Γιάννης Platano Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 Μόλις τώρα, prekasjr είπε Καλησπερα και παλι .. Πηγα σημερα στον γιατρο μου εκανε τις απαραιτητες εξαιτασεις και μου ειπε οτι ειμαι κομπλε και δεν υπαρχουν βαθμοι στα ματια μου αλλα παρολα αυτα ακομα συνεχιζω να βλεπω θολα και σκοτεινα οπως ημουν απλα ι οταν δακριζει το ματι βλεπω καλα .. Μου ειπε επειδη βαζω τις κορτιζονες και ανεβαινει ι πιεση μου στα ματια γι αυτο υπαρχει η θολουρα ..επισης του ειπα και για τα προσωπα στην μερα οτι ακομα δεν τα ξεχοριζω καλα και οτι ειναι θολα και μου ειπε να κανω υπομονη και να μην αγχωνομαι αλλα δεν κρυβω οτι ειμαι αγχωμενος .. σκεφτομαι να παω να παρω και καποια δευτερη γνωμη απο καποιον αλλο οφθαλμιατρο @DrNick Καλο θα ηταν...
Γιάννης Platano Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 4 ώρες πριν, prekasjr είπε υπαρχει περιπτωση να εχει παει κατι λαθος ? Μια δευερη γνωμη θα βοηθησει σε αυτο .
insomiaistas Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 διαβαζω διαβαζω σε αυτο το thread αλλα τιμη δεν βλεπω πουθενα . Ξερει κανεις λοιπον ποσο παει το λειζερ και στα 2 ματια με 1.5 μυωπια? ανεξαρτητα γιατρου ή μεθόδου , μια εικονα θελω να εχω .
gia_nnis Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, insomiaistas είπε διαβαζω διαβαζω σε αυτο το thread αλλα τιμη δεν βλεπω πουθενα . Ξερει κανεις λοιπον ποσο παει το λειζερ και στα 2 ματια με 1.5 μυωπια? ανεξαρτητα γιατρου ή μεθόδου , μια εικονα θελω να εχω . Απο 1200-1700ε ταβανι 2000ευρω. Στην περιπτωση σου υπαρχει αλλη μεθοδος μη χειρουργικη!!! Δεν γνωριζω ομως ποσο κοστιζει.. 1
gamsgr Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2019 15 ώρες πριν, prekasjr είπε Καλησπερα και παλι .. Πηγα σημερα στον γιατρο μου εκανε τις απαραιτητες εξαιτασεις και μου ειπε οτι ειμαι κομπλε και δεν υπαρχουν βαθμοι στα ματια μου αλλα παρολα αυτα ακομα συνεχιζω να βλεπω θολα και σκοτεινα οπως ημουν απλα ι οταν δακριζει το ματι βλεπω καλα .. Μου ειπε επειδη βαζω τις κορτιζονες και ανεβαινει ι πιεση μου στα ματια γι αυτο υπαρχει η θολουρα ..επισης του ειπα και για τα προσωπα στην μερα οτι ακομα δεν τα ξεχοριζω καλα και οτι ειναι θολα και μου ειπε να κανω υπομονη και να μην αγχωνομαι αλλα δεν κρυβω οτι ειμαι αγχωμενος .. σκεφτομαι να παω να παρω και καποια δευτερη γνωμη απο καποιον αλλο οφθαλμιατρο @DrNick Καλημέρα, το πιό πιθανόν είναι να έχεις ξηροφθαλμία και να έχεις αυτά τα συμπτώματα παρά πίεση (πίεση μπορεί να έχεις αλλά δεν έχει σχέση με την θολούρα και αφού όταν βγάζει δάκρυα βλέπεις καλύτερα αυτό συνεπάγεται με ξηροφθαλμία), καλό θα ήταν να επισκεπτείς και έναν ακόμα οφθαλμίατρο να πάρεις 2η γνώμη όωπς είπε και ο Γιάννης. 3
thanos1989 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 5/6/2019 στις 11:17 ΜΜ, insomiaistas είπε διαβαζω διαβαζω σε αυτο το thread αλλα τιμη δεν βλεπω πουθενα . Ξερει κανεις λοιπον ποσο παει το λειζερ και στα 2 ματια με 1.5 μυωπια? ανεξαρτητα γιατρου ή μεθόδου , μια εικονα θελω να εχω . Θα σου πάει κοντά 1900€ με τα φάρμακα, δάκρυα κλπ... χωρίς αυτά τα λεφτά κατσε στα αυγα σου! Σαν επέμβαση την κάνεις και με 1500€. Εγω την έκανα την Παρασκευή με prk και εχώ ξυροφθαλμια την νύχτα. Με ξυπνάει πχ στις 4-5 το πρωί και το ένα μάτι μου θα είναι κόκκινο.. Τώρα βάζω ένα δάκρυ gel πριν κοιμηθώ για να μην το παθαίνω... τώρα κλείνω 10 μέρες. Όποιος έχει ακούσει κάτι ή ξέρει να μου δώσει συμβουλή γενικά για την ξυροφθαλμια ας μου πει.. θα το εκτιμούσα αφάνταστα. Είμαι 29 χρόνων και είχα μυωπία 4.75 - 5.00 και 0.5 αστιγματισμό στο ένα μάτι! Βλέπω ικανοποιητικα από την 5 μέρα. Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2019 από thanos1989 5
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Έχει κάποιος απο εσάς κερατόκωνο; Edit: Επειδή είδα ότι κάποιος αντέδρασε confused, (και με το δίκιο του ο άνθρωπος) ας πούμε ότι είναι ασθένεια του ματιού. Google it Επεξ/σία 10 Ιουνίου 2019 από Επισκέπτης
gamsgr Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 19 ώρες πριν, thanos1989 είπε Θα σου πάει κοντά 1900€ με τα φάρμακα, δάκρυα κλπ... χωρίς αυτά τα λεφτά κατσε στα αυγα σου! Σαν επέμβαση την κάνεις και με 1500€. Εγω την έκανα την Παρασκευή με prk και εχώ ξυροφθαλμια την νύχτα. Με ξυπνάει πχ στις 4-5 το πρωί και το ένα μάτι μου θα είναι κόκκινο.. Τώρα βάζω ένα δάκρυ gel πριν κοιμηθώ για να μην το παθαίνω... τώρα κλείνω 10 μέρες. Όποιος έχει ακούσει κάτι ή ξέρει να μου δώσει συμβουλή γενικά για την ξυροφθαλμια ας μου πει.. θα το εκτιμούσα αφάνταστα. Είμαι 29 χρόνων και είχα μυωπία 4.75 - 5.00 και 0.5 αστιγματισμό στο ένα μάτι! Βλέπω ικανοποιητικα από την 5 μέρα. Καλημέρα ρώτησε τον οφθαλμίατρο σου μήπως είσαι κατάλληλος για punctal plugs - βύσματα δηλαδή για να μένουν τα δάκρυα περισσότερες ώρες, εγώ έτσι γλίτωσα τα κολλύρια. (Τα οποία δεν με βοηθούσαν κι όλας αφού διαρκούσαν 5 λεπτά μόνο). Επίσης μπορεί να σου συστήσει κάποιο αντι-αλλεργικό ή κορτιζονούχο κολλυριο για κάποιες μέρες και να σου πει να δοκιμάσεις μάσκα με θερμότητα ώστε ξεμπλοκαριστούν οι αδένες που εκκρίνουν σμήγμα για τα βελτιώσουν την ποιότητα των δακρύων και να παραμένουν περισσότερες ώρες. Επίσης μην ξεχνάς να φοράς γυαλιά ηλίου. 17 ώρες πριν, -^fallen είπε Έχει κάποιος απο εσάς κερατόκωνο; Edit: Επειδή είδα ότι κάποιος αντέδρασε confused, (και με το δίκιο του ο άνθρωπος) ας πούμε ότι είναι αθένεια του ματιού. Google it Καλησπέρα, εγώ πάντως όχι αλλά είμαι στο πρόωρω στάδιο. Οι λύσεις είναι κυρίως οι σκληρικοί φακοί επαφής, το cross-linking και οι δακτύλιοι. Ανάλογα με τη τοπογραφία του κερατοειδούς θα σου προτείνει ο οφθαλμίατρος την κατάλληλη επέμβαση, θέλει ωστόσο προσοχή στον συνδιασμό laser τύπου lasik ή prk και cross-linking για να μην δημιουργηθεί περαιτέρω βλάβη στο κερατοειδή. Παλιότερα κάποιος είχε κάνει και διόρθωση μυωπίας με lasik αλλά είχε κερατόκωνο και ανώμαλο κερατοειδή με αποτέλεσμα η όραση να πέσει από 7-8/10 στα 3/10 , ευτυχώς πλέον βλέπει 7/10 με σκληρικούς. Καλο απόγευμα και καλή επιτυχία. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, gamsgr είπε Καλημέρα ρώτησε τον οφθαλμίατρο σου μήπως είσαι κατάλληλος για punctal plugs - βύσματα δηλαδή για να μένουν τα δάκρυα περισσότερες ώρες, εγώ έτσι γλίτωσα τα κολλύρια. (Τα οποία δεν με βοηθούσαν κι όλας αφού διαρκούσαν 5 λεπτά μόνο). Επίσης μπορεί να σου συστήσει κάποιο αντι-αλλεργικό ή κορτιζονούχο κολλυριο για κάποιες μέρες και να σου πει να δοκιμάσεις μάσκα με θερμότητα ώστε ξεμπλοκαριστούν οι αδένες που εκκρίνουν σμήγμα για τα βελτιώσουν την ποιότητα των δακρύων και να παραμένουν περισσότερες ώρες. Επίσης μην ξεχνάς να φοράς γυαλιά ηλίου. Καλησπέρα, εγώ πάντως όχι αλλά είμαι στο πρόωρω στάδιο. Οι λύσεις είναι κυρίως οι σκληρικοί φακοί επαφής, το cross-linking και οι δακτύλιοι. Ανάλογα με τη τοπογραφία του κερατοειδούς θα σου προτείνει ο οφθαλμίατρος την κατάλληλη επέμβαση, θέλει ωστόσο προσοχή στον συνδιασμό laser τύπου lasik ή prk και cross-linking για να μην δημιουργηθεί περαιτέρω βλάβη στο κερατοειδή. Παλιότερα κάποιος είχε κάνει και διόρθωση μυωπίας με lasik αλλά είχε κερατόκωνο και ανώμαλο κερατοειδή με αποτέλεσμα η όραση να πέσει από 7-8/10 στα 3/10 , ευτυχώς πλέον βλέπει 7/10 με σκληρικούς. Καλο απόγευμα και καλή επιτυχία. Ναι ξέρω. Είχα βάλει ημίσκληρους φακούς πριν κάτι χρόνια. Πέρυσι που ξαναέβαλα δεν είχα καλό αποτέλεσμα. Επίσης δε ξέρω γιατί, δε μπορούσα με τη καμία να τον βγάλω και είχα κάνει το μάτι μου κατακόκκινο. Έτσι απογοητεύτηκα και δεν ξαναφόρεσα. Τώρα το πρόβλημα είναι πολύ πιο έντονο και πρέπει να ξαναδώ τι θα κάνω. Το cross-linking δεν ξέρω τι κάνει ακριβώς, αλλά ΔΕΝ αφαιρεί το πρόβλημα. Πάλι θέλει φακούς. Πρέπει να το πάρω απόφαση και να ξαναπάω για φακούς. Είναι και υπερ-πανάκριβοι. Η Φαίη Σκορδά έχει το ίδιο. Λέτε να πάω στο Πρωϊνό να με βγάλει να κάνει διαφήμιση τον γιατρό της, και να κερδίσω και γω κάτι τι; Ευχαριστώ πάντως Επεξ/σία 10 Ιουνίου 2019 από Επισκέπτης
gamsgr Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 26 λεπτά πριν, -^fallen είπε Ναι ξέρω. Είχα βάλει ημίσκληρους φακούς πριν κάτι χρόνια. Πέρυσι που ξαναέβαλα δεν είχα καλό αποτέλεσμα. Επίσης δε ξέρω γιατί, δε μπορούσα με τη καμία να τον βγάλω και είχα κάνει το μάτι μου κατακόκκινο. Έτσι απογοητεύτηκα και δεν ξαναφόρεσα. Τώρα το πρόβλημα είναι πολύ πιο έντονο και πρέπει να ξαναδώ τι θα κάνω. Το cross-linking δεν ξέρω τι κάνει ακριβώς, αλλά ΔΕΝ αφαιρεί το πρόβλημα. Πάλι θέλει φακούς. Πρέπει να το πάρω απόφαση και να ξαναπάω για φακούς. Είναι και υπερ-πανάκριβοι. Η Φαίη Σκορδά έχει το ίδιο. Λέτε να πάω στο Πρωϊνό να με βγάλει να κάνει διαφήμιση τον γιατρό της, και να κερδίσω και γω κάτι τι; Ευχαριστώ πάντως Και εγώ δοκίμασα ημίσκληρους φακούς και είχα δώσει 350€ αλλά ήταν απαίσιοι , με πονούσαν συνέχεια τα μάτια, θόλωναν,ήταν πάρα πολλοί ξερά και τελικά είχα χειρότερη όραση λόγω της ξηροφθαλμίας από ότι με γυαλιά... Τελικά προσπαθώ εδώ και κάτι μήνες να μαζέψω τα χρήματα για τους φάκικους ενδοφακούς ( οι οποίοι είναι κατάλληλοι και για αυτούς που κερατόκωνο και υψηλή μυωπία - χωρίς να επηρεάζουν το πάχος του κερατοειδούς). Το άλλο κακό είναι ότι δεν μπορώ να κάτσω στο υπολογιστή αρκετές ώρες - ούτε με διαλείμματα 20 κάθε 20 λεπτά και ασχολούμαι με το προγραμματισμό. Το μυστικό για να αφαιρέσεις τους ημίσκληρους είναι πολύ γουρλωτά τα μάτια (θα σε βοηθήσει ο καθρέφτης μάλλον) και τραβάς απότομα με πίεση από την αριστερή άκρη στο πρόσωπο πριν το μάτι. Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις σκληρικούς φακούς επαφής αλλά μπαίνουν και βγαίνουν αρκετά δύσκολα (πρέπει να κοιτάς στο τραπέζι γιατί πιάνει και τον οφθαλμικό βολβό - το άσπρο μέρος του ματιού), είναι πιο ανεκτοί στη ξηροφθαλμία και στη χρήση υπολογιστή αλλά απαιτούν αρκετές γνώσεις από τον οπτομέτρη και προσοχή κατά την εφαρμογή . Αλλιώς δοκίμασε διόρθωση μυωπίας με φάκικους ενδοφακούς ΟΧΙ με laser αν έχεις την οικονομική δυνατότητα και κάνε και cross-linking αν το επιτρέπουν οι τοπογραφίες. Αν θες να σου προτείνω κάποιον οφθαλμίατρο πες μου .
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, gamsgr είπε Και εγώ δοκίμασα ημίσκληρους φακούς και είχα δώσει 350€ αλλά ήταν απαίσιοι , με πονούσαν συνέχεια τα μάτια, θόλωναν,ήταν πάρα πολλοί ξερά και τελικά είχα χειρότερη όραση λόγω της ξηροφθαλμίας από ότι με γυαλιά... Τελικά προσπαθώ εδώ και κάτι μήνες να μαζέψω τα χρήματα για τους φάκικους ενδοφακούς ( οι οποίοι είναι κατάλληλοι και για αυτούς που κερατόκωνο και υψηλή μυωπία - χωρίς να επηρεάζουν το πάχος του κερατοειδούς). Το άλλο κακό είναι ότι δεν μπορώ να κάτσω στο υπολογιστή αρκετές ώρες - ούτε με διαλείμματα 20 κάθε 20 λεπτά και ασχολούμαι με το προγραμματισμό. Το μυστικό για να αφαιρέσεις τους ημίσκληρους είναι πολύ γουρλωτά τα μάτια (θα σε βοηθήσει ο καθρέφτης μάλλον) και τραβάς απότομα με πίεση από την αριστερή άκρη στο πρόσωπο πριν το μάτι. Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις σκληρικούς φακούς επαφής αλλά μπαίνουν και βγαίνουν αρκετά δύσκολα (πρέπει να κοιτάς στο τραπέζι γιατί πιάνει και τον οφθαλμικό βολβό - το άσπρο μέρος του ματιού), είναι πιο ανεκτοί στη ξηροφθαλμία και στη χρήση υπολογιστή αλλά απαιτούν αρκετές γνώσεις από τον οπτομέτρη και προσοχή κατά την εφαρμογή . Αλλιώς δοκίμασε διόρθωση μυωπίας με φάκικους ενδοφακούς ΟΧΙ με laser αν έχεις την οικονομική δυνατότητα και κάνε και cross-linking αν το επιτρέπουν οι τοπογραφίες. Αν θες να σου προτείνω κάποιον οφθαλμίατρο πες μου . Αρχικά χρόνια πολλά. βλέπω οτι σαν χθες εγγραφήκατε στο κανάλι. Για Φακικούς ενδοφακούς δεν έχω ιδέα. Αυτό που δε μπορούσα να τους βγάλω δε ξέρω. Τους πρώτους που είχα τους άλλαζα μια χαρά. Μαλακό στο δεξί και ημίσκληρο στο αριστερό. Είχα άγχος στην αρχή αλλά συνήθησα. Τον μαλακό μάλιστα τον κατέστρεψα γιατί απ'ότι φαίνεται τον ..... βίδωσα μεταξή θύκης και καπακίου. Τους δεύτερους που πήρα, δε ξέρω γιατί. Άνοιγα το μάτι προσπαθούσα, πίεζα δε ξέρω. φοβόμουν μάλλον. Δε πίεζα σωστά; Τι να πω. Ημίσκληρο πρέπει να είχα. Για 1,5 χρόνο διάρκεια. Μάλιστα τώρα θυμήθηκα ότι μια φορά κατάφερα και τον έβγαλα με τα χίλια ζόρια και μετά μια άλλη φορά πήγα να μου τους βγάλει ο Οπτομετρής που πήρα τους φακούς. Ο οποίος μάλιστα είναι και καλός. Κάθε λίγο και λιγάκι ταξιδεύει σε άλλη πόλη (όχι Ελλάδα) για κάθε συνέδριο που γίνεται. Και είναι και σε γνωστό ιδιωτικό νοσοκομείο αποκλειστικά για τα μάτια Μου έχει προτείνει να βάλω σκληρούς που είναι για 5 χρόνια, τους οποίους δε τους βάζεις, με το δάχτυλο, αλλά ο φακός είναι στο υγρό του σε ένα μπολάκι και το χώνεις στο μάτι. Πρέπει να το πάρω απόφαση και να κάνω κάτι, γιατί το έχω αφήσει και δε βλέπω καθόλου καλά. Στο αριστερό μάτι δε διακρίνω ούτε γιγαντοαφίσα που καλύπτουν ολόκληρες προσόψεις κτηρίων. Και πάλι ευχαριστώ Επεξ/σία 10 Ιουνίου 2019 από Επισκέπτης
gamsgr Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 43 λεπτά πριν, -^fallen είπε Αρχικά χρόνια πολλά. βλέπω οτι σαν χθες εγγραφήκατε στο κανάλι. Για Φάκικούς ενδοφακούς δεν έχω ιδέα. Αυτό που δε μπορούσα να τους βγάλω δε ξέρω. Τους πρώτους που είχα τους άλλαζα μια χαρά. Μαλακό στο δεξί και ημίσκληρο στο αριστερό. Είχα άγχος στην αρχή αλλά συνήθησα. Τον μαλακό μάλιστα τον κατέστρεψα γιατί απ'ότι φαίνεται τον ..... βίδωσα μεταξή θύκης και καπακίου. Τους δεύτερους που πήρα, δε ξέρω γιατί. Άνοιγα το μάτι προσπαθούσα, πίεζα δε ξέρω. φοβόμουν μάλλον. Δε πίεζα σωστά; Τι να πω. Ημίσκληρο πρέπει να είχα. Για 1,5 χρόνο διάρκεια. Μάλιστα τώρα θυμήθηκα ότι μια φορά κατάφερα και τον έβγαλα με τα χίλια ζόρια και μετά μια άλλη φορά πήγα να μου τους βγάλει ο Οπτομετρής που πήρα τους φακούς. Ο οποίος μάλιστα είναι και καλός. Κάθε λίγο και λιγάκι ταξιδεύει σε άλλη πόλη για κάθε συνέδριο που γίνεται. Και είναι και σε γνωστό ιδιωτικό νοσοκομείο αποκλειστικά για τα μάτια Μου έχει προτείνει να βάλω σκληρούς που είναι για 5 χρόνια, τους οποίους δε τους βάζεις, με το δάχτυλο, αλλά ο φακός είναι στο υγρό του σε ένα μπολάκι και το χώνεις στο μάτι. Πρέπει να το πάρω απόφαση και να κάνω κάτι, γιατί το έχω αφήσει και δε βλέπω καθόλου καλά. Στο αριστερό μάτι δε διακρίνω ούτε γιγαντοαφίσα που καλύπτουν ολόκληρες προσόψεις κτηρίων. Και πάλι ευχαριστώ Σε ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση και τις ευχές σου.
thanos1989 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 2 ώρες πριν, gamsgr είπε Καλημέρα ρώτησε τον οφθαλμίατρο σου μήπως είσαι κατάλληλος για punctal plugs - βύσματα δηλαδή για να μένουν τα δάκρυα περισσότερες ώρες, εγώ έτσι γλίτωσα τα κολλύρια. (Τα οποία δεν με βοηθούσαν κι όλας αφού διαρκούσαν 5 λεπτά μόνο). Επίσης μπορεί να σου συστήσει κάποιο αντι-αλλεργικό ή κορτιζονούχο κολλυριο για κάποιες μέρες και να σου πει να δοκιμάσεις μάσκα με θερμότητα ώστε ξεμπλοκαριστούν οι αδένες που εκκρίνουν σμήγμα για τα βελτιώσουν την ποιότητα των δακρύων και να παραμένουν περισσότερες ώρες. Επίσης μην ξεχνάς να φοράς γυαλιά ηλίου. Καλησπέρα, εγώ πάντως όχι αλλά είμαι στο πρόωρω στάδιο. Οι λύσεις είναι κυρίως οι σκληρικοί φακοί επαφής, το cross-linking και οι δακτύλιοι. Ανάλογα με τη τοπογραφία του κερατοειδούς θα σου προτείνει ο οφθαλμίατρος την κατάλληλη επέμβαση, θέλει ωστόσο προσοχή στον συνδιασμό laser τύπου lasik ή prk και cross-linking για να μην δημιουργηθεί περαιτέρω βλάβη στο κερατοειδή. Παλιότερα κάποιος είχε κάνει και διόρθωση μυωπίας με lasik αλλά είχε κερατόκωνο και ανώμαλο κερατοειδή με αποτέλεσμα η όραση να πέσει από 7-8/10 στα 3/10 , ευτυχώς πλέον βλέπει 7/10 με σκληρικούς. Καλο απόγευμα και καλή επιτυχία. Ναι φοράω γυαλιά συνέχεια έξω στον ήλιο... βέβαια τώρα είμαι στις 10 μέρες από το prk θέλει λίγο υπομονή πριν καταφύγω σε αυτές τις μεθόδους αφού και άλλα παιδιά εδώ μέσα τα ίδια έχουν περάσει τον πρώτο μήνα. Σευχαριστω πολύ για τις προτροπές σου... μου είπες σχεδόν τα πάντα για την αντιμετώπιση της ξηροφθαλμια και θα τα εχω υπόψην μου. 3
gamsgr Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 8 λεπτά πριν, thanos1989 είπε Ναι φοράω γυαλιά συνέχεια έξω στον ήλιο... βέβαια τώρα είμαι στις 10 μέρες από το prk θέλει λίγο υπομονή πριν καταφύγω σε αυτές τις μεθόδους αφού και άλλα παιδιά εδώ μέσα τα ίδια έχουν περάσει τον πρώτο μήνα. Σευχαριστω πολύ για τις προτροπές σου... μου είπες σχεδόν τα πάντα για την αντιμετώπιση της ξηροφθαλμια και θα τα εχω υπόψην μου. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Εύχομαι όλα να πάνε καλά και να έχεις ένα όμορφο βράδυ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις