Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αναφέρω ξανά την περίπτωση μου όπως την είχα αναφέρει και σε άλλο τόπικ γιατί δεν μπορώ να ακούω ότι δεν υπάρχουν επιπλοκές και για τα ποσοστά. Γιάννη οι απόψεις πρέπει να βασίζονται κάπου, όχι μόνο στην περιπτώσεις που γνωρίζουμε και στον μικρόκοσμό μας. Όπως όλες οι επεμβάσεις έτσι και αυτή ενέχει κινδύνους.

Παραθέτω λοιπόν:

Είχα σκεφτεί πριν 4 χρόνια να κάνω laser αλλά έπειτα από ψάξιμο που είχα κάνει στο διαδίκτυο αποφάσισα τελικά να μην το προχωρήσω λόγω ενδεχόμενων επιπλοκών. Πριν έξι μήνες όμως μου καρφώθηκε ξανά η ιδέα και "ξεγελώντας" τον εαυτό μου, σκεπτόμενος πως είναι λίγες οι πιθανότητες να πάει κάτι στραβά, πως θα πάω στον ίδιο γιατρό που πήγε η ξαδέρφη μου και ο αδερφός μου παλιότερα και δεν αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα, έκανα τη femto lasik που γίνεται μόνο με laser  (χωρίς νυστέρι - bladeless).

Τελικά, αυτά που διάβαζα και αποφάσισα να αγνοήσω συνέβησαν σε μένα πάρα τις πιθανότητες. Έπαθα αποκόλληση υαλοειδούς (PVD) και βλέπω κάτι σημάδια (floaters) στο οπτικό μου πεδίο, κυρίως την ημέρα, τα οποία μου χουν σπάσει τα νεύρα. Η θεραπεία είναι "αγνόησέ τα" και "θα τα συνηθίσεις" - μπούρδες. Τουλάχιστον, απ' το σούρουπο και μετά δεν τα καταλαβαίνω οπότε αυτό είναι πολύ καλό... μόνο που τότε ξεκινάει το δεύτερο σετ προβλημάτων ήτοι οι πηγές φωτός εμφανίζονται με starburst, halo και glare http://www.visionsim...om/simulations/ Το ίδιο συμβαίνει και με άσπρα γράμματα σε μαύρο φόντο πχ υπότιτλοι.

Και φυσικά η ξηροφθαλμία είναι έντονη. Τα μάτια κουράζονται πολύ εύκολα και χωρίς χρήση Η/Υ ενώ ακόμα χρειάζομαι σταγόνες για ενυδάτωση.

Προσωπικά, δεν άξιζε το αποτέλεσμα όλη την ταλαιπωρία που τραβάω. Ευχαρίστως θα ξαναέδινα τα ίδια λεφτά (1800) αν μπορούσα να επαναφέρω τα μάτια μου στην προεγχειρητική τους κατάσταση.

Όσοι σκέφτονται να την κάνουν τους προτείνω να ενημερωθούν καλύτερα και να σκεφτούν πως όταν κάποιος πέσει μέσα σε ένα ποσοστό, όσο μικρό και να είναι αυτό, για τον ίδιο είναι 100%.

Επίσης, είχα ξεχάσει να αναφέρω ότι στον ίδιο οφθαλμίατρο που πήγα είχαν πάει ο αδερφός μου και η ξαδέρφη μου για αυτή την επέμβαση (κι όμως το είχα αναφέρει :P). Ο γιατρός θεωρείται τοπ και το ιατρείο του είναι πάντα τίγκα στον κόσμο. Δεν είναι θέμα γιατρού αλλά θέμα επέμβασης και το κάθε μάτι αντιδρά διαφορετικά. Αν ψάξεις papers - όχι forum, blogs κλπ - με τα συμπτώματα μπορείς να βρεις και πιθανότητες για την κάθε επιπλοκή. Η ξηροφθαλμία αν θυμάμαι καλά αυξάνεται σε ένα 40% για έως 6 μήνες με 1 χρόνο, ενώ ένα 5-10% έχει έντονη και δε φεύγει ποτέ.

Εν κατακλείδι θέλει σκέψη και έρευνα (papers). Δεν είναι παίξε-γέλασε γιατί μια στραβή να σου τύχει (πχ ξηροφθαλμία που σε κουράζει αφάνταστα κατά τη διάρκεια της ημέρας και αν φυσάει ή όταν έχω ανοιχτό το τζαμάκι του κράνους επίσης δεν παλεύεται) θα το έχεις για την υπόλοιπη ζωή σου και θα πρέπει να τα "αγνοείς". Από την άλλη μπορεί να αποφασίσεις να την κάνεις και όλα μέλι γάλα.

• Like 1
  • Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αναφέρω ξανά την περίπτωση μου όπως την είχα αναφέρει και σε άλλο τόπικ γιατί δεν μπορώ να ακούω ότι δεν υπάρχουν επιπλοκές και για τα ποσοστά. Γιάννη οι απόψεις πρέπει να βασίζονται κάπου, όχι μόνο στην περιπτώσεις που γνωρίζουμε και στον μικρόκοσμό μας. Όπως όλες οι επεμβάσεις έτσι και αυτή ενέχει κινδύνους.

Συμφωνω φιλε μου και λυπάμαι για την ταλαιπωρια σου ...Ποτε δεν ειπα ότι είναι αδυνατον να υπαρξουν επιπλοκες ....

Αυτό που αρνουμαι να βασιστω είναι διαφορα blocks γιατι εχω την υπονοια ότι εχουν αλλους σκοπους και πιθανον εξυπηρετουν αλλα οικονομικα συμφεροντα .

Ο γιατρος που εχει κανει σε μενα , την γυναικα μου και την μεγαλη κορη είναι αντίθετος λογω υψηλης μυωπιας να κανει εστω μετα από 3 χρονια στην 18χρονη μικρη μου.

Άλλος γιατρος σε κορη φιλης εκανε παρα την υψηλη μυωπια αλλα είναι πολύ προσφατο .Μεχρι τωρα ευτυχως παει καλα.

Δημοσ.

Αν χρειάζεσαι μια κατασκευή η οποία είναι πάνω στο κεφάλι σου ή πάνω στα μάτια σου για τουλάχιστον 16-18 ώρες την ημέρα, για να μπορείς να δεις σωστά, τότε θα το χαρακτήριζα πρόβλημα υγείας που περιορίζει τη ζωή κάποιου.

Βέβαια είναι μια ιατρική επέμβαση με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αν ξυπνάς το πρωί και για να δεις το ρολόι τι ώρα δείχνει χρειάζεται να φορέσεις γυαλιά τότε αυτό είναι πρόβλημα υγείας.

Γενικά, το τι είναι πρόβλημα υγείας ο καθένας το βλέπει από την δική του σκοπιά.
Οπότε δεν είστε εσείς που θα καθορίσετε αν ο άλλος πρέπει να κάνει επέμβαση ή οχι.

Απλά η επέμβαση δεν θα πρέπει να γίνεται για λόγους μόδας ή αισθητικής
  • Like 1
Δημοσ.

Αν ξυπνάς το πρωί και για να δεις το ρολόι τι ώρα δείχνει χρειάζεται να φορέσεις γυαλιά τότε αυτό είναι πρόβλημα υγείας.

Γενικά, το τι είναι πρόβλημα υγείας ο καθένας το βλέπει από την δική του σκοπιά.
Οπότε δεν είστε εσείς που θα καθορίσετε αν ο άλλος πρέπει να κάνει επέμβαση ή οχι.

Και την νυχτα για να πας τουαλετα να πρεπει να φορεσεις γυαλια !!!

Δημοσ.

Καταλαβαίνω τι λες.

Αλλά όπως και να το κάνουμε δεν μπορείς να λειτουργήσεις κανονικά αν φοράς γυαλιά. Την ώρα την βλέπεις, αλλά δεν μπορείς να οδηγησεις ή να δεις στον πίνακα στο σχολείο.

