di maria kun Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Καλησπέρα, σε συγγενικο πρόσωπο ηλικίας 65 γνωματευσε ο γιατρός καταρράκτη. Μας είπε μέσα στο επόμενο 4μηνο να κάνει επέμβαση μην το αφήσει παραπάνω. Να ρωτήσω 1)ποσο πάει συνήθως σε κλινική (600 μας έδωσε αρχική τιμή/τόσο πάνω κάτω ) 2)είναι γενικά δύσκολη επέμβαση (σε αυτό αν αναλογιστουμε και την ηλικία) 3)χρειάζεται μετά ιδιαίτερη προσοχή σε κάτι? (χάπια για πόνο? Κάτι άλλο?) 4)παιζει μεγάλο ρόλο ο γιατρός όπως πχ σε δύσκολες επεμβάσεις από ορθοπαιδικους ? Γιατί πήγαμε σε ένα ραντομ κοντά στη περιοχή που μένουμε Γενικά όσες πληροφορίες καλοπροαιρετες
Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, di maria kun είπε Καλησπέρα, σε συγγενικο πρόσωπο ηλικίας 65 γνωματευσε ο γιατρός καταρράκτη. Μας είπε μέσα στο επόμενο 4μηνο να κάνει επέμβαση μην το αφήσει παραπάνω. Να ρωτήσω 1)ποσο πάει συνήθως σε κλινική (600 μας έδωσε αρχική τιμή/τόσο πάνω κάτω ) 2)είναι γενικά δύσκολη επέμβαση (σε αυτό αν αναλογιστουμε και την ηλικία) 3)χρειάζεται μετά ιδιαίτερη προσοχή σε κάτι? (χάπια για πόνο? Κάτι άλλο?) 4)παιζει μεγάλο ρόλο ο γιατρός όπως πχ σε δύσκολες επεμβάσεις από ορθοπαιδικους ? Γιατί πήγαμε σε ένα ραντομ κοντά στη περιοχή που μένουμε Γενικά όσες πληροφορίες καλοπροαιρετες Είναι πολύ απλη επεμβαση και μια χαρα είναι η ηλικια...Παντα ο γιατρος εχει σημασια ...Εκανα μολις στα 40 μου . Σε ιδιωτικα κεντρα κοστος 1500-2000 ευρω μαζι με τον ενδοφακο που μπαινει . Πονος αμελητεος τις πρωτες και μονο ωρες. Ο @DrNick για πιο πολλα . Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2019 από Γιάννης Platano 2
gamsgr Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 3 ώρες πριν, di maria kun είπε Καλησπέρα, σε συγγενικο πρόσωπο ηλικίας 65 γνωματευσε ο γιατρός καταρράκτη. Μας είπε μέσα στο επόμενο 4μηνο να κάνει επέμβαση μην το αφήσει παραπάνω. Να ρωτήσω 1)ποσο πάει συνήθως σε κλινική (600 μας έδωσε αρχική τιμή/τόσο πάνω κάτω ) 2)είναι γενικά δύσκολη επέμβαση (σε αυτό αν αναλογιστουμε και την ηλικία) 3)χρειάζεται μετά ιδιαίτερη προσοχή σε κάτι? (χάπια για πόνο? Κάτι άλλο?) 4)παιζει μεγάλο ρόλο ο γιατρός όπως πχ σε δύσκολες επεμβάσεις από ορθοπαιδικους ? Γιατί πήγαμε σε ένα ραντομ κοντά στη περιοχή που μένουμε Γενικά όσες πληροφορίες καλοπροαιρετες Καλημέρα, δεν είναι δύσκολη επέμβαση,αρκεί - όπως και σε όλες τις επεμβάσεις να γίνει σωστός προεγχειρητικός έλεγχος , εγώ που ρώτησα σε μεγάλη οφθαλμολογική κλινική στην Αθήνα είχε πεί 7-00-730€ αν θυμάμαι καλά με το ταμείο γιατί πληρώνει ένα μέρος από τους ενδοφακούς,εάν έχετε ιδιωτική ασφάλεια χρόνια ίσως να είναι λιγότερα. Η επέμβαση διαρκεί συνολικά 15 λεπτά σε κάθε μάτι (δεν γίνονται συνήθως την ίδια μέρα - αλλά με διαφορά μιας εβδομάδας) και συνήθως γίνεται αναισθησία τοπικά με σταγόνες (όπως αυτές που βάζουν όταν θέλουν να μετρήσουν την πίεση) , εάν παίρνει χάπια ή κάποια φαρμακευτική αγωγή ή ιατρικό πρόβλημα (όπως κατάθλιψη,καρδιοαναπνευστικά προβλήματα,διαβήτη,υψηλή αρτηριακή πίεση κ.α) θα πρέπει να ενημερώσετε τον οφθαλμίατρο μήπως πρέπει να σας δωθούν περαιτέρω οδηγίες. Ένας καλός οφθαλμίατρος μπορεί να σας βοηθήσει και πρίν την επέμβαση και μετεγχειρητικά, θα πρέπει να έχετε εμπιστοσύνη αν και οι περισσότεροι/ σχεδόν όλοι οι οφθαλμίατροι στην Χώρα μας γνωρίζουν πολύ καλά την επέμβαση. Μετά την επέμβαση θα πρέπει να βάζει κάποιες σταγόνες για να μην υπάρξει κάποια ενδεχόμενη μόλυνση ή φλεγμονή . 1
gia_nnis Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 7 ώρες πριν, di maria kun είπε Καλησπέρα, σε συγγενικο πρόσωπο ηλικίας 65 γνωματευσε ο γιατρός καταρράκτη. Μας είπε μέσα στο επόμενο 4μηνο να κάνει επέμβαση μην το αφήσει παραπάνω. Να ρωτήσω 1)ποσο πάει συνήθως σε κλινική (600 μας έδωσε αρχική τιμή/τόσο πάνω κάτω ) 2)είναι γενικά δύσκολη επέμβαση (σε αυτό αν αναλογιστουμε και την ηλικία) 3)χρειάζεται μετά ιδιαίτερη προσοχή σε κάτι? (χάπια για πόνο? Κάτι άλλο?) 4)παιζει μεγάλο ρόλο ο γιατρός όπως πχ σε δύσκολες επεμβάσεις από ορθοπαιδικους ? Γιατί πήγαμε σε ένα ραντομ κοντά στη περιοχή που μένουμε Γενικά όσες πληροφορίες καλοπροαιρετες Ναι θελει προσοχη τις πρωτες μερες για να μην προκαλεσει αποκολληση.. Θα σας δωσει ο γιατρος συμβουλες.. πχ να μην σηκωνει βαρος.. να μην σκυβει.. κ.α Τα 600ευρω ειναι μια νορμαλ τιμη.. Νομιζω η χαμηλοτερη ειναι 500ευρω/ματι 1
jimis98 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 49 λεπτά πριν, gia_nnis είπε Ναι θελει προσοχη τις πρωτες μερες για να μην προκαλεσει αποκολληση.. Θα σας δωσει ο γιατρος συμβουλες.. πχ να μην σηκωνει βαρος.. να μην σκυβει.. κ.α Τα 600ευρω ειναι μια νορμαλ τιμη.. Νομιζω η χαμηλοτερη ειναι 500ευρω/ματι και για ποσες μερες να μην σηκωνεις βαρη?
yannis27gr Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 17 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Την επεμβαση και την τεχνικη θα την αποφασισεις μαζι με τον γιατρο σου .Με lasik που εχω κανει ο χρονος που λες ειναι υπεραρκετος . Για τους φακους ισως φτανει και πιο μικρο χρονιικο διαστημα αλλα αν αποφασισσιε και δεν την κανεις αμμεσα παλι θα χρειαστει να μην τους φορας καποιες μερες... Οπως και να εχει ολα τα παραπανω με τον γιατρο σου .Αν εισαι καποιας ηλικιας συζητησε μαζι του για τεχνικη monovision για να μην σε ενοχλησει τυχον επερχομενη πρεσβυωπια. Ο γιατρός μου είπε για τουλάχιστον 2 εβδομάδες να μη φορά φακούς, γι αυτό το αφήσαμε για χειμώνα. Επίσης, μου είπε ότι η προεγχειρητική εξέταση γίνεται πριν την επέμβαση. Δηλαδή κάνουμε την εξέταση, βλέπουμε αν τα μάτια επιδέχονται prk ή lasik και κατευθείαν προχωράμε στην επέμβαση. Έτσι γίνεται συνήθως; Το βασικό μου ερώτημα: αν υποθέσουμε ότι πάω για prk, το χρονικό περιθώριο των 15 ημερών είναι επαρκές για την επούλωση; Ποια είναι η εμπειρία σας σχετικά; (ειδικά του drnick που σίγουρα έχει δει αρκετές περιπτώσεις). Η monovision γίνεται μόνο με τη lasik κι όχι με την prk, σωστά; 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 50 λεπτά πριν, yannis27gr είπε Ο γιατρός μου είπε για τουλάχιστον 2 εβδομάδες να μη φορά φακούς, γι αυτό το αφήσαμε για χειμώνα. Επίσης, μου είπε ότι η προεγχειρητική εξέταση γίνεται πριν την επέμβαση. Δηλαδή κάνουμε την εξέταση, βλέπουμε αν τα μάτια επιδέχονται prk ή lasik και κατευθείαν προχωράμε στην επέμβαση. Έτσι γίνεται συνήθως; Το βασικό μου ερώτημα: αν υποθέσουμε ότι πάω για prk, το χρονικό περιθώριο των 15 ημερών είναι επαρκές για την επούλωση; Ποια είναι η εμπειρία σας σχετικά; (ειδικά του drnick που σίγουρα έχει δει αρκετές περιπτώσεις). Η monovision γίνεται μόνο με τη lasik κι όχι με την prk, σωστά; Νομιζω γινεται ανεξάρτητα από μεθοδο ...Ο @DrNick ας μας πει . 1
DrNick Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 2 ώρες πριν, jimis98 είπε και για ποσες μερες να μην σηκωνεις βαρη? Συνήθως συμβουλεύουμε να είναι προσεκτικός ο ασθενής για 1 μήνα, σαν να πονούσε η μέση του. 1 ώρα πριν, yannis27gr είπε Ο γιατρός μου είπε για τουλάχιστον 2 εβδομάδες να μη φορά φακούς, γι αυτό το αφήσαμε για χειμώνα. Επίσης, μου είπε ότι η προεγχειρητική εξέταση γίνεται πριν την επέμβαση. Δηλαδή κάνουμε την εξέταση, βλέπουμε αν τα μάτια επιδέχονται prk ή lasik και κατευθείαν προχωράμε στην επέμβαση. Έτσι γίνεται συνήθως; Το βασικό μου ερώτημα: αν υποθέσουμε ότι πάω για prk, το χρονικό περιθώριο των 15 ημερών είναι επαρκές για την επούλωση; Ποια είναι η εμπειρία σας σχετικά; (ειδικά του drnick που σίγουρα έχει δει αρκετές περιπτώσεις). Η monovision γίνεται μόνο με τη lasik κι όχι με την prk, σωστά; Το κάθε μάτι συμπεριφέρεται διαφορετικά. Οι περισσότεροι δεν έχουν πρόβλημα στη βδομάδα - 10 μέρες. Ένας συμφορουμίτης πιο πάνω είχε έντονες ενοχλήσεις ακόμα και στο μήνα ( @prekasjr είσαι καλύτερα τώρα;)... 12 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Νομιζω γινεται ανεξάρτητα από μεθοδο ...Ο @DrNick ας μας πει . Monovision σημαίνει να μείνει σκόπιμα λίγη μυωπία στο ένα μάτι. Μπορεί να γίνει με κάθε μέθοδο laser (LASIK, PRK, SMILE), στην επέμβαση καταρράκτη, ακόμα και με τους συνηθισμένους φακούς επαφής. 3
dionisis1925 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, yannis27gr είπε Ο γιατρός μου είπε για τουλάχιστον 2 εβδομάδες να μη φορά φακούς, γι αυτό το αφήσαμε για χειμώνα. Επίσης, μου είπε ότι η προεγχειρητική εξέταση γίνεται πριν την επέμβαση. Δηλαδή κάνουμε την εξέταση, βλέπουμε αν τα μάτια επιδέχονται prk ή lasik και κατευθείαν προχωράμε στην επέμβαση. Έτσι γίνεται συνήθως; Το βασικό μου ερώτημα: αν υποθέσουμε ότι πάω για prk, το χρονικό περιθώριο των 15 ημερών είναι επαρκές για την επούλωση; Ποια είναι η εμπειρία σας σχετικά; (ειδικά του drnick που σίγουρα έχει δει αρκετές περιπτώσεις). Η monovision γίνεται μόνο με τη lasik κι όχι με την prk, σωστά; 1.Εγώ τον έλεγχο τον έκανα την ημέρα που είχα κανονίσει με τον γιατρό να κάνω την επέμβαση. 2. Δύσκολο το βλέπω..εμένα προσωπικά μου πήρε πάνω από 15 ημέρες..δεν πονούσα αλλά ήμουνα με τα δάκρυα και τα κολλύρια στο χέρι..χωρίς γυαλί εννοείται δεν έβγαινα έξω..τηλεόραση,υπολογιστή σε νορμαλ χρήση. 3. Και με prk..εγώ στο ένα μάτι έχω 0.50 μυωπία. 2
di maria kun Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Έγινε γκαις. Εργάζεται άρα έχει ασφάλεια ΙΚΑ δεν ξέρω αν καλύπτει κάποια έκπτωση/κρατηση. Αν κάι η επέμβαση θα γίνει άμεσα σε κλινική, έτσι και αλλιώς αυτό θα κάναμε, ρώτησα για τα τυπικά και μέσω ικα μας είπαν αναμονή ενάμιση χρόνο
yannis27gr Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Μια άλλη ερώτηση, άσχετη με το λειζερ, σχετική με τη γενικότερη συζήτηση. Ήξερα κι εγώ ότι η μυωπία σε "προστατεύει" από την πρεσβυωπία. Γνωστός που έκανε επέμβαση λειζερ τον ρώτησα αν ο γιατρός του άφησε λίγο μυωπία γι αυτό το λόγο και μου είπε πώς όχι γιατί μπορείς κάλλιστα να έχεις μυωπία και πάλι να αποκτήσεις πρεσβυωπία (εξ ου και η ανάγκη για πολυεστιακα γυαλιά). Τελικά τι ισχύει; Επίσης. Τα μικρά γράμματα σε μπουκάλια και τέτοια τα βλέπω μια χαρά σε συνθήκες άψογου φωτισμού (πχ σε κατάστημα οπτικών) αλλά όχι όταν δεν είναι επαρκής ο φωτισμός (αν και άλλοι τα βλέπουν με αυτό τον ανεπαρκή για μένα φωτισμό). Στο κατάστημα οπτικών μου είπαν ότι δεν έχω πρεσβυωπία (έχουν ένα χαρτί που πρέπει να το διαβάσεις και το έβλεπα τέλεια αλλά εκεί οι λάμπες ήταν πολύ φωτεινες) αλλά ο άνωθεν γνωστός μου μου είπε πώς είναι πρεσβυωπία. Και μια αναζητηση που έκανα στο ιντερνετ πρεσβυωπία δείχνει. Άρα, οι 8 βαθμοί μυωπιας δε με προστατευσαν. Ποιος ο λόγος για monovision τεχνική; 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Δεν ξερω τι ισχυει αλλα ο δυνατος φωτισμος παντα βοηθαει στην οραση ...Οταν θελω να δω ενα γραπτο με μικρα γραματα παω στην κουζινα που εχει λαμπα φθορισμου. Με monovision και προυπαρχουσα πρεσβυωπια μια χαρα ειμαι 12 χρονια τωρα . Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2019 από Γιάννης Platano 2
gia_nnis Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 4 ώρες πριν, di maria kun είπε Έγινε γκαις. Εργάζεται άρα έχει ασφάλεια ΙΚΑ δεν ξέρω αν καλύπτει κάποια έκπτωση/κρατηση. Αν κάι η επέμβαση θα γίνει άμεσα σε κλινική, έτσι και αλλιώς αυτό θα κάναμε, ρώτησα για τα τυπικά και μέσω ικα μας είπαν αναμονή ενάμιση χρόνο 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, di maria kun είπε Έγινε γκαις. Εργάζεται άρα έχει ασφάλεια ΙΚΑ δεν ξέρω αν καλύπτει κάποια έκπτωση/κρατηση. Αν κάι η επέμβαση θα γίνει άμεσα σε κλινική, έτσι και αλλιώς αυτό θα κάναμε, ρώτησα για τα τυπικά και μέσω ικα μας είπαν αναμονή ενάμιση χρόνο Σε ιδιωτικα κεντρα παλια τουλάχιστον το ΙΚΑ καλυπτε τον ενδοφακο μονο .Αν θυμαμαι καλα καπου 100 ευρω .Δεν ξερω αν ισχυει ακομα . Ας παει σε απογευματινο ιατρειο κρατικου νοσοκομείου σε οφθαλμιατρο και ολα θα γινουν πιο γρηγορα και "σχετικα" δωρεαν αν δεν θελει να πληρωσει . Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2019 από Γιάννης Platano 1
prekasjr Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2019 Καλησπερα και παλι .. Πηγα σημερα στον γιατρο μου εκανε τις απαραιτητες εξαιτασεις και μου ειπε οτι ειμαι κομπλε και δεν υπαρχουν βαθμοι στα ματια μου αλλα παρολα αυτα ακομα συνεχιζω να βλεπω θολα και σκοτεινα οπως ημουν απλα ι οταν δακριζει το ματι βλεπω καλα .. Μου ειπε επειδη βαζω τις κορτιζονες και ανεβαινει ι πιεση μου στα ματια γι αυτο υπαρχει η θολουρα ..επισης του ειπα και για τα προσωπα στην μερα οτι ακομα δεν τα ξεχοριζω καλα και οτι ειναι θολα και μου ειπε να κανω υπομονη και να μην αγχωνομαι αλλα δεν κρυβω οτι ειμαι αγχωμενος .. σκεφτομαι να παω να παρω και καποια δευτερη γνωμη απο καποιον αλλο οφθαλμιατρο @DrNick 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις