Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, jimis98 είπε

ήξερα παιδί που φόραγε γυαλιά και πέρασε ικαρων πρέπει να έκανε λέιζερ

Εντάξει,στο όνειρο του ίσως να έγινε Ιπτάμενος ή μπορεί να περνούσε συχνά απ'έξω από την σχολή και να ένιωθε πως είναι σπουδαστής.

Για να γίνεις Ιπτάμενος περνάς τεστ οπτικής οξύτητας και τα περνάς και εντός της σχολής..μην μας λες χαζομάρες..και γενικά έχω παρατηρήσει και σε άλλα σου μηνύματα..που γράφεις "εγώ ήξερα αυτό" ή "εμένα μου είπανε το τάδε" καταντάει κουραστικό.

Επεξ/σία από dionisis1925
  • Like 2
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, dionisis1925 είπε

Εντάξει,στο όνειρο του ίσως να έγινε Ιπτάμενος ή μπορεί να περνούσε συχνά απ'έξω από την σχολή και να ένιωθε πως είναι σπουδαστής.

Για να γίνεις Ιπτάμενος περνάς τεστ οπτικής οξύτητας και τα περνάς και εντός της σχολής..μην μας λες χαζομάρες..και γενικά έχω παρατηρήσει και σε άλλα σου μηνύματα..που γράφεις "εγώ ήξερα αυτό" ή "εμένα μου είπανε το τάδε" καταντάει κουραστικό.

εγώ φταίω που έχω γνωριμίες και έχουν γνώσεις? 

Τέλος πάντων, αν κάνει λέιζερ θα μπορεί να κάνει βάρη και μπάνιο? 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, jimis98 είπε

Οι γνωριμίες σου είναι άσχετοι ή απλά σε δουλεύουν :) το είπα όσο πιο ευγενικά γίνεται.

Τα υπόλοιπα που ρωτάς έχουν απαντηθεί αρκετές φορές σε προηγούμενες σελίδες.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, jimis98 είπε

Καλησπέρα εάν ο οφθαλμίατρος από την επιτροπή ελέγχου μπορεί να προβεί σε έλεγχο όρασης μόνο με απλό διαθλαστικό έλεγχο (μέτρηση βαθμών) - σε κάποιες σχολές όντως δεν  φαίνεται. Αλλά όταν λέει χωρίς διορθώση σημαίνει ότι η σχολή προβλέπει έλεγχο της όρασης με τοπογραφία κερατοειδούς όποτε από εκεί θα φαίνεται η διόρθωση με laser ή εάν έχει γίνει με φάκικους ενδοφακούς αντίστοιχα θα δουν τον ενδοφακό. 

Τώρα το εάν έτυχε κάποια φορά θα μπει κάποιος έτσι με απλή μέτρηση στην Ικάρων κανονικά δεν επιτρέπεται και δε προβλέπεται από το κανονισμό.

3 ώρες πριν, jimis98 είπε

Ναι θα μπορεί αλλά με προσοχή συνήθως μετά από 2 εβδομάδες έπειτα από οδηγίες του γιατρού για τα βάρη και μπάνιο όποτε θέλει αρκεί να τα προστατέψει με μάσκα .

Επεξ/σία από gamsgr
Δημοσ.
7 ώρες πριν, jimis98 είπε

και υπαρχει ανθρωπος που να εχει 10/10 ?

και αν θελει ικαρων καποιος και εχει προβλημα στα ματια τι κανει την αποκλειει?

Ναι υπάρχουν.

Αν κάποιος έχει προβλήματα στα μάτια και θέλει Ικάρων, ναι την αποκλείει.

5 ώρες πριν, jimis98 είπε

No way...

Για όποιον ενδιαφέρεται...

Αναφορά σε κείμενο

ΦΕΚ Α17/27-01-2014
Προεδρικό Διάταγμα Υπ' Αρίθμ. 11
Παράρτημα Β
Συγκεντρωτικός Πίνακας Παραρτήματος "Β" Πτητικής Ακαταλληλότητας
Α/Α 13 ΟΠΤΙΚΗ ΟΞΥΤΗΤΑ ΓΙΑ ΜΑΚΡΥΑ
α. Όχι μικρότερη από 20/20 σε κάθε οφθαλμό χωρίς διόρθωση...

