Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

από volcano είχα πάρει με την προσφορά που αναφέρεις και δοκίμασα τις 3 γεύσεις lungo, gourmet και ristretto, πίνεται αλλά προσωπική μου άποψη του e-dructer και ειδικά ο fortissimo είναι πολύ καλύτερος σε γεύση.

  • Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εχω κανει μια αναφορα για Volcano πιο πανω , πηρα μεσα στα χριστουγεννα ενα mix απο ristretto - gourmet και lungo , και ενω περιμενα πριν δοκιμασω να κλεινω περισσοτερο προς Gourmet τελικά δεν μου αρεσε κανεις απ τους 3 με θεωρητικά τον καλυτερο να ειναι ο Ristretto αλλα ολοι ειχαν γευση απο καμμενο καφε και μηδενική μυρωδιά , ουτε κατα διανοια για espressakia για κανενα Capuccino - Latte πηνονται αλλα μεχρι εκει .

  • Like 2
Δημοσ.

Θα ήθελα μια γνώμη (off topic) είναι αν είναι σωστό (πιο πολύ για τη ροή στη μηχανή και λιγότερο γευστικά) που χρησιμοποιώ φιλτραρισμένο νερό (από κανάτα με φίλτρο) στην εσπρεσιέρα (για μικρότερη φθορά από άλατα).

Σωστό είναι που χρησιμοποιείς φίλτρο, αλλά να ξέρεις το φίλτρο δεν συγκρατεί τα άλατα. Ούτε υπάρχει και άλλος εύκολος τρόπος να αφαιρέσεις τα άλατα από το πόσιμο νερό.

  • Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Το είδα τώρα σε διαφήμιση στην τηλεόραση

 

test-du-jour-les-capsules-de-the-lipton.

Δε μπορεσα να την βρω στα ελληνικά στο youtube και βρήκα κάποιες γαλλικές

 

 

 

 

Τιμές βρήκα εδώ

https://www.welovesupermarket.gr/kafes-rofimata/tsai/kapsoyles-gia-nespresso

 

Δυστυχώς δε ξέρω αν αξίζει σε σχέση με τα φακελάκια τσαγιού

  • Like 1
Δημοσ.

Παιδιά οι κάψουλες lipton είναι και πανάκριβες (4,5 αρχική τιμή) σε σχέση με τα φακελάκια, αλλά και πάρα μα πάρα πολύ μέτριες. Δοκίμασα την μωβ συσκευασία (chai νομίζω). Τις βρήκα στον Βασιλόπουλο.

Δημοσ.

Μου ηρθε εμαιλ απο edructer και λεει στα 2 κουτια δωρο 100 καψουλες τσαι.

 

Μάλλον εννοείς στα 2 κουτιά καφέ (100άδες) ή κάνω λάθος?

  • Like 1
Δημοσ.

Σωστό είναι που χρησιμοποιείς φίλτρο, αλλά να ξέρεις το φίλτρο δεν συγκρατεί τα άλατα. Ούτε υπάρχει και άλλος εύκολος τρόπος να αφαιρέσεις τα άλατα από το πόσιμο νερό.

Νομίζω ο μόνος τρόπος είναι να βράζεις πρώτα το νερό να κρυώνει και μετά να το χρησιμοποιείς. Για αυτό και αν το κάνεις αυτό για να φτιάχνεις παγάκια γίνονται διάφανα κρυστάλλινα τα παγάκια.

  • Like 2
Δημοσ.

Οποιος μενει β.προαστια(κηφισια ειμαι) και κεφαρει.

Παραγγελνει για μενα μια κουτα λουνγκο και μοιραζομαστε τα τσαγια..

 

Χαχα τα τσαγια ακουστηκε καπως

Δημοσ.

Νομίζω ο μόνος τρόπος είναι να βράζεις πρώτα το νερό να κρυώνει και μετά να το χρησιμοποιείς. Για αυτό και αν το κάνεις αυτό για να φτιάχνεις παγάκια γίνονται διάφανα κρυστάλλινα τα παγάκια.

 

Offtopic

 

 

Πράγματι αν βράσεις το νερό, θα παρατηρήσεις άλατα στην επιφάνεια (και στα πλαϊνά) της κατσαρόλας, αλλά και πάλι πως θα τα αφαιρέσεις από το βρασμένο νερό?

Με έναν ψηφιακό μετρητή (ολικής) σκληρότητας πήραμε μετρήσεις από νερό βρύσης (το οποίο είχε γύρω στα 250 mg CaCO3/l). Έπειτα το περάσαμε από φίλτρο και πήγε στα 100 (mg CaCO3/l). Επειδή όμως δεν έχω γνώσεις χημείας δεν μπορώ να καταλάβω αν τελικά αφαρούνται (μειώνονται) τα άλατα.

Ένας εμπειρικός (δικός μου) τρόπος είναι να βράσω το νερό με βραστήρα, αν έχει άλατα το νερό, ο βραστήρας γίνεται χάλια κατευθείαν!   

 

 

  • Like 1
Δημοσ.

Τώρα που λέτε για παγάκια άσχετο βεβαίως αλλά τα παγάκια που βαζουν στους καφέδες στα μαγαζιά γιατί αργούν να λιώσουν σε σχέση με τα οικιακά?

Δημοσ.

Γιατί είναι από "καταστήματα" που πουλάνε μόνο πάγο και τα κάνουν αλλιώς, σε διαφορετικές θερμοκρασίες και με άλλη διαδικασία λογικά

Έχω πετύχει και σε super market (Μασούτη)

Δημοσ.

Στον Μισεγγιάννη στο Κολωνάκι , κάψουλα με καφέ δικό του φρεσκοκομμένο Υεμένης , το κάτι άλλο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...