StigmaX Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 το συζητάμε με ένα φίλο και ψηνομαστε για αυτόματη..Μήπως όμως χαλάνε ευκολότερα? Ακόμα εχουν την δυνατότητα να επιλέξεις πόσο τριμμένο θέλεις τον καφέ? Ότι θα χαλάνε ποιο εύκολα, είναι το μόνο σίγουρο, και λογικό είναι μιας και έχουν περισσότερα κινούμενα μέρη. Θέλω να πιστεύω πως ένα μηχανάκι που κάνει 300-400€, δεν βγάζει προβλήματα. Στην πορεία βέβαια, κάνεις και αποσβεση, μιας και το κόστος του καφέ σε κόκκους/κιλό είναι πολύ πολύ μικρότερο από αυτό της κάψουλας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Craven Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν μου έχει χαλάσει πάντως ποτέ αυτόματη μηχανή ούτε ξέρω κάποιον απ τους αρκετούς που γνωρίζω ότι έχουν να έχει θέμα... είχα dolce gusto για χρόνια στο σπίτι αλλά και έχουμε εδώ και χρόνια και στην εταιρεία που δουλεύω (ότι σημαίνει το "δουλειά" για τόσα άτομα που φτιάχνουν καφέ κάθε μέρα εδώ) και εδώ και 1 χρόνο έχω σπίτι μια nespresso (umilk αν και σκοπεύω να πάρω μια πιο απλή στην θέση της που ίσως πάω στην δουλειά μιας και έχω σταματήσει να κάνω ιδιαίτερα καφέδες σπίτι τελευταία, απλά τόσο ακριβή στην δουλειά δεν πάω) που επίσης λειτουργεί όπως την πρώτη μέρα (φυσικά με ελάχιστη χρήση αυτή σε σχέση με τις 2 παραπάνω)... επίσης 2 αυτόματες που είχα πάρει δώρο για συγγενείς δουλεύουν όπως την πρώτη μέρα. Αν κάνεις σωστή χρήση και σωστή συντήρηση δεν βλέπω τον λόγο γιατί θα "χάλαγε ευκολότερα" το ακριβώς αντίθετο θεωρώ εγώ.. θα χάλαγε δυσκολότερα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Silenzio Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν μου έχει χαλάσει πάντως ποτέ αυτόματη μηχανή ούτε ξέρω κάποιον απ τους αρκετούς που γνωρίζω ότι έχουν να έχει θέμα... είχα dolce gusto για χρόνια στο σπίτι αλλά και έχουμε εδώ και χρόνια και στην εταιρεία που δουλεύω (ότι σημαίνει το "δουλειά" για τόσα άτομα που φτιάχνουν καφέ κάθε μέρα εδώ) και εδώ και 1 χρόνο έχω σπίτι μια nespresso (umilk αν και σκοπεύω να πάρω μια πιο απλή στην θέση της που ίσως πάω στην δουλειά μιας και έχω σταματήσει να κάνω ιδιαίτερα καφέδες σπίτι τελευταία, απλά τόσο ακριβή στην δουλειά δεν πάω) που επίσης λειτουργεί όπως την πρώτη μέρα (φυσικά με ελάχιστη χρήση αυτή σε σχέση με τις 2 παραπάνω)... επίσης 2 αυτόματες που είχα πάρει δώρο για συγγενείς δουλεύουν όπως την πρώτη μέρα. Αν κάνεις σωστή χρήση και σωστή συντήρηση δεν βλέπω τον λόγο γιατί θα "χάλαγε ευκολότερα" το ακριβώς αντίθετο θεωρώ εγώ.. θα χάλαγε δυσκολότερα. συγγνώμη για το οφτοπικ αλλά μία krups nespresso citiz & milk του 2011 άρχισε και βγάζει αντί για καφε ένα νερόπλυμα ας το πω και ζορίζεται, την πέρασα 3 φορές με κάψουλα w5 των lidl και με απιονισμένο νερό αλλά τίποτα, μήπως ξέρεις τι άλλο μπορώ να κάνω ? ή πάει για πέταμα ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Craven Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Αυτά που θα έκανα εγώ είναι να την κάνω ένα reset (όλες έχουν κάποιο συνδυασμό πλήκτρων για reset) ώστε να στέλνει σίγουρα την σωστή ποσότητα νερού, θα τσέκαρα ότι τρυπάει σωστά τις κάψουλες μπρος πίσω (για πίσω θα θες κάψουλες που να τρυπιούνται βέβαια τύπου σαν τις αυθεντικές. Νομίζω θα πρέπει να δεις 3 σκισίματα), θα τσέκαρα επίσης αν μετά την χρήση η κάψουλα έχει δώσει ότι καφέ μπορούσε να δώσει (λογικά θα πρέπει να έχει ψιλοαδειάσει απο καφέ και να χει νερό), θα τσέκαρα αν έχει διαρροή κάπου (αν πχ γεμίζει το δοχείο απόρριψης με υπερβολικό νερό μετά απο κάθε καφέ κάτι δεν θα πηγαίνει καλά φαντάζομαι), θα έβλεπα αν κάποιο εξάρτημα έχει "χαλαρώσει" εκεί που μπαίνει η κάψουλα (θα πρέπει όταν κλείνεις την κάψουλα αυτή να σφίγγει μέσα στο σύστημα για να μπορέσει να φτάσει την πίεση που πρέπει) όμοια και τα υπολείματα καφέ κτλ΄εκεί που μπαίνει η κάψουλα μπορεί να δημιουργούν θέμα οπότε... δες προσεκτικά και καθάρισε μέσα στην υποδοχή με κάποιο πανάκι. Αν δεις ότι κάπου δεν σου τρυπάει σωστά (πχ μπροστά δεν κάνει το γνωστό τρύπημα σαν "πλέγμα") τότε δοκίμασε προσεκτικά να καθαρίσεις με μια οδοντόβουρτσα (παλιά ε?) το πλέγμα μέσα στην υποδοχή κτλ. Αν χρειαστεί ξανακαθαρίζεις με κάψουλα μερικές αλλά μην το παρακάνεις, χημικά είναι και κάντο αφού δεις όλα τα άλλα. Το πιο πιθανό (αν δεν είναι θέμα καθαρισμού) να τρέχει κάτι με την πίεση και το τρύπημα της κάψουλας είτε απο ελάττωμα (νομίζω οι citiz ήταν λίγο πιο περίεργες) είτε απο εμπόδιο με αποτέλεσμα να τρέχει νερό κατευθείαν στο ποτήρι (αφού δεν αναφέρεις για μικρότερη ποσότητα καφέ). Αν είναι θέμα μαχαιριών ή πίεσης και δεν φτιάχνεται με καθαρισμό όπως και δεν υπάρχει κάποιο ελάττωμα του στυλ κάτι να έχει να χαλαρώσει και να φτιάχνεται τότε πιθανόν να πρέπει να αρχίσεις τις πατέντες ώστε κάπως η κάψουλα να σφίγγει περισσότερο μέσα στην υποδοχή, τα μαχαίρια να κόβουν σωστότερα την κάψουλα πίσω και η πίεση να είναι η σωστή Όλα τα παραπάνω με δική σου ευθύνη φυσικά.... Με ποιες κάψουλες δοκιμάζεις? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StigmaX Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν μου έχει χαλάσει πάντως ποτέ αυτόματη μηχανή ούτε ξέρω κάποιον απ τους αρκετούς που γνωρίζω ότι έχουν να έχει θέμα... είχα dolce gusto για χρόνια στο σπίτι αλλά και έχουμε εδώ και χρόνια και στην εταιρεία που δουλεύω (ότι σημαίνει το "δουλειά" για τόσα άτομα που φτιάχνουν καφέ κάθε μέρα εδώ) και εδώ και 1 χρόνο έχω σπίτι μια nespresso (umilk αν και σκοπεύω να πάρω μια πιο απλή στην θέση της που ίσως πάω στην δουλειά μιας και έχω σταματήσει να κάνω ιδιαίτερα καφέδες σπίτι τελευταία, απλά τόσο ακριβή στην δουλειά δεν πάω) που επίσης λειτουργεί όπως την πρώτη μέρα (φυσικά με ελάχιστη χρήση αυτή σε σχέση με τις 2 παραπάνω)... επίσης 2 αυτόματες που είχα πάρει δώρο για συγγενείς δουλεύουν όπως την πρώτη μέρα. Αν κάνεις σωστή χρήση και σωστή συντήρηση δεν βλέπω τον λόγο γιατί θα "χάλαγε ευκολότερα" το ακριβώς αντίθετο θεωρώ εγώ.. θα χάλαγε δυσκολότερα. Λέγοντας αυτόματη δεν εννοούμε μηχανή με κάψουλες. Μιλάμε για μηχανή η οποία αλεθει τους κόκκους καφέ, βάζει τη ποσότητα μόνη της και στην συνέχεια αυτοκαθαριζεται. Αυτές οι μηχανές λοιπόν, έχουν θεωρητικά πολλές περισσότερες πιθανότητες να βγάλουν κάποιο πρόβλημα συγκριτικά με μια συμβατική η μία καψουλομηχανη. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Silenzio Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές ! για αρκετό καιρό έπαιρνα τις nespresso κάψουλες, μετά ένα διάστημα de και jacobs και τον τελευταίο χρόνο e-dructer. στην αρχή βγάζει σκέτο νερό, μετά βγάζει καφέ αλλά λιγότερο θεωρώ και καφέ με νερό μαζί, δηλαδή φαίνεται ο καφές που βγαίνει είναι πολύ νερομένος. Ταυτόχρονα στο καπάκι το μαύρο από πάνω που μπαίνει η κάψουλα το ακούς που ζορίζεται και πετάγονται υγρά και από εκεί. έλεγα μήπως το καθαριστικό της nespreso αν έκανε καλύτερη δουλειά, θα το δοκιμάσω και αυτό πάντως. και τέλος σίγουρα το τελευταίο διάστημα γέμιζε παραπάνω νερό το δοχείο με τις κάψουλες, βέβαια το έκανε και όταν δούλευε σωστά, αλλά είναι αποτέλεσμα του τελευταίου χρόνου περίπου να μαζεύει τόσο νερό εκεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vatopedinos Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2016 σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές ! για αρκετό καιρό έπαιρνα τις nespresso κάψουλες, μετά ένα διάστημα de και jacobs και τον τελευταίο χρόνο e-dructer. στην αρχή βγάζει σκέτο νερό, μετά βγάζει καφέ αλλά λιγότερο θεωρώ και καφέ με νερό μαζί, δηλαδή φαίνεται ο καφές που βγαίνει είναι πολύ νερομένος. Ταυτόχρονα στο καπάκι το μαύρο από πάνω που μπαίνει η κάψουλα το ακούς που ζορίζεται και πετάγονται υγρά και από εκεί. έλεγα μήπως το καθαριστικό της nespreso αν έκανε καλύτερη δουλειά, θα το δοκιμάσω και αυτό πάντως. και τέλος σίγουρα το τελευταίο διάστημα γέμιζε παραπάνω νερό το δοχείο με τις κάψουλες, βέβαια το έκανε και όταν δούλευε σωστά, αλλά είναι αποτέλεσμα του τελευταίου χρόνου περίπου να μαζεύει τόσο νερό εκεί. Γτ δε δοκιμάζεις με αυθεντικές κάψουλες να δεις πως θα δουλέψει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Craven Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Αν μαζεύει πολύ νερό και ο καφές είναι με μικρότερη ποσότητα και νερωμένος τότε λογικά κάτι παίζει με το τρύπημα της κάψουλας ή την πίεση. Οι κάψουλες απο dructer δεν τρυπιούνται πίσω αλλά είναι σαν να "σπρώχνεται" ο πάτος τους προς τα μέσα ανοίγοντας δίοδο άρα πολύ πιθανό το πρόβλημα να είναι στο πως η μηχανή τρυπάει την κάψουλα στο μπροστά μέρος (σαν πλέγμα όπως είπα) εκεί στην τρυπάει σωστά? Για να καταλάβεις και να συγκρίνεις δες εδώ 1) Κάψουλα Volcano (πανομοιότυπη με αυθεντική) θα δεις 3 τρυπήματα στον πάτο απ τα "μαχαίρια" της μηχανής 2) Κάψουλα Volcano μπροστά μέρος βλέπεις ότι έχει φτιαχτεί ένα άψογο πλέγμα απο τρύπες. 3) Κάψουλα dructer (διάφανη) που φαίνεται το κάτω μέρος λίγο παραμορφωμένο καθώς έχει "σπρωχτεί" απ την μηχανή 4) Κάψουλα dructer μπροστά μέρος ίδιο τρύπημα με volcano 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Silenzio Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 ευχαριστώ πάρα πολύ και συγγνώμη και που άργησα να απαντήσω, απλά λόγω δουλειάς είχα πολύ τρέξιμο και έλειπα και από το κινητό δε μπορούσα να βρω το τοπικ που ήτανε. να πω την αλήθεια ούτε που ήξερα που τρυπάει την κάψουλα και όλες αυτές τις λεπτομέρειες, την προτίμησα την dructer λόγω τιμής και γιατί μου άρεσε σε γεύση ο fortissimo. Λέτε να δοκιμάσω γνήσια ή volcano δηλαδή ? θα βάλω αργότερα να δω που την τρυπάει και θα προσπαθήσω να ανεβάσω φωτογραφία (αν καταλάβω πως γίνεται λολ) ευχαριστώ πάρα πολύ !!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
whirlwind Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Καλησπέρα! Για μέγεθος lungo προτιμάτε να βάζετε κάψουλα που έχει φτιαχτεί για lungo (πχ fortissio lungo) ή κάνει ακόμα και κάποια πιο δυνατή από τις κάψουλες για espresso (πχ arpeggio, που είναι η αγαπημένη μου); Νομίζω δηλαδή ότι προτιμώ την arpeggio σε lungo από την fortissio lungo, αν και προφανώς η arpeggio είναι καλύτερη σε μέγεθος espresso. Μία original nespresso lungo που έχει βγει προσφατα έντασης 9 που δεν έχει το βιβλιαράκι την έχει δοκιμάσει κανείς; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vatopedinos Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Εγώ την έχω δοκιμάσει.Σαν τις άλλες.Οι αυθεντικές λουνγκο δε μου αρέσουνε καθόλου.Ο arpegio όντως πολύ νόστιμος με τον volluto οι αγαπημένοι μου από νεσπρέσσο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
01jnr Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Εχετε καποια πλαστικη επαναγεμιζομενη να μου προτεινεται;η απαραιτητα πρεπει να παω σε μεταλλικη ;την θελω για πολυ αραιη χρηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
whirlwind Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Εγώ την έχω δοκιμάσει.Σαν τις άλλες.Οι αυθεντικές λουνγκο δε μου αρέσουνε καθόλου.Ο arpegio όντως πολύ νόστιμος με τον volluto οι αγαπημένοι μου από νεσπρέσσο. Thanks. Μάλλον θα το γυρίσω σε espresso... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cris41 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 http://www.prasopouloshomeart.gr/category.php?id=178&pg=1 Εχει παρει κανεις σας κατι απο αυτες; Λεω να δοκιμασω αυτες εδω. 2,70 ανα δεκαδα http://www.prasopouloshomeart.gr/product.php?id=2253 Βασικα λεω να παιξω εδω http://www.gourmessohellas.gr/collections/all-products/products/flavour-box-120 εχει κανεις αποψη και για τα 2; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jonkyr Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν μπορω να σε βοηθησω για τις Nespresso καψουλες, αλλα ειχα παρει Dolce Gusto απο Πρασσοπουλο και δεν ξετρελαθηκα. Το βολικο ειναι ομως οτι το μαγαζι ειναι κοντα στην περιοχη μου, οποτε πεταχτηκα και τις αγορασα απο εκει χωρις μεταφορικα (φθηνα). Πηρα τις απλες, πιστευω οτι οι 100% αραμπικα θα ειναι καλυτερες, αλλα δεν ενθουσιαστηκα τοσο ωστε να περασω ξανα απο το μαγαζι και να τις δοκιμασω. Σαν γευση μου φανηκαν λιγο χειροτερες απο dructer, οι οποιες μου αρεσουν. Με δυο λογια, δεν ειναι καλες αλλα ουτε και πολυ κακες αυτες του Πρασοπουλου. Αλλα σταματω διοτι γουστα ειναι αυτα, αν δεν δοκιμασεις τον καφε μονο σου δεν ξερεις αν σου αρεσει ή οχι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις