Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν τους ενδιαφερει η ασφαλεια θα το κανουν. Επιτελους του χρονου σταματαει εντελως η υποστηριξη τους. Οποιοι θελουν ας μεινουν πισω at their own risk

Δεν είναι μόνο η ασφάλεια. Είναι και το compatibility με νέες τεχνολογίες. Όμως όταν ένα license συμβατό με νέες εκδόσεις κοστίζει χιλιάδες €, άντε να πείσεις την εταιρεία να ξοδευτεί, εποχές που είναι.

• Super Moderators
Δημοσ.

Εγώ ρε παιδιά δεν έχω καταλάβει ακόμα.Τα BLUE θα είναι κατι σαν huge service pack για τα 8 ή καινούργιο λειτουργικό; Γιατι αν ισχύει το δεύτερο τοτε ειναι λιγο fail για οσους αγόρασαν τα 8.Εκτός και αν πληρώνεις ενα μικρό ποσό για upgrade(μεχρι 15 πχ) και λιγο παραπανω για new (30 max)

updates, service pack φάση...
Δημοσ.

Λαδι_στη_Φωτια=On

Παππούς εδώ! Κάτι τέτοιους "νέους" που λιβανίζουνε την οποιαδήποτε ψευτοκαινοτομία σαν παπαγάλοι των περιοδικών του Κωστόπουλου χωρίς να γνωρίζουν πως δουλεύει οτιδήποτε κάτω από το γυαλιστερό κέλυφος, εμείς οι παππούδες των υπολογιστών τους τρώμε για πρωινό κι ας έχουμε μασελίτσα. Αυτό γιατί το start menu υπάρχει ως υλοποίηση αλλά όχι σαν απεικόνιση. Κι αν πλέον δεν τους αρέσουν τα μενού και είναι καινοτόμοι (my ass!)  τι στο διάβολο είναι αυτό που βγαίνει με δεξι κλικ στο desktop κατω αριστερά; Τους στέρεψε η καινοτομία ή βαρέθηκαν να αλλάξουν το win2000 theme? Αυτό κι άλλα πολλα...

Τουλάχιστον εμείς δεν αγιογραφούμε σήμερα για να γκρινιάξουμε τρεισχειρότερα μόλις βγούν τα win9-win10-win11 με τις 5-10 αλλαγές που συνηθίσαμε. Το λέω γιατί τα έχουμε ζήσει κι αυτά, ούτε μία ούτε δύο φορές... :/

Καλά χρυσά κι άγια τα win8 αλλά που πήγε το AERO που μας ζάλισαν τον.. αέρα τόσα χρόνια με τη φοβερή καινοτομία που ρουφούσε τα resources? Είδατε να λένε "Λαθος κάναμε, πέθανε το aero", οχι. Οι τότε παπαγάλοι πάλι μιλούσαν για αναβαθμίσεις, για οπισθοδρομικούς και για παππούδες. Ενα παράδειγμα δίνω, μη μου ξεκινήσετε οτι γουστάρω το σάπιο το Aero.

Επομένως προς τι το μίσος αδέρφια; H MS πλασάρει ψευτοκαινοτομίες κι όποιου αντέχει η τσέπη του αναβαθμίζει με surface και touch monitors. Οι υπόλοιποι βολευόμαστε με τα 3rd party εργαλεία και όλοι ευχαριστημένοι . :P

Γιατί κακά τα ψέμματα το win8 core ..σπέρνει που λένε και οι ..."νέοι".

Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά χρησιμοποιούν την τεχνολογία Aero τα Windows 8. Άλλο αν δεν έχουν το aero glass σαν θέμα. Δεν κάνει η διαφάνεια προφανώς την εξοικονόμιση των πόρων.

Δημοσ.

Λαδι_στη_Φωτια=On

Παππούς εδώ! Κάτι τέτοιους "νέους" που λιβανίζουνε την οποιαδήποτε ψευτοκαινοτομία σαν παπαγάλοι των περιοδικών του Κωστόπουλου χωρίς να γνωρίζουν πως δουλεύει οτιδήποτε κάτω από το γυαλιστερό κέλυφος, εμείς οι παππούδες των υπολογιστών τους τρώμε για πρωινό κι ας έχουμε μασελίτσα. Αυτό γιατί το start menu υπάρχει ως υλοποίηση αλλά όχι σαν απεικόνιση. Κι αν πλέον δεν τους αρέσουν τα μενού και είναι καινοτόμοι (my ass!)  τι στο διάβολο είναι αυτό που βγαίνει με δεξι κλικ στο desktop κατω αριστερά; Τους στέρεψε η καινοτομία ή βαρέθηκαν να αλλάξουν το win2000 theme? Αυτό κι άλλα πολλα...

Τουλάχιστον εμείς δεν αγιογραφούμε σήμερα για να γκρινιάξουμε τρεισχειρότερα μόλις βγούν τα win9-win10-win11 με τις 5-10 αλλαγές που συνηθίσαμε. Το λέω γιατί τα έχουμε ζήσει κι αυτά, ούτε μία ούτε δύο φορές... :/

Καλά χρυσά κι άγια τα win8 αλλά που πήγε το AERO που μας ζάλισαν τον.. αέρα τόσα χρόνια με τη φοβερή καινοτομία που ρουφούσε τα resources? Είδατε να λένε "Λαθος κάναμε, πέθανε το aero", οχι. Οι τότε παπαγάλοι πάλι μιλούσαν για αναβαθμίσεις, για οπισθοδρομικούς και για παππούδες. Ενα παράδειγμα δίνω, μη μου ξεκινήσετε οτι γουστάρω το σάπιο το Aero.

Επομένως προς τι το μίσος αδέρφια; H MS πλασάρει ψευτοκαινοτομίες κι όποιου αντέχει η τσέπη του αναβαθμίζει με surface και touch monitors. Οι υπόλοιποι βολευόμαστε με τα 3rd party εργαλεία και όλοι ευχαριστημένοι . :P

Γιατί κακά τα ψέμματα το win8 core ..σπέρνει που λένε και οι ..."νέοι".

Παππούς εδώ επίσης (χρονικά σίγουρα όχι, αλλά εμπειρικά ναι), περάσανε από Dos μέχρι και Linux Arch από τα χέρια αυτά... Τέσπα δεν θα μακρυλογείσω, δεν διαφονώ σε ένα μεγάλο κομάτι αυτών που λές αλλά η αλήθεια είναι πως δεν είναι "λειβάνισμα" των νέων και θεοποίηση της κάθε μικρής καινοτομίας ("σωστής" ή όχι) όπως επίσης και του "γυαλιστερού" shell, είναι απλά αγανάκτηση προς στον κάθε "πιτσιρικά" που κατάφερε να εντοπίσει την διαφορά στα benchmarks μεταξύ W.Vista και W.7 που ήταν "τόσο δύσκολο να φανεί" και ξαφνικά το είδε σχετικός, που δούλεψε 2 χρόνια W.XP και ξαφνικά μας τα πλασάρει ως το αριστούργιμα της microsoft (τα W.XP!!! με τα 10.000 bugs, που ήθελες να κάνεις ένα Lan Party Network και την μισή ώρα παιδευόσουν να δείς τι φταίει με τους driver της "μη-microsoft" κάρτας lan που διέθετες, δεν λέω για την εποχή του καλά, αλλά όχι εν έτη - 2 0 1 3), που μια εταιρία προσπαθεί να εισέλθει σε έναν δρόμο που δεν χάραξε εκείνη (γιατί η google και η apple με τα "high-end"-tablet ανέβασαν τον ανταγωνισμό σε άλλο επίπεδο και σε μια τελείος διαφορετική κατηγορία) και τα κατάφερνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και πετάγετε ο κάθε "καμένος" απο το λιγδωμένο του πληκτολόγρειο να μας πει πως τα W.8 έχουν αλλά και θα πάνε άπατα... ΕΛΛΑΔΑ ΖΕΙΤΕ ΡΕ!!! To 50% των παγκοσμίων εταιριών χρησιμοποιύν η σχεδιάζουν την εισαγωγή τών W.8 στους υπολογιστές της εταιρίας, όταν πάνω από 40.000.000 χρήστες αγόσαν τα W.8 έχοντας πρώτα δοκιμάζσει την PreView αυτό πρέπει να σας λέει κάτι, όταν τα W.8 εκμεταλεύονται κατά 40% καλύτερα τους πόρους τους συστήματος σας (και μολις ξεκίνησαν) αυτό πρέπει να σας λέει κάτι... Aπο το 2012 μια νεα σχεδιαστική τομή στης ιστρορία των γραφιστικών "επιστημών" έκανε την εισαγωγή της, η "minimal-color" η microsoft θεώρισε σωστό (και πολύ έκανε, όπως λές κι εσύ) να μπεί σε κάτι που βλέπουμε συχνά και θα συνεχίσουμε να βλέπουμε (εξετείας αυτού του κύματος) το όποιο όχι μόνο θα ήταν ποιό φιλικό στο μάτι αλλά και προς το ίδιο το hardware μας... Προγραμματιστικά ο πυρήνας των 8 είναι "ΘΕΙΚΟΣ" το ποιό σωστά δομημένο σύστημα που έχει βγάλει ποτέ η MC μετά τα DOS (:P)... Εμφανισιακά λοιπόν  κατάφερε να κάνει κάτι η MC, πρώτα να δημιουργίσει μια σειρά εφαρμογών-εργαλείων που θα δρούν και να ανταποκρίνοντε πολύ καλύτερα από τις αντοιστιχες 3nd party στο δικό της σύστημα (όπως τον pdf reader, γιατί το αυτή είναι η δουλειά του store, να στηρίξει πρώτα την tableta της αλλά έχει και το σκεπτικό, αν κάποτε, που θα γίνει, μεγαλώσει το store σε πλήθος εφαρμογών, γιατί να λύπει απο τον detktop user "μια" εφαρμογή που θα ήθελε να χρησημοποιήσει) και δεύετερον να χωρίσει τις υποκατιγορίες που διαθέτει το κάθε πρόγραμμα και να τις ταξινομίσει σε ένα κεντρικο σημείο (θέλεις τα settings του τάδε προγράμματος? δεν χριάζετε να ψάχνεις σε χίλια διαφορετικά μέροι!!! Κάθε πρόγαμμα έχει τα settings στο ίδιο ακριβώς σημείο, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΜΠΑΡΑ ΔΙΠΛΑ, ένας κεντρικός έλενχος που αλλάζει στοιχεία ανάλογα με το τι προβάλει ως προτεύων αντικείμενο η οθόνη σου)... Η φάσει με τα windows blue είναι απόλυτα απλή, όπως τα android και τα ios ("ιός") με τα συχνά τους update κρατάν τις συσκευες πάντα on-time έτσι και αυτό στοχέυει να κάνει η microsoft, πέρα απο τα "καθημερινά" update που παραμετροποιούν μικρο-προβληματάκια (και μη) αλλά και ανανεώνουν τις εκδόσεις μικρό-βοηθειτικών προγραμμάτων θα υπάρχει και το 6-month update με στόχο να παραμετροποιήσει τον πυρήνα του λογισμικού (η παραμετροποίηση ποικίλη, απο καλύτερα απόδοση και καλύτερη χρήση του harware εως και οπτικο-ακουστικές αλλαγές)... Και δεν μιλάω καν για την Driver DataBase που πλέον ο μόνος driver που χρειάζετε να βάλεις σε ένα laptop μετα το πέρασμα των W.8 είναι την κάρτας γραφικών (όχι την integrated)...

MOVING FORWARD WITH W.8...(και τι λέτε εσείς εγώ το ακού βερεσέ, άντε μην γίνει της "επι-χρήμαση εκδιδωμένης γυναικός την σιδερούν κυκλήμαση" :P)

• Like 2
Δημοσ.

Moviemakergr Δεν σε υποχρεωνει κανεις να χρησιμοποιεις το bing απο οσο βλεπω μεχρι στιγμης μπορεις να χρησιμοποιησεις το google οπως επισης δεν σε υποχρεωνει κανεις να χρησιμοποιησεις και τα win οποτε εφοσον εχει αυτα τα προιοντα θα τα βαλει μπροστα για να τα βλεπει για να πουλαει κ εσυ στο μαγαζι σου βιτρινα τα εχεις τα προιοντα σου να τα πουλας,που το προβλημα λοιπον?

To πρόβλημα είναι ότι μου τα εχει σπάσει.. και φαντάζομαι οχι μόνο σ'εμενα.. χτες πήγα να δω αν εχω πλήρως Update το dx 11 μάντεψε.. όλα ηταν update και βρέθηκα με bing bar χωρίς την συναίνεση μου..

Πρέπει να κανω τηλεφωνικη ενεργοποίηση στα 8 και μετα ξανα τηλεφωνική αν προσθέσω και το media center.. χωρις επιλογή να μιλησω με εκπρόσωπο αν δεν αποτύχει πρωτα η αυτοματοποιημένη,,, και αλλα πολλά..

Παρ'ολα αυτα κανείς δεν σου ειπε να υιοθετήσεις την δικη μου άποψη,μπορείς να εχεις την δικη σου.. εδω θα είμαστε εξάλλου και θα εξακολουθούμε να  βλέπουμε την κατρακύλα της απο τα Vista και μετά.. Όπως και το διορθωτικό update που θα σου λύνει το πρόβλημα του χτεσινού Update..

Για το bing bar.Βγαίνει σαν ανεξάρτητο update και πέρνει άδεια απο εσένα για να γίνει εγκατάσταση!Εγώ δε του το επέτρεψα να γίνει εγκατάσταση απο τα updates και το έβαλα στο hide,για να μη το ξαναβγάλει στα updates!Δεύτερο,δε χρειαζεται να κανεις καμια τηλεφωνική ενεργοποίηση ουτε για τα 8 ουτε για το mc!Τρίτο,δε χρειάζεται να κάνεις πρωτα τηλεφονικη ενεργοποίηση, για να μιλήσει μετα με κάποιο τεχνικό. Τώρα αν σε κανει να νιώθεις καλύτερα να πιστεύεις οτι τα vista,7&8 είναι κατρακύλα για την ms,εγώ προσωπικά δε θα σε ξυπνησω,θα σ'αφησω να ονειρευεσαι!Έτσι κι αλλιώς δε εμποδιζεις κανένα στο να απολαύσει τα 7 και τα 8!;)!!!Sent from my Nexus 7 using Insomnia
  • Like 4
Δημοσ.

Ωραίο λειτουργικό το 8 αλλά.

Το μετρό δεν γίνεται και δεν δουλεύετε απο καμία εταιρεία όλοι παίζουν με το classic shell...Αν είχαμε οι home users και οι εταιρείες touch οθόνες τότε ναι ίσως να δούλευε το θέμα.Επισης δεν καταλαβαίνω γιατί δεν βγάζει η ms κάποιο touch pad η κάποιο αντίστοιχο ποντίκι όπως η apple,ώστε να κάνει την μετάβαση στα 8 κάπως ποιο υποφερτή.Θεωρω ότι έκανε λάθος με τα 8 όταν το 90% των χρηστών pc δεν έχουν ούτε οθόνη touch ούτε κάποιο interface αφής.Τωρα όσο αφορά το blue,εύχομαι να φέρει κάποιες παραπάνω αλλαγές στο interface και όχι μόνο στην μόστρα...

Αν δεν κάνει την αρχή δεν θα πάμε παρακάτω, αν δεν έφτιαχτε το σύστημα για touch screens τότε κανέις μας δεν θα αγόραζε touch screen (και δεν μιλάω για τις εξερέσεις)... Δεν υποχρεώνει, μπορείς και χωρίς, αλλά όταν θα έρθει η ώρα και θα κάνεις την αναβάθμηση σου το λειτουργικό του θα σε "περιμένει με ανοιχτες αγγάλες" ;)

Γιατί καλά μου παιδιά, γιατί; το ότι υπάρχει το ρημάδι το store και όλες οι εφαρμογές Metro δε σημαίνει ότι πρέπει να τις χρησιμοποιεί κανείς! Αν έχεις tablet καλώς! Αν όχι απλά τις αφαιρείς όλες και δουλεύεις μόνο με τις desktop! Πόσο απλό να γίνει δηλαδή; <br><br>

Κάθεστε και γκρινιάζετε γιατί απλά έχει ενοποιηθεί το λειτουργικό και των δύο πλατφορμών και πάτε να χρησιμοποιήσετε κάτι που δεν προορίζεται για τον υπολογιστή σας.<br><br>

Μη μου πείτε γιατί δεν έκαναν δύο λειτουργικά. Ψάξτε το μόνοι σας το γιατί.

ευτυχώς που το classic shell με έσωσε που εκτός ότι έχω start, μπουτάρω σε desktop  και πέταξα την βλακεία του Metro που ούτε να την δώ δεν θέλω. Και μην ακούω ότι είναι "καλύτερο" το ui που μου κατάργησε το multitasking όπως το ήξερα (drag n drop, windowed progs, x για να κλείνω τα προγράμματα, άμεση εναλλαγή, δεξί κλικ με contnet menu στο σημείο του δείκτη!!). Απορώ που κάποιοι βρίσκουν το metro πρόοδο. Με ποια επιχειρήματα?!?

Τα έκανε σ..τα η MS που έφερε ένα UI ταμπλέτας ως το βασικό και κύριο σε ένα desktop περιβάλλον όπως το pc, laptop. 

The answer is clear to me now... 

Το store και το metro UI (το οποίο πλέον λέγετε ModernUI γιατί είχαν προβλήματα με την ονομασία δικαστικά) υπάρχει και στα desktop για 2 λόγους... 

1] Κάποια στιγμή θα πάρεις touch-screen εκεί θα δείς την γλύκα ;) (κι αν δεν πάρεις "εσύ" σίγουρα το μεγαλύτερο ποσοστό με την επόμενη αναβάθμηση θα πάρει, είναι σαν το πέρασμα απο το 4x3 στο 16x9, είναι καλύτερο και ποιο friendly).

2] Κάποια στιγμή το store θα μεγαλώσει σε πλήθος εφαρμογών, γιατί να λύπει απο τον desktop user μια εφαρμογή του RT που "σπέρνει"?

That's It...

Δημοσ.

Οι μισοί που μπήκαν να βρίσουν την microsoft kai ta window$ έχουν την πλειονότητα των posts τους στο Μπλα Μπλα :-( 
Θα έβαζα και στοίχημα για winXP, winrar, 1-2 χρονών drivers, facebook gamers, instagram users αλλά εκεί θα θεωρηθώ troll.
αυτό κολλάει και σε εκείνο το thread " the state of insomnia.gr today"   :-D do go on

• Like 1
Δημοσ.

Χρησιμοποιώ τα 8αρια εδώ και αρκετούς μήνες ,και έχω καταληξει να τα εχω ως το βασικό λειτουργικό μου.

Ειναι γρήγορα σταθερα ευχρηστα ελαφρια και γενικά απο τότε που τα εβαλα δεν έχω αντιμετωπίσει το παραμικρό.

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι πολλοι λετε οτι ειναι fail και τα χαρακτηρίζετε vista.Τα βιστα όταν βγήκαν είχαν αρκετά θεματα σταθερότητας και μπλε οθονών κάτι το οποίο δεν συμβαίνει με τα 8αρια.

Το modern ui ειναι αρκετα ομορφό με πολυ καλη αναζητηση, παρολαυτα εχω εγκαταστησει και το startisback καθώς όταν κάνω εργασία έχω συνηθίσει να κάνω μηχανικά πράγματα και αυτη την εναλαγη desktop-modernui-desktop δεν την μπορώ.

Η ms μπορούσε καλλιστα να αφησει και το start menu και το modern ui (μια μεταβατικη φαση για να συνηθίσουν οι χρηστες το modern ui) και στην επόμενη εκδοση (win 9) να αφηνε μονο το modern ui.

Απλα πιστευω οτι εκβιασε λιγο τα πραγματα για να στραφουμε ολοι στις ταμπλετες.

Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι γιατι έβγαλε το aeroglass το οποίο θα ηθελα στα 8αρια και ειναι το μονο που μου λειπει.

Τωρα οσο αναφορα τα windows blue πιστεύω οτι θα ναι κατι σαν sp , οπότε μην περιμενετε τιποτα συνταραχτικό.

Και σιγουρα μην περιμενετε start menu

Δημοσ.

Εγώ ρε παιδιά δεν έχω καταλάβει ακόμα.Τα BLUE θα είναι κατι σαν huge service pack για τα 8 ή καινούργιο λειτουργικό; Γιατι αν ισχύει το δεύτερο τοτε ειναι λιγο fail για οσους αγόρασαν τα 8.Εκτός και αν πληρώνεις ενα μικρό ποσό για upgrade(μεχρι 15 πχ) και λιγο παραπανω για new (30 max)

Από ότι διάβασα σε ξένα sites, είναι πολύ πιθανό τα 8 να διατεθούν ΔΩΡΕΑΝ από το internet, για πολλούς λόγους, ένας από τους οποιους είναι ότι η Microsoft φοβάται ότι η Google με την κυκλοφορία του ChromeOS, θα μίκρυνε πολύ το μερίδιο της στην αγορά των λογισμικών.

Απλά εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι αυτή η κυκλοφορία θα γίνει μόλις 6 μηνες μετά την παρουσίαση των 8.

Ο ανταγωνισμός με Apple και Google έχει κάνει την Microsoft να τρέχει αλλα νομίζω αυτό θα βγει υπέρ τον χρηστών της. Ευχαρίστως θα έβαζα τα windows σε όλα τα pc μου εάν είναι καλά και δωρεάν και δεν θα σκεφτόμουνα να βάλω π.χ. ChromeOS.

Δημοσ.

Look! Εδω το mac os και διαφορες εκδοσεις λινουξ δεν εχουν ριξει τα ποσοστα στα Os εδω κ χρονια το chromeos περιμενεις.

Επισης windows και δωρεαν δεν παιζει ποτε και βασικα πιστευω πολυ καλα κανει για να εχεις ενα support για πολλα πολλα χρονια και γιατι τα win ειναι λειτουργικο που υποστηριζει τα παντα ειτε hardware ειτε περιφερειακα,η software και εχεις και ολα της εφαρμογες διαθεσιμες,τωρα αν πας απο τον θειο ειναι αλλη υποθεση.

Επισης επειδη εχει αλλαξει πολυ το προφιλ της εταιριας πλεον το service pack ακουγεται πολυ κομπιουτεριστικο και οχι τρεντυ το ονομασε blue,συνηθως καπου τοσο κανει για να βγαλει pack καπου στους 6 μηνες με χρονο

Δημοσ.

Ενταξει, εδω που τα λεμε με το Start menu μεγαλωσε μια ολοκληρη γενια. (Βασικα αυτοι μας εμαθαν ετσι.) Δεν ειναι ευκολη η αλλαγη.

Δημοσ.

δεν είναι (μονο) το start. Ποιος είπε ότι έχουμε (μονο) πρόβλημα να βρούμε μία εφαρμογή στα πλακάκια αντί στο start? Εννοείται ότι είναι πιο δύσχρηστο το νέο start με τα πλακάκια καθώς

• ΔΕΝ εχει ομαδοποίηση και φακελους,
  • δεν έχει και όλα εκείνα που είναι ομαδοποιημένα και μαζεμένα το start (προγραμματα, ρυθμίσεις, τερματισμό κτλ) όλα σε ένα νοικοκυρεμένα.

Αλλά η κατρακύλα του απαίσιου ui δεν σταματάει στο start που ας πούμε συνηθίζεις (βασικά αποδέχεσε) την βλακία να πρέπει να κάνεις 10 ώρες scroll στα δεξιά για να βρείς το πρόγραμμα που θέλεις. Η κανάτια - οπισθοδρόμηση συνεχίζεται με το metro ή modern (χαχα) interface των applications (όπως τώρα αποκαλεί η ms τα metro programs)

Στο νέο ui 

• οι εφαρμογές πρακτικά είναι πάντα μεγυστοποιημένες (δεν είναι windowed) όποιος δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει αυτό δεν καταλαβαίνει από ui. Δεν μπορείς να έχεις άμεση αλλαγη από το ένα στο άλλο (πχ drag n drop, copy paste από την μια στην άλλη με ευκολία), Αυτό που βάζεις μια δυο στα δεξιά είναι της πλάκας και το κανεις για μια εφαρμογή. Ουτε το 90 δεν είχαμε τετοια ui.
  • Συνέχεια του παραπάνω είναι η αδυναμία minimize μιας εφαρμογής 
  • για να αλλάξεις εφαρμογή δεν υπάρχει η taskbar. πρέπει να πάς αριστερά με έναν απαίσιο τρόπο να αφήσεις την μία να πας στην άλλη (ολα full screen). Με τη γραμμή εργασιών η εναλλαγή είναι ακαριαία, εδώ θέλει προσπάθεια. 
  • Δεν άφησαν το κλασσικό X. Ακόμα και όταν αποκαλύψεις τον γρίφο πως τερματίζει μια εφαρμογή σέρνοντάς την από την μέση στο κέντρο της κάτω και αν το πετύχεις αδυνατείς να καταλάβεις τον λόγω γιατί το απλό το έκαναν συνθετο (με το ποντίκι πετυχαίνει μία στις δύο). Η διάταξη που σκέφτηκανεκτός ότι λειτουργικά δεν στέκει (θυμίζει κινητό) ευνοεί να είναι ανοικτές εφαρμογές να μην ξέρεις τι τρέχει και να πάν οι πόροι του λειτουργικού περίπατο.
  • Το δεξί κλικ έχασε την δύναμή του.. Αντί να εμφανίζει ειδικό μενού με βάση τη θέση του δείκτη εκμφανίζει ένα σταθερό μενού στα δεξια που εκτός ότι είναι σταθερό πρέπει να κάνεις βόλτα το ποντίκη από τα αριστερά τέρμα δεξιά να χάσεις πόσο χρόνο και με ποσο κόπο.
  • και άλλα και άλλα και άλλα.. (καλά που άφησαν τα shortcuts alt+f4)

Και μερικά ακόμα που βαριέμαι να γράφω ουσιαστικά ΥΠΟΒΙΒΑΣΑΝ την δύναμη του desktop (ποντίκι πληκτρολόγιο) σε επίπεδα φορητής ταμπλέτας!! (όχι πληκτρολόγιο όχι ποντίκι). Πως θα με πείσουν ότι αυτό είναι αποδοτικότερο και καλύτερο!! Ας είχαν δύο λειτουργικά. Επειδή θέλουν αυτοί να πουλήσουν hardware (ταμπλέτες) πρέπει εγώ να γίνω βλάκας να αποδεχθώ μια βλακεία ui και στο desktop?

Ακούω τα επιχειρήματα των funboys του Metro μπας και πεισθώ...  :fear:

• Like 2
Δημοσ.

Αν και μενα μου λειπει το start menu (χρησιμοποιω το startisback)

Δεν ειναι ακριβως ετσι οπως τα λες

1 ομαδοποιήση εχει το modern-metro- ui

2. και επιλογη για ρυθμίσεις και για τερματισμο και για αναζητηση ...

Untitled.jpg

δεν είναι (μονο) το start. Ποιος είπε ότι έχουμε (μονο) πρόβλημα να βρούμε μία εφαρμογή στα πλακάκια αντί στο start? Εννοείται ότι είναι πιο δύσχρηστο το νέο start με τα πλακάκια καθώς

• ΔΕΝ εχει ομαδοποίηση και φακελους,
  • δεν έχει και όλα εκείνα που είναι ομαδοποιημένα και μαζεμένα το start (προγραμματα, ρυθμίσεις, τερματισμό κτλ) όλα σε ένα νοικοκυρεμένα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σιγά μην ενδιαφερθούμε να σε πείσουμε κιόλας.
Αν δεν μπορείς να καταλάβεις και να μάθεις να χρησιμοποιείς το νέο ui άστο καλύτερα. Πήγαινε σε mac os, ή σε linux ή σε chrome os, γιατί το νέο UI δεν πάει πουθενά.

Την charms bar που σε γλυτώνει από πολύ ψάξιμο και από click που θα έκανες στα 7 και πιο πριν, δε σου λέει κάτι.

Κι επειδή δε θα ασχοληθώ με τον κάθε hater, (αν ήταν ένα post με επιχειρήματα θα ασχολιόμουν, αλλά τώρα δεν αξίζει καν τον κόπο), αλλά θα γράψω κάτι χρήσιμο, here you are:

Δεξί click στην κάτω αριστερή γωνία (εκεί δηλαδή που θα κάνατε αριστερό για να γυρίσετε στην αρχική οθόνη). Θα εκπλαγείτε από τις συντομεύσεις που σας προσφέρει. ;)

Προσφέρει:

01) Programs and Features
02) Mobility Center
03) Power Options
04) Event Viewer
05) System
06) Device Manager
07) Disk Management
08) Commant Prompt
09) Command Prompt (Admin)
10) Task Manager
11) Control Panel
12) File Explorer
13) Search
14) Run
15) Desktop

Φυσικά, προυπόθεση για να τα δεις αυτά, είναι αντί να κράζεις σαν αργόσχολος, να ασχολείσαι λίγο με το λειτουργικό σου. ;)

Και την εφαρμογή, δεν πρέπει απαραίτητα να την πιάσεις από το κέντρο για να την κλείσεις. Λες άλλα αντί άλλων. Μόνος σου αποδικνύεις σε τι βαθμό ξέρεις το OS στο οποίο κάνεις κριτική, και πόσο σοβαρά πρέπει να πάρει κάποιος την άποψη σου.

Επεξ/σία από Nick789
  • Like 4
Δημοσ.

Αλλά η κατρακύλα του απαίσιου ui δεν σταματάει στο start που ας πούμε συνηθίζεις (βασικά αποδέχεσε) την βλακία να πρέπει να κάνεις 10 ώρες scroll στα δεξιά για να βρείς το πρόγραμμα που θέλεις. Η κανάτια - οπισθοδρόμηση συνεχίζεται με το metro ή modern (χαχα) interface των applications (όπως τώρα αποκαλεί η ms τα metro programs)

Στο νέο ui 

• οι εφαρμογές πρακτικά είναι πάντα μεγυστοποιημένες (δεν είναι windowed) όποιος δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει αυτό δεν καταλαβαίνει από ui. Δεν μπορείς να έχεις άμεση αλλαγη από το ένα στο άλλο (πχ drag n drop, copy paste από την μια στην άλλη με ευκολία), Αυτό που βάζεις μια δυο στα δεξιά είναι της πλάκας και το κανεις για μια εφαρμογή. Ουτε το 90 δεν είχαμε τετοια ui.
  • Συνέχεια του παραπάνω είναι η αδυναμία minimize μιας εφαρμογής 
  • για να αλλάξεις εφαρμογή δεν υπάρχει η taskbar. πρέπει να πάς αριστερά με έναν απαίσιο τρόπο να αφήσεις την μία να πας στην άλλη (ολα full screen). Με τη γραμμή εργασιών η εναλλαγή είναι ακαριαία, εδώ θέλει προσπάθεια. 
  • Δεν άφησαν το κλασσικό X. Ακόμα και όταν αποκαλύψεις τον γρίφο πως τερματίζει μια εφαρμογή σέρνοντάς την από την μέση στο κέντρο της κάτω και αν το πετύχεις αδυνατείς να καταλάβεις τον λόγω γιατί το απλό το έκαναν συνθετο (με το ποντίκι πετυχαίνει μία στις δύο). Η διάταξη που σκέφτηκανεκτός ότι λειτουργικά δεν στέκει (θυμίζει κινητό) ευνοεί να είναι ανοικτές εφαρμογές να μην ξέρεις τι τρέχει και να πάν οι πόροι του λειτουργικού περίπατο.
  • Το δεξί κλικ έχασε την δύναμή του.. Αντί να εμφανίζει ειδικό μενού με βάση τη θέση του δείκτη εκμφανίζει ένα σταθερό μενού στα δεξια που εκτός ότι είναι σταθερό πρέπει να κάνεις βόλτα το ποντίκη από τα αριστερά τέρμα δεξιά να χάσεις πόσο χρόνο και με ποσο κόπο.
  • και άλλα και άλλα και άλλα.. (καλά που άφησαν τα shortcuts alt+f4)

Και μερικά ακόμα που βαριέμαι να γράφω ουσιαστικά ΥΠΟΒΙΒΑΣΑΝ την δύναμη του desktop (ποντίκι πληκτρολόγιο) σε επίπεδα φορητής ταμπλέτας!! (όχι πληκτρολόγιο όχι ποντίκι). Πως θα με πείσουν ότι αυτό είναι αποδοτικότερο και καλύτερο!! Ας είχαν δύο λειτουργικά. Επειδή θέλουν αυτοί να πουλήσουν hardware (ταμπλέτες) πρέπει εγώ να γίνω βλάκας να αποδεχθώ μια βλακεία ui και στο desktop?

Τωρα για τις εφαρμογές του metro.

οι εφαρμογές αυτες προοριζονται κυρίως για tablets(windows rt) και συσκευες με αφη, που δεν τρέχουν τις κλασικες desktop εφαρμογές.

Οπότε ειναι ενα επιπλέον χαρακτηριστικό.

απλα τις εβαλαν και 8αρια για να τις εχουμε και μεις και οι χρήστες που εχουν και tablets να εχουν τις εφαρμογές τους και στο pc τους.

Αν τόσο πολυ σε πειραζει , τοτε να τρέχεις μονο desktop εφαρμογές οπως τις τρέχεις τόσα χρόνια      

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...