gamsgr Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 Δημοσ. 23 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, DrNick είπε Καλημέρα! Εννοείς punctal plugs. Είναι καλό να μοιραστείς την εμπειρία σου εδώ, αλλά η χρήση ιατροτεχνολογικών προϊόντων (medical devices) όπως είναι τα πώματα των δακρυϊκών σημείων γίνεται με συγκεκριμένα ιατρικά κριτήρια. Αυτός ο dr google μας έχει φάει τη δουλειά.... 😋 Καλησπέρα. Σε ευχαριστώ πολύ για την επισήμανση σου, το διόρθωσα. Δεν χάνουν κάτι να ρωτήσουν τον οφθαλμίατρο τους αν είναι κατάλληλα για εκείνους . (εμένα με βοήθησαν πάντως και δεν ξανά έβαλα τεχνητά δάκρυα πέρα απο ένα αντιαλλεργικό- εκτός και εάν βάλω Φ.Ε όπου θα τα νιώθω και πάλι ξερά),φυσικά σε αυτό το topic λέμε τις εμπειρίες μας σχετικά με τις διαθλαστικές επεμβάσεις και κάποιες προσωπικές μας εμπειρίες - σίγουρα όμως δεν υποκαθιστά την ιατρική συμβουλή. Ζητώ συγγνώμη για το κακοδιατυπωμένο προηγούμενο Post μου. Επεξ/σία 23 Απριλίου 2019 από gamsgr 2
splanis Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 Καλησπέρα να ρωτήσω πόσο κοστίζει στο περίπου το λέιζερ για την μυωπία (1.25 έκαστο μάτι), να αρχίζω να μαζεύω λεφτά σιγά σιγά; 1
Asevastos Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 Από γιατρό σε γιατρό διαφέρει (αναλόγως και τη μέθοδο) αλλά υπολόγιζε κάπου μέσα στα 1200-2000 ευρώ. 2
Γιάννης Platano Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 14 λεπτά πριν, Asevastos είπε Από γιατρό σε γιατρό διαφέρει (αναλόγως και τη μέθοδο) αλλά υπολόγιζε κάπου μέσα στα 1200-2000 ευρώ. 1200 δυσκολο 1500-2000 εκτος και πας στον Καν.που θελει 4000!!! 47 λεπτά πριν, splanis είπε Καλησπέρα να ρωτήσω πόσο κοστίζει στο περίπου το λέιζερ για την μυωπία (1.25 έκαστο μάτι), να αρχίζω να μαζεύω λεφτά σιγά σιγά; Αξιζε για τοση λιγη μυωπια ?Βεβαια και σε τοση τα γυαλια ειναι απαραιτητα για εξω απο το σπιτι κυριως.
gamsgr Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στη κοινότητα , Χρόνια πολλά. Για λίγους βαθμούς 1-2 θα πρότεινα να ρωτήσετε τον οφθαλμίατρο σας μήπως μπορεί να γίνει διόρθωση με UV ακτινοβολία και προσθήκη κολλαγόνου: https://lm.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3Dys5DBwDAfng%26fbclid%3DIwAR30_iqlS1ubvKAKmS_VOiEtnQbFDwLizQG8yXYLtsSt76sF5zrFxC4G_Vc&h=AT3xBYNB9b1ftZJt8T7MbrO1tplO2-IOVXFKxLgfINsXEgCrThGP_GWjdz4NHz5kbUfQZVr2bKifdgjFMFZiIUnDx0PjQTgXGR9kuI9H7U7JrgNc_GyFIYB1in21iuzt-sb2HNEgiobK08ymZ08nNh8RQHzOaTkgeoMgZg είναι πιο εύκολη μέθοδος, γρήγορη και λιγότερο επεμβατική μοιάζει πολύ με το cross-linking (Διαθλαστική ενδυνάμωση κερατοειδούς ). Το κόστος ίσως να είναι λιγότερο από ότι το lasik και το prk ή περίπου ίδιο,γίνεται στα περισσότερα οφθαλμολογικά της Χώρας πλέον. Καλό βράδυ. Επεξ/σία 30 Απριλίου 2019 από gamsgr 2
Γιάννης Platano Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, gamsgr είπε Καλησπέρα στη κοινότητα , Χρόνια πολλά. Για λίγους βαθμούς 1-2 θα πρότεινα να ρωτήσετε τον οφθαλμίατρο σας μήπως μπορεί να γίνει διόρθωση με UV ακτινοβολία και προσθήκη κολλαγόνου: https://lm.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3Dys5DBwDAfng%26fbclid%3DIwAR30_iqlS1ubvKAKmS_VOiEtnQbFDwLizQG8yXYLtsSt76sF5zrFxC4G_Vc&h=AT3xBYNB9b1ftZJt8T7MbrO1tplO2-IOVXFKxLgfINsXEgCrThGP_GWjdz4NHz5kbUfQZVr2bKifdgjFMFZiIUnDx0PjQTgXGR9kuI9H7U7JrgNc_GyFIYB1in21iuzt-sb2HNEgiobK08ymZ08nNh8RQHzOaTkgeoMgZg είναι πιο εύκολη μέθοδος, γρήγορη και λιγότερο επεμβατική μοιάζει πολύ με το cross-linking (ενδυνάμωση κερατοειδούς με κολλαγόνο). Το κόστος ίσως να είναι λιγότερο από ότι το lasik και το prk ή περίπου ίδιο. Καλό βράδυ. Αν δεν κανω λαθος ειναι η μεθοδος που κανει ο Κανελοπουλος και εχει πολυ υψηλο κοστος. Δεν ξερω αν υπαρχει εμπειρια σε βαθος χρονου απο τετοια επεμβαση . Επεξ/σία 29 Απριλίου 2019 από Γιάννης Platano 1
splanis Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε 1200 δυσκολο 1500-2000 εκτος και πας στον Καν.που θελει 4000!!! Αξιζε για τοση λιγη μυωπια ?Βεβαια και σε τοση τα γυαλια ειναι απαραιτητα για εξω απο το σπιτι κυριως. Με νευριαζουν τα γυαλιά οπότε τι 1.25 τι 10 το ίδιο είναι :P. Τα γυαλιά τα φοράω πάντα δυστυχώς. Μέχρι πριν 2 χρόνια δεν φόραγα αλλά με έπιασαν αφόρητοι πονοκέφαλοι και αναγκάστηκα τα φοράω Εννοείται πως θα ρωτήσω γιατρο αλλά έτσι από περιέργεια υπάρχουν περιπτώσεις που δεν γίνεται το λέιζερ; 23 χρόνων είμαι και η μυωπία είναι σταθερή χρόνια Επεξ/σία 29 Απριλίου 2019 από splanis 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 3 λεπτά πριν, splanis είπε Με νευριαζουν τα γυαλιά οπότε τι 1.25 τι 10 το ίδιο είναι :P. Τα γυαλιά τα φοράω πάντα δυστυχώς. Μέχρι πριν 2 χρόνια δεν φόραγα αλλά με έπιασαν αφόρητοι πονοκέφαλοι και αναγκάστηκα τα φοράω Εννοείται πως θα ρωτήσω γιατρο αλλά έτσι από περιέργεια υπάρχουν περιπτώσεις που δεν γίνεται το λέιζερ; 23 χρόνων είμαι και η μυωπία είναι σταθερή χρόνια Μια χαρα ειναι η ηλικια σου αλλα ο γιατρος θα δωσει την απαντηση .Συνηθως δεν υπαρχει προβλημα με τοσους βαθμους και τετοια ηλικια . Η κορη μου που ειναι τωρα 31 εκανε μολις στα 18 με σταθερη μυωπια 2 χρονια . Επειδη εχω ξαναγραψει για την κορη μου η αληθεια ειναι οτι εχω σκεφτει πολλες φορες αυτα τα χρονια αν ο γιατρος επρεπε να κανει σε τοση μικρη ηλικια ή αν το εκανε ...για αλλους λογους. Ευτυχως ολα εχουν παει πολυ καλα 13+ χρονια τωρα . 3
gamsgr Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Αν δεν κανω λαθος ειναι η μεθοδος που κανει ο Κανελοπουλος και εχει πολυ υψηλο κοστος. Δεν ξερω αν υπαρχει εμπειρια σε βαθος χρονου απο τετοια επεμβαση . Όχι μόνο ο Κανελλόπουλος αλλα όλοι όσοι είναι στο οφθαλμολογικό αυτό προσωπικά πηγαίνω στο κ Σκουτέρη . Είναι απλή επέμβαση και γρήγορη και επίσης δε δημιουργεί ευτυχώς ξηροφθαλμία ούτε πόνο. Το κόστος δεν νομίζω να είναι τόσο μεγάλο αλλά ίσως είναι και θέμα γιατρού . Ξέχασα να αναφέρω ότι από το 2013 κάνουν την επέμβαση. 11 ώρες πριν, splanis είπε Με νευριαζουν τα γυαλιά οπότε τι 1.25 τι 10 το ίδιο είναι :P. Τα γυαλιά τα φοράω πάντα δυστυχώς. Μέχρι πριν 2 χρόνια δεν φόραγα αλλά με έπιασαν αφόρητοι πονοκέφαλοι και αναγκάστηκα τα φοράω Εννοείται πως θα ρωτήσω γιατρο αλλά έτσι από περιέργεια υπάρχουν περιπτώσεις που δεν γίνεται το λέιζερ; 23 χρόνων είμαι και η μυωπία είναι σταθερή χρόνια Φυσικά και υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις ένα laser (lasik/prk/smile) απαιτούν πολύ καλό οφθαλμολογικό έλεγχο αλλιώς μπορεί να δημιουργηθεί βλάβη στο κερατοειδή , μόλυνση, ξηροφθαλμία, βλάβη στο επιθήλιο κλπ αλλά πλέον με ΣΩΣΤΟ αναλυτικό προεγχειρητικό έλεγχο έχουν μειωθεί πάρα πολύ . Πρέπει ωστόσο να ξέρεις ότι όλα τα πράγματα έχουν ενδεχόμενους κινδύνους τους οποίους πρέπει να γνωρίζεις . Στην Χώρα μας υπάρχουν πολύ εξειδικευμένα και καλά οφθαλμολογικά κέντρα με state-of-the-art εξοπλισμό. Τέλος θυμίζω ότι αντένδειξη αποτελεί το μικρό πάχος του κερατοειδούς, βλάβες/ προβλήματα στον αμφιβληστροειδή , σοβαρή ξηροφθαλμία (για το Laser). Επεξ/σία 30 Απριλίου 2019 από gamsgr 2
Asevastos Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 Δημοσ. 29 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε 1200 δυσκολο 1500-2000 εκτος και πας στον Καν.που θελει 4000!!! Αξιζε για τοση λιγη μυωπια ?Βεβαια και σε τοση τα γυαλια ειναι απαραιτητα για εξω απο το σπιτι κυριως. Εμένα για PRK 1200 είπε ο γιατρός που πήγα. 1800 για femto Επεξ/σία 29 Απριλίου 2019 από Asevastos 2
jimis98 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 οσοι θελουν να μπουν στις στρατιωτικες σχολες τι ειδους επεμβαση πρεπει να κανουν?
Γιάννης Platano Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, jimis98 είπε οσοι θελουν να μπουν στις στρατιωτικες σχολες τι ειδους επεμβαση πρεπει να κανουν? Δεν νομιζω να εχει σχεση το ειδος της επέμβασης αλλα τα ανεκτα ορια διορθωσης για κάθε σχολη . Ικαρων για παράδειγμα μονο με αριστη οραση χωρις διορθωση . Σε καποια Σωματα κατι υπαρχει σαν ανοχη αλλα δεν είναι στανταρ. Επεξ/σία 2 Μαΐου 2019 από Γιάννης Platano 1
jimis98 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 22 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Δεν νομιζω να εχει σχεση το ειδος της επέμβασης αλλα τα ανεκτα ορια διορθωσης για κάθε σχολη . Ικαρων για παράδειγμα μονο με αριστη οραση χωρις διορθωση . Σε καποια Σωματα κατι υπαρχει σαν ανοχη αλλα δεν είναι στανταρ. και υπαρχει ανθρωπος που να εχει 10/10 ? και αν θελει ικαρων καποιος και εχει προβλημα στα ματια τι κανει την αποκλειει?
dionisis1925 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, jimis98 είπε και υπαρχει ανθρωπος που να εχει 10/10 ? και αν θελει ικαρων καποιος και εχει προβλημα στα ματια τι κανει την αποκλειει? Ναι υπάρχει και ναι την αποκλείει. 3
jimis98 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 Δημοσ. 2 Μαΐου 2019 18 λεπτά πριν, dionisis1925 είπε Ναι υπάρχει και ναι την αποκλείει. ήξερα παιδί που φόραγε γυαλιά και πέρασε ικαρων πρέπει να έκανε λέιζερ
Προτεινόμενες αναρτήσεις