Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντως οι capsoulin για την Pixie που χρησιμοποιώ σίγουρα αξίζουν. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα να μην εφαρμόζουν άψογα στη μηχανή, ούτε με το σφράγισμα της κάψουλας, ενώ γεμίζουν και αρκετά εύκολα. Το τελευταίο είναι σημαντικό για μένα καθώς όταν δοκίμασα να γεμίσω κάποιες με άλλο τρόπο, π.χ. κουταλάκι, ήταν πολύ πιο δύσκολο, χρονοβόρο, με τον καφέ να πετάγεται παντού...

 

Όσο για το υλικό κατασκευής από θέμα υγείας φαίνεται πως τηρούν κάποια standards  (κάπου αλλού γράφει και για certificates available on request) ενώ είναι ευρωπαϊκής κατασκευής, αλλά σε αυτά τα πράγματα δεν ξέρω αν ποτέ πρέπει να είμαστε σίγουροι..

  • Like 1
  • Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Λοιπον βρήκα στο Σκλαβενίτη κάτι συμβατές που λεγόταν ETHICAL COFFEE COMPANY., 3.50 η δεκάδα.

Ο καφές έτσι και έτσι..

 

Τελικά η νεσπρέσσο ειναι η καλύτερη..

Ειδικά τώρα που βρήκα ποιος κάνει το πιο ωραίο Freddo ( η πράσινη FORTISSIO LUNGO)

  • Like 3
Δημοσ.

Τελικά η νεσπρέσσο ειναι η καλύτερη..

Ειδικά τώρα που βρήκα ποιος κάνει το πιο ωραίο Freddo ( η πράσινη FORTISSIO LUNGO)

βάζεις 1 η 2 ;

εγώ δεν έχω καταφέρει να κάνω freddo με lungo

Δημοσ.

Στο freddo θέλει σίγουρα 2 καψουλες γιατι μπαίνει και ο πάγος στο ποτήρι οπότε αραιωνει περισσότερο.

Εγω έμεινα ικανοποιημένος με την ποικιλία Roma & arpeggio.

Δημοσ.

Εγώ προς το παρόν χρησιμοποιώ μια κάψουλα, από αυτές που φτιάχνω με Lavazza και μιας χρήσης capsoulin. Δεν βγαίνει αραιός και μου φαίνεται καλή η έντασή του, αλλά πιθανόν να μην είμαι και πολύ απαιτητικός..

 

Η συνταγή μου:

- Ετοιμάζω τον καφέ με μια κάψουλα και ποσότητα νερού όσο μια δόση lungo (έχει αυτόματη ποσότητα νερού για lungo η μηχανή μου, νομίζω περίπου όσο 2 espresso)

- Χτυπάω για 10-15sec τον καφέ με 2 παγάκια (μικρά σχετικά) και όση ζάχαρη θέλω

- Βάζω τον καφέ σε ποτήρι freddo που έχω γεμίσει με παγάκια περίπου ως τη μέση

- Χτυπάω για 1min περίπου (όσο να στέκεται) γάλα μακράς διαρκείας (πλήρες) με 2 παγάκια για να κάνω το αφρόγαλα

- Έτοιμος

 

Σε τεχνολογικό site και γράφω συνταγή για καφέ....επιφυλάσσομαι να επανέλθω άμεσα και με συνταγή για τσουρέκια!

post-63392-0-11529700-1367427301_thumb.jpg

post-63392-0-23968000-1367427306_thumb.jpg

post-63392-0-85403900-1367427311_thumb.jpg

  • Like 7
Δημοσ.

Μπράβο φίλε μου πολυ καλη δουλεια!

Βοηθήσες πολυ πιστεύω όσους δεν ξέρουν να φτιάχνουν freddo cappuccino.

Απλα με την διαφορα οτι εγω βάζω 2 καψουλες όπως έγραψα πιο πανω για να ειναι λίγο πιο δυνατός.

  • Like 1
Δημοσ.

Λοιπον βρήκα στο Σκλαβενίτη κάτι συμβατές που λεγόταν ETHICAL COFFEE COMPANY., 3.50 η δεκάδα.

Ο καφές έτσι και έτσι..

 

Τελικά η νεσπρέσσο ειναι η καλύτερη..

Ειδικά τώρα που βρήκα ποιος κάνει το πιο ωραίο Freddo ( η πράσινη FORTISSIO LUNGO)

Ειναι σημαντικό που μπήκαν στα σουπερμάρκετ οι συμβατες καψουλες και λογικά θα δούμε και προσφορες..

Σαν γεύση εμένα μου φάνηκαν καλές. Καλύτερες απο τις impresso και smart coffee και πιο κοντά στη γεύση των nespresso.

Βέβαια γούστα ειναι αυτά..

Το σίγουρο ειναι ότι αυξάνεται ο ανταγωνισμός..

  • Like 1
Δημοσ.

 

 

mezger τις ne-cap τις είχα δει online αλλά δεν έτυχε να παραγγείλω, πιθανόν να τις δοκιμάσω την επόμενη φορά. Έχουν κάποιο τρυκ να τις γεμίζεις εύκολα (π.χ. αντίστοιχο capsule holder) ή καταφεύγεις στο κουταλάκι?

 

Δεν ξέρω τι είναι το capsule holder :)

Έχουν μέσα ένα κουτάλι-δοσομετρητή που ρίχνει μέσα τον καφέ χωρίς να ξεφεύγει και κάνει για να τον πατήσεις λίγο, τίποτα πιο εφετζίδικο. 

 

Edit: Τώρα κατάλαβα (νομίζω) τι είναι, βάζεις την κάψουλα μεσα και γίνεται η ίδια η κάψουλα το κουτάλι, έτσι?

Μου φαίνεται καλή ιδέα, και λογικά αν έχεις ήδη ένα θα μπορέσεις να το χρησιμοποιήσεις με τη ne-cap.

Όπως είπα, η απόδοση είναι πολύ καλή, η ουσιαστική διαφορά είναι ότι η κόλλα είναι στην κάψουλα, όχι στο αλουμινόχαρτο. Όταν τις παρήγγειλα μου φάνηκε πολύ μεγάλο ατού (γιατι δε χρειάζεται να καθαρίζεις το γύρω γύρω), τώρα θέλω να πάρω capsulin για να συγκρίνω, γιατί η αλήθεια είναι ότι προσθέτει ένα βήμα στη διαδικασία.

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι είναι το capsule holder :)

Έχουν μέσα ένα κουτάλι-δοσομετρητή που ρίχνει μέσα τον καφέ χωρίς να ξεφεύγει και κάνει για να τον πατήσεις λίγο, τίποτα πιο εφετζίδικο. 

 

Edit: Τώρα κατάλαβα (νομίζω) τι είναι, βάζεις την κάψουλα μεσα και γίνεται η ίδια η κάψουλα το κουτάλι, έτσι?

Μου φαίνεται καλή ιδέα, και λογικά αν έχεις ήδη ένα θα μπορέσεις να το χρησιμοποιήσεις με τη ne-cap.

Όπως είπα, η απόδοση είναι πολύ καλή, η ουσιαστική διαφορά είναι ότι η κόλλα είναι στην κάψουλα, όχι στο αλουμινόχαρτο. Όταν τις παρήγγειλα μου φάνηκε πολύ μεγάλο ατού (γιατι δε χρειάζεται να καθαρίζεις το γύρω γύρω), τώρα θέλω να πάρω capsulin για να συγκρίνω, γιατί η αλήθεια είναι ότι προσθέτει ένα βήμα στη διαδικασία.

 

Ακριβώς, γίνεται η ίδια η κάψουλα κουτάλι, οπότε δεν σκορπάς καθόλου καφέ. Link.png Site: http://www.thecompatiblecapsules.com/videosdemo/index-en.html">Εδώ φαίνεται η λειτουργία του και είναι όντως πολύ βολικό. Δεν ξέρω αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με τις ne-cap, αν έχουν λίγο διαφορετική διάμετρο, καθώς στις capsoulin η κάψουλα  "κουμπωνει" στο capsule holder.

  • Like 1
Δημοσ.

Πηρα εχθές τις συμβατές απο Σκλαβενίτη  (3,60  η δεκάδα) . Με μηχανή Delonghi έχω πρόβλημα στο τρύπημα .(είναι πολύ σκληρό το πάνω μέρος τους) και η μηχανή μεχρι να τις τρυπήσει χύνει το μισό νερό με αποτέλεσμα  ο καφές που βγάινει είναι ελάχιστος και έτσι χρησιμοποιώ και δεύτερη  κάψουλα , άρα μου στοιχιζει ένας καφές 72 λεπτά . . Απο γέυση τώρα δεν τρελλάθηκα .

Συμπέρασμα  :  Για να γλυτώσω 50 λεπτά τη δεκάδα , ενδεχομένως να καταστρέψω τη μηχανή και να μην πίνω καφέ  δεν μπαίνει θέμα σύγκρισης .

 

Χρόνια πολλά σε όλο το forum .

  • Like 2
Δημοσ.

Γραψε και το μοντελο σου φιλε για να ξερουν και οι υπολοιποι.

(γιατι τα μαγαζια βγαζουν συνηθως προσφορες με delonghi και διαφερουν σημαντικα τα μοντελα στο τρυπημα)

 

Εννοειται πως δοκιμαζεις αλλες, δεν θα συμβαινει αυτο με ολες τις συμβατες, να εισαι σιγουρος.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...