Ένα άλλο είναι ότι τα γυαλιά πολλές φορές είναι "μόδα".

Η αλήθεια είναι ομώς ότι μόνο με ένα μπαστούνι ή μία πατερίτσα θα μπορούσες να τα παρομοιάσεις.

Αν η μυωπία εμφανιζόταν σήμερα σαν ασθένεια, είμαι σίγουρός ότι σχεδόν όλοι θα πήγαιναν για να κάνουν την επέμβαση. Επειδή όμως τα γυαλιά υπάρχουν για αιώνες, έχει περάσει στην κοινωνία ότι είναι φυσιολογικο να τα φορας.

Όμως ξαναλέω, όπως δεν είναι σωστό κάποιος να ζητάει ιατρικές συμβουλές από ένα φόρουμ, έτσι δεν θα πρέπει να επηρεάζεται κανείς από το κάθε site/blog χωρίς να πάρει την άποψη από έναν (ή και παραπάνω) ειδικό/ούς..

• Like 1
Δημοσ.

Καταλαβαίνω τι λες.

Αλλά όπως και να το κάνουμε δεν μπορείς να λειτουργήσεις κανονικά αν φοράς γυαλιά. Την ώρα την βλέπεις, αλλά δεν μπορείς να οδηγησεις ή να δεις στον πίνακα στο σχολείο.

Ένα άλλο είναι ότι τα γυαλιά πολλές φορές είναι "μόδα".

Η αλήθεια είναι ομώς ότι μόνο με ένα μπαστούνι ή μία πατερίτσα θα μπορούσες να τα παρομοιάσεις.

Αν η μυωπία εμφανιζόταν σήμερα σαν ασθένεια, είμαι σίγουρός ότι σχεδόν όλοι θα πήγαιναν για να κάνουν την επέμβαση. Επειδή όμως τα γυαλιά υπάρχουν για αιώνες, έχει περάσει στην κοινωνία ότι είναι φυσιολογικο να τα φορας.

Όμως ξαναλέω, όπως δεν είναι σωστό κάποιος να ζητάει ιατρικές συμβουλές από ένα φόρουμ, έτσι δεν θα πρέπει να επηρεάζεται κανείς από το κάθε site/blog χωρίς να πάρει την άποψη από έναν (ή και παραπάνω) ειδικό/ούς..

Τι εννοεις? Οτι δεν ειναι φυσιολογικο να φορας γυαλια??? Τι αλλο θα ακουσουμε... Πραγματικα διαβασα 3 φορες το κειμενο σου για να σιγουρευτω οτι λες αυτο το πραγμα , δε το πιστευα. Μια χαρα βλεπεις και στον πινακα και στην οδηγηση και γενικα. Τα γυαλια δε σου δημιουργουν κανενα απολυτως θεμα περα της αισθητικης (αφου σε καποιους δεν αρεσουν) ή γενικα επειδη κουραζει να πρεπει να εχεις παντου τα γυαλια σου , σε καποιες περιπτωσεις ειναι κι αβολο. Κατα τ'αλλα σε θεμα υγειας αυτην την στιγμη ειναι το πιο ακινδυνο , αφου και το λεισερ αλλα και οι φακοι επαφης μπορουν να σου δημιουργησουν προβληματα.  Οποτε μη λεμε οτι μα οτι να 'ναι!

• Like 1
Δημοσ.

Εγω θα συμφωνησω σχεδον σε ολα που ειπε ο Γιάννης Platano , και τονιζω πως δεν ειμαι απο αυτους με 100% επιτυχια στην intralasik που εκανα σχεδον δεκα χρονια πριν. Εχω ακομα μεγαλυτερη ευαισθησια στο φως και σε λαμψεις, μερικη ξηροφθαλμια στο δεξι ματι.

Αλλα επισης πλεον μπορω και βλεπω οταν κανω μπανιο, ειδικα στη θαλασσα, οταν βρεχει δεν χανεται ο κοσμος μου απο την βροχη, δεν εχω τον φοβο μην παθουν κατι τα γυαλια για ΧΨΩ λογους, εχω πληρες οραση βαση του φασματος μου και οχι βαση των φακων, και βλεπω καλυτερα απο οτι εβλεπα ποτε.

Ειναι οι επεμβασεις 100% σιγουρες; Οχι. Δεν ειναι. Δεν ξερω αν προκειται να ειναι, σε εμενα δεν ηταν οπως και σε αλλους.

Ειναι κατι που θα ξανακανα; ΝΑΙ. Χωρις καμια δευτερη σκεψη. Το οτι εχω ξεχασει να κανω αντανακλαστικα την κινηση μολις σηκωνομαι να ψαχνω για τα γυαλια μολις ξυπναω, σημαινει πολλα για εμενα. Χωρια ολα τα υπολοιπα παραπανω.

Με εξαιρεση τωρα τους περιστασιακους που εργαζοντε σε οπτικα και βλεπουν την πελατεια τους να μειωνεται διαρκως, απορω με τα σχολια καποιων. Σε λιγο θα διαβασουμε πως οσοι προκειται να κανουν η εχουν κανει καποια επεμβαση αφαιρεσης μυωπιας, θα πεσει η καταρα των Φαραω πανω τους.

• Like 1
Δημοσ.

Τι εννοεις? Οτι δεν ειναι φυσιολογικο να φορας γυαλια??? Τι αλλο θα ακουσουμε... Πραγματικα διαβασα 3 φορες το κειμενο σου για να σιγουρευτω οτι λες αυτο το πραγμα , δε το πιστευα. Μια χαρα βλεπεις και στον πινακα και στην οδηγηση και γενικα. Τα γυαλια δε σου δημιουργουν κανενα απολυτως θεμα περα της αισθητικης (αφου σε καποιους δεν αρεσουν) ή γενικα επειδη κουραζει να πρεπει να εχεις παντου τα γυαλια σου , σε καποιες περιπτωσεις ειναι κι αβολο. Κατα τ'αλλα σε θεμα υγειας αυτην την στιγμη ειναι το πιο ακινδυνο , αφου και το λεισερ αλλα και οι φακοι επαφης μπορουν να σου δημιουργησουν προβληματα. Οποτε μη λεμε οτι μα οτι να 'ναι!

Φίλε μου,

Είπα ότι η μυωπία τα προκαλεί αυτά Όχι τα γυαλιά.

Άμα δεν φοράς γυαλιά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.

Και για μένα δεν είναι φυσιολογικό να φοράς γυαλιά. Για μένα τα γυαλιά είναι ένα εργαλείο που λύνει ένα πρόβλημα.

Όπως και να το δεις είναι ταλαιπωρία. Εγώ που φορούσα από παιδί Έτσι μου φάνηκε. Κάποιος άλλος μπορεί να μην βρίσκει κάποιο θέμα ή να έχει συνηθίσει να κουβαλάει θήκες, δεύτερα γυαλιά ηλίου, να τα καθαρίζει κάθε τόσο κτλ.

Υπάρχουν και άλλα εργαλεία που λύνουν το πρόβλημα. Αυτό συζητάμε εδώ.

Δημοσ.

υπάρχει κάποιο κέντρο που να κάνει δωρεάν προεγχειρητικό έλεγχο?

απλά για να πάρω μια πρώτη γνώμη αν μπορώ να κάνω την εγχείρηση και ποια μέθοδος μου ταιριάζει.

επίσης, υπάρχει κάποιος καλός γιατρός στην αθήνα να μου προτείνετε?

Δημοσ.

απλά για να πάρω μια πρώτη γνώμη αν μπορώ να κάνω την εγχείρηση και ποια μέθοδος μου ταιριάζει.

Δωρεαν κεντρο δεν νομιζω να υπαρχει...Για γιατρο αν θελeις στειλε μου pm  απο καθαρα προσωπικη εμπειρια για 3 ατομα της οικογενειας.

Δημοσ.

Φίλε μου,

Είπα ότι η μυωπία τα προκαλεί αυτά Όχι τα γυαλιά.

Άμα δεν φοράς γυαλιά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.

Και για μένα δεν είναι φυσιολογικό να φοράς γυαλιά. Για μένα τα γυαλιά είναι ένα εργαλείο που λύνει ένα πρόβλημα.

Όπως και να το δεις είναι ταλαιπωρία. Εγώ που φορούσα από παιδί Έτσι μου φάνηκε. Κάποιος άλλος μπορεί να μην βρίσκει κάποιο θέμα ή να έχει συνηθίσει να κουβαλάει θήκες, δεύτερα γυαλιά ηλίου, να τα καθαρίζει κάθε τόσο κτλ.

Υπάρχουν και άλλα εργαλεία που λύνουν το πρόβλημα. Αυτό συζητάμε εδώ.

Δε μπορεις να λες δεν ειναι φυσιολογικο. Γιατι ειναι το πιο φυσιολογικο! Τι ειναι δηλαδη φυσιολογικο , να πας να κανεις λεισερ , μια επεμβαση που υπαρχει λιγα χρονια κι ακομη βελτιωνεται και μπορει να σου βγαλει προβληματα? Με τα γυαλια τουλαχιστον δεν εχεις θεμα. Κι εγω εχω μυωπια κι επειδη δε μου αρεσει να τα φοραω συνεχεια αναγκαζομαι να τα κουβαλαω σχεδον παντου μαζι κι εννοειται μου την δινει στα νευρα , την εγχειρηση ομως ακομη την σκεφτομαι και περιμενω να βελτιωθει κι αλλο γιατι δε την εμπιστευομαι 100%. Προτιμω να εχω τα γυαλια μεσα στη τσαντα παρα να εχω προβληματα για μια ζωη !

• Like 2
Δημοσ.

Eγώ και άλλα 3 άτομα που γνωρίζω την κάναμε στον κύριο Γκουντή Χριστόφορο. Το ιατρείο του είναι στην Ηλιούπολη. Πολύ καλός ιατρός και πολύ καλός άνθρωπος. Λογικές τιμές και όλα πήγαν τέλεια!!! Μέσα στην τιμή που θα σου πει περιλαμβάνεται και ο προεγχειρητικός έλεγχος

• Like 2
Δημοσ.

Eγώ και άλλα 3 άτομα που γνωρίζω την κάναμε στον κύριο Γκουντή Χριστόφορο. Το ιατρείο του είναι στην Ηλιούπολη. Πολύ καλός ιατρός και πολύ καλός άνθρωπος. Λογικές τιμές και όλα πήγαν τέλεια!!! Μέσα στην τιμή που θα σου πει περιλαμβάνεται και ο προεγχειρητικός έλεγχος

Αν για καποιο λογο δεν γινει η επεμβαση ο ελεγχος ειναι δωρεαν ? Κοστος επεμβασης ?

• Like 1
Δημοσ.

Αν για καποιο λογο δεν γινει η επεμβαση ο ελεγχος ειναι δωρεαν ? Κοστος επεμβασης ?

Δεν ξέρω εάν ο έλεγχος είναι δωρεαν αν κάποιος δεν κάνει επέμβαση. Ξέρω όμως ότι η επίσκεψη στο ιατρείο του κοστίζει 30 ευρώ. Το κόστος της επέμβασης και για τα δύο μάτια ήταν 1.500 ευρώ.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν ξέρω εάν ο έλεγχος είναι δωρεαν αν κάποιος δεν κάνει επέμβαση. Ξέρω όμως ότι η επίσκεψη στο ιατρείο του κοστίζει 30 ευρώ. Το κόστος της επέμβασης και για τα δύο μάτια ήταν 1.500 ευρώ.

Λογικη τιμη για τα σημερινα δεδομενα .Ελπιζω οι έλεγχοι μετα για καποιο χρονικο διαστημα να είναι δωρεαν.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...