β. Οι υποψήφιοι/µαθητές του Τµήµατος Ιπταμένων της Σχολής Ικάρων δεν θα πρέπει να έχουν υποστεί οποιοδήποτε είδος επέμβασης για διόρθωση της διαθλαστικής ανωµαλίας (ακτινωτή κερατοτοµή - RK, εμφύτευση ενδοφακών ή κερατοειδικών ενδοφακών - INTACS ή Laser (photorefractive keratectomy - PRK, laser insitu keratomileusis – LASIK, femtosecond laser σµίλευση, laser epithelial keratomileusis – LASEK και οποιαδήποτε µορφή διόρθωσης) ή για θεραπευτικούς λόγους (Φωτοθεραπευτική κερατεκτοµή - PTK) και διασύνδεση κολλαγόνου (Cornea Cross Linking).

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, jimis98 είπε

οσοι θελουν να μπουν στις στρατιωτικες σχολες τι ειδους επεμβαση πρεπει να κανουν?

Για την παραπάνω ερώτηση θα πρέπει να δεις στη σχολή που θες τι ισχύει . Συνήθως προτιμούν διόρθωση Lasik,smile, Visian ICL- φάκικος ενδοφακός . Σε κάποιες σχολές η διόρθωση μυωπίας αποτελεί αντένδειξη .

Επεξ/σία από gamsgr
  • Like 2
Δημοσ.

με την πίεση του αέρα αν πέσει με αλεξίπτωτο η με το νερό αν θέλει να πάει στους ουκ θα έχει θέμα με τα γυαλιά? 

ο θείος μου έκανε για καταρράκτη και του απαγόρευσε να σκύβει, ούτε να σηκώνει βάρος και να μπαίνει νερό στο μάτι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, jimis98 είπε

με την πίεση του αέρα αν πέσει με αλεξίπτωτο η με το νερό αν θέλει να πάει στους ουκ θα έχει θέμα με τα γυαλιά? 

ο θείος μου έκανε για καταρράκτη και του απαγόρευσε να σκύβει, ούτε να σηκώνει βάρος και να μπαίνει νερό στο μάτι

Μετά από κάποιες μέρες όχι δεν θα υπάρχει θέμα με τη πίεση του αέρα ή το νερό αυτό ισχύει μεχρι την επούλωση του επιθηλίου. Θα σε παρακαλούσα να ελέγξεις τις προϋποθέσεις της σχολής που αναφέρεις .

Επεξ/σία από gamsgr
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, gamsgr είπε

Μετά από κάποιες μέρες όχι δεν θα υπάρχει θέμα με τη πίεση του αέρα ή το νερό αυτό ισχύει μεχρι την επούλωση του επιθήλιο. Θα σε παρακαλούσα να ελέγξεις τις προϋποθέσεις της σχολής που αναφέρεις .

σχαλ και ουκ δεν γράφει κάτι για τα μάτια

edi βρηκα για την σαχλ και λεει

Οφθαλμολογικό

Οπτική οξύτητα κάτω από 8 στα 10 χωρίς γυαλιά για κάθε μάτι.

Επεξ/σία από jimis98
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Κολλητός μου αδελφικός φίλος πέρασε στην Ικάρων 15 χρόνια πριν στα 19 του χρόνια αφού έκανε το laser λίγο πριν κλείσει τα 18 του. Ποτέ δεν βρήκαν τίποτα, δεν του είπαν τίποτα και όλα καλά. Και δεν του επανεμφανίστηκε μυωπία ποτέ έκτοτε, τυχερός... ;)

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Αποφάσισα λοιπόν και εγώ να γράψω την εμπειρία μου για την επέμβαση laser PRK που έκανα αφού το συγκεκριμένο forum το 'έλιωσα' κυριολεκτικά πριν πάρω τη μεγάλη απόφαση και πρέπει να πω πως με βοήθησε πολύ. Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη για το σεντόνι, ελπίζοντας ότι θα βοήθησει άτομα σαν και εμένα: όσους δηλαδή ΤΡΕΜΟΥΝ την επέμβαση 🙂.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ: Φορούσα φακούς επαφής τα τελευταία 20 χρόνια (τώρα είμαι 35) και σε αυτό το διάστημα είχα ουκ ολίγες φορές μολύνσεις, επιπεφυκίτιδες με αποκορύφωμα έλκος στον κερατοειδή. Οι γιατροί ουσιαστικά μου είχαν απαγόρευσει να ξαναφορέσω φακούς επαφής αλλά ποιος τους ακούει.Έβρισκα τεχνάσματα για να δώσω 'λύσεις' τύπου θα το γυρίσω σε μηνιαίους, σε ημερήσιους κλπ. Κατά τα άλλα το tobrex παραμάσχαλα για παν ενδεχόμενο. Φέτος το Φεβρουάριο έπαθα ξανά μόλυνση και στα δύο μάτια και αυτή τη φορά με συνεχείς υποτροπές για δύο μήνες. Το μεγάλο πρόβλημα ήταν ότι από τη μία φυσικά δεν μπορούσα να βάλω φακούς και από την άλλη τα γυαλιά λόγω διαφοράς βαθμών μυωπίας στα δύο μάτια (5,00 στο αριστερό και 3,00 στο δεξί) μου προκαλούσαν συνέχεια πονοκεφάλους και ζαλάδες (ανισομετρωπία νομίζω λέγεται). Και αρχίζω να σκέφτομαι ότι το laser είναι μονόδρομος. Δυστυχώς δεν είχα μόνιμο οφθαλμίατρο κάτι που οδήγησε σε ένα μικρό φιάσκο: Με τα μάτια μου να μην είναι ακόμα σε καλή κατάσταση, οι διαγνώσεις διέφεραν, άλλος έλεγε ότι έχω πληγές στον κερατοειδή και άλλος ότι η μόλυνση έφυγε και ότι έχω απλά ξηροφθαλμία. Συν τοις άλλοις, δεν συμφωνούσαν στους βαθμούς μου: ο ένας μου έβγαζε τη μυωπία 2,75 στο δεξί και ο άλλος 3,75 δηλαδή 1 βαθμό διαφορά. Και ενώ συζητούσα μαζί τους για το laser και ποια μέθοδο να ακολουθήσω (ο αδελφός μου αποκλείστηκε για lasik λόγω λεπτού κερατοειδούς) με διαβεβαίωναν ότι δεν θα έχω πρόβλημα και προχωράμε για lasik (αυθαίρετα). Να επισημάνω εδώ ότι δεν τσουβαλιάζω σε καμία περίπτωση τους οφθαλμίατρους της οικουμένης όλης ωστόσο όταν έρχεται η ώρα να πάρεις κρίσιμες αποφάσεις για τα μάτια σου χρειάζεσαι κάποιον γιατρό που θα μπορείς πραγματικά να του εμπιστευτείς την όρασή σου. Και έτσι επισκέπτομαι έναν ακόμα γιατρό (της περιοχής μου, ούτε με συστάσεις ούτε τίποτα - ρίσκο μεν μου βγήκε όμως) ο οποίος διέγνωσε ελαφρά μόλυνση και έντονη ξηροφθαλμία και όσο για την επέμβαση αφού κάναμε μια πρώτη μέτρηση πάχους κερατοειδούς στο ιατρείο του μου λέει 'εσένα σε βλέπω για prk': ΚΑΜΠΟΥΜ! Ώπα doctor του λέω περίμενε να το συζητήσουμε (είχα πειστεί από τους άλλους ότι μπορώ Lasik) τέλος πάντων η κατάληξη ήταν: μου έδωσε αγωγή για ένα μήνα με δάκρυα (άλλα για τη μέρα, άλλα για το βράδυ) συνδυαστικά με βιταμίνη Ω3 που βοηθά τον οργανισμό να παράγει δάκρυα. Στόχος να καταστήσω τα μάτια μου έτοιμα και για τις δύο μεθόδους - όσο ΄αυτό ήταν εφικτό - και θα αποφασίζαμε μετά τον ολοκληρωμένο προεγχειρητικό έλεγχο στην κλινική. Σε ό,τι αφορά στους βαθμούς μου, κάναμε έλεγχο βυθού και διαθλαστικό έλεγχο με κυκλοπληγία για να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή μέτρηση (δεν είναι τόσο φοβερό όσο ακούγεται, κάτι κολλύρια σου βάζουν και μετά για 24 ώρες έχεις θολούρα και οι κόρες είναι σε διαστολή σαν να έχεις ξεμυτίσει από θρίλερ ένα πράγμα, οπότε διασκεδάστε το). Τον doctor τον είδα τέσσερεις φορές πριν την επέμβαση ώστε να λύσει όλες μου τις απορίες και να παρακολουθεί την αντίδραση των ματιών μου. Αποφάσισα να τον εμπιστευτώ.

ΠΡΟΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΟΣ/ΕΠΕΜΒΑΣΗ: Συζητήσαμε να τα κάνω όλα την ίδια ημέρα καθώς δεν θα μπορούσα να διαχειριστώ διαφορετικά το άγχος της αναμονής. Όλα έγιναν σε κλινική στο κέντρο της Αθήνας, το προσωπικό, οι χώροι όλα μια χαρά, κάναμε τον έλεγχο, μου έσπρωξαν και ένα ηρεμιστικό (το οποίο ούτε για αστείο με έπιασε) και μου ανακοινώνουν ότι απορρίφθηκε η lasik για το αριστερό μάτι (συνδυασμός πάχους κερατοειδούς και βαθμών μυωπίας) οπότε πάμε για Trans PRK (η εξελιγμένη μορφή της PRK όπου δεν ακουμπά τίποτα το μάτι). Και πριν προλάβω να καταλάβω τι μου είπαν με έμπασαν μέσα (είχε πέσει σύρμα κατά πως φαίνεται ότι έχω φρικάρει). Για την επέμβαση δεν έχω να πω πολλά καθώς ήταν μακρααααάν πιο απλή και πιο γρήγορη από αυτό που είχα στο μυαλό μου: ένα καλοκουρδισμένο ρολόι ήταν πάνω από το κεφάλι μου (ο γιατρός μου και 2 άτομα προσωπικό), το εργαλείο που σου βάζουν για να κρατήσει το μάτι ανοιχτό είναι λίγο αηδία κατά τα άλλα δεν νιώθεις τίποτα, πέρα από το κρύο νερό που σου βάζουν στο τέλος και είναι λίγο επίπονο. Γενικά είναι σημαντικό να παραμείνεις ήρεμος, αλλά ακόμα και στην περίπτωσή μου που σίγουρα δεν ήμουν υπόδειγμα ασθενούς υπήρχε ο απόλυτος έλεγχος και η απαραίτητη καθοδήγηση ώστε να νιώσω ασφαλής (τα τύπου 'θα κουνηθώ και θα χάσω το μάτι μου' που σκεφτόμουν και εγώ, δεν ισχύουν). Και ναι, υπάρχει η μυρωδιά του καμένου (όσοι έχετε κάνει laser αποτρίχωσης είναι ένα και το αυτό) αλλά μέχρι να καταλάβεις τι μυρίζεις, πέρασε. Η όλη διαδικασία από τη στιγμή που έκατσα στο μηχάνημα πρέπει να ήταν 5-7 λεπτά, το laser 20'' στο κάθε μάτι. Σηκώνομαι και olala έβλεπα την ώρα στο απέναντι ρολόι και ένα μικρό 'στεφάνι' γύρω από τα σποτάκια. Δεν έχουν περάσει 5 λεπτά και πάμε σε μια αίθουσα να μιλήσουμε με τον doctor, ο οποίος λέει ότι σε καμιά ώρα θα με πιάσει τσούξιμο. Του λέω 'έχει ξεκινήσει ήδη' και απαντά 'αυτό δεν προμηνύει κάτι καλό. λογικά θα υποφέρεις'. Να σημειώσω πως για εμένα δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από έναν γιατρό που σου λέει στα μούτρα όλη την αλήθεια (έχοντας δώσει και εγώ τον απαραίτητο χώρο για αυτό) ώστε να είσαι προετοιμασμένος και κυρίως να μην σε πιάσει αργότερα πανικός για αυτό που θα σου συμβαίνει. Και είχε δίκιο.

ΑΝΑΡΡΩΣΗ: Τις πρώτες ώρες ήταν η φωτοφοβία και η δακρύρροια. Δεν είχα βιώσει ποτέ κάτι παρόμοιο οπότε δεν μπορούσα να το διαχειριστώ. Αργότερα ήρθε και ο πόνος και το τσούξιμο και το αίσθημα γυαλιών μέσα στα μάτια. Ανασηκωνόμουν για να μισανοίξω τα μάτια μου και να αδειάσουν από τα δάκρυα. Τα είχα κλειστά και 'παίζανε' σαν τρελά κανόντας τη δυσφορία πιο έντονη. Και από τη δακρύρροια είχε βουλώσει και η μύτη μου τελείως. Οπότε ήμουν σαν το χάνο με ανοιχτό το στόμα, με καταρράκτες να τρέχουν από τα μάτια και λίγο σαλάκι από το στόμα λόγω των παυσίπονων (έχουν και ηρεμιστική ουσία). Όλα αυτά για 12 ώρες. Και μετά ο πόνος ξαφνικά σχεδόν έφυγε. Δεν μπορεί λέω, έχω κοιμηθεί και βλέπω όνειρο. Τελικά κοιμήθηκα σαν πουλάκι. Δεύτερη μέρα, το πρωί είχα έντονο πόνο αλλά στη συνέχεια της ημέρας μόνο μια ενόχληση, τίποτα φοβερό. Η φωτοφοβία ήταν το πακέτο, δεν ανεχόμουν ούτε οθόνη κινητού αν άναβε απέναντί μου. Πλήρης συσκότιση και βαριεστημάρα. Επίσης συνέχισα τα παυσίπονα κανονικά, ταρζανιές δεν κάνω. Από το βράδυ, άρχισα να παρατηρώ ότι η όρασή μου χειροτερεύει ενώ η δακρύρροια είχε ελαττωθεί σημαντικά. Τρίτη μέρα, πάω στο γιατρό, φόρμα, γυαλί ηλίου και καπελαδούρα αλά Ναθαναήλ, μια ομορφιά. Συνειδητοποίησα ότι η φωτοφοβία δεν ήταν τόσο έντονη πια. Κάνουμε τον έλεγχο, όραση 5/10 και βαθμός επούλωσης 80%. Η όραση είναι απολύτως φυσιολογικό να χειροτερεύει λόγω της επούλωσης του επιθηλίου. Δεν θα βιαστούμε να βγάλουμε τους φακούς επαφής λέει ο doctor, ώστε να αφήσουμε χρόνο στο επιθήλιο να ωριμάσει αρκετά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η 2η και 3η ημέρα μετά την PRK είναι οι πιο δύσκολες, σε εμένα φαίνεται ότι λόγω της πολύ γρήγορης επούλωσης το πακέτο ήταν κυρίως το πρώτο 12ωρο. Όλα καλά λοιπόν, πήρε ο κοκέγκος μου αέρα, γύρισα σπίτι, άνοιξα λίγο το πατζούρι, έκανα και μισό τσιγάρο (δίπλα από τη μπαλκονόπορτα και με γυαλί ηλίου να μην πάει καπνός στα μάτια), είδα και λίγο τηλεόραση (με γυαλιά, κατεβασμένη φωτεινότητα) αλλά μετά με έπιασε πάλι φωτοφοβία και την είχα για να ακούω μόνο. Παυσίπονο πήρα μόνο το βράδυ ώστε να εξασφαλίσω έναν καλό ύπνο, πολύ σημαντικό για τη σωστή ενυδάτωση και ξεκούραση του ματιού. Τέταρτη και πέμπτη ημέρα, είχα σημαντική βελτίωση στην όραση, και τηλεόραση (με υπότιτλους) έβλεπα και στο laptop ψιλοχάζευα, με ρέγουλα και γυαλιά πάντα, τα πατζούρια του σπιτιού βέβαια ακόμα κατεβασμένα εκτός από του σαλονιού που ανεβοκατέβαινε αναλόγως την ηλιοφάνεια (ο doctor είπε πως δεν χρειάζεται να ζορίσουμε τα μάτια μας αλλά να τα αφήσουμε σιγά σιγά να προσαρμοστούν). Λίγη ξηροφθαλμία, κανένα πονάκι πού και πού και ένα δάκρυ να κυλάει, ελαφρά φαγούρα (ανακουφίστε τα μάτια σας ακουμπώντας απαλά αποστειρωμένες γάζες στο περίγραμμα του ματιού, όχι τρίψιμο) και όχι άλλα ντράγκια. Το βολβό των ματιών μου δεν τον είχα ξαναδεί τόσο άσπρο (όσοι φοράτε φακούς καταλάβατε). Σήμερα είναι η έκτη ημέρα, ίδιο σκηνικό πάνω κάτω, η όραση βέβαια δεν είναι 100% , μοιάζει να έχεις 1,5 βαθμό μυωπία ίσως και λίγο αστιγματισμό, συνεχίζουμε με αυστηρή επιμέλεια σε κολλύριο και σταγόνες (τέρμα οι καφρίλες της φακών επαφής εποχής) και αύριο θα πάω να βγάλω τους φακούς. Κατά τα άλλα είμαι απολύτως λειτουργική με μόνη εξαίρεση το λούσιμο όπου χρειάζομαι βοήθεια για να μην πέσει νερό στα μάτια.

TIPS: Ως κάποια που απέφευγα την επέμβαση 10 χρόνια τώρα και το λιγότερο που θα μπορούσα να χαρακτηριστώ είναι κοτάρα του ελέους, συνιστώ να την κάνετε. Σκέφτομαι πάντα ότι όποιος είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέει, όμως εγώ και τις χορευτικές γυροβολιές μου έκανα και ουδέν κάλο στα πόδια έβγαλα. Σίγουρα κάποιοι θα το βιώσουν χειρότερα από εμένα και κάποιοι άλλοι καλύτερα, το ρεζουμέ όμως είναι ότι ακόμα και μια βδομάδα ταλαιπώριας αξίζει συγκριτικά με το φόβο που έχουμε δημιουργήσει μέσα στο κεφάλι μας (γιατί περί τούτου πρόκειται). Γιατρός δεν είμαι και δεν εκμηδενίζω σε καμία περίπτωση πιθανές επιπλοκές (που μπορεί και εγώ να παρουσιάσω αύριο για παράδειγμα) αλλά όλα αυτά είναι κάτι που ζυγίσει ο καθένας ανάλογα την περίπτωσή του και την επιβάρυνση που έχει από τη χρήση φακών επαφής/γυαλιών. Τρία πράγματα θα ήθελα να πω (σχήμα λόγου γιατί έχω γράψει έκθεση):

1. Βρείτε μια αξιόπιστη κλινική και έναν γιατρό που να σας εμπνέει εμπιστοσύνη: Όσο άγχος και να έχετε, στο πίσω μέρος του μυαλού σας θα νιώθετε το μαξιλαράκι ασφαλείας που θα σας θυμίζει την κρίσιμη ώρα ότι είστε σε καλά χέρια.

2. Μην τσιγκουνευτείτε την αναρρωτική άδεια: Το ξέρουμε, η δουλειά είναι σημαντική, όλοι είμαστε workaholic αλλά ρε φίλε είναι τα μάτια σου, κάνεις επένδυση ζωής και η σωστή αντιμετώπιση των πρώτων ημερών μπορεί να σε γλυτώσει απο μελλοντικούς μπελάδες. Τι και αν ο εργοδότης ξινίσει (λες και δεν το κάνει ούτως ή άλλως), πάρτε του ένα περγαμόντο να ηρεμήσει και κλείστε του το Ultra High Definition πια μάτι σας (που είπε και ένας φίλος και πέθανα στα γέλια).

3. Επιστρατεύστε κόσμο και χόμπι: Η διαδικασία δεν είναι παιχνιδάκι και όταν σε αυτό προστίθεται η βαρεμάρα μετράς και τα δευτερόλεπτα. Προμηθευτείτε και οργανώστε πράγματα που σας αρέσει να κάνετε: audio books, λίστα με αγαπημένους ραδιοφωνικούς σταθμούς και μουσικής, επιτραπέζια παιχνίδια και πολλούς φίλους. Ναι ήθελα να τους σκοτώσω τους τεμπελχανάδες που έπιναν μπύρες, σαβούριαζαν ότι έβρισκαν στα ντουλάπια και τρόλαραν χωρίς οίκτο τον στραβούλιακα, αλλά χωρίς αυτούς θα ήταν πολύ δύσκολα...

Υ.Γ. Το μαλλί πήγε 1200euro (1400 θα ήταν για lasik) συμπεριλαμβανομένου προεγχειρητικού ελέγχου και αμοιβής γιατρού. Το πάλεψα και με την ιδιωτική μου (βαρβάτο συμβόλαιο Εθνικής) αλλά καλύπτουν μόνο την ακτινωτή κερατοτομή, πρόδρομο του laser που εφαρμοζόταν τη δεκαετία του '70, οι αλήτες...Αυτούς που σας λένε 2000euro και πλέον (εμένα μου είχαν πει 2400euro σε κλινική που έχει εμμέσως αναφερθεί πολλάκις σε αυτό το forum), ρωτήστε τους αν έχει και άλλους έξυπνους η μανούλα τους.

Αυτά από εμένα, πάω να δω το νέο επεισόδιο game of thrones...γιατί μπορώ! Ως μοναδική απογοήτευση από το laser είναι ότι ήλπιζα πως θα μπορούσα να επιστρέψω ως άλλο three eyed raven μπας και δούμε προκοπή, αλλά μάταια... 😉

• Like 13
  • Thanks 2
Δημοσ.

Η PRK όπως θα έχεις διαβάσει από τα σχόλια που έχουμε κάνει εδώ μέσα θέλει υπομονή, στους πρώτους 2 μήνες θα έχεις αυξομειώσεις στην όραση σου δεν θα είσαι ακόμα στο 100% και ειδικά τώρα το καλοκαίρι θέλει προσοχή στον ήλιο και στην παραλία.

Όσο για το τελευταίο κομμάτι από την στιγμή που φορούσες φακούς εμφανισιακά αλλαγή δεν θα έβλεπες :P εκεί που θα δεις διαφορά θα είναι στην ψυχολογία σου :)

• Like 2
Δημοσ.

@dionisis1925 Έχεις δίκιο. Έπρεπε να ποντάρω στους Faceless Men 😉

@jimis98 Γυμναστική όχι ακόμα, συστήνουν να περάσουν 10-15 ημέρες από την επέμβαση. Μπάνιο κανονικά, απλά αποφεύγω καυτό νερό/υδρατμούς και με γυαλί για να μην πιτσιλίσω τα μάτια (τύφλα να χει ο Γαρδέλης με τόσο γυαλί ηλίου).

Κατά τα άλλα έβγαλα και τους φακούς επαφής σήμερα (έβδομη ημέρα), πλήρης επούλωση της επιφανειακής στοιβάδας του επιθηλίου (θα συνεχίσει να επουλώνεται σε βάθος για καιρό) και όραση 10/10 (αφού έβγαλα τους φακούς υπάρχει μια θολερότητα αλλά θα φύγει σιγά σιγά).

Οπότε 👍👍

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...