Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

έχω έναν εξωτερικό δίσκο που είναι φορμαρισμένος σε ntfs (windows file system) και θέλω να τον μετατρέψω σε ExFat για το mac μου. Πρέπει όμως πρώτα να σώσω όλα τα αρχεία μου, καθώς αν δεν κάνω λάθος δεν μπορώ να κάνω μετατροπή χωρίς απώλεια των δεδομένων.

Οπότε θέλω να αντιγράψω όλα τα αρχεία σε άλλο δίσκο πρώτα. Τα αρχεία είναι χιλιάδες κι αν πάω να τα αντιγράψω μέσα από τον finder, πάντα διακόπτεται για κάποιο λόγο, συνήθως λέγοντάς μου ότι δεν έχω permissions για access. 

Υπάρχει μήπως κάποιο προγραμματάκι που να κάνει force copy όλα τα αρχεία των φακέλων που θα επιλέξω και να μη σταματά με το παραμικρό; Κι ας αντιγράψει μόνο όσα μπορέσει, δε με πειράζει αν αφήσει κάποια. 

Δημοσ.

Ψαξε μηπως σου κανει το TeraCopy...

το βρήκα μόνο για windows και android :(

πάντα υπάρχει όμως μια λύση από το terminal:

sudo cp -r * /Users/me/Pictures/samsung\ DISK/

και problem solved :)

Δημοσ.

Καλησπέρα,

έχω έναν εξωτερικό δίσκο που είναι φορμαρισμένος σε ntfs (windows file system) και θέλω να τον μετατρέψω σε ExFat για το mac μου. Πρέπει όμως πρώτα να σώσω όλα τα αρχεία μου, καθώς αν δεν κάνω λάθος δεν μπορώ να κάνω μετατροπή χωρίς απώλεια των δεδομένων.

Οπότε θέλω να αντιγράψω όλα τα αρχεία σε άλλο δίσκο πρώτα. Τα αρχεία είναι χιλιάδες κι αν πάω να τα αντιγράψω μέσα από τον finder, πάντα διακόπτεται για κάποιο λόγο, συνήθως λέγοντάς μου ότι δεν έχω permissions για access. 

Υπάρχει μήπως κάποιο προγραμματάκι που να κάνει force copy όλα τα αρχεία των φακέλων που θα επιλέξω και να μη σταματά με το παραμικρό; Κι ας αντιγράψει μόνο όσα μπορέσει, δε με πειράζει αν αφήσει κάποια. 

Δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Οπως είναι NTFS κατέβασε το paragon NTFS for mac, τρέξτο, τσέκαρε το κουτί access permissions να τελειώνεις. 

Δημοσ.

το βρήκα μόνο για windows και android :(

πάντα υπάρχει όμως μια λύση από το terminal:

sudo cp -r * /Users/me/Pictures/samsung\ DISK/

και problem solved :)

Ακριβώς!

Το terminal στο MAC είναι χρήσιμο και δουλεύει. Προσωπικά με έχει βολέψει σε πληθώρα καταστάσεων... από αντιγραφές μέχρι ftp, ssh κτλ. 

Και ένα αρκετά χρήσιμο tip για το MAC και remote connections:

http://mactips.dwhoard.com/mactips/x11-and-terminal/x11-forwarding

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...