Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα Γιάννη, καλή εβδομάδα να έχουμε.

Συμφωνώ ούτε κι εγώ δεν μπορώ καθόλου τους φακούς με ενοχλούν απίστευτα πλέον και μου δημιούργησαν μια  έντονη ξηροφθαλμία (την αντιμετώπισα με plugs όμως)  . 

Η κόρη σου Γιάννη τι έκανε; Έβαλε φάκικους ενδοφακούς ;

Σε ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα.

Στις 26/2/2019 στις 8:41 ΜΜ, skotadi77 είπε

Έχει κάποιος εμπειρία από μεγάλους βαθμούς? Εγώ έχω 17 βαθμούς μυωπία και 2 αστιγματισμό.

Καλημέρα με laser μόνο να την μειώσουν μπορούν αλλά 17 βαθμοί είναι αρκετοί θα αφήσει σίγουρα 4-5 βαθμούς , κάτι εκτός θέματος βέβαια αλλά όσοι έχετε υψηλή μυωπία σαν κι εμένα βλέπετε καθόλου <<μυγάκια>> και ίσως λάμψεις στα μάτια (αποκόλληση υαλοειδούς) ;

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, gamsgr είπε

Καλημέρα Γιάννη, καλή εβδομάδα να έχουμε.

Συμφωνώ ούτε κι εγώ δεν μπορώ καθόλου τους φακούς με ενοχλούν απίστευτα πλέον και μου δημιούργησαν μια  έντονη ξηροφθαλμία (την αντιμετώπισα με plugs όμως)  . 

Η κόρη σου Γιάννη τι έκανε; Έβαλε φάκικους ενδοφακούς ;

Σε ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα.

Καλημέρα με laser μόνο να την μειώσουν μπορούν αλλά 17 βαθμοί είναι αρκετοί θα αφήσει σίγουρα 4-5 βαθμούς , κάτι εκτός θέματος βέβαια αλλά όσοι έχετε υψηλή μυωπία σαν κι εμένα βλέπετε καθόλου <<μυγάκια>> και ίσως λάμψεις στα μάτια (αποκόλληση υαλοειδούς) ;

Καλημέρα .

Όχι δεν εβαλε .Ο γιατρος λεει ότι μονο αν ειχε πρόβλημα με φακους επαφης .ΟΙ ενδοφακοι εινια αναστρεψιμη επεμβαση αν δεν παει κατι καλα αλλα είναι μια πιο μεγαλη επεμβαση με ότι μπορει να σημαινει αυτό .

Όπως και να εχει σεβασου την γνωμη του γιατρου σου αν του εχεις εμπιστοσυνη ή παρε και άλλη γνωμη.

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Καλημέρα .

Όχι δεν εβαλε .Ο γιατρος λεει ότι μονο αν ειχε πρόβλημα με φακους επαφης .ΟΙ ενδοφακοι εινια αναστρεψιμη επεμβαση αν δεν παει κατι καλα αλλα είναι μια πιο μεγαλη επεμβαση με ότι μπορει να σημαινει αυτό .

Όπως και να εχει σεβασου την γνωμη του γιατρου σου αν του εχεις εμπιστοσυνη ή παρε και άλλη γνωμη.

Δύο οφθαλμίατροι μου είπαν μπορούμε να το δοκιμάσουμε κι αυτό αλλά ένας φίλος του παππού μου (μεγάλης ηλικίας οφθαλμίατρος) μου είπε ούτε να το σκέφτεσαι αυτό με τους ενδοφακούς καλύτερα πάρε ημισκληρους Φ.Ε μου είπε . Δοκίμασα και ημισκληρους και δυστυχώς πολύ άσχημη και αυτή η εμπειρία απίστευτος πόνος στα μάτια και θολή όραση. Και οι δύο έχουν σπουδάσει στο εξωτερικό και είναι από τους καλύτερους γιστρούς παγκόσμιος. Άλλος ένας μου είπε ο ενδοφακούς ότι έχει κίνδυνο για αύξηση της ενδοφθαλμιας πίεσης, γλαύκωμα σε ποσοστό 5% και δημιουργία καταρράκτη πραγματικά είμαι μπερδεμένος με όλες αυτές τις διαφορετικές απόψεις. 

Καλή δουλειά να έχουμε.

Επεξ/σία από gamsgr
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, gamsgr είπε

Δύο οφθαλμίατροι μου είπαν μπορούμε να το δοκιμάσουμε κι αυτό αλλά ένας φίλος του παππού μου (μεγάλης ηλικίας οφθαλμίατρος) μου είπε ούτε να το σκέφτεσαι αυτό με τους ενδοφακούς καλύτερα πάρε ημισκληρους Φ.Ε μου είπε . Δοκίμασα και ημισκληρους και δυστυχώς πολύ άσχημη και αυτή η εμπειρία απίστευτος πόνος στα μάτια και θολή όραση. Και οι δύο έχουν σπουδάσει στο εξωτερικό και είναι από τους καλύτερους γιστρούς παγκόσμιος. Άλλος ένας μου είπε ο ενδοφακούς ότι έχει κίνδυνο για αύξηση της ενδοφθαλμιας πίεσης, γλαύκωμα σε ποσοστό 5% και δημιουργία καταρράκτη πραγματικά είμαι μπερδεμένος με όλες αυτές τις διαφορετικές απόψεις. 

Καλή δουλειά να έχουμε.

Για δοκιμασε αυτους που μετα από 3 δοκιμες κατεληξε η κορη μου

https://www.contactlenses.gr/saphir-rx-toric/

Βεβαια εχουν υψηλο κοστος.

• Like 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, gamsgr είπε

Καλή δουλειά να έχουμε.

ΓΚΟΤΖΑΡΙΔΗΣ VIP:

Απλα RESPECT!!!

Δημοσ.

Γεια σας. Θα κανω λειζερ μυωπιας. Εχετε ακουσει την μεθοδο smile??? Ειμαι αναμεσα σε αυτην και στην lasik. Προσωπικη εμπειρια κανενος;;;;

Δημοσ.

Προσωπική εμπειρία δεν έχω αλλά συγγενής μου έκανε την smile με επιτυχία και είχε πολύ καλό αποτέλεσμα, χωρίς ενοχλήσεις , καλή όραση κλπ 

http://ofthalmiatrosthess.gr/index.php/epembaseis-338/diathlastikes-epembaseis/methodoi-diorthosis/relex-smil

https://www.laservision.gr/articles/smile-mia-elaxista-epemvatiki-diorthosi-tis-orasis-mono-me-femtosecond-laser

Ουσιαστικά δεν επεμβαίνει τόσο πολύ το laser σε βάθος σε σύγκριση με την lasik η οποία μπορεί να δημιουργήσει και ξηροφθαλμία (*φυσικά όχι σε ολους/Ες) .

Επίσης καλό θα ήταν να συνδιάσει και cross linking (ένθεση κολλαγόνου) ώστε να είναι πιο σταθερός ο κερατοειδής και να αποφευχθούν πιθανά προβλήματα (πχ επανεμφάνιση διαθλαστικού προβλήματος)

Τέλος θα πρότεινα να συμβουλευτείς και τον οφθαλμίατρο σου γιατί εκείνος <<ξέρει>> τα μάτια και είναι ο ειδικός.

Καλό βράδυ.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Giouligiouli είπε

Γεια σας. Θα κανω λειζερ μυωπιας. Εχετε ακουσει την μεθοδο smile??? Ειμαι αναμεσα σε αυτην και στην lasik. Προσωπικη εμπειρια κανενος;;;;

Αν δεν πετυχει η smile θα την μετατρεψει σε lasik! Aυτο στο εχει πει ο γιατρο σου???

Δημοσ.

Σου έχει τύχει κάτι τέτοιο; Στηρίζεις σε κάποια επιστημονική έρευνα τα λεγόμενά σου;

Καλημέρα

Δημοσ.
Στις 7/10/2018 στις 9:12 ΜΜ, gamsgr είπε

Αποστολή μέσω της αγγελίας: https://www.insomnia.gr/classifieds/item/1232639-tp-link-td-w9980/

Καλησπέρα, διαθέτει εγγύηση; Λειτουργεί κανονικά; Είναι σε άριστη κατασκευή;

Επίσης το στέλνετε στην Κηφισιά, Αττικής με αντικαταβολή;

Ευχαριστώ πολύ,καλό σας βράδυ.

Καλημέρα Γιάννη ποια οπτικά της πρότειναν αυτούς τους φακούς;

Τους πήρε από εκεί για 1η φορα;

Σε ευχαριστώ πολύ

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, gamsgr είπε

Καλημέρα Γιάννη ποια οπτικά της πρότειναν αυτούς τους φακούς;

Τους πήρε από εκεί για 1η φορα;

Σε ευχαριστώ πολύ

Ναι για πρωτη φορα αυτους τους φακους αλλα οχι απο εκει .Ενδεικτικο ηταν το site .Μετα απο πολυ ψαξιμο γιατι ο ταυτοχρονος αστιγματισμοε δυσκολευει τα πραγματα .

Δημοσ.
11 ώρες πριν, gamsgr είπε

Σου έχει τύχει κάτι τέτοιο; Στηρίζεις σε κάποια επιστημονική έρευνα τα λεγόμενά σου;

Καλημέρα

Η smile ειναι πιο επεμβατικη γι αυτο θελει και εμπειρο γιατρο..

Στο femto πρεπει να βοηθησει ο ασθενης,να ειναι πιο σταθερο το ματι του την ωρα εκεινη.. αλλιως ενδεχεται να το μετατρεψει σε lasik!

Δημοσ.
12 ώρες πριν, gia_nnis είπε

Η smile ειναι πιο επεμβατικη γι αυτο θελει και εμπειρο γιατρο..

Στο femto πρεπει να βοηθησει ο ασθενης,να ειναι πιο σταθερο το ματι του την ωρα εκεινη.. αλλιως ενδεχεται να το μετατρεψει σε lasik!

Καλημέρα το lasik έχει τιμή 20mm ενώ η smile μόλις 2-4mm, επίσης δεν δημιουργείται flap στο κερατοειδή έτσι παραμένει ακέραιος. Φυσικά σε κάθε επέμβαση χρειάζεται ένας καλός οφθαλμίατρος με εμπειρία , το φόρουμ είναι για συζητήσεις όχι όμως για να εξηγούμε ιατρικά ζήτημα - δεν είμαστε γιατροί . Επίσης αυτό που λες ότι δεν πρέπει να κουνιέται ο ασθενής δεν ισχύει αφού ακόμα και να κουνηθεί το laser θα σταματήσει μόνο του και θα εντοπίσει αυτόματα από τους πολλούς αισθητήρες που διαθέτει και θα ξαναρχίσει από την θέση των οφθαλμών. Παλιά ή με μηχανήματα αμφιβόλου ποιότητας όντως δεν υπήρχαν τέτοια συστήματα εντοπισμού των κινήσεων και υπήρχε πρόβλημα. 

Και οι δύο επεμβάσεις είναι καλές αρκεί ο οφθαλμίατρος να έχει κάνει σωστό προεγχειρητικό έλεγχο και να έχει εμπειρία (ευτυχώς η Χώρα μας έχει εμπειρία στην διαθλαστική χειρουργική).

• Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, gamsgr είπε

Καλημέρα το lasik έχει τιμή 20mm ενώ η smile μόλις 2-4mm, επίσης δεν δημιουργείται flap στο κερατοειδή έτσι παραμένει ακέραιος. Φυσικά σε κάθε επέμβαση χρειάζεται ένας καλός οφθαλμίατρος με εμπειρία , το φόρουμ είναι για συζητήσεις όχι όμως για να εξηγούμε ιατρικά ζήτημα - δεν είμαστε γιατροί . Επίσης αυτό που λες ότι δεν πρέπει να κουνιέται ο ασθενής δεν ισχύει αφού ακόμα και να κουνηθεί το laser θα σταματήσει μόνο του και θα εντοπίσει αυτόματα από τους πολλούς αισθητήρες που διαθέτει και θα ξαναρχίσει από την θέση των οφθαλμών. Παλιά ή με μηχανήματα αμφιβόλου ποιότητας όντως δεν υπήρχαν τέτοια συστήματα εντοπισμού των κινήσεων και υπήρχε πρόβλημα. 

Και οι δύο επεμβάσεις είναι καλές αρκεί ο οφθαλμίατρος να έχει κάνει σωστό προεγχειρητικό έλεγχο και να έχει εμπειρία (ευτυχώς η Χώρα μας έχει εμπειρία στην διαθλαστική χειρουργική).

Καλημερα!

Η smile ειναι πιο επεμβατικη για τον γιατρο! αλλο πως φαινεται οπτικα.. Το μηχανημα που κανει το femto ειναι για smile.Δεν ειναι δηλαδη το ιδιο που κανει την lasik!

Επειδη κοβεται το φακιδιο με μεγαλη ακριβεια.. πρεπει ο ασθενης να ειναι οσο το δυνατον πιο ηρεμος-σταθερος.. Μπορει ο γιατρος να επαναλαβει αλλα απο ενα σημειο και μετα  αν δεν κοπει σωστα για καλυτερα διαθλαστικα αποτελεσματα το μετατρεπει σε lasik..!

Στην smile δεν ειναι μονο το μικρο κοψιμο(side cut) αλλα και μικροτερο βαθος(cap cut) γι αυτο υπαρχει και βιομηχανικη σταθεροτητα του κερατοειδους κατι που δεν υπαρχει με την lasik!

O γιατρος στην smile απαιτειται να ειναι χειρουργος κερατοειδους..! 

Αυτος που θα κανει smile πρεπει να ψαχτει για καλο γιατρο..!!!

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...