Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, gamsgr είπε

Γιάννη προς το αυτή η ρητορική ερώτηση εάν θα απαντήσει; Αν δεν μπορεί να μην απαντήσει . 

Χμ...Λαθος διατυπωση .Παντα απανταει ο DrNick 

Επρεπε να γραψω:

Αν και ο DrNick θα απαντησει .Ποιος σου το ειπε ? 

Η ελληνικη γλωσσα θελει μεγαλη προσοχη .

Αλλο το Αν  απαντηση και αλλο το Να απαντησει .

Η προσφορα του DrNick εδω ειναι πολυ μεγαλη .

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 3
  • Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, DrNick είπε

Καλησπέρα.

(Έψαχνα να δω που έχω ξαναδεί την ερώτηση και αν την έχω απαντήσει.) 

Η μονολεκτική απάντηση είναι "ναι" αλλά το πιο πιθανό είναι να απευθύνεται σε άλλες καταστάσεις. Πρέπει να ξέρω πολύ περισσότερα στοιχεία (και εδώ δεν είναι ιατρείο για να πάρω ιστορικό! :) ). Για να μην το αφήσω έτσι ασαφές, στο πλαίσιο του νήματος (δηλ για έναν υποψήφιο laser μυωπίας) και για μέτρηση με την ίδια τεχνική (και εννοείται με σωστό τρόπο) θα μου έκανε εντύπωσε τέτοια "αύξηση".

Καλησπέρα . Σε ευχαριστώ πολύ χρησιμοποιώ βύσματα (impact plugs) για τη σοβαρή ξηροφθαλμία που έχω, ίσως για αυτό να αυξήθηκε;(καλύτερο επιθήλιο;) --> τώρα είδα το μήνυμα που μου είχες πει ότι η μέτρηση υπερήχου (540,560mm) δίνει άλλες πληροφορίες από ότι η τοπογραφία (508,558mm)- πριν 1 έτος.

Γενικά υπάρχει ιστορικό γλαυκώματος και υψηλής ενδοφθαλμιας πίεσης . (Είχε κ ο πατέρας μου- πίεση κ η γιαγιά μου- γλαύκωμα). Εγώ είχα πριν δύο χρόνια -13/-1.75/175 κ 5 στο άλλο, πριν ένα ετος- Δεκέμβριο 2018 -12.25/-12.50 , -2.25/-2.50 ,175 k 5. Πριν μια εβδομάδα η εξέταση έδειξε -13/-2.25/175 κ στο άλλο -13/-1.75/5 .

Έχει σταθεροποιηθεί ή όχι η μυωπία;

Αξίζει το κόπο και τα χρήματα για να βάλει κανείς ICL φακό ή και να κάνει κ laser στο άλλο μάτι ; (Συνδιασμός μεθόδων)

Καλό βράδυ.

Επεξ/σία από gamsgr
Δημοσ.
4 ώρες πριν, gamsgr είπε

Γενικά υπάρχει ιστορικό γλαυκώματος και υψηλής ενδοφθαλμιας πίεσης . (Είχε κ ο πατέρας μου- πίεση κ η γιαγιά μου- γλαύκωμα). Εγώ είχα πριν δύο χρόνια -13/-1.75/175 κ 5 στο άλλο, πριν ένα ετος- Δεκέμβριο 2018 -12.25/-12.50 , -2.25/-2.50 ,175 k 5. Πριν μια εβδομάδα η εξέταση έδειξε -13/-2.25/175 κ στο άλλο -13/-1.75/5 .

Μου γ... την ψυχολογια και μονο που τα διαβαζω..!!!

• Sad 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, gamsgr είπε

Καλησπέρα . Σε ευχαριστώ πολύ χρησιμοποιώ βύσματα (impact plugs) για τη σοβαρή ξηροφθαλμία που έχω, ίσως για αυτό να αυξήθηκε;(καλύτερο επιθήλιο;) --> τώρα είδα το μήνυμα που μου είχες πει ότι η μέτρηση υπερήχου (540,560mm) δίνει άλλες πληροφορίες από ότι η τοπογραφία (508,558mm)- πριν 1 έτος.

Αξίζει το κόπο και τα χρήματα για να βάλει κανείς ICL φακό ή και να κάνει κ laser στο άλλο μάτι ; (Συνδιασμός μεθόδων)

Καλό βράδυ.

Καλημέρα!

Ναι, οι οπτικές μέθοδοι (τοπογραφία) μπορούν να επηρεαστούν από τα δάκρυα και να δώσουν λάθος αποτελέσματα - είναι πιθανόν το 508 της τοπογραφίας να μην είναι πραγματικό. Σε κάθε περίπτωση, για τους βαθμούς που αναφέρεις το laser στον κερατοειδή βγαίνει εκτός συζήτησης (ακόμα και για τα 560μm). Οι φακικοί ενδοφακοί είναι μια επιλογή εγκεκριμένη από τον "αυστηρό" FDA (=έχουν πίσω από την έγκριση μελέτες ασφάλειας). Οι ερωτήσεις που θα ήθελες να έχεις απαντήσει πριν την επέμβαση είναι σχετικά με την πρόβλεψη των βαθμών σου μετά την επέμβαση, τις πιθανές ανεπιθύμητες εκδηλώσεις σε βάθος χρόνου και τον τρόπο αντιμετώπισής τους. Είναι λεπτομέρειες που πρέπει να συζητήσεις με το γιατρό σου.

Για το θέμα του οικογενειακού ιστορικού αυξημένης πίεσης - γλαυκώματος πρέπει να το έχεις υπό στενή παρακολούθηση. Τουλάχιστον με τακτική μέτρηση της πίεσης των ματιών, αλλά και με έλεγχο οπτικών πεδίων + OCT με συχνότητα που εξαρτάται από την 1η εξέταση αναφοράς και την ηλικία.

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, DrNick είπε

Καλημέρα!

Ναι, οι οπτικές μέθοδοι (τοπογραφία) μπορούν να επηρεαστούν από τα δάκρυα και να δώσουν λάθος αποτελέσματα - είναι πιθανόν το 508 της τοπογραφίας να μην είναι πραγματικό. Σε κάθε περίπτωση, για τους βαθμούς που αναφέρεις το laser στον κερατοειδή βγαίνει εκτός συζήτησης (ακόμα και για τα 560μm). Οι φακικοί ενδοφακοί είναι μια επιλογή εγκεκριμένη από τον "αυστηρό" FDA (=έχουν πίσω από την έγκριση μελέτες ασφάλειας). Οι ερωτήσεις που θα ήθελες να έχεις απαντήσει πριν την επέμβαση είναι σχετικά με την πρόβλεψη των βαθμών σου μετά την επέμβαση, τις πιθανές ανεπιθύμητες εκδηλώσεις σε βάθος χρόνου και τον τρόπο αντιμετώπισής τους. Είναι λεπτομέρειες που πρέπει να συζητήσεις με το γιατρό σου.

Για το θέμα του οικογενειακού ιστορικού αυξημένης πίεσης - γλαυκώματος πρέπει να το έχεις υπό στενή παρακολούθηση. Τουλάχιστον με τακτική μέτρηση της πίεσης των ματιών, αλλά και με έλεγχο οπτικών πεδίων + OCT με συχνότητα που εξαρτάται από την 1η εξέταση αναφοράς και την ηλικία.

Σε ευχαριστώ θερμά για τις απαντήσεις και συγγνώμη για την ενόχληση.

Μια επέμβαση με ICL στην Ελλάδα πόσο κοστίζει περίπου - αν επιτρέπεται; (Απ' ότι ξέρω 2.000€/μάτι;)

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, gamsgr είπε

Σε ευχαριστώ θερμά για τις απαντήσεις και συγγνώμη για την ενόχληση.

Μια επέμβαση με ICL στην Ελλάδα πόσο κοστίζει περίπου - αν επιτρέπεται; (Απ' ότι ξέρω 2.000€/μάτι;)

Είναι εξειδικευμένη επέμβαση κ ο κάθε γιατρός χρεώνει διαφορετικά. Εξαρτάται κ απί το φακό κλπ.

• Like 1
Δημοσ.

Περίπου 7 μήνες μετά τη δική μου περίπτωση και κάθε μέρα σκέφτομαι γιστι δεν το έκανα νωρίτερα αυτό το δώρο στον εαυτο μου! Πλέον βάζω μόνο 2  με 3 φορές τη μέρα υγρό και δε νιώθω πως έχω ξηροφθολμια. 

• Like 3
Δημοσ.
19 ώρες πριν, prince_21 είπε

Περίπου 7 μήνες μετά τη δική μου περίπτωση και κάθε μέρα σκέφτομαι γιστι δεν το έκανα νωρίτερα αυτό το δώρο στον εαυτο μου! Πλέον βάζω μόνο 2  με 3 φορές τη μέρα υγρό και δε νιώθω πως έχω ξηροφθολμια. 

Ιδιο ερωτημα κι εγω που από τα 13 που φοραγα γυαλια το αποφασισα πριν 11 χρονια στα 50 μου.

• Like 3
Δημοσ.
Στις 21/4/2019 στις 10:27 ΠΜ, prince_21 είπε

7 μήνες μετά και ακόμη βάζεις 2-3 φορές τη μέρα; Ως πότε χρειάζεται να το κάνεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, Asevastos είπε

7 μήνες μετά και ακόμη βάζεις 2-3 φορές τη μέρα; Ως πότε χρειάζεται να το κάνεις;

Εγώ από την άλλη θα πρότεινα να δοκιμάσετε βύσματα-  punctal plugs  όσοι έχετε ξηροφθαλμία γιατί τα κολλύρια βοηθούν στιγμιαία.Καλημέρα.

Επεξ/σία από gamsgr
Ευχαριστώ DrNick για την επισήμανση
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, gamsgr είπε

Εγώ από την άλλη θα πρότεινα να δοκιμάσετε βύσματα- impact plugs όσοι έχετε ξηροφθαλμία γιατί τα κολλύρια βοηθούν στιγμιαία.Καλημέρα.

Τι είναι αυτά ?

Ο google... δεν βοηθησε.

Δημοσ.

Καλημέρα!

2 ώρες πριν, gamsgr είπε

Εγώ από την άλλη θα πρότεινα να δοκιμάσετε βύσματα- impact plugs όσοι έχετε ξηροφθαλμία γιατί τα κολλύρια βοηθούν στιγμιαία.Καλημέρα.

Εννοείς punctal plugs. Είναι καλό να μοιραστείς την εμπειρία σου εδώ, αλλά η χρήση ιατροτεχνολογικών προϊόντων (medical devices) όπως είναι τα πώματα των δακρυϊκών σημείων γίνεται με συγκεκριμένα ιατρικά κριτήρια.

1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε

Τι είναι αυτά ?

Ο google... δεν βοηθησε.

Αυτός ο dr google μας έχει φάει τη δουλειά.... 😋

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Asevastos είπε

Μια φορα μετα τον υπνο και σιγουρα οταν ειμαι μπροστα απο οθονη υπολογιστη και νιωθω οτι χρειαζεται. Δεν ξερω μεχρι ποτε θα χρειαζεται, σε λιγο καιρο θα παω ξανα στον γιατρο που θα ειμαι στο 9μηνο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, DrNick είπε

Αυτός ο dr google μας έχει φάει τη δουλειά.... 😋

Χαχα....Καποτε ανοιγαμε τομους από Δομη κλπ ...Τωρα είναι η "ευκολη" λυση για μια πρωτη ιδεα για οτιδήποτε !!!Εχει τα καλα του αλλα και τα κακα του.

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...