Lefteris11v Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2019 Καλησπέρα Ειμαι 25 χρονών φορούσα φακούς επαφής απο έκτη δημοτικού και πριν απο περίπου 1 μήνα μετα απο ενοχλήσεις που ειχα καιρό πηγα στον οφθαλμίατρο και μου είπε: "εισαι τυχερός που εχεις απλά μια βαριά επιπεφυκίτιδα, για έξι μηνες γυαλιά και μετα βλέπουμε αλλιώς πήγαινε να κάνεις λέιζερ" Έψαξα λοιπόν κατευθείαν ιατρεία που κανουν λέιζερ καθώς δεν ειχα συνηθίσει να φοράω γυαλιά και η μυωπία που είχα ηταν υψηλή για να μη φοράω καθόλου (κοντα στο 6 και στα 2). Βρηκα λοιπόν εναν γιατρό εκανα προεγχειρητικο έλεγχο και πριν απο 12 μερες μπηκα για Lasik μου βαζει τους φακούς και παω την επόμενη μερα το πρωι και τους βγαζει.. ολα καλα μου λεει. Μετα απο 2 μέρες ξαναπαω να με δει και βλέπει στο ενα ματι οτι ειχαν μπει τσιμπλες ανάμεσα στον κερατοειδή και σε αυτό που σήκωσε για να γινει το λέιζερ με βάζει χειρουργείο για καθαρισμό τις βγάζει μου βαζει εναν φακό τον οποίο κράτησα στο ματι μου για 4 μέρες. Απο τοτε εχω παει 3-4 φορες και με βλεπει και μου λεει οτι παω τέλεια. Αλλα βλεπω ακόμα πολυ θολά απ αυτο το ματι χωρις να βλεπω βελτίωση. Λεει οτι ειναι πρησμένος ακομα ο κερατοειδης αλλα δεν έπρεπε να βλεπω μια βελτίωση; Να σημειώσω οτι οταν βαζω τα δάκρυα που μου εχει δώσει ο γιατρός βλεπω καλύτερα και οταν ξυπνάω το πρωί σαν να βλεπω πιο καθαρά και σταδιακά αυξάνεται η θολούρα.
Nighthunter Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 8 ώρες πριν, DrNick είπε ...Αρκετά καλή όραση στη βδομάδα (πολλές φορές 10/10 ή και καλύτερη) αλλά ποιοτικά όχι άριστη ακόμα.... Αυτό το έχω δει να αναφέρεται και άλλες φορές και πάντα μου προκαλούσε την απορία. Τι ακριβώς σημαίνει καλύτερη όραση από 10/10; (έχω δει ακόμα και 15/10 να αναφέρεται) Το 10/10 δεν είναι υποτίθεται το ιδανικό; Βλέπεις πιο μακριά, πιο καθαρά πχ από το φυσιολογικό;
kgian Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Στο οφθαλμολογικό Αθηνών έκανα εγώ. Εκεί με πήγε ο οφθαλμίατρός μου από Πάτρα και μου την έκανε αυτός (λασικ). Δεν είχα κάποιο παράπονο. Φακό φόρεσα στο 1 μάτι μέχρι την άλλη μέρα το πρωί. Τώρα έκλεισα έναν μήνα, βλέπω τέλεια! 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 9 ώρες πριν, Nighthunter είπε Αυτό το έχω δει να αναφέρεται και άλλες φορές και πάντα μου προκαλούσε την απορία. Τι ακριβώς σημαίνει καλύτερη όραση από 10/10; (έχω δει ακόμα και 15/10 να αναφέρεται) Το 10/10 δεν είναι υποτίθεται το ιδανικό; Βλέπεις πιο μακριά, πιο καθαρά πχ από το φυσιολογικό; Και δικη μου απορια.....Ο DrNick θα μας την λυσει !
DJTaurus Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Τουρμουζης και ξερό ψωμί. https://www.eyecenter.gr/ 2
DrNick Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2019 11 ώρες πριν, Nighthunter είπε Αυτό το έχω δει να αναφέρεται και άλλες φορές και πάντα μου προκαλούσε την απορία. Τι ακριβώς σημαίνει καλύτερη όραση από 10/10; (έχω δει ακόμα και 15/10 να αναφέρεται) Το 10/10 δεν είναι υποτίθεται το ιδανικό; Βλέπεις πιο μακριά, πιο καθαρά πχ από το φυσιολογικό; 1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε Και δικη μου απορια.....Ο DrNick θα μας την λυσει ! Καλημέρα! Ας πάρουμε 1 γράμμα/αριθμό ή καλύτερα μια σειρά από τον πίνακα (οπτότυπο) του οφθαλμίατρου. Η οπτική οξύτητα σαν κλάσμα 20/χ ή 6/ψ (ανάλογα με τη μονάδα μέτρησης της απόστασης) σημαίνει ότι το μάτι που εξετάζουμε καταφέρνει να δει τη συγκεκριμένη σειρά στα 20 πόδια ή 6 μέτρα όταν το "φυσιολογικό" μάτι το βλέπει στα χ πόδια ή ψ μέτρα. Πχ οπτική οξύτητα 20/200 ή 6/60 σημαίνει ότι το μάτι που εξετάζουμε βλέπει στα 20 πόδια ή 6 μέτρα αυτό που το "φυσιολογικό" μάτι μπορεί να δει στα 200 πόδια ή 60 μέτρα. Αντίστοιχα 20/10 (6/3) σημαίνει ότι ο εξεταζόμενος βλέπει στα 20 πόδια (6 μέτρα) αυτό που ο "φυσιολογικός" πρέπει να πάει πιο κοντά, στα 10 πόδια (3 μέτρα) για να διακρίνει. Το δεκαδικό αποτέλεσμα αυτού του κλάσματος είναι η οπτική οξύτητα σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό πρότυπο. Αυτό έυκολα μετατρέπεται σε κλάσμα με βάση το 10 που κυρίως χρησιμοποιούμε στην Ελλάδα. Δηλαδή: 20/200 = 0,1 = 1/10 20/20 = 1,0 = 10/10 20/12,5 = 1,60 = 16/10 Όραση 20/20 ή 6/6 ή 10/10 είναι το όριο πάνω από το οποίο η όραση θεωρείται φυσιολογική. 3
beatshooter Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Στις 23/2/2019 στις 10:53 ΠΜ, DJTaurus είπε Τουρμουζης και ξερό ψωμί. https://www.eyecenter.gr/ Πολύ καλή εντύπωση μου έκανε τόσο εκείνος όσο και όλοι εκεί πέρα.
Edel Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, beatshooter είπε Πολύ καλή εντύπωση μου έκανε τόσο εκείνος όσο και όλοι εκεί πέρα. Εγώ εκεί την έκανα, με αυτό το γιατρό. Άψογοι στα όλα τους. Και στο πριν και στο μετά Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2019 από Edel
Γιάννης Platano Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Καθαρα δικη μου προτσαη : Καλυτερα να μην λεμε ονόματα γιατρων κλπ δημοσια και θεωρηθεί διαφημιση και κλεισει το ενδιαφερον θεμα. 3
DJTaurus Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) On 25/02/2019 at 11:40, Γιάννης Platano said: Καθαρα δικη μου προτσαη : Καλυτερα να μην λεμε ονόματα γιατρων κλπ δημοσια και θεωρηθεί διαφημιση και κλεισει το ενδιαφερον θεμα. Χάρη σε αυτό το topic και ενα αντίστοιχο στο Adsl.gr κατέληξα σε 2 ονόματα και μετά άρχισα να το ψάχνω ώστε να επιβεβαιώσω την αξία τους μέσω γνωστών. Σε καμία περίπτωση δεν κάνω διαφήμιση. Τεσπα ο ένας είναι ο παραπάνω και ο δεύτερος στον οποίο είχα καταλήξει (6 χρόνια πριν που έκανα και την επέμβαση) ήταν ένας στρατιωτικός γιατρός που τότε έκανε την transPrk. Δυστυχώς δεν θυμάμαι το όνομα του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι από τότε τα περισσότερα κέντρα διαφήμιζαν τα μηχανήματα και τις μεθόδους τους λες και σου πουλούσαν χρυσάφι. Βρείτε κάτι εγγυημένο με εμπειρία και σοβαρή αντιμετώπιση. Το πιο σύγχρονο μηχάνημα δεν εξασφαλίζει κ τα καλύτερα αποτελέσματα.... ο χειριστής και ο προεγχειρητικός έλεγχος είναι πιο σημαντικά κατά την γνώμη μου. Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2019 από DJTaurus 4 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Προς DrNIck Στην επεμβαση το μηχανημα το χειριζεται ο γιατρος μας ή αλλος ειδικος με οδηγιες του γιατρου ? Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2019 από Γιάννης Platano
DrNick Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 4 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Προς DrNIck Στην επεμβαση το μηχανημα το χειριζεται ο γιατρος μας ή αλλος ειδικος με οδηγιες του γιατρου ? Καλημέρα! Ο γιατρός δίνει τις παραμέτρους της επέμβασης (στην απλούστερη περίπτωση βαθμοί και οπτική ζώνη) οι οποίες καταχωρούνται μαζί με τον "τεχνικό" - χειριστή - υπεύθυνο του laser. Όταν το σύστημα είναι έτοιμο, ο γιατρός εστιάζει και "απελευθερώνει" την ενέργεια. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, DrNick είπε Καλημέρα! Ο γιατρός δίνει τις παραμέτρους της επέμβασης (στην απλούστερη περίπτωση βαθμοί και οπτική ζώνη) οι οποίες καταχωρούνται μαζί με τον "τεχνικό" - χειριστή - υπεύθυνο του laser. Όταν το σύστημα είναι έτοιμο, ο γιατρός εστιάζει και "απελευθερώνει" την ενέργεια. Ευχαριστω.Αρα αφου το ..."πυρ" το δινει ο γιατρος σε συνεργασία με τον "πυροβολητή" αυτος εχει και την ευθυνη αν είναι σωστες οι "συντεταγμενες" σκοπευσης . ΥΓ Να θυμηθώ λιγο και τα νιατα μου πριν πολλες 10ετιες στο στρατο !! Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2019 από Γιάννης Platano
gia_nnis Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 5 ώρες πριν, DrNick είπε Καλημέρα! Ο γιατρός δίνει τις παραμέτρους της επέμβασης (στην απλούστερη περίπτωση βαθμοί και οπτική ζώνη) οι οποίες καταχωρούνται μαζί με τον "τεχνικό" - χειριστή - υπεύθυνο του laser. Όταν το σύστημα είναι έτοιμο, ο γιατρός εστιάζει και "απελευθερώνει" την ενέργεια.
DrNick Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2019 19 λεπτά πριν, gia_nnis είπε Το έσωζα μέχρι να το πατήσει το αυτοκίνητο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις