panos_85 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Καλησπέρα σε όλους, έκανα και εγώ χτες την επέμβαση LASIK στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών. Έκανα και εκεί τον προεγχειρητικό έλεγχο, όπου η μυωπία μου μετρήθηκε στα ίδια επίπεδα που είναι εδώ και μερικά χρόνια (είμαι 34), δλδ 3.75 στον δεξί και 4.5 στον αριστερό οφθαλμό και λίγο αστιγματισμό, οπότε απόφάσισα να το κάνω. Η επέμβαση όντως πήγε πολύ καλά και γρήγορη πολύ. Από εκεί και πέρα ήδη από το ίδιο βράδυ μπορούσα να δω καλύτερα, αν και ψιλουπέφερα με το φως τις πρώτες 5-6 ώρες. Μου έγραψαν να παίρνω σταγόνες Oxafrex, Dexafree για 15-20 μέρες και δάκρυα Τhealoz Duo για όσο χρειαστεί. H ξηροφθαλμία υπάρχει και χρειάζομαι δάκρυα ανά 2-3 ώρες. Σήμερα μετά από 32 ώρες περίπου τα γυαλιά ηλίου χρειάζονται μόνο έξω (αν και δεν είναι και τπτ φοβερό και να μην τα φοράω), οπότε οκ με αυτό. Η όρασή μου έχει επανέλθει ικανοποιητικά αλλά όχι τέλεια, δλδ τηλεόραση είδα από 4-5 μέτρα μακριά και γενικά βλέπω πολύ καλύτερα πλέον, αλλά όχι ακόμα όπως έβλεπα με τους φακούς ή τα γυαλιά μου είμαι περίπου στο 80-85% θα έλεγα. Μου είπαν ότι σταδιακά θα επανέλθει η όραση οπότε αναμένω, αν έχει κάποιος κάποια παρόμοια εμπειρία ας την γράψει για το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε για εκείνον/εκείνη. Απο κει και πέρα έχω και κάποια αιματώματα στην λευκή περιοχή των ματιών, μου είπαν λόγω της πίεσης που ασκήθηκε στο μάτι κατά τη διάρκεια της επέμβασης και με τον καιρό θα φύγουν και αυτά. Σε γενικές γραμμές, είμαι πολύ ευχαριστημένος και μακάρι να το είχα κάνει και πιο νωρίς. 2
Γιάννης Platano Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 Δημοσ. 14 Μαΐου 2019 29 λεπτά πριν, panos_85 είπε Καλησπέρα σε όλους, έκανα και εγώ χτες την επέμβαση LASIK στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών. Έκανα και εκεί τον προεγχειρητικό έλεγχο, όπου η μυωπία μου μετρήθηκε στα ίδια επίπεδα που είναι εδώ και μερικά χρόνια (είμαι 34), δλδ 3.75 στον δεξί και 4.5 στον αριστερό οφθαλμό και λίγο αστιγματισμό, οπότε απόφάσισα να το κάνω. Η επέμβαση όντως πήγε πολύ καλά και γρήγορη πολύ. Από εκεί και πέρα ήδη από το ίδιο βράδυ μπορούσα να δω καλύτερα, αν και ψιλουπέφερα με το φως τις πρώτες 5-6 ώρες. Μου έγραψαν να παίρνω σταγόνες Oxafrex, Dexafree για 15-20 μέρες και δάκρυα Τhealoz Duo για όσο χρειαστεί. H ξηροφθαλμία υπάρχει και χρειάζομαι δάκρυα ανά 2-3 ώρες. Σήμερα μετά από 32 ώρες περίπου τα γυαλιά ηλίου χρειάζονται μόνο έξω (αν και δεν είναι και τπτ φοβερό και να μην τα φοράω), οπότε οκ με αυτό. Η όρασή μου έχει επανέλθει ικανοποιητικά αλλά όχι τέλεια, δλδ τηλεόραση είδα από 4-5 μέτρα μακριά και γενικά βλέπω πολύ καλύτερα πλέον, αλλά όχι ακόμα όπως έβλεπα με τους φακούς ή τα γυαλιά μου είμαι περίπου στο 80-85% θα έλεγα. Μου είπαν ότι σταδιακά θα επανέλθει η όραση οπότε αναμένω, αν έχει κάποιος κάποια παρόμοια εμπειρία ας την γράψει για το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε για εκείνον/εκείνη. Απο κει και πέρα έχω και κάποια αιματώματα στην λευκή περιοχή των ματιών, μου είπαν λόγω της πίεσης που ασκήθηκε στο μάτι κατά τη διάρκεια της επέμβασης και με τον καιρό θα φύγουν και αυτά. Σε γενικές γραμμές, είμαι πολύ ευχαριστημένος και μακάρι να το είχα κάνει και πιο νωρίς. Μπραβο φιλε μου ...Αν κρινω απο μενα εισαι μια χαρα με αυτα που λες οτι βλεπεις .Ειναι θεμα λιγων ημερων να δεις την τελεα οραση . Την δευτερη μερα ειχα παει στη δουλεια που ειναι δουλεια γραφειου . Δεν θα το μετανοιωσεις .
gamsgr Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Στις 14/5/2019 στις 5:39 ΜΜ, panos_85 είπε Καλησπέρα σε όλους, έκανα και εγώ χτες την επέμβαση LASIK στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών. Έκανα και εκεί τον προεγχειρητικό έλεγχο, όπου η μυωπία μου μετρήθηκε στα ίδια επίπεδα που είναι εδώ και μερικά χρόνια (είμαι 34), δλδ 3.75 στον δεξί και 4.5 στον αριστερό οφθαλμό και λίγο αστιγματισμό, οπότε απόφάσισα να το κάνω. Η επέμβαση όντως πήγε πολύ καλά και γρήγορη πολύ. Από εκεί και πέρα ήδη από το ίδιο βράδυ μπορούσα να δω καλύτερα, αν και ψιλουπέφερα με το φως τις πρώτες 5-6 ώρες. Μου έγραψαν να παίρνω σταγόνες Oxafrex, Dexafree για 15-20 μέρες και δάκρυα Τhealoz Duo για όσο χρειαστεί. H ξηροφθαλμία υπάρχει και χρειάζομαι δάκρυα ανά 2-3 ώρες. Σήμερα μετά από 32 ώρες περίπου τα γυαλιά ηλίου χρειάζονται μόνο έξω (αν και δεν είναι και τπτ φοβερό και να μην τα φοράω), οπότε οκ με αυτό. Η όρασή μου έχει επανέλθει ικανοποιητικά αλλά όχι τέλεια, δλδ τηλεόραση είδα από 4-5 μέτρα μακριά και γενικά βλέπω πολύ καλύτερα πλέον, αλλά όχι ακόμα όπως έβλεπα με τους φακούς ή τα γυαλιά μου είμαι περίπου στο 80-85% θα έλεγα. Μου είπαν ότι σταδιακά θα επανέλθει η όραση οπότε αναμένω, αν έχει κάποιος κάποια παρόμοια εμπειρία ας την γράψει για το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε για εκείνον/εκείνη. Απο κει και πέρα έχω και κάποια αιματώματα στην λευκή περιοχή των ματιών, μου είπαν λόγω της πίεσης που ασκήθηκε στο μάτι κατά τη διάρκεια της επέμβασης και με τον καιρό θα φύγουν και αυτά. Σε γενικές γραμμές, είμαι πολύ ευχαριστημένος και μακάρι να το είχα κάνει και πιο νωρίς. Καλημέρα. Θα ήθελα να σε ρωτήσω εάν έκανες την επέμβαση σε συγκεκριμένο γιατρό,ποιά ηταν η διαδικασία και πόσο κόστισε; Σε ευχαριστώ.
panos_85 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Καλημέρα, την επέμβαση την έκανα στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών στο τμήμα Διαθλαστικής Χειρουργικής στο κέντρο της Αθήνας. Εκεί έκανα και τον προεγχειρητικό έλεγχο. Η διαδικασία είναι πολύ απλή, κλείνεις ένα ραντεβού και πας για τις εξετάσεις (κόστος 50€). Αφού οι εξετάσεις σου κριθούν ικανοποιητικές από τους γιατρούς, σου προτείνουν ή αποκλείουν την επέμβαση και το είδος αυτής. Εγώ επέλεξα το Lasik για την σύντομη περίοδο αποκατάστασης, γιατί δεν ζω στην Ελλάδα και πρέπει να ταξιδέψω σύντομα και δεν μπορώ να λείπω πολλές μέρες από την δουλεία μου που αυτή την περίδο την κάνω από τον υπολογιστή μου πριν επιστρέψω στην Αγγλία όπου κατοικώ. Το κόστος είναι 1500€ και για τις δύο διαθέσιμες επεμβάσεις (PRK kai Femto-Lasik) όπου σου παρέχουν και το πρώτο πακέτο κολλυρίων. Μετεγχειρητικά, θα σε δουν 2-3 φορές σε περίδο 2 εβδομάδων, και μετά πάνω στο μήνα, 3-μηνο, 6-μηνο και 12-μηνο χωρίς κανένα επί πλέον κόστος. Ελπίζω να βοήθησα. 3
Γιάννης Platano Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, panos_85 είπε Καλημέρα, την επέμβαση την έκανα στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών στο τμήμα Διαθλαστικής Χειρουργικής στο κέντρο της Αθήνας. Εκεί έκανα και τον προεγχειρητικό έλεγχο. Η διαδικασία είναι πολύ απλή, κλείνεις ένα ραντεβού και πας για τις εξετάσεις (κόστος 50€). Αφού οι εξετάσεις σου κριθούν ικανοποιητικές από τους γιατρούς, σου προτείνουν ή αποκλείουν την επέμβαση και το είδος αυτής. Εγώ επέλεξα το Lasik για την σύντομη περίοδο αποκατάστασης, γιατί δεν ζω στην Ελλάδα και πρέπει να ταξιδέψω σύντομα και δεν μπορώ να λείπω πολλές μέρες από την δουλεία μου που αυτή την περίδο την κάνω από τον υπολογιστή μου πριν επιστρέψω στην Αγγλία όπου κατοικώ. Το κόστος είναι 1500€ και για τις δύο διαθέσιμες επεμβάσεις (PRK kai Femto-Lasik) όπου σου παρέχουν και το πρώτο πακέτο κολλυρίων. Μετεγχειρητικά, θα σε δουν 2-3 φορές σε περίδο 2 εβδομάδων, και μετά πάνω στο μήνα, 3-μηνο, 6-μηνο και 12-μηνο χωρίς κανένα επί πλέον κόστος. Ελπίζω να βοήθησα. 1500 ευρω για κρατικο νοσοκομειο δεν είναι και λιγα ... Καπου εκει είναι οι τιμες τωρα πια και τα πιο πολλα ιδιωτικα. Τις εξετασεις μετα εχεις που να τις κανεις ? Γιατι δεν εκανες εξω την επεμβαση ? Επεξ/σία 16 Μαΐου 2019 από Γιάννης Platano 3 1
jimis98 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 μπορείς να επιλέξεις εσύ τι μέθοδο θες ή σου προτείνει ο γιατρός? 1
gamsgr Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 2 λεπτά πριν, jimis98 είπε μπορείς να επιλέξεις εσύ τι μέθοδο θες ή σου προτείνει ο γιατρός? Καλησπέρα . Με τα μάτια δεν παίζουμε καλύτερα να μην κάνεις καθόλου επέμβαση εάν δεν είσαι κατάλληλος για αυτήν και ο οφθαλμίατρος δεν την προτείνει για τη περίπτωση σου. Όπως καταλαβαίνεις δεν είναι μόνο τι θες εσύ να κάνεις αλλά και τι μπορεί να γίνει στους οφθαλμούς σου . Σίγουρα η επιλογή του είδους της επέμβασης είναι μια απόφαση που παίρνει ο οφθαλμίατρος μαζί με τον ασθενή (αναφέροντας τα θετικά και τα αρνητικά της κάθε επιλογής). 7 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε 1500 ευρω για κρατικο νοσοκομειο δεν είναι και λιγα ... Καπου εκει είναι οι τιμες τωρα πια και τα πιο πολλα ιδιωτικα. Τις εξετασεις μετα εχεις που να τις κανεις ? Γιατι δεν εκανες εξω την επεμβαση ? Θα συμφωνήσω Γιάννη με αυτά τα χρήματα πλέον επιλέγεις τον οφθαλμίατρο που θες , το οφθαλμολογικό κέντρο και συνήθως έχει τις μετεγχειρητικές επισκέψεις . 2
jimis98 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 τα θετικά και τα αρνητικά τις κάθε μεθόδους ποια είναι?
