγοράς; (με βάση ότι πιστευει και εκτιμά). Π.χ Καποια συμπεράσματα που εβγαλα εγω: Υψηλη αξιοπιστία: samsung 830/840 pro Μεσαία αξιοπιστία: kingston v300/hyperX/v+200, intel 330/520 Χαμηλή αξιοπιστία: samsung 840, ocz vertex 1. Μια καλη εικονα μπορεις να παρεις απο τους πινακες / γραφηματα στην πρωτη σελιδα του θεματος εδω. 2. Εικονα για τον καθενα χωριστα μπορεις να παιρνεις διαβαζοντας reviews κατοχων σε newegg και amazon. 3. Δυσκολα θα εβαζα στο τελος τον 840, εχει το πλεονεκτημα να ειναι samsung μεσα στο "δραμα" που λεγεται TLC. Μια προχειρη σειρα καταταξης αξιοπιστιας χωρις να ειναι "βιβλος", στο ποδι την γραφω τωρα πιανοντας μαρκες κυριως και οχι συγκεκριμενα μοντελα θα ηταν samsung, crucial, intel, corsair, sandisk, kingston. Μεχρι εδω ειμαστε σε γενικες γραμμες σε αξιοπιστα κομματια. Τελευταια θα εβαζα την οcz. Δεν εχει δειξει καλο χαρακτηρα ουτε στον v4, βελτιωση ναι, αλλα δεν θα της χαριζα την ταμπελα του "αξιοπιστου". Σημαντικο ειναι οτι δεν μπορουμε να εκφερουμε αποψη για την αντοχη ενος μοντελου αν δεν εχει δοκιμαστει καιρο και ειναι νεο στην αγορα. Αντιθετα καλυτερη εικονα εχουμε σε ενα μοντελο που ειναι καιρο στην αγορα αν δειχνει να μην βγαζει προβληματα. Μια ματια λοιπον σε reviews(αξιολογηση κατοχων), διαβαζοντας τα μαλιστα αν υπαρχει χρονος αφου καποια ειναι ασχετα απο ασχετους, σε newegg κυριως αλλα και amazon θα σου δωσει ενα καλο feedback για το καθε προιον και τα πιθανα προβληματα που προκυπτουν απο την αρχη ή τον πρωτο καιρο. Για την αντοχη στον χρονο ειναι λιγο ποιο δυσκολα τα πραγματα (αφου οι συνθηκες δεν ειναι ιδιες, χρονοι λειτουργιας, θερμοκρασιες, ογκος δεδομενων, αλλοι ειδικοι παραγοντες, κατι που θα πρεπει να ειναι κοινο οταν συγκρινουμε οποιαδηποτε πραγματα, οποτε δεν εχει νοημα απλα να ακουσουμε μετα απο ποσο καιρο χαλασε ο χ ssd) και η παραπανω σελιδα ειναι απο τις λιγες καλες πηγες.
Millennium Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Ξέχασες τους plextor.Και η OCZ δείχνει σημάδια ανάκαμψης ως προς την αξιοπιστία-υποστήριξη.Μέχρι να κριθούν κάποια μοντέλα ως αξιόπιστα όπως τα εννοεί ο καθένας μας θα χουν παλιώσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα