DrNick Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 13 ώρες πριν, tikiele είπε Καλησπερα είμαι 53 ετών και Χειρουργήθηκα στο ένα μάτι πριν 9 ημέρες καταρράκτη πάνω σε μυωπικό μάτι 7.50 βαθμών ο γιατρός μου άφησε 1.50 βαθμό Ειμαι σε αναμονή για δεύτερο χειρουργείο στο άλλο μου μάτι θα ήθελα να ρωτησω τα παρακάτω ακόμη δεν έχω καλή όραση 1. λαμπερη μεν αλλά θολή είναι φυσιολογικό; 2.ποσο χρόνο πρέπει να έχει το ένα χειρουργείο από το άλλο δεδομένου ότι φοράω φακο επαφής στο μάτι δεν χειρουργήθηκε ; 3. σε αυτό το μάτι θα μηδενίσει τη μυωπία μου είπε ο γιατρός δεν θα έχω ζαλάδες ; Καλημέρα! 1. Φυσιολογικό να είναι θολή η όραση με 1,5 βαθμό μυωπίας. 2. Κάποιοι τα κάνουν ακόμα και την ίδια μέρα. Προσωπικά προτιμώ λίγο μετά τη 2η βδομάδα. 3. Πρακτικά θα είσαι όπως είσαι τώρα με το φακό επαφής, αλλά πιο καθαρά και φωτεινά. 1
tikiele Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, DrNick είπε Καλημέρα! 1. Φυσιολογικό να είναι θολή η όραση με 1,5 βαθμό μυωπίας. 2. Κάποιοι τα κάνουν ακόμα και την ίδια μέρα. Προσωπικά προτιμώ λίγο μετά τη 2η βδομάδα. 3. Πρακτικά θα είσαι όπως είσαι τώρα με το φακό επαφής, αλλά πιο καθαρά και φωτεινά. Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες ! Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2019 από tikiele 2
estrella11 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 Καλησπέρα. Είμαι νέο μέλος και θα ήθελα τις απόψεις σας σχετικά με επέμβαση στα μάτια. Είμαι 47 ετών, φοράω γυαλιά ολη μου την ζωή, έχω μυωπία 4 βαθμούς στο ένα ματι, 3 στο άλλο και αστιγματισμό 2 βαθμούς και 1,5 στο άλλο. Εδώ και κάποια χρόνια εχω και πρεσβυωπία. Η λύση που μου πρότειναν μετα από προεγχειριτικό έλεγχο, είναι η Lasik είτε η συμβατική είτε η wavefront (custom) και η μέθοδος monovision. Στόχος θα είναι το κυρίαρχο μάτι να διορθωθεί για μακριά και το άλλο να μείνει με 2 βαθμούς μυωπία για κοντά. Η ανησυχίες μου είναι οι εξής: Ο εγκέφαλος συνηθίζει αυτήν την διαφορά σίγουρα? σε πόσο καιρό? Για πόσα χρόνια μπορεί να μην χρησιμοποιώ γυαλιά? Μήπως οι 2 βαθμοί είναι πολλοί ? Τελος, ο γιατρός μου είπε ότι κατά την επούλωση μπορεί να υπάρξει μισος βαθμός απόκλιση είτε υπερδιορθωσης, είτε υποδιορθωσης, που με μια δεύτερη διορθωτική επέμβαση μετά το τρίμηνο μπορεί να το διορθώσει. Ποια είναι η γνώμη σας?
Γιάννης Platano Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Περιπου σαν εμενα...Εκανα στα 50 και ειμαι 61 και με monovision ¨μια χαρα" ειμαι με καποιους συμβιβασμους για μακρυα που με τα δυο ματι ειναι πολυ μικροι .Μπορεις να δοκιμασεις το αποτελεσμα με φακους επαφης Για την μεθοδο οτι σου πει ο γιατρος εμπιστοσυνης. Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2019 από Γιάννης Platano 1
lotusgr Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2019 Καλησπέρα σας. Ένας μήνας πέρασε απο τότε που έκανα prk( μυωπία 6 βαθμοί και αστιγματισμός 0.75). Έξω στο δρόμο βλέπω αρκετά καθαρά και οδηγώ χωρίς πρόβλημα. Σε εσωτερικούς χώρους με χαμηλό φωτισμό υπάρχει μια σχετική θολούρα και επίσης δυσκολεύομαι να διαβάσω τα μικρά γράμματα. Πιστεύω ότι θα βελτιωθεί η όραση μελλοντικά. 1
nikos_the_great Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2019 Ενδιαφέρομαι να κάνω laser στα μάτια, αλλά δεν έχω ιδέα που να παω! Άμα μπορείτε να μου στείλετε pm με προτάσεις, θα το εκτιμούσα
xenia_kgl Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 Καλησπερα σε όλους! Ειχα ξαναγράψει πριν κανα 2μηνο γιατι ειχα και γω τους φοβους μου και τς ανησυχιες μου! Ήθελα λοιπον να σας πω τωρα την εμπειρια μου. Είχα μυωπια και πριν 10 μερες εκανα laser με την μεθοδο lasik! Πηγαν ολα καλα! Τζαμπα ο φόβος! 1η μερα λιγο ταλαιπωρια και μετα ολα καλα! Την επομενη οδήγησα κιολας. 3η μερα μετα το χειρουργείο ολα φυσιολογικα λες και δεν εκανα ποτε τπτ! Καμια ενοχληση, καθολου ξηροφθαλμια και κανενα "φωτοστέφανο" (ουτε απο την 1η μερα). Ειναι υπέροχη η ζωη χωρις γυαλια και φακους και τζαμπα ολη η ανησυχία και το αγχος που ειχα πριν! Μακαρι να το ειχα κανει και νωρίτερα!!! Και να ευχαριστήσω για ακόμα μια φορα ολους εσας που μου ειχατε απαντήσει!!! 😀😀 7 2
Γιάννης Platano Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2019 6 λεπτά πριν, xenia_kgl είπε Καλησπερα σε όλους! Ειχα ξαναγράψει πριν κανα 2μηνο γιατι ειχα και γω τους φοβους μου και τς ανησυχιες μου! Ήθελα λοιπον να σας πω τωρα την εμπειρια μου. Είχα μυωπια και πριν 10 μερες εκανα laser με την μεθοδο lasik! Πηγαν ολα καλα! Τζαμπα ο φόβος! 1η μερα λιγο ταλαιπωρια και μετα ολα καλα! Την επομενη οδήγησα κιολας. 3η μερα μετα το χειρουργείο ολα φυσιολογικα λες και δεν εκανα ποτε τπτ! Καμια ενοχληση, καθολου ξηροφθαλμια και κανενα "φωτοστέφανο" (ουτε απο την 1η μερα). Ειναι υπέροχη η ζωη χωρις γυαλια και φακους και τζαμπα ολη η ανησυχία και το αγχος που ειχα πριν! Μακαρι να το ειχα κανει και νωρίτερα!!! Και να ευχαριστήσω για ακόμα μια φορα ολους εσας που μου ειχατε απαντήσει!!! 😀😀 Καλωσηρθες σε ενα πιο ομορφο κοσμο χωρις γυαλια Ξενια ! 1
avr1994 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους,είμαι 25 χρόνων με μυωπία 8.50 στο αριστερό μάτι με 1.75 αστιγματισμό και 8 στο δεξί με 2 αστιγματισμό με μέτρηση πριν ένα μήνα.Πριν 2 χρόνια οι βαθμοί ήταν 6.75 αριστερά κ 6.5 δεξι μάτι με λιγότερο αστιγματισμό.Με λίγα λόγια δεν έχω ακόμα σταθερά νούμερα,σε επίσκεψη στον οφθαλμίατρο π μ πήρε τις τελευταίες μετρήσεις λέγω της τ ότι θέλω να κάνω laser μ είπε ότι λόγω πάχους κερατοειδούς δεν γίνεται και η μόνη λύση είναι ενδοφακοι και ότι θα μ μείνει ένας βαθμός.Βεβαια θα κλείσω ραντεβού και σε ένα πιο εξειδικευμένο κέντρο επι της σύγγρου να δω τι θα μ πουν και εκεί..Με παρόμοια νούμερα ξέρετε εάν δεν γίνετε όντως το laser ? Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2019 από avr1994
gia_nnis Δημοσ. 31 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2019 45 λεπτά πριν, avr1994 είπε Καλησπέρα σε όλους,είμαι 25 χρόνων με μυωπία 8.50 στο αριστερό μάτι με 1.75 αστιγματισμό και 8 στο δεξί με 2 αστιγματισμό με μέτρηση πριν ένα μήνα.Πριν 2 χρόνια οι βαθμοί ήταν 6.75 αριστερά κ 6.5 δεξι μάτι με λιγότερο αστιγματισμό.Με λίγα λόγια δεν έχω ακόμα σταθερά νούμερα,σε επίσκεψη στον οφθαλμίατρο π μ πήρε τις τελευταίες μετρήσεις λέγω της τ ότι θέλω να κάνω laser μ είπε ότι λόγω πάχους κερατοειδούς δεν γίνεται και η μόνη λύση είναι ενδοφακοι και ότι θα μ μείνει ένας βαθμός.Βεβαια θα κλείσω ραντεβού και σε ένα πιο εξειδικευμένο κέντρο επι της σύγγρου να δω τι θα μ πουν και εκεί..Με παρόμοια νούμερα ξέρετε εάν δεν γίνετε όντως το laser ? Δεν ειναι οι βαθμοι αλλα αυτο που σου ειπαν το παχος του κερατοειδους!
avr1994 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, avr1994 είπε Καλησπέρα σε όλους,είμαι 25 χρόνων με μυωπία 8.50 στο αριστερό μάτι με 1.75 αστιγματισμό και 8 στο δεξί με 2 αστιγματισμό με μέτρηση πριν ένα μήνα.Πριν 2 χρόνια οι βαθμοί ήταν 6.75 αριστερά κ 6.5 δεξι μάτι με λιγότερο αστιγματισμό.Με λίγα λόγια δεν έχω ακόμα σταθερά νούμερα,σε επίσκεψη στον οφθαλμίατρο π μ πήρε τις τελευταίες μετρήσεις λέγω της τ ότι θέλω να κάνω laser μ είπε ότι λόγω πάχους κερατοειδούς δεν γίνεται και η μόνη λύση είναι ενδοφακοι και ότι θα μ μείνει ένας βαθμός.Βεβαια θα κλείσω ραντεβού και σε ένα πιο εξειδικευμένο κέντρο επι της σύγγρου να δω τι θα μ πουν και εκεί..Με παρόμοια νούμερα ξέρετε εάν δεν γίνετε όντως το laser ? Κατάλαβα,σχετικά με τους ενδοφακους έχει κάποιος σχετική εμπειρία και κατά ποσό είναι ασφαλές και καλό το αποτέλεσμα της όρασης;
Γιάννης Platano Δημοσ. 31 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2019 1 ώρα πριν, avr1994 είπε Καλησπέρα σε όλους,είμαι 25 χρόνων με μυωπία 8.50 στο αριστερό μάτι με 1.75 αστιγματισμό και 8 στο δεξί με 2 αστιγματισμό με μέτρηση πριν ένα μήνα.Πριν 2 χρόνια οι βαθμοί ήταν 6.75 αριστερά κ 6.5 δεξι μάτι με λιγότερο αστιγματισμό.Με λίγα λόγια δεν έχω ακόμα σταθερά νούμερα,σε επίσκεψη στον οφθαλμίατρο π μ πήρε τις τελευταίες μετρήσεις λέγω της τ ότι θέλω να κάνω laser μ είπε ότι λόγω πάχους κερατοειδούς δεν γίνεται και η μόνη λύση είναι ενδοφακοι και ότι θα μ μείνει ένας βαθμός.Βεβαια θα κλείσω ραντεβού και σε ένα πιο εξειδικευμένο κέντρο επι της σύγγρου να δω τι θα μ πουν και εκεί..Με παρόμοια νούμερα ξέρετε εάν δεν γίνετε όντως το laser ? Ο DrNick πιστευω να μπορει ισως να πει πιο πολαλ αλλα απο οτι ξερω οι βαθμοι σου ειναι οριακοι για laser.
gamsgr Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλημέρα , όσοι θέλετε για φάκικους ενδοφακούς ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα έγγραφα (βέβαια είναι στα Αγγλικά). 1. Patient information ICLs FINAL.pdf 2. Before During After ICL - FINAL.pdf 12 ώρες πριν, avr1994 είπε Καλησπέρα σε όλους,είμαι 25 χρόνων με μυωπία 8.50 στο αριστερό μάτι με 1.75 αστιγματισμό και 8 στο δεξί με 2 αστιγματισμό με μέτρηση πριν ένα μήνα.Πριν 2 χρόνια οι βαθμοί ήταν 6.75 αριστερά κ 6.5 δεξι μάτι με λιγότερο αστιγματισμό.Με λίγα λόγια δεν έχω ακόμα σταθερά νούμερα,σε επίσκεψη στον οφθαλμίατρο π μ πήρε τις τελευταίες μετρήσεις λέγω της τ ότι θέλω να κάνω laser μ είπε ότι λόγω πάχους κερατοειδούς δεν γίνεται και η μόνη λύση είναι ενδοφακοι και ότι θα μ μείνει ένας βαθμός.Βεβαια θα κλείσω ραντεβού και σε ένα πιο εξειδικευμένο κέντρο επι της σύγγρου να δω τι θα μ πουν και εκεί..Με παρόμοια νούμερα ξέρετε εάν δεν γίνετε όντως το laser ? Καλημέρα, εφόσον έχει ο κερατοειδής το κατάλληλο πάχος μηδενίζεται εάν έχεις λεπτό κερατοειδή θα σου αφήσει μυωπία (1-2 βαθμούς) στο μάτι με τον λεπτό κερατοειδή. Καλύτερα να μην πας σε φάκικους ενδοφακούς εκτός κι αν δε μπορείς να φορέσεις φακούς και δεν μπορείς να κάνεις laser. Υπάρχει κίνδυνος για καταρράκτη εντός 10 ετών σε ποσοστό 5-10%. Επεξ/σία 1 Απριλίου 2019 από gamsgr
gia_nnis Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Δημοσ. 1 Απριλίου 2019 Στις 31/3/2019 στις 6:53 ΜΜ, avr1994 είπε Καλησπέρα σε όλους,είμαι 25 χρόνων με μυωπία 8.50 στο αριστερό μάτι με 1.75 αστιγματισμό και 8 στο δεξί με 2 αστιγματισμό με μέτρηση πριν ένα μήνα.Πριν 2 χρόνια οι βαθμοί ήταν 6.75 αριστερά κ 6.5 δεξι μάτι με λιγότερο αστιγματισμό.Με λίγα λόγια δεν έχω ακόμα σταθερά νούμερα,σε επίσκεψη στον οφθαλμίατρο π μ πήρε τις τελευταίες μετρήσεις λέγω της τ ότι θέλω να κάνω laser μ είπε ότι λόγω πάχους κερατοειδούς δεν γίνεται και η μόνη λύση είναι ενδοφακοι και ότι θα μ μείνει ένας βαθμός.Βεβαια θα κλείσω ραντεβού και σε ένα πιο εξειδικευμένο κέντρο επι της σύγγρου να δω τι θα μ πουν και εκεί..Με παρόμοια νούμερα ξέρετε εάν δεν γίνετε όντως το laser ? 1
mynick13 Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 Δημοσ. 2 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλημερα σε όλους!!!.... ειχα κανει προεγχειρητικό έλεγχο το 2014 και ειχα παχος κερατοειδη 410 και 422 μm . μου ειπαν laser τοτε ακυρο και μου προτειναν ενδοφακους αν θελω να κανω κατι αλλα δεν το συνιστουν κιολας επειδη φοραω φακους μηπως τα νουμερα του παχους επηρεαστηκαν στη μετρηση?? να ξαναπαω για μετρηση ή δεν αλλάζει κατι? στα 5 αυτα χρονια γνωριζετε αν υπαρχει καποια νεα μεθοδος με λεπτο κερατοειδη? (πχ η SMILE που βρηκα σε μια προχειρη αναζητηση) ευχαριστω εκ των προτερων Επεξ/σία 2 Απριλίου 2019 από mynick13 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις