Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας. Έχω αγοράσει απο την προσφορά του κοτσόβολoυ τα χριστούγεννα, το παραπάνω laptop. Σήμερα, μου έβγαλε μήνυμα καθώς μπήκα στα Windows το οποίο έλεγε ότι απο τη στιγμή που έχω συνέχεια το laptop σε μπρίζα, θα ήταν προτιμότερο να αλλάξω την ρύθμιση για την μπαταρία, ώστε να αυξήσω το lifespan της όπως λεει.

Εγώ δεν έχω πραγματικά ιδέα από όλα αυτά μιας και είναι το πρώτο λαπτοπ που αγοράζω. Μπαίνοντας στις ρυθμίσεις της μπαταρίας, βλέπω τις 2 παρακάτω επιλογές:

1) Maximum Battery Life (This mode maximizes your battery health)

2) Optimized Batter Health (This mode provides you the longest battery lifespan)

Τι μου προτείνετε να βάλω; Αυτή τη στιγμή σαν ρύθμιση έχω την πρώτη. Μπήκα σε κάποια forums κ εβλεπα ότι καποιοι έβαζαν να φορτίζει η μπαταρία πχ μέχρι το 60% κ μετα να ξεφορτίζει κ να ξαναφορτίζει όταν πέφτει κάτω απο το 40%, και κάτι τέτοια... Πρέπει να κάνω κ εγώ τπτ παρόμοιο για να μην τα φτύσει η μπαταρία σε χρόνο dt? 

Θα ήθελα πολυ να με βοηθούσατε στο συγκεκριμένο θέμα! Σας ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Η πρώτη ρύθμιση αυξάνει τον χρόνο διάρκειας κατά την λειτουργία της, τη αυτονομία δηλαδή, όταν χρησιμοποιείς τον υπολογιστή με την μπαταρια. Αν κρατούσε πχ 3 ώρες, με την ρύθμιση θα κρατήσει παραπάνω.

Η δεύτερη επιλογή, την οποία και σου προτείνω, είναι για να συντηρήσει την μπαταρία, ώστε να μη μειωθεί η απόδοση και η διάρκεια ζωής της πρόωρα.

Αν φορτίζεται συνεχώς μέχρι το 100%, κάθε φορά θα μετράει ένας κυκλος φόρτισης και θα μειώνεται η ζωή της.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.
Μπήκα σε κάποια forums κ εβλεπα ότι καποιοι έβαζαν να φορτίζει η μπαταρία πχ μέχρι το 60% κ μετα να ξεφορτίζει κ να ξαναφορτίζει όταν πέφτει κάτω απο το 40%, και κάτι τέτοια...

Το ανασύρω αυτό το θέμα γιατί πρόσφατα αγόρασε ο αδέλφος μου έναν ίδιο φορητό και επιθυμώ να το ρυθμίσω να φορτίζει όταν πάει κάτω από 35% και να σταματάει στο 90% αλλά τέτοια επιλογή στο προγραμματάκι της lenovo δεν βρίσκω. Ξέρει κανείς πως γίνεται αυτό ή στα windows 8 δεν υπάρχει τέτοια επιλογή;

Δημοσ.

Το ανασύρω αυτό το θέμα γιατί πρόσφατα αγόρασε ο αδέλφος μου έναν ίδιο φορητό και επιθυμώ να το ρυθμίσω να φορτίζει όταν πάει κάτω από 35% και να σταματάει στο 90% αλλά τέτοια επιλογή στο προγραμματάκι της lenovo δεν βρίσκω. Ξέρει κανείς πως γίνεται αυτό ή στα windows 8 δεν υπάρχει τέτοια επιλογή;

το manual το διάβασες;;

γιατί θέλεις να το κάνεις αυτό;;

Δημοσ.

το manual το διάβασες;;

γιατί θέλεις να το κάνεις αυτό;;

Γιατί το 60% που έχει αυτόματα (δηλαδή φορτίζει μέχρι 60%) δεν είναι αρκετό. Στο dell που έχω υπάρχει επιλογή για το αν θέλεις να φορτίζει ή όχι η μπαταρία (στα windows 7 γιατί στα 8 νομίζω το κατάργησαν). Η λογική είναι ότι επειδή πολλές φορές το χρησιμοποιώ και εκτός ρεύματος αλλά για λίγο χρόνο δεν επιθυμώ να φορτίζει η μπαταρία (και επομένως να φθείρεται) κάθε φορά και από λίγο παρά μόνο αν πέσει πολύ χαμηλά π.χ. στο 35%. Με το 60% που έχει τώρα κάθε φορά που θα χρησιμοποιείται έστω και λίγο εκτός ρεύματος θα επαναφορτίζει και άρα θα φθείρεται.  Είχα διαβάσει ότι τυλάχιστον σε παλιότερες εκδόσεις του προγράμματος της lenovo υπήρχε αυτή η δυνατότητα αλλά δεν την βρήκα στην έκδοση 8 που έχει τώρα ο φορητός.

Παρεπιμπτόντως η μπαταρία του 2,5 χρονών dell μου λειτουργεί ακόμα στο 80-85% επειδή ακριβώς υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Δημοσ.

Γιατί το 60% που έχει αυτόματα (δηλαδή φορτίζει μέχρι 60%) δεν είναι αρκετό. Στο dell που έχω υπάρχει επιλογή για το αν θέλεις να φορτίζει ή όχι η μπαταρία (στα windows 7 γιατί στα 8 νομίζω το κατάργησαν). Η λογική είναι ότι επειδή πολλές φορές το χρησιμοποιώ και εκτός ρεύματος αλλά για λίγο χρόνο δεν επιθυμώ να φορτίζει η μπαταρία (και επομένως να φθείρεται) κάθε φορά και από λίγο παρά μόνο αν πέσει πολύ χαμηλά π.χ. στο 35%. Με το 60% που έχει τώρα κάθε φορά που θα χρησιμοποιείται έστω και λίγο εκτός ρεύματος θα επαναφορτίζει και άρα θα φθείρεται.  Είχα διαβάσει ότι τυλάχιστον σε παλιότερες εκδόσεις του προγράμματος της lenovo υπήρχε αυτή η δυνατότητα αλλά δεν την βρήκα στην έκδοση 8 που έχει τώρα ο φορητός.

Παρεπιμπτόντως η μπαταρία του 2,5 χρονών dell μου λειτουργεί ακόμα στο 80-85% επειδή ακριβώς υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

έχει ξανά γίνει η κουβέντα με φόρτιση μπαταρίες λάπτοπ.

δεν φθείρονται.

όταν φορτίσουν κανονικά υπάρχει "ρελές" που κόβει απο την μπαταρία και παίρνει απο την πρίζα ρεύμα.

στο manual λογικά μπορεί να βρείς την απαντησή σου.

Δημοσ.

irahara πρέπει να σε ευχαριστήσω, γιατί κάποιους μήνες πριν, από ποστ σου ενημερώθηκα, για την ρύθμιση της διακοπής φόρτισης της μπαταρίας στο καινούργιο μου τότε Dell ( με windows 7 ευτυχώς, γιατί στα 8 καταργήθηκε στα σίγουρα!! ).

έχει ξανά γίνει η κουβέντα με φόρτιση μπαταρίες λάπτοπ.

δεν φθείρονται.

όταν φορτίσουν κανονικά υπάρχει "ρελές" που κόβει απο την μπαταρία και παίρνει απο την πρίζα ρεύμα.

στο manual λογικά μπορεί να βρείς την απαντησή σου.

coolerman, αναφέρεται στην φθορά της μπαταρίας από τους κύκλους φόρτισης.

Δημοσ.

Το ξέρω αυτό. Εγώ εννοώ όταν π.χ. χρησιμοποιείς τον φορητό για 15 λεπτά εκτός ρεύματος και μετά τον ξανασυνδέεις. Όπως γνωρίζεις οι μπαταρίες φθείρονται και από τις συχνές επαναφορτίσεις (μικρές και μεγάλες).  Αυτό θέλω να αποφύγω και με το πρόγραμμα της Dell το πέτυχα. Μέχρι την έκδοση 6 του Power managment της Lenovo νομίζω υπήρχε η δυνατότητα να θέσεις κατώτατα και ανώτατα όρια, κάτι που δεν το βρίσκω στην νέα έκδοση για windows 8. Αυτό ψάχνω.

Δημοσ.

Το ξέρω αυτό. Εγώ εννοώ όταν π.χ. χρησιμοποιείς τον φορητό για 15 λεπτά εκτός ρεύματος και μετά τον ξανασυνδέεις. Όπως γνωρίζεις οι μπαταρίες φθείρονται και από τις συχνές επαναφορτίσεις (μικρές και μεγάλες).  Αυτό θέλω να αποφύγω και με το πρόγραμμα της Dell το πέτυχα. Μέχρι την έκδοση 6 του Power managment της Lenovo νομίζω υπήρχε η δυνατότητα να θέσεις κατώτατα και ανώτατα όρια, κάτι που δεν το βρίσκω στην νέα έκδοση για windows 8. Αυτό ψάχνω.

ναι άλλο λέω εγώ άλλο αναφέρεις εσύ,και να μου πεις οτι δεν το διάβασα :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...