Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 31/3/2019 στις 6:53 ΜΜ, avr1994 είπε

Καλησπέρα σε όλους,είμαι 25 χρόνων με μυωπία 8.50 στο αριστερό μάτι με 1.75 αστιγματισμό και 8 στο δεξί με 2 αστιγματισμό με μέτρηση πριν ένα μήνα.Πριν 2 χρόνια οι βαθμοί ήταν 6.75 αριστερά κ 6.5 δεξι μάτι με λιγότερο αστιγματισμό.Με λίγα λόγια δεν έχω ακόμα σταθερά νούμερα,σε επίσκεψη στον οφθαλμίατρο π μ πήρε τις τελευταίες μετρήσεις λέγω της τ ότι θέλω να κάνω laser μ είπε ότι λόγω πάχους κερατοειδούς δεν γίνεται και η μόνη λύση είναι ενδοφακοι και ότι θα μ μείνει ένας βαθμός.Βεβαια θα κλείσω ραντεβού και σε ένα πιο εξειδικευμένο κέντρο επι της σύγγρου να δω τι θα μ πουν και εκεί..Με παρόμοια νούμερα ξέρετε εάν δεν γίνετε όντως το laser ?

Καλημέρα! Με 2 βαθμούς μεταβολή σε 2 χρόνια θα ήταν συνετό να περιμένεις να σταθεροποιηθεί. Οι φακικοί ενδοφακοί είναι μια επιλογή. Πρέπει να ζητήσεις μια λεπτομερή ενημέρωση από το γιατρό σου όταν σταθεροποιηθεί η μυωπία.

11 ώρες πριν, gia_nnis είπε

Ο φακός αυτός έχει αποσυρθεί.

18 λεπτά πριν, mynick13 είπε

Καλημερα σε όλους!!!.... ειχα κανει προεγχειρητικό έλεγχο το 2014 και ειχα παχος κερατοειδη 410 και 422 μm .

μου ειπαν laser τοτε ακυρο και μου προτειναν ενδοφακους αν θελω να κανω κατι αλλα δεν το συνιστουν κιολας

επειδη φοραω φακους μηπως τα νουμερα του παχους επηρεαστηκαν στη μετρηση?? να ξαναπαω για μετρηση ή δεν αλλάζει κατι?

στα 5 αυτα χρονια γνωριζετε αν υπαρχει καποια νεα μεθοδος με λεπτο κερατοειδη? (πχ η SMILE που βρηκα σε μια προχειρη αναζητηση)

ευχαριστω εκ των προτερων

Ο φακός επαφής δεν ευθύνεται για μικρότερες μετρήσεις πάχους από το πραγματικό. Για τέτοιο πάχος δεν υπάρχει σήμερα μέθοδος διόρθωσης μυωπίας με επέμβαση στον κερατοειδή.

• Like 3
  • Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, DrNick είπε

Καλημέρα! Με 2 βαθμούς μεταβολή σε 2 χρόνια θα ήταν συνετό να περιμένεις να σταθεροποιηθεί. Οι φακικοί ενδοφακοί είναι μια επιλογή. Πρέπει να ζητήσεις μια λεπτομερή ενημέρωση από το γιατρό σου όταν σταθεροποιηθεί η μυωπία.

Ο φακός αυτός έχει αποσυρθεί.

Ο φακός επαφής δεν ευθύνεται για μικρότερες μετρήσεις πάχους από το πραγματικό. Για τέτοιο πάχος δεν υπάρχει σήμερα μέθοδος διόρθωσης μυωπίας με επέμβαση στον κερατοειδή.

Μέχρι να σταθεροποιηθεί δηλαδή δεν μπορώ να κάνω κάτι; Το ρωτάω αυτό γιατί είμαι στη διαδικασία να πάω για προεγχειρητικό έλεγχο για laser και να παρω και μια δεύτερη γνώμη αν είναι να περιμενω γιατί δεν είναι και λίγο το κόστος του ελέγχου.δηλαδη εννοώ να το αφήσω για την ώρα και να το ξαναδώ σε κανα χρόνο μήπως και σταθεροποιηθεί η μυωπια

Επεξ/σία από avr1994
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, mynick13 είπε

Καλημερα σε όλους!!!.... ειχα κανει προεγχειρητικό έλεγχο το 2014 και ειχα παχος κερατοειδη 410 και 422 μm .

μου ειπαν laser τοτε ακυρο και μου προτειναν ενδοφακους αν θελω να κανω κατι αλλα δεν το συνιστουν κιολας

επειδη φοραω φακους μηπως τα νουμερα του παχους επηρεαστηκαν στη μετρηση?? να ξαναπαω για μετρηση ή δεν αλλάζει κατι?

στα 5 αυτα χρονια γνωριζετε αν υπαρχει καποια νεα μεθοδος με λεπτο κερατοειδη? (πχ η SMILE που βρηκα σε μια προχειρη αναζητηση)

ευχαριστω εκ των προτερων

Καλησπέρα.

Για το προεγχειρητικό έλεγχο δεν  πρέπει να φοράς Φ.Ε μαλακούς για 15 μερές και ημίσκληρους-σκληρικούς για τουλάχιστον 25 μέρες αλλιώς ναι ενδέχεται να μην είναι είναι αξιόπιστη η εξέταση. Ακόμα όμως και χωρίς φακούς πάλι δεν θα έχει κατάλληλο πάχος (πχ μπορεί να είναι 450-500mm)

36 λεπτά πριν, avr1994 είπε

Μέχρι να σταθεροποιηθεί δηλαδή δεν μπορώ να κάνω κάτι; Το ρωτάω αυτό γιατί είμαι στη διαδικασία να πάω για προεγχειρητικό έλεγχο για laser και να παρω και μια δεύτερη γνώμη αν είναι να περιμενω γιατί δεν είναι και λίγο το κόστος του ελέγχου.δηλαδη εννοώ να το αφήσω για την ώρα και να το ξαναδώ σε κανα χρόνο μήπως και σταθεροποιηθεί η μυωπια

Μετά την ηλικιά των 25 ετών περίπου δεν είναι μεγάλο το ποσοστό της αύξησης της μυωπίας. Γνώμη μου αν φοράς φακούς και είσαι εντάξει μην μπλέξεις με ενδοφακούς όχι απο τώρα τουλάχιστον. 

Επεξ/σία από gamsgr
  • Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, avr1994 είπε

Αν είχες διορθώσει πριν από 2 χρόνια το -6.5 δεξιά και -6.75 αριστερά, σήμερα θα είχες -1,5 και -1,75 αντίστοιχα. Δεν είναι τραγικό, αλλά θα χρειαζόσουν γυαλιά...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, DrNick είπε

Αν είχες διορθώσει πριν από 2 χρόνια το -6.5 δεξιά και -6.75 αριστερά, σήμερα θα είχες -1,5 και -1,75 αντίστοιχα. Δεν είναι τραγικό, αλλά θα χρειαζόσουν γυαλιά...

οφθαλμίατρος εισαι? γιατι δεν ισχυει παντα οτι θα ανέβει η μυωπια αν κανεις λαιζερ μικρος, ειναι και στον ανθρωπο

Επεξ/σία από sezebo
Δημοσ.
Μόλις τώρα, sezebo είπε

οφθαλμίατρος εισαι? γιατι δεν ισχυει παντα οτι θα ανέβει η μυωπια αν κανεις λαιζερ μικρος, ειναι και στον ανθρωπο

Ναι, είμαι οφθαλμίατρος. Αν δεις πιο πάνω, ο φίλος πριν 2 χρόνια είχε 6,5 και 6,75 και σήμερα έχει 8 και 8,5 αντίστοιχα...

• Like 2
Δημοσ.
Στις ‎2‎/‎4‎/‎2019 στις 7:52 ΜΜ, DrNick είπε

Ναι, είμαι οφθαλμίατρος. Αν δεις πιο πάνω, ο φίλος πριν 2 χρόνια είχε 6,5 και 6,75 και σήμερα έχει 8 και 8,5 αντίστοιχα...

Καλησπέρα. Εκανα lasik πριν από 1 μηνα περιπου μου αφησε περιπου 0,75 στο ένα ματι λογω πρεσβυωπιας. Μεσα στην εβδομαδα θα παω για ελεγχο . Καποιες φορες όμως νοιωθω την ασθηση ξενου σωματος σαν ένα σκουπιδακι στα ματια, και καπου καπου μια μικρη φαγουρα.Νοιωθω τα βλέφαρα μου λιγο βαρια. Είναι φυσιολογικο αυτό, εχω αρχισει  να αγχωνομαι Μεσολαβει και σαββατοκυριακο και το κεντρο που εκανα την επεμβαση είναι κλειστο για να τους ρωτησω.

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Β.Λ. είπε

Καλησπέρα. Εκανα lasik πριν από 1 μηνα περιπου μου αφησε περιπου 0,75 στο ένα ματι λογω πρεσβυωπιας. Μεσα στην εβδομαδα θα παω για ελεγχο . Καποιες φορες όμως νοιωθω την ασθηση ξενου σωματος σαν ένα σκουπιδακι στα ματια, και καπου καπου μια μικρη φαγουρα.Νοιωθω τα βλέφαρα μου λιγο βαρια. Είναι φυσιολογικο αυτό, εχω αρχισει  να αγχωνομαι Μεσολαβει και σαββατοκυριακο και το κεντρο που εκανα την επεμβαση είναι κλειστο για να τους ρωτησω.

Ετσι κι εμενα πριν 11 χρονια ...Ειμαι 61 τωρα ..Μια χαρα ειμαι ..Δεν νομιζω να υπαρχει λογος ανησυχιας παντως αλλα καλο ειναι να σε δει ο γιατρος .Δεν πηγες για ελεγχο την επομενη μερα ?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Β.Λ. είπε

Καλημέρα! Δοκίμασε αν σε βοηθάει να βάλεις συχνότερα/περισσότερα δάκρυα όταν έχεις τέτοιες ενοχλήσεις. Δεν ακούγεται σοβαρό, αλλά σίγουρα αν επιμένει καλό είναι να το δει ο γιατρός σου. (Συμβουλή από εδώ δεν είναι συμβουλή, ούτε καν γνώμη, σκέψη μόνο).

Επεξ/σία από DrNick
  • Like 2
Δημοσ.
Στις 2/4/2019 στις 9:51 ΠΜ, DrNick είπε

Μου προτειναν prk exrtra me 5-7 % αποτυχια

Δημοσ.
Στις 7/4/2019 στις 11:21 ΠΜ, DrNick είπε

Καλημέρα! Δοκίμασε αν σε βοηθάει να βάλεις συχνότερα/περισσότερα δάκρυα όταν έχεις τέτοιες ενοχλήσεις. Δεν ακούγεται σοβαρό, αλλά σίγουρα αν επιμένει καλό είναι να το δει ο γιατρός σου. (Συμβουλή από εδώ δεν είναι συμβουλή, ούτε καν γνώμη, σκέψη μόνο).

Καλησπέρα @DrNick  μπορεί να μεγαλώσει το πάχος του κερατοειδή μέσα σε ένα χρόνο; (από 508 σε 540mm;)

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, gamsgr είπε

Καλησπέρα @DrNick  μπορεί να μεγαλώσει το πάχος του κερατοειδή μέσα σε ένα χρόνο; (από 508 σε 540mm;)

Μπορει να μεγαλωσει γενικα το παχος του κερατοειδη ? Με ποιο τροπο ? Αν και ο DrNick θα απαντησει ποιος σου το ειπε ?

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Μπορει να μεγαλωσει γενικα το παχος του κερατοειδη ? Με ποιο τροπο ? Αν και ο DrNick θα απαντησει ποιος σου το ειπε ?

Γιάννη προς το αυτή η ρητορική ερώτηση εάν θα απαντήσει; Αν δεν μπορεί να μην απαντήσει . 

Δημοσ.

Καλησπέρα.

(Έψαχνα να δω που έχω ξαναδεί την ερώτηση και αν την έχω απαντήσει.) 

Η μονολεκτική απάντηση είναι "ναι" αλλά το πιο πιθανό είναι να απευθύνεται σε άλλες καταστάσεις. Πρέπει να ξέρω πολύ περισσότερα στοιχεία (και εδώ δεν είναι ιατρείο για να πάρω ιστορικό! :) ). Για να μην το αφήσω έτσι ασαφές, στο πλαίσιο του νήματος (δηλ για έναν υποψήφιο laser μυωπίας) και για μέτρηση με την ίδια τεχνική (και εννοείται με σωστό τρόπο) θα μου έκανε εντύπωσε τέτοια "αύξηση".

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...