eto Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2013 θελω να φτιαξω ενα προγραμμα που αρχικα να ζηταει απο το χρηστη να δωσει τα στοιχεια μια λιστα ακεραιων...πως το κανω????? με εχουν μπερδεψει αρκετα οι λιστες και η υλοποιηση τους....
pmav99 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2013 σε τι γλώσσα; Ανέβασε τον κώδικα σου. και να βάζεις πιο περιγραφικούς τίτλους στα θέματα.
eto Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2013 στην c φιλε δεν τον εχω αρχισει καν...... μου ζηταω να φτιαξω ενα προγραμμα που αρχικα θα ζηταει απο το χρηστη να δωσει τα στοιχεια μιας λιστας ακεραιων....
pmav99 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2013 Δε νομιζω να υπαρχει tutorial που να μην καλυπτει κατι τοσο στοιχειωδες. Απο που διαβαζεις;
eto Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2013 πρεπει να φτιαξω πρωτα την λιστα??απο σημειωσεις απλα με μπερδευουν αρκετα οι λιστες....
migf1 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2013 Ίσως σε βοηθήσουν οι Ελληνικές σημειώσεις μου, που τις έχω δημοσιεύσει στο link της υπογραφής μου. Αν και όπως είπαν και τα άλλα παιδιά, δεν υπάρχει πηγή για C programming που να μην εξηγεί ακριβώς αυτό που ζητάς.
bird Δημοσ. 1 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2013 Ίσως σε βοηθήσουν οι Ελληνικές σημειώσεις μου, που τις έχω δημοσιεύσει στο link της υπογραφής μου. Αν και όπως είπαν και τα άλλα παιδιά, δεν υπάρχει πηγή για C programming που να μην εξηγεί ακριβώς αυτό που ζητάς. Άσχετο αλλά κοιτούσα τις σημειώσεις σου και είδα αυτό: ... unsigned long long naddr; /* ορισμός μεταβλητής τύπου unsigned long long με το όνομα naddr */ ... /* τύπωμα της μεταβλητής naddr ως unsigned long long int */ printf("The physical memory address of n is %llu\n", (unsigned long long) naddr); Υπάρχει λόγος που κάνεις το cast μέσα στην printf; 1
pmav99 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2013 (επεξεργασμένο) @eto Αν δεν σου αρέσουν οι σημειώσεις που έχεις, απλά άλλαξε σημειώσεις. Υπάρχουν άπειρες στο ίντερνετ. Πάντως ξεκίνα διαβάζοντας τις, κάνοντας τα παραδείγματα που έχουν, ξεκίνα να κάνεις την άσκηση σου και όταν έχεις συγκεκριμένες απορίες ρωτάς και στο φόρουμ (αφού κάνεις αναζήτηση στο ίντερνετ). Έτοιμη απάντηση, χωρίς εσύ να γράψεις καθόλου κώδικα δεν πρόκειται να βρεις. ps. Καλό θεωρείται και το βιβλίο "C Programming: A modern approach" του King. Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2013 από pmav99
migf1 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2013 Άσχετο αλλά κοιτούσα τις σημειώσεις σου και είδα αυτό: ... unsigned long long naddr; /* ορισμός μεταβλητής τύπου unsigned long long με το όνομα naddr */ ... /* τύπωμα της μεταβλητής naddr ως unsigned long long int */ printf("The physical memory address of n is %llu\n", (unsigned long long) naddr); Υπάρχει λόγος που κάνεις το cast μέσα στην printf; Καλημέρα, δεν χρειάζεται αυτό το casting. Ευχαριστώ για την επισήμανση, το διόρθωσα. Ένα καλύτερο σημείο για αυτό το casting θα ήταν στην προηγούμενη γραμμή... naddr = (unsigned long long) &n; το οποίο όμως και αυτόματα γίνεται (implicitly) αλλά και δεν σε γλιτώνει και από την παραγωγή του σχετικού warning (με την προϋπόθεση πως τα έχεις ενεργοποιημένα και σε strict-mode). Στη συγκεκριμένη περίπτωση το παραγόμενο warning μπορείς με ασφάλεια να το αγνοήσεις, αλλά το παράγει ο compiler επειδή σύμφωνα με το πρότυπο το &n ισοδυναμεί με pointer ενώ το naddr είναι απλή μεταβλητή. Απλώς σε εκείνο το σημείο των σημειώσεων δεν έχω αναφερθεί ακόμα σε pointers, οπότε το κάνω επίτηδες έτσι χαρακτηρίζοντας το ως μη ενδεδειγμένο. Στην αμέσως επόμενη σελίδα των σημειώσεων ξαναγράφω τον κώδικα με χρήση δείκτη, που είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για αυτές τις δουλειές (και το αναλύω). ΥΓ. Ενδέχεται να μου έχουν ξεφύγει κι άλλα μέσα στις σημειώσεις. ... ps. Καλό θεωρείται και το βιβλίο "C A modern approach" του King. Η 2η έκδοση όμως. Ο πλήρης τίτλος είναι: "C Programming a Modern Approach - 2nd Edition".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα