Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ετσι λες ΕΣΥ

Αυτονόητο..για εμένα γράφω..  αλλά το έχω κάνει και σαφέστερο παρακάτω..

@Thresh για εμένα το δεδομένο επίσης είναι οτι τότε ο κόσμος αγόραζε καινουριο υπολογιστή με vista και έκανε downgrade σε xp και σήμερα κάνουν επίσης το ίδιο..

Το έγραψα οτι είναι κυρίως της Intel θέμα,αλλα δεν μπορεί να ειναι αποκλειστικά δικό της οταν μιλάμε μόνο για τα 8

• Απαντ. 124
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τα windows 8 εχουν επισημα αποτυχει (σε αυτη τη μορφη τους) και δεν υπαρχει λογος για διαφωνιες η ίδια η microsoft το παραδεχεται. Με το προγραμματακι classic shell τα 8 γινονται καταπληκτικα. Εχεις κ το κλασσικο start και metro με shift-win key, Ειναι το γ... απλο. Για εταιρικο περιβαλλον που δεν ειδα κανενα να το σχολιαζει αλλα εινια το Α και το Ω για την microsoft το metro ειναι καραγκιοζιλικια. Ειναι το τελειο λειτουργικο για να λουφαρει καποιος καθως πας σε dt απο παιχνιδι στο desktop. Χωρια που το να πανε υπαλληλοι στα 7 απο τα xp ειναι ηδη δυσκολο λογω πνευματικης δυσκινησιας ποσο μαλλον τα 8 

Η πρώτη κουβέντα που έλεγα για τα 8 ήταν αυτή. Ότι σε εταιρικό περιβάλλον δεν έχουν καμία τύχη, ενώ για basic users που δεν είναι της γενιάς του 80 και κάτω, μια χαρά είναι. ΟΜΩΣ, αλήθεια, μιας και σκάλισες, για απάντησέ μου σε παρακαλώ, ξέρεις πολλές μεγάλες εταιρείες που να έχουν μεταβεί από τα xp στα 7 και να έχουν διάθεση να πάνε και σε επόμενη έκδοση; Στην εταιρεία που εργάζομαι, δεν θέλουν να σκέφτονται ακόμα την μετάβαση από τα xp στα 7! Κι αυτό όχι μόνο διότι κοστίζει πολύ, αλλά διότι απαιτεί χρόνο και κόπο όταν πρέπει να το κάνεις σε πάνω από 300 pc και κυρίως, όταν τρέχεις λογισμικό (στην προκειμένη περίπτωση ιατρικό) που είναι συμβατό με συγκεκριμένες εκδόσεις των windows και των SP τους.

Πες μου λοιπόν ένα λόγο οι μεγάλες εταιρείες που τρέχουν εμπορικά λογισμικά τα οποία τα έχουν χρυσοπληρώσει να δώσουν μέσα σε 5 χρόνια πάλι ένα σκασμό λεφτά, ενώ μπορούν να συνεχίσουν κανονικά την δουλειά τους με το ήδη υπάρχον λειτουργικό. Η MS δεν είχε κανέναν λόγο να διαμορφώσει τα 8 κατάλληλα για εταιρικό περιβάλλον, την στιγμή που ακόμα καλά καλά τα 7 δεν έχουν αντικαταστήσει τα xp σε αυτόν τον χώρο.

• Like 2
Δημοσ.

Πλακα μας κανει η MS.Eγω καθε βδομαδα λαμβανω 50 ΜΒ update για τα Win8.Δηλαδη εχω τουλαχιστον κατεβασει γυρω στα 500 ΜΒ αναβαθμισεων μεσω του Windows update.

• Super Moderators
Δημοσ.

Πλακα μας κανει η MS.Eγω καθε βδομαδα λαμβανω 50 ΜΒ update για τα Win8.Δηλαδη εχω τουλαχιστον κατεβασει γυρω στα 500 ΜΒ αναβαθμισεων μεσω του Windows update.

όχι και κάθε βδομάδα :P
Δημοσ.

τότε ο κόσμος αγόραζε καινουριο υπολογιστή με vista και έκανε downgrade σε xp

και σήμερα κάνουν επίσης το ίδιο..

Ναι, την εποχη που πρωτοκυκλοφορησαν τα vista οντως πεφτανε καπως βαρια για το μεσο μηχανημα και ιδιαιτερα για καποια laptops. Επισης ειχαν καποιες ασυμβατοτητες και παιδικες αρρωστιες που πηραν ενα ευλογο χρονικο διαστημα να λυθουν.

Αυτο ομως δεν αναιρει το γεγονος οτι σε ενα μεσο μηχανημα την εποχη που κυκλοφορησαν τα 7, τα vista SP2 θα τρεχαν πρακτικα το ιδιο καλα και με τα παλια προβληματα τους λυμενα.

Αλλα καθως τα 7 αποτελουσαν ομοφωνα βελτιωση σε ορισμενους τομεις χωρις ταυτοχρονα να υστερουν ουτε σε ενα σημειο σε σχεση με τα vista ηταν απολυτως λογικο τα Vista να θεωρουνται ξεπερασμενα απο την επομενη κιολας μερα. Δεν αξιζουν ομως την τοσο κακη φημη που απεκτησαν

Πες μου λοιπόν ένα λόγο οι μεγάλες εταιρείες που τρέχουν εμπορικά

λογισμικά τα οποία τα έχουν χρυσοπληρώσει να δώσουν μέσα σε 5 χρόνια

πάλι ένα σκασμό λεφτά, ενώ μπορούν να συνεχίσουν κανονικά την δουλειά

τους με το ήδη υπάρχον λειτουργικό.

Αν τους ενδιαφερει η ασφαλεια θα το κανουν. Επιτελους του χρονου σταματαει εντελως η υποστηριξη τους. Οποιοι θελουν ας μεινουν πισω at their own risk

• Like 4
Δημοσ.

Σε λειτουργικό που μετρά 4-5 μήνες ζωής, εσύ δε θες να σου δίνει updates, ε; Μάλλον εσύ μας κάνεις πλάκα.

Δεν υπάρχει υποστήριξη, γκρινιάζουμε.

Υπάρχει, "μα γιατί υπάρχει σε μεγάλο βαθμό;".

Γκρίνια, γκρίνια και μιζέρια.

• Like 2
Δημοσ.

ευτυχώς που το classic shell με έσωσε που εκτός ότι έχω start, μπουτάρω σε desktop  και πέταξα την βλακεία του Metro που ούτε να την δώ δεν θέλω. Και μην ακούω ότι είναι "καλύτερο" το ui που μου κατάργησε το multitasking όπως το ήξερα (drag n drop, windowed progs, x για να κλείνω τα προγράμματα, άμεση εναλλαγή, δεξί κλικ με contnet menu στο σημείο του δείκτη!!). Απορώ που κάποιοι βρίσκουν το metro πρόοδο. Με ποια επιχειρήματα?!?

Τα έκανε σ..τα η MS που έφερε ένα UI ταμπλέτας ως το βασικό και κύριο σε ένα desktop περιβάλλον όπως το pc, laptop. 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω για εσάς , αλλά εμένα κάθε φορά που δουλεύω Metro μου "κάνει" σαν μενού εστιατορίου και όχι UI από PC των Δέκας (2013).

Το πιο σπαστικό όμως είναι ότι όλες οι εφαρμογές είναι fullScreen

και σου πηδάνε την παραγωγικότητα

Δημοσ.

ευτυχώς που το classic shell με έσωσε που εκτός ότι έχω start, μπουτάρω σε desktop  και πέταξα την βλακεία του Metro που ούτε να την δώ δεν θέλω. Και μην ακούω ότι είναι "καλύτερο" το ui που μου κατάργησε το multitasking όπως το ήξερα (drag n drop, windowed progs, x για να κλείνω τα προγράμματα, άμεση εναλλαγή, δεξί κλικ με contnet menu στο σημείο του δείκτη!!). Απορώ που κάποιοι βρίσκουν το metro πρόοδο. Με ποια επιχειρήματα?!?

Τα έκανε σ..τα η MS που έφερε ένα UI ταμπλέτας ως το βασικό και κύριο σε ένα desktop περιβάλλον όπως το pc, laptop. 

Πές με μάντη, αλλά εσένα μάλλον δεν πρέπει να σου πολυαρέσει το νέο UI... :P

Δημοσ.

Λαδι_στη_Φωτια=On

Παππούς εδώ! Κάτι τέτοιους "νέους" που λιβανίζουνε την οποιαδήποτε ψευτοκαινοτομία σαν παπαγάλοι των περιοδικών του Κωστόπουλου χωρίς να γνωρίζουν πως δουλεύει οτιδήποτε κάτω από το γυαλιστερό κέλυφος, εμείς οι παππούδες των υπολογιστών τους τρώμε για πρωινό κι ας έχουμε μασελίτσα. Αυτό γιατί το start menu υπάρχει ως υλοποίηση αλλά όχι σαν απεικόνιση. Κι αν πλέον δεν τους αρέσουν τα μενού και είναι καινοτόμοι (my ass!)  τι στο διάβολο είναι αυτό που βγαίνει με δεξι κλικ στο desktop κατω αριστερά; Τους στέρεψε η καινοτομία ή βαρέθηκαν να αλλάξουν το win2000 theme? Αυτό κι άλλα πολλα...

Τουλάχιστον εμείς δεν αγιογραφούμε σήμερα για να γκρινιάξουμε τρεισχειρότερα μόλις βγούν τα win9-win10-win11 με τις 5-10 αλλαγές που συνηθίσαμε. Το λέω γιατί τα έχουμε ζήσει κι αυτά, ούτε μία ούτε δύο φορές... :/

Καλά χρυσά κι άγια τα win8 αλλά που πήγε το AERO που μας ζάλισαν τον.. αέρα τόσα χρόνια με τη φοβερή καινοτομία που ρουφούσε τα resources? Είδατε να λένε "Λαθος κάναμε, πέθανε το aero", οχι. Οι τότε παπαγάλοι πάλι μιλούσαν για αναβαθμίσεις, για οπισθοδρομικούς και για παππούδες. Ενα παράδειγμα δίνω, μη μου ξεκινήσετε οτι γουστάρω το σάπιο το Aero.

Επομένως προς τι το μίσος αδέρφια; H MS πλασάρει ψευτοκαινοτομίες κι όποιου αντέχει η τσέπη του αναβαθμίζει με surface και touch monitors. Οι υπόλοιποι βολευόμαστε με τα 3rd party εργαλεία και όλοι ευχαριστημένοι . :P

Γιατί κακά τα ψέμματα το win8 core ..σπέρνει που λένε και οι ..."νέοι".

Δημοσ.

Γιατί καλά μου παιδιά, γιατί; το ότι υπάρχει το ρημάδι το store και όλες οι εφαρμογές Metro δε σημαίνει ότι πρέπει να τις χρησιμοποιεί κανείς! Αν έχεις tablet καλώς! Αν όχι απλά τις αφαιρείς όλες και δουλεύεις μόνο με τις desktop! Πόσο απλό να γίνει δηλαδή; <br><br>

Κάθεστε και γκρινιάζετε γιατί απλά έχει ενοποιηθεί το λειτουργικό και των δύο πλατφορμών και πάτε να χρησιμοποιήσετε κάτι που δεν προορίζεται για τον υπολογιστή σας.<br><br>

Μη μου πείτε γιατί δεν έκαναν δύο λειτουργικά. Ψάξτε το μόνοι σας το γιατί.

• Like 5
Δημοσ.

Εγώ ρε παιδιά δεν έχω καταλάβει ακόμα.Τα BLUE θα είναι κατι σαν huge service pack για τα 8 ή καινούργιο λειτουργικό; Γιατι αν ισχύει το δεύτερο τοτε ειναι λιγο fail για οσους αγόρασαν τα 8.Εκτός και αν πληρώνεις ενα μικρό ποσό για upgrade(μεχρι 15 πχ) και λιγο παραπανω για new (30 max)

Δημοσ.

Η microsoft ειχε πει νομιζω παλιοτερα οτι θ ακολουθησει την τακτικη της apple στις αναβαθμισεις λειτουργικου. Αν πραγματι το κανει, τα blue θα ειναι στην ουσια ενα αρκετα φορτωμενο service pack, το οποιο λογικα θα ειναι σε πολυ χαμηλη τιμη. Μην ξεχναμε οτι και τα 8 οι περισσοτεροι 35 ευρω τ αγορασαμε. Οσον αφορα το μετρο, εμενα σαν μενου μου αρεσει, αλλα το μεγαλο του μειον ειναι οτι οι εφαρμογες τρεχουν μονο full screen, η σε αυτοματο διαχωρισμο οθονης 1/4-3/4. Κι επισης εμενα μου αποδηχτηκε λιγακι προβληματικο. Skype και weather για παραδειγμα δεν δουλεουν μετα το τελευταιο update κι ας δοκιμασα τα παντα.διαγραφη, εγκατασταση κτλ. Εχει κανεις αλλος παρομοιο προβλημα? σ ενα αλλο pc πριν λιγο καιρο αναγκαστηκαμε να κανουμε φορματ για να κανουμε μερικες εφαρμογες μετρο να ξαναδουλεψουν, αλλα αυτο δεν ειναι λυση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...