Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγω απορω γιατι σκιζουν τα βρακια τους μερικοι με το κρεας αλογου... 1000 φορες αλογο παρα MRM

Οι λογοι ειναι δυο 1ον αλλο να ξερεις τι τρως και αλλο οχι και 2ον ειναι συναισθηματικοι πχ αλλοι τρωνε γατες και σκυλους.

Εδω ρε Τουφα άλλοι σκιζουν τα βρακιά τους για μερικους που πάνε και χοροπηδανε στο κέντρο της Αθήνας,,,το κρέας αλόγου μας πείραξε? :P

Οσο για το θέμα, δε ξέρω που βρισκει κανεις κρέας αλογου αλλά έχω την εντύπωση (μπορει να κάνω και λάθος), οτι ειναι παράνομο στη χώρα μας. Και οκ γενικά δεν το έχουμε στο τραπέζι μας. Προσωπικά δεν έχω κανένα θέμα να φάω ένα γλυκύτατο γουρουνάκι το οποίο ειναι επίσης πανέξυπνο...αλλά το άλογο..ξέρεις τωρα, έχουμε αυτό το στερεότυπο.

Ναι 99% ειναι νομιζω μονο μυρικαστικα επιτρεπεται.

Δημοσ.

Τα άλογα αγώνων δεν είναι βρώσιμα. Είναι τίγκα στα φάρμακα. Δεν ξέρω καν αν μπορούν να γίνουν ζωοτροφή.

Αυτος και ειναι ο ενας απο τους δυο λογους οπου αποσυρθηκαν τα κρεατα με ιχνη αλογου στη συνθεση τους. Πραγμα απολυτως λογικο και επομενο. Αν και πολλες χωρες οπου εισαγουμε βοδινο κρεας, σε καμια περιπτωση δεν τηρουν τους θεσπισμενους κανονισμους, πχ αυξητικη ορμονη και αλλα πολλα, Αλλη φυσικα ιστορια αυτη ομως.

Οσο για το θέμα, δε ξέρω που βρισκει κανεις κρέας αλογου αλλά έχω την εντύπωση (μπορει να κάνω και λάθος), οτι ειναι παράνομο στη χώρα μας. Και οκ γενικά δεν το έχουμε στο τραπέζι μας. Προσωπικά δεν έχω κανένα θέμα να φάω ένα γλυκύτατο γουρουνάκι το οποίο ειναι επίσης πανέξυπνο...αλλά το άλογο..ξέρεις τωρα, έχουμε αυτό το στερεότυπο.

Ο ΕΦΕΤ απεσυρε το κρεας για δυο λογους. Κατα πρωτον, λογω του οτι διαφημιζοτανε ως καθαρο μοσχαρισιο κρεας, και οχι αμιγως μοσχαρισιο/αλογισιο, και λογω της αγνωστου προελευσης του κρεατος των αλογων, μιας και οντως τα αλογα αγωνων (η συντριπτικη πλειοψηφια των αλογων στην Ελλαδα δηλαδη) ειναι βαπτισμενα στα χημικα. Οπου ειναι αποδεδειγμενα βλαβερα για την υγεια του ανθρωπου. Φυσικα και των σκυλων, γιατι ομως γινοντε σκυλοτροφη ειναι επισης αλλη ιστορια..

Δεν απαγορευεται απο το συνταγμα και τους νομους του κρατους, ουτε και απο την παρων επικρατουσα επισημη θρησκεια. Ταμπου παντως υπηρχε και για το χοιρινο κρεας, απομειναρι της επιβολης του ισλαμισμου στην Ελλαδα.

Η καταναλωση κρεατος αλογου στην Ελλαδα ειναι νομιμη εφοσων τηρουντε ολα τα απαραιτητα μετρα, οπως επιβαιβαιωνει και ο ΕΦΕΤ.

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=259850

• Like 2
Δημοσ.

Το κρέας γαϊδάρου παίζει να είναι πιο νόστιμο...

Άγριος γάιδαρος και κουτάβι (σκύλος), είναι εκλεκτά έδεσματα από την προ Κλασσική Περίοδο στην Ελλάδα. 

Μάλιστα το δεύτερο το προτείνει ο Ιπποκράτης, για όσους πάσχουν από το στομάχι τους. 

Δημοσ.

Τελικά μάθαμε που βρίσκουμε; Είχα φάει στην Ιταλία και τα έσπαγε, λίγο καλύτερο από μοσχάρι, λίγο χειρότερο από ελάφι. Επίσης κάποιος που είπε για κροκόδειλα, τα χριστούγεννα φέρνει στη χάση και στη φέξη και το καρφούρ. Είχα δοκιμάσει σε ένα αυστραλέζικο εστιατόριο, ΓΑΜΟΥΣΕ. Ήταν σαν υπερτέλειο και αντρίκιο κοτόπουλο. Με το που εφευρεθεί χρονομηχανή, εισαγωγή φιλέτο Τρικεράτοπα, όσο πιο σαύρα, τόσο πιο κα*λα σε μια αντίστροφη αναλογία από αυτή των γυναικών.

• Like 7
Δημοσ.

δοκίμασε και στα ικεα

Πραγματικά μια φορά δοκίμασα τα κεφτεδακια του ΙΚεα και είχαν πολυ περίεργη γεύση δεν κατέβαιναν με τίποτα.. Μακάρι να ήταν απο άλογο και όχι απο τίποτα άλλο που θα προκύψει στη πορεία..

Δημοσ.

Αμαρτια.Τετοιο ομορφο εξυπνο και χρησιμο ζωο.

εγω λεω δεν τρωνε τους ανθρωπους καλυτερα τοσους πολλους μ@λ@κ3ς εχουμε..

και 1000 λιγοτεροι δεν εγινε τπτ. που τρωνε τα ζωα.

• Like 1
Δημοσ.

Επίσης κάποιος που είπε για κροκόδειλα.  Είχα δοκιμάσει σε ένα αυστραλέζικο εστιατόριο, ΓΑΜΟΥΣΕ.

Potsdamer Platz?

Δημοσ.

Προσωπικά πάντως , εφόσον δεν συντρέχει λόγος κακής ποιότητας , υγιεινής κατάστασης και ασφάλειας του κρέατός τους , εφόσον είναι ελεγμένα και εξετασμένα , 

δεν θα είχα κάποιον ενδοιασμό να φάω και κρέας απο άλογο , απο σκύλο ή οτιδήποτε άλλο που "δεν κάνει" .

Ωπ , ξέχασα

ο σκύλος σου φέρνει τις παντόφλες και το άλογο το καβαλάς .

Το ανεκφραστο  μοσχάρι και το βρωμερό γουρούνι δεν αξίζει να ζεί και πρέπει να φαγωθεί .

Το παραπανω ειναι για την Ελλαδα φανταζομαι ετσι; Σε πολλες στην Ευρωπη ειναι δημοφιλεστατο, δεν νομιζω να ισχυει κατι τετοιο εκει.

Εχουνε φαει γνωστοι και φιλοι στο εξωτερικο κρεας αλογου, μου ειπανε πως τους αρεσε πολυ και θα ηθελα να δοκιμασω. Οι περισσοτεροι το περιγραφουνε σαν υψηλης ποιοτητας μοσχαρισιο κρεας, κατι μαλλον σπανιο και ακριβο στις μερες μας. Καλη ιδεα αυτη για Ηγουμενιτσα, σε ευχαριστω!

Οχι

όπως είπα , τα μέλη στην Ελλάδα είναι ένα κομμάτι των συνεργατών αυτής της μαφίας , η οποία εμπορεύεται και διακινεί κρέας αλόγου σε όλη την Ευρώπη . Αυτή είναι ο κεντρικός διακινητής αλογίσιου κρέατος σε όλες τις χώρες .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...