Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας,

Έχω κάποια προβλήματα με την σύνδεση μου.Forthnet 24αρα.Κλειδώνω χαμηλά σε σχέση με πριν ένα μήνα περίπου που κλείδωνα στα 11 με 12 kbps.
Έχω κοιτάξει τα πάντα(router,φίλτρα κ.τ.λ.).'Ελεγξα με πολύμετρο τις πρίζες τηλεφώνου και δείχνουν όλες 46,7v.Από ότι γνωρίζω η τάση πρέπει να είναι γύρω στα 50v.
Γνωρίζει κάποιος αν θεωρείται χαμηλή αυτή η τάση που έχω;
Μήπως αυτός είναι ο λόγος που έχω χαμηλή ταχύτητα;
Επίσης θα ήθελα να προσθέσω ότι δεν έχω συχνές αποσυνδέσεις του router(ίσως 1-2 την ημέρα).
Έχω μιλήσει με την τεχνική υποστήριξη της Forthnet και μου είπαν ότι βλέπουν κάποιο βραχυκύκλωμα στην γραμμή.
Από κάτω είναι τα τωρινά στατιστικά του router.
'Οποιος γνωρίζει να απαντήσει θα με βοηθούσε πολύ.
Ευχαριστώ.

System Up Time 00:57:08

Port Status TxPkts RxPkts Collisions Tx B/s Rx B/s Up Time WAN pppoe 460411 428350 0 38111 30574 00:54:30 LAN1 10M/100M 409811 482508 0 20267 41168 00:57:08 LAN2 Link Down -- LAN3 Link Down -- LAN4 Link Down -- WLAN 54M 35933 19610 0 14598 426 00:56:50

ADSL Link Downstream Upstream Connection Speed 8307 kbps 1023 kbps Line Attenuation 24.5 db 12.4 db Noise Margin 6.0 db 12.5 db

Δημοσ.

Με Attenuation 24.5 και Noise Margin 6, θα μπορούσες να είχες μεγαλύτερες ταχύτητες.

Εάν έχεις πολλές συνδέσεις, θα μπορούσαν να σου βρουν ποια έχει το βραχυκύκλωμα, δοκιμάζοντας μια-μια.

Δημοσ.

Μου είπαν από την Forthnet ότι βλέπουν βραχυκύκλωμα όταν είχα βγάλει όλες τις συσκευές.
Γι' αυτό τον λόγο έλεγξα τις πρίζες τηλεφώνου.Εννοείται ότι έπρεπε να είχα μεγαλύτερη ταχύτητα με line attenuation 24,5 db.

Δημοσ.

Εάν έχεις πολλές συνδέσεις, θα μπορούσαν να σου βρουν ποια έχει το βραχυκύκλωμα, δοκιμάζοντας μια-μια.

Οπουδηποτε και να εχει βραχυκυκλωμα θα εχει προβλημα παντου , δεν μπορει να ελενξει η forthnet που ειναι , το μονο που μπορει να κανει ειναι να αποσυνδεσει την γραμμη του απο την εγκατασταση του σπιτιου για να δει η forthnet αν το βραχυκυκλωμα ειναι εντος σπιτιου .

Δημοσ.

Μου είπαν από την Forthnet ότι βλέπουν βραχυκύκλωμα όταν είχα βγάλει όλες τις συσκευές.

Γι' αυτό τον λόγο έλεγξα τις πρίζες τηλεφώνου.Εννοείται ότι έπρεπε να είχα μεγαλύτερη ταχύτητα με line attenuation 24,5 db.

Τότε το πρόβλημα εντοπίζεται στην κεντρική πρίζα.

Οπουδηποτε και να εχει βραχυκυκλωμα θα εχει προβλημα παντου , δεν μπορει να ελενξει η forthnet που ειναι , το μονο που μπορει να κανει ειναι να αποσυνδεσει την γραμμη του απο την εγκατασταση του σπιτιου για να δει η forthnet αν το βραχυκυκλωμα ειναι εντος σπιτιου .

Δεν εχεις δίκιο, γιατί, στην περίπτωσή μου, εντόπισε το βραχυκύκλωμα στη μια από τις 3 συσκευές που είχα και έτσι μπόρεσα και βρήκα το πρόβλημα.

Δημοσ.

Θεωρητικά η κεντρική πριζα είναι αυτή που είναι κοντά στην είσοδο του σπιτιού.Σωστά;

Στη δική μου περίπτωση είναι αυτή που είναι στο σαλόνι.Την μέτρησα και είναι τα ίδια με τις άλλες.Έβαλα και τον router μόνο του εκεί και δεν άλλαξε κάτι.Στα ίδια χάλια κλειδώνω,πάλι γύρω στα 8kbps

Δημοσ.

Η κεντρική είναι, συνήθως, στο σαλόνι και εάν η πολυκατοικία είναι της τελευταίας 30ετίας, εκεί καταλήγουν 2 ζευγάρια καλωδίων από τον κατανεμητή. Το ένα ζευγάρι σταματάει στην κεντρική και το άλλο προχωράει μέσα στο σπίτι. Αλλά στην πρώτη εγκατάσταση τηλεφώνου, ο τεχνικός ενώνει τα 2 ζευγάρια στο εσωτερικό δίκτυο.

Εάν η κεντρική είναι με clips έλεγξε στην πρίζα εάν τα καλώδια είναι σωστά συνδεδεμένα στα clips.

Δημοσ.

Δεν εχεις δίκιο, γιατί, στην περίπτωσή μου, εντόπισε το βραχυκύκλωμα στη μια από τις 3 συσκευές που είχα και έτσι μπόρεσα και βρήκα το πρόβλημα.

Ο τεχνικος στην forthnet σου λεει να αφαιρεσεις ολες τις συσκευες απο τις μπριζες και μετα κανει μετρηση για βραχυκυκλωμα . Στην δικη σου περιπτωση μετα που αφαιρεσες ολες τις συσκευες δεν ειχες βραχυκυκλωμα αρα καποια συσκευη βραχυκυκλωνε την γραμμη .

Θεωρητικά η κεντρική πριζα είναι αυτή που είναι κοντά στην είσοδο του σπιτιού.Σωστά;

Στη δική μου περίπτωση είναι αυτή που είναι στο σαλόνι.Την μέτρησα και είναι τα ίδια με τις άλλες.Έβαλα και τον router μόνο του εκεί και δεν άλλαξε κάτι.Στα ίδια χάλια κλειδώνω,πάλι γύρω στα 8kbps

Ακολουθας το καλωδιο το οτε εξω απο το σπιτι και βρισκεις μεσα στο σπιτι που εχει γινει η πρωτη συνδεση αποσυνδεσεις τα καλωδια ωστε η γραμμη εντος σπιτιου να ειναι νεκρη , παιρνεις τηλ την fortnet και τους λες να δουν αν ακομα εχεις βραχυκυκλωμα , για να δεις αν η ζημια ειναι στο δικτυο του οτε-forthnet ή μεσα στο σπιτι σου .

Δημοσ.

Ο τεχνικος στην forthnet σου λεει να αφαιρεσεις ολες τις συσκευες απο τις μπριζες και μετα κανει μετρηση για βραχυκυκλωμα . Στην δικη σου περιπτωση μετα που αφαιρεσες ολες τις συσκευες δεν ειχες βραχυκυκλωμα αρα καποια συσκευη βραχυκυκλωνε την γραμμη .

Ίσως δεν γνωρίζεις τη διαδικασία.

Στον τηλεφωνικό έλεγχο (γιαστί γίνεται και επιτόπιος), ο τεχνικός σου λέει να βγάλεις όλες τις συσκευές από τις πρίζες και στη συνέχεια βάζεις μια-μια και εντοπίζει τη συσκευή που προκαλεί το βραχυκύκλωμα.

Δημοσ.

Ίσως δεν γνωρίζεις τη διαδικασία.

Στον τηλεφωνικό έλεγχο (γιαστί γίνεται και επιτόπιος), ο τεχνικός σου λέει να βγάλεις όλες τις συσκευές από τις πρίζες και στη συνέχεια βάζεις μια-μια και εντοπίζει τη συσκευή που προκαλεί το βραχυκύκλωμα.

Στην δικη σου περιπτωση το βραχυκυκλωμα ηταν σε συσκευη , γιαυτο σου ειπε να βαλεις τις συσκευες μια μια . Οταν αφαιρεσεις ολες τις συσκευες και συνεχιζει να υπαρχει βραχυκυκλωμα δεν υπαρχει λογος να σου πει βαλε μια μια τις συσκευες , το βραχυκυκλωμα ειναι σε μπριζα - γραμμη εντος σπιτιου ή στο δικτυο του οτε .

Δημοσ.

καποια πραγματακια επισης.

α.η ταση οχι δεν ειναι 50.ο οτε δινει 51 οι παροχοι δινουν 48 περιπου και στον πελατη φτανει πανω κατω αυτο.

σε forthnet συγκεκριμενα υπαρχουν διαφορετικες καρτες voice.υπαρχουν αυτες που βγαζουν 48 volt και αυτες που βγαζουν 51.δεν αλλαζει κατι γιατι η ταση ειναι για το voice.αν δεν ειχες τηλεφωνια τοτε δεν θα παιρνες ταση στην γραμμη σου.θα ηταν μηδεν.το adsl δεν παιζει με ταση οπως το τηλεφωνο.επισης αν εισαι σε broadcom dslam ισως χανεις και απο εκει λιγο λογω rfi profile.αν πιανουν τα χερια σου δοκιμασε στον κατανεμητη.ακομα και αν δεν εχεις βραχυκυκλωμα μπορει να εχει γινει οτιδηποτε που σου ριχνει την ταχυτητα.επιστροφες στα καλωδια.οξειδωμενα καλωδια κτλ.επισης οχι πριζακια με πυκνωτη που γραφουν οτε η εχουν το σημα του κεραυνου

Δημοσ.

Αρχικά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Με πήραν πιο πριν τηλέφωνο από την Forthnet και είπαν οτι κάνανε κάποιες ρυθμίσεις και να δω 1-2 μέρες.Αν δεν αλλάξει κάτι αν θέλω να πάρω τηλ. και θα έρθει τεχνικός με analyzer να ελέγξει την γραμμή.Όσο για την τάση στις πρίζες τηλεφώνου μου είπαν ότι είναι εντάξει και δεν έχει σχέση όπως είπε ο φίλος poulinos.Πάντως ακόμα και τώρα κλειδώνω max στα 8,5kbps.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι ο τεχνικός μου είπε ότι το φυσιολογικό είναι να κλειδώνω γυρω στα 10kbps και όταν του είπα πως τόσο καιρό πριν εμφανιστεί το πρόβλημα εγώ κλείδωνα στα 11-12 kbps και πως είναι δυνατόν το φυσιολογικό να είναι γύρω στα 10kbps η απάντηση του ήταν "δεν ξέρω,τι να σας πω".

Εμένα μου φαίνεται χαμηλή η ταχύτητα που είπε όταν με line attenuation 24,5db θεωρητικά σε ιδανικές συνθήκες θα κλείδωνα στα 18kbps.

Είμαι και λίγο καχύποπτος γιατί αυτή η πτώση της ταχύτητας μου συνέπεσε με την περίοδο που βγήκε το VDSL.

Φίλε poulinos ψιλοπιάνουν τα χέρια μου,αλλά επειδή μένω σε πολυκατοικία φοβάμαι να κοιτάξω στον κατανεμητή,μήπως κάνω καμιά πατάτα και με κράζουν οι υπόλοιποι στην πολυκατοικία.

Όσο αφόρα τις πρίζες δεν είναι με πυκνώτη,τις έχω κοιτάξει.

Δημοσ.

Απο την στιγμη που μενεις σε πολυκατοικια , πρεπει να αποσυνδεσει καποιος την γραμμη σου απο τον κατανεμητη και να παρεις τηλ να σου πουν αν υπαρχει ακομα βραχυκυκλωμα . Στο θεμα του βραχυκυκλωματος δεν λενε ψεματα.

Δημοσ.

Ξέχασα να αναφέρω ότι παρατήρησα και κάτι άλλο.Όταν αρχικά συγχρονίζομαι γύρω στα 8kbps το s/m margin είναι στα 6db.Μετά από κάποιες ώρες (2-3 περίπου) ανεβαίνει και σταθεροποιείται γύρω στα 10db.Όταν κάνω reboot το router τότε συγχρονιζεται στα 11,5kbps με s/m margin  6db για 5 περίπου λεπτά,μου κάνει disconnect και συγχρονίζεται πάλι γύρω στα 8kpbs.

Δημοσ.

Τέλος πάντων,θα κοιτάξω 1-2 μέρες πως θα πάει και αν δεν αλλάξει κάτι θα επικοινωνήσω με Forthnet ξανά.Ευχαριστώ και πάλι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...