Γιάννης Platano Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 Δημοσ. 16 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, jimis98 είπε τα θετικά και τα αρνητικά τις κάθε μεθόδους ποια είναι? Αυτα τα κρινει ο γιατρος κατα περιπτωση .Δεν υπαρχουν γενικα καλα ή κακα . Η prk εχει μεγαλυτερο χρονο αναρωσης αλλα μπορει να ενδεικνυται ή οχι ανα περιπτωση .Πιο πολλα από @DrNick Επεξ/σία 17 Μαΐου 2019 από Γιάννης Platano 1
gamsgr Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 11 ώρες πριν, jimis98 είπε τα θετικά και τα αρνητικά τις κάθε μεθόδους ποια είναι? Καλημέρα, όπως είπε και ο Γιάννης δεν είναι γενικά τα +/- αλλά ενδεικτικά: Πλεονεκτήματα PRK Η μέθοδο PRK έχει μικρότερη πιθανότητα εκτασίας στον κερατοειδή τουλάχιστον σε σύγκριση με την μέθοδο lasik πριν το 2005, δηλαδή μεγαλύτερη πιθανότητα μετεγχειρητικής διαθλαστικής σταθερότητας. Ο μικροκερατόμος (laser ή μηχανικός) που χρησιμοποιείται στην τεχνική LASIK δημιουργεί έναν κρημνό (flap) που δεν επουλώνεται 100% ποτέ. Συνεπώς, το flap μπορεί θεωρητικά να υποστεί σοβαρό τραυματισμό σε έναν τυχαίο (μικρο)τραυματσιμό του ματιού στο μέλλον. Επίσης, το φλαπ συνήθως ανιχνεύεται σε οποιοδήποτε οφθαλμολογικό έλεγχο στο μέλλον. Η απουσία flap έχει βρεθεί στο παρελθόν, ότι προστατεύει απ’ την μετεγχειρητική ξηροφθαλμία σε σχέση με το lasik (Lasik related dry eye). Σε πολύ πρόσφατες έρευνες όπου αναλύθηκαν ορισμένες συνιστώσες της ποιότητας της όρασης (εκτροπές μετωπικού κύματος υψηλής τάξης ή εμφάνιση ανώμαλου αστιγματισμού) φαίνεται ότι η επιφανειακή κερατεκτομή είναι τουλάχιστον το ίδιο καλή, αν όχι καλύτερη της μεθόδου S-Lasik, LASAK, SBK ή All Laser Lasik. Λόγω αποφυγής δημιουργίας flap είναι αδύνατο στη μέθοδο PRK να έχουμε διεγχειρητικές επιπλοκές του τύπου opaque bubble layer, transient sensitivity syndrome, loss of suction, incomplete flap, double layer και SOS, που αφορούν στη χρήση laser περισσότερο απ’ τους μηχανικούς μικροκερατόμους. Πλεονεκτήματα LASIK (S-Lasik, LASAK ή SBK) Η πιθανότητα σοβαρής κερατοειδικής εκτασίας μετεγχειρητικά φαίνεται ότι πλέον είναι σημαντικά λιγότερη του ποσοστού 1 στα 3000 μάτια (99,93% μετεγχειρητική σταθερότητα) που υπολογίζεται στα συμβατικά lasik πριν το 2004-2005. Είναι προφανώς ότι λόγω του καλύτερου προεγχειρητικού ελέγχου, του μικρότερου εύρους της διαθλαστικής διόρθωσης και της ποιότητας των μικροκερατόμων η πιθανότητα αυτή σήμερα είναι σημαντικά μικρότερη απ’ το 1/3000 περιπτώσεις μετεγχειρητικής διαθλαστικής αστάθειας (εκτασία). Aν και η τελική όραση είναι η ίδια και μάλιστα σε ορισμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά καλύτερη από τη μέθοδο PRK/ASA, η μέθοδος διόρθωσης μυωπίας-αστιγματισμού-υπερμετρωπίας Lasik έχει σαφές προβάδισμα στη ταχύτητα ανάκτησης της όρασης, στην ανάγκη χρήσης κολλυρίων για πολύ λιγότερες ημέρες, στα λιγότερα συνοδά συμπτώματα άλγους, δακρύρροιας, θιολερότητας, φωτοφοβίας κατά την πρώτη τουλάχιστον μετεγχειρητική εβδομάδα. Η επάνοδο του ασθενούς την πρώτη κιόλας μετεγχειρητική μέρα στην καθημερινότητα του είναι σαφώς ευκολότερη. Η περίπτωση μετεγχειρητικής διαθλαστικής αστοχίας είναι κατάτι μικρότερη στη μέθοδο Lasik. Στο Athens Vision η στατιστική επεξεργασία των δεδομένων μας (DATAGRAPH) δείχνει διαθλαστική αστοχία άνω των 0,50 Δ 1-2% κατά μέσο όρο που εξατομικεύεται ανάλογα με το εύρος της αμετρωπίας και της ηλικίας του ασθενούς. Στην περίπτωση αυτή και εφόσον είναι κλινικά σημαντική και ο ασθενής έχει τις προϋποθέσεις ασφάλειας είναι δυνατή η επανεπέμβαση (retreatment) σε 4-8 εβδομάδες απ’ την πρώτη επέμβαση και φυσκά χωρίς καμία περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση του ασθενούς. Στην περίπτωση PRK/ASA ο ασθενής πρέπει να περιμένει συνήθωs το λιγότερο 6 μήνες πριν την επανεπέμβαση. Στη μέθοδο S-Lasik, LASAK ή SBK δεν τραυματίζεται σοβαρά η οφθαλμική επιφάνεια, συνεπώς η πιθανότητα μετεγχειρητικής μόλυνσης φαίνεται θεωρητικά ότι είναι μικρότερη σε σχέση με τη μέθοδο PRK. Όπως και στην περίπτωση του τραυματισμού (που πρακτικά δεν φαίνεται το φλαπ να κινδυνεύει στην περίπτωση της μεθόδου lasik,) έτσι και στη μόλυνση, η κερατοειδική επιφάνεια φαίνεται να μην κινδυνεύει σημαντικά ούτε και στην περίπτωση της PRK/ASA. Η αποκατάσταση από την PRK διαρκεί λίγο περισσότερο από ό,τι με την LASIK, επειδή το εξωτερικό στρώμα του κερατοειδούς χρειάζεται χρόνο για να θεραπευτεί. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου αποκατάστασης, ο ασθενής PRK λαμβάνει οφθαλμικές σταγόνες (αντιβιοτικές και αντιφλεγμονώδεις) για την προαγωγή της επούλωσης και τη μείωση της δυσφορίας μετά από τη χειρουργική επέμβαση στα μάτια. Οι σταγόνες συνήθως συνταγογραφούνται για αρκετούς μήνες μετά τη χειρουργική επέμβαση. Οι ασθενείς με PRK θα περιμένουν μία έως τρεις ημέρες για να υποχωρήσει η δυσφορία, η θόλωση και άλλες μεταχειρουργικές επιδράσεις και θα χρειαστούν έως και έξι μήνες ώστε η όραση να φτάσει στην απόλυτη οξύτητα. Η αποκατάσταση από LASIK είναι πολύ πιο γρήγορη. Η δυσφορία μετά τη χειρουργική επέμβαση LASIK είναι συνήθως ήπια και βραχυπρόθεσμη. Οι περισσότεροι ασθενείς αναφέρουν ότι βλέπουν κανονικά μετά από μερικές ώρες, αν και η όραση τους συνεχίζει να βελτιώνεται σταδιακά. Και οι δύο επεμβάσεις είναι εξίσου αποτελεσματικά και φέρουν ένα πολύ υψηλό ποσοστό ικανοποίησης των ασθενών. Η επιλογή μεταξύ PRK και LASIK είναι μια απόφαση που γίνεται καλύτερα σε συνεννόηση με έναν οφθαλμίατρο ο οποίος ειδικεύεται στη χειρουργική επέμβαση ματιών με laser. Ωστόσο η καλύτερη πηγή πληροφόρησης για τέτοιες πληροφορίες είναι ο οφθαλμίατρος σου που σε έχει εξετάσει. Πηγές: https://www.epirusvisioncenter.gr/lasik-ή-prk-ποιες-είναι-οι-διαφορές/ https://www.athensvision.gr/μυωπία-2-2/διαφορές-lasik-και-prk/ https://healthblog.uofmhealth.org/eye-health/lasik-vs-prk-which-vision-correction-surgery-right-for-you https://www.2020institute.com/lasik-prk-difference/ 2
panos_85 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 21 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε 1500 ευρω για κρατικο νοσοκομειο δεν είναι και λιγα ... Καπου εκει είναι οι τιμες τωρα πια και τα πιο πολλα ιδιωτικα. Τις εξετασεις μετα εχεις που να τις κανεις ? Γιατι δεν εκανες εξω την επεμβαση ? Δεν ζω στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια, οπότε γιατρό δικό μου δεν έχω εδώ, οπότε ψάχνοντας το βρήκα. Έτυχε να είμαι για 2-3 μήνες στην Ελλάδα, οπότε εκμεταλλεύτηκα την συγκυρία. Πήγα και σε 1-2 ιδιωτικά εδώ στην Αθήνα, μου είπαν τιμή γύρω στα 2000€. Στο εξωτερικό, στην Αγγλία που μένω σταθερά, το κόστος είναι πάνω από 3000£ και Αμερική που το έκανε ο κολλητός μου, ακόμα περισσότερα, αλλά εκεί μπλέκονται και οι ασφάλειες. Να σου πω, έκρινα ότι δεν μου προσέφερε κάτι περισσότερο το ιδιωτικό από αυτά που είδα, συν ότι γενικά εμπιστεύομαι τους γιατρούς του δημοσίου, γιατί έχουμε ιδιωτικές ασφάλειες οικογενειακώς και οι δικοί μου πάνε και στα ιδιωτικά νοσοκομεία όποτε το χρειάζονται, αλλά για κάτι σοβαρό προτιμώ το δημόσιο. Στα 2 ιδιωτικά που πήγα, περισσότερο πελάτη αισθάνθηκα ότι με είδαν, παρά ασθενή. Anyway, εκ του αποτελέσματος, όλα καλά. Πάντως γενικά όποιος έχει αμφιβολίες για την επέμβαση, να το τολμήσει, έχουν περάσει 4 μέρες πλέον και όλα είναι ΟΚ, βλέπω σαν άνθρωπος πάλι. 3
Γιάννης Platano Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 Δημοσ. 17 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, panos_85 είπε Δεν ζω στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια, οπότε γιατρό δικό μου δεν έχω εδώ, οπότε ψάχνοντας το βρήκα. Έτυχε να είμαι για 2-3 μήνες στην Ελλάδα, οπότε εκμεταλλεύτηκα την συγκυρία. Πήγα και σε 1-2 ιδιωτικά εδώ στην Αθήνα, μου είπαν τιμή γύρω στα 2000€. Στο εξωτερικό, στην Αγγλία που μένω σταθερά, το κόστος είναι πάνω από 3000£ και Αμερική που το έκανε ο κολλητός μου, ακόμα περισσότερα, αλλά εκεί μπλέκονται και οι ασφάλειες. Να σου πω, έκρινα ότι δεν μου προσέφερε κάτι περισσότερο το ιδιωτικό από αυτά που είδα, συν ότι γενικά εμπιστεύομαι τους γιατρούς του δημοσίου, γιατί έχουμε ιδιωτικές ασφάλειες οικογενειακώς και οι δικοί μου πάνε και στα ιδιωτικά νοσοκομεία όποτε το χρειάζονται, αλλά για κάτι σοβαρό προτιμώ το δημόσιο. Στα 2 ιδιωτικά που πήγα, περισσότερο πελάτη αισθάνθηκα ότι με είδαν, παρά ασθενή. Anyway, εκ του αποτελέσματος, όλα καλά. Πάντως γενικά όποιος έχει αμφιβολίες για την επέμβαση, να το τολμήσει, έχουν περάσει 4 μέρες πλέον και όλα είναι ΟΚ, βλέπω σαν άνθρωπος πάλι. Για τους γιατρους του Δημοσιου συμφωνω και μερικες αν όχι ολες τις φορες είναι και πιο καλοι .Εκει που εχω μικρη ενσταση είναι σε επεμβάσεις που η τεχνολογια παιζει ρολο . Τα μηχανήματα που χρησιμοποιουν στα ιδιωτικα είναι ισως ...πιο νεας γενιας αν αυτό εχει βεβαια σημασια . Για επεμβάσεις που απαιτουν και νοσηλεια στα δημοσια πιστευω ότι υπαρχει μεγαλύτερος κίνδυνος από λοιμώξεις κλπ Η δε αντιμετωπιση του ασθενη λογω κακης υποδομης και ελλειψης προσωπικου κυριως, είναι κατωτερη Επεξ/σία 17 Μαΐου 2019 από Γιάννης Platano 1
kwstasloypos@ Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Καλησπερα επιδη ψαχνω και εγω να κανω επεμβαση.κ εχω ακουση για το χρωμα τον ματιον αν πεζει ρολο.εχω ανιχτοχρομα ματια.ξερη κανεις αν ισχιει κατι τετιο;μπωρη να μας πει ο dr.nick.? 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 Δημοσ. 20 Μαΐου 2019 11 λεπτά πριν, kwstasloypos@ είπε Καλησπερα επιδη ψαχνω και εγω να κανω επεμβαση.κ εχω ακουση για το χρωμα τον ματιον αν πεζει ρολο.εχω ανιχτοχρομα ματια.ξερη κανεις αν ισχιει κατι τετιο;μπωρη να μας πει ο dr.nick.? Ο @DrNick θα μας πει αν και δεν νομιζω . 1
DrNick Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 Δημοσ. 21 Μαΐου 2019 12 ώρες πριν, kwstasloypos@ είπε Καλησπερα επιδη ψαχνω και εγω να κανω επεμβαση.κ εχω ακουση για το χρωμα τον ματιον αν πεζει ρολο.εχω ανιχτοχρομα ματια.ξερη κανεις αν ισχιει κατι τετιο;μπωρη να μας πει ο dr.nick.? Καλημέρα! Όχι, δεν παίζει ρόλο. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις