Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορώ να κάνω και τις δυο . Το μάτι μου δέχεται και τις δύο μεθόδους. 3,57 μυωπία και στα δύο με 0.25 αστιγματισμό στο ένα. Το κόστος και για τις δυο το ίδιο. Η prk μου ακούγεται πιο safe με περισσότερη ταλαιπωρία αλλά το μάτι επαναφέρεται στην αρχική του κατάσταση. Από την στιγμή που μπορώ να αποφύγω το flap θα κάνω την prk και ας ταλαιπωρηθώ μια βδομάδα παραπάνω.

Έχετε να μου προτείνετε κάποιον γιατρό?

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, margaretkar είπε

Μπορώ να κάνω και τις δυο . Το μάτι μου δέχεται και τις δύο μεθόδους. 3,57 μυωπία και στα δύο με 0.25 αστιγματισμό στο ένα. Το κόστος και για τις δυο το ίδιο. Η prk μου ακούγεται πιο safe με περισσότερη ταλαιπωρία αλλά το μάτι επαναφέρεται στην αρχική του κατάσταση. Από την στιγμή που μπορώ να αποφύγω το flap θα κάνω την prk και ας ταλαιπωρηθώ μια βδομάδα παραπάνω.

Και στις 2 περιπτώσεις το μάτι αποκαθιστά τη βλάβη στο επιθήλιο.

Το flap στις μέρες μας γίνεται και αυτό με laser οπότε δεν υπάρχει το παραμικρό θέμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας.

Έχοντας κάνει laser εδώ και 15 χρόνια  (μυωπία 8 και 4 σε κάθε μάτι) μπορώ να σας πω ότι δεν χρειάζεται να φοβάστε. Μετρήθηκα ξανά την τελευταία φορά που πήγα ένα φίλο για εγχείρηση και είμαι 20/20.  Οι κίνδυνοι μόλυνσης από φακούς επαφής κτλ είναι πολύ μεγαλύτεροι. Το ρίσκο τόσο μικρό, όσο το να πεθάνεις από δηλητηριασμένο μπουκαλάκι νερού των 0,50€. Τίποτα σε αυτόν τον κόσμο δεν είναι 100% ασφαλές. Ακόμα και η αναπνοή είναι αυτό που τελικά μας σκοτώνει (οξείδωση). Απλά πρέπει να πας σε ΚΑΛΟ γιατρό με εμπειρία ώστε στον προεγχειρητικό έλεγχο να σου πει ΝΑΙ/ΟΧΙ. Με σωστό έλεγχο έχεις 100% επιτυχία. Η μέθοδος δεν πρέπει να σας απασχολεί. Δεν είμαστε γιατροί. Να σας απασχολεί να βρείτε ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ γιατρό που να έχει ρίξει χιλιάδες εγχειρήσεις.

Αυτό που μου έχει μείνει, αλλά το είχα πληροφορηθεί από την αρχή, είναι μια αυξημένη ευαισθησία στον καπνό. 

Εγώ, η γυναίκα μου, οι κολλητοί μου, 5 γνωστοί μου. Η τιμή αυτήν την περίοδο είναι πολύ φθηνότερη από το παρελθόν, όποιος ενδιαφέρεται να του συστήσω τον γιατρό μου ας μου στείλει μήνυμα.

Επεξ/σία από jimarass26
  • Like 5
Δημοσ.
18 ώρες πριν, Β.Λ. είπε

Καλησπέρα. είμαι παραπλησια περιπτωση με εσας και θα κανω την επεμβασια fempolasik monovision την επομενη εβδομαδα. Επισης εχω και εγω μυωψιες εδώ και πολλα χρονια. Ηθελα να σας ρωτησω αν επιδεινωθηκαν και πως είναι η οραση σας η μακρινη και η κοντινη . Ευχαριστω

Καλησπέρα,

3,5 μήνες μετά την επέμβαση. Στις μυοψίες δεν έχω αντιληφθεί επιδείνωση, είναι όπως ήταν. Το monovision θεωρώ ότι ήταν τελικά ένας καλός συμβιβασμός, αφού καλύπτει τις γενικές καθημερινές ανάγκες και για κοντά και για μακρυά, θυσιάζοντας μόνο τις πιο δύσκολες περιπτώσεις του "πολύ κοντά" και "αρκετά μακρυά και κυρίως νύχτα". Στους 3,5 μήνες δεν μου έχουν χρειαστεί γυαλιά, παρά μόνο 1-2 φορές για λεπτελίλεπτη εργασία/μαστόρεμα (χρησιμοποίησα μεγεθυντικό φακό) και σε νυχτερινή οδήγηση σε άγνωστη περιοχή όπου είχα ένα μικρό άγχος για το διάβασμα των επιγραφών γιατί έπρεπε να πλησιάζω σε απόσταση μικρότερη από την αντίστοιχη συνθηκών ημέρας με ήλιο. Το συνήθισα όμως και αφού δεν έχω φτιάξει γυαλιά μέχρι σήμερα ούτε και για αυτές τις περιπτώσεις, είμαι ευχαριστημένος και θεωρώ ότι η επεμβαση άξιζε τον κόπο με το παραπάνω.

• Like 3
Δημοσ.
19 ώρες πριν, jimis98 είπε

είστε γιατρός αν κατάλαβα καλά

σε ποια ηλικία είναι καλό να γίνει η επέμβαση? γίνεται κάποια νάρκωση? 

Για αυτούς που θέλουν να μπουν σε κάποια στρατιωτική σχολή όπως την ικαρων που δεν πρέπει να έχεις κάποιο θέμα με τα μάτια τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση? 

Τυπικά μετά τα 18, αν και αναφέρονται περιπτώσεις μικρότερων παιδιών που για ειδικούς λόγους μπορεί να χειρουργηθούν και νωρίτερα.

Αναισθησία τοπική με σταγόνες. Σε κάποιους ασθενείς και ένα ήπιο αγχολυτικό από το στόμα λίγο πριν την επέμβαση.

Για τους ιπτάμενους της Ικάρων και μάχιμους Ναυτικών Δοκίμων δεν επιτρέπεται καμία διαθλαστική επέμβαση και όραση 10/10 ("20/20") χωρίς διόρθωση. 

Μηχανικοί Ναυτικών Δοκίμων και ΣΜΥΝ επίσης δεν επιτρέπεται να έχουν κάνει οποιαδήποτε διαθλαστική επέμβαση, αλλά μπορούν να έχουν χαμηλή διόρθωση (~2,5 βαθμούς) με γυαλιά/φακούς (!).

Στις υπόλοιπες Στρατιωτικές Σχολές, αλλά και τις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας επιτρέπονται όλες οι διαθλαστικές επεμβάσεις, αν και επιτρέπεται και η χρήση γυαλιών μέχρι ενός ορίου διόρθωσης (4,5 ή 6 βαθμοί ανάλογα με τη σχολή).

9 ώρες πριν, margaretkar είπε

παιδιά καλημέρα. Θέλω να υποβληθώ άμεσα σε επέμβαση διόρθωσης μυωπίας. Κατόπιν ωρίμου σκέψεως  αποφάσισα να κάνω prk αν και το μάτι μου δέχεται και την μέθοδο lasik . 

Έχω πάει σε 2-3 γιατρούς αλλά δε έχω αποφασίσει ακόμα. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει. Ευχαριστώ 

Όταν επιτρέπονται και οι 2 τεχνικές χωρίς ιατρικό πλεονέκτημα της μιας έναντι της άλλης, ο ασθενής έχει το δικαίωμα της ενημερωμένης επιλογής. Προσωπικά αυτό εφαρμόζω.

8 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

DrNick

Υπαρχει περιπτωη η lasik να ειναι προτιμοτερη απο prk για ιατρικους λογους ?

Ναι, πχ γνωστή "ευαισθησία" στην κορτιζόνη με κίνδυνο την αύξηση της ενδοφθάλμιας πίεσης.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, margaretkar είπε

Κανε και τις 2! πχ κανε prk στο δεξι και lasik στο αριστερο!!!🙄

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, DrNick είπε

Τυπικά μετά τα 18, αν και αναφέρονται περιπτώσεις μικρότερων παιδιών που για ειδικούς λόγους μπορεί να χειρουργηθούν και νωρίτερα.

Αναισθησία τοπική με σταγόνες. Σε κάποιους ασθενείς και ένα ήπιο αγχολυτικό από το στόμα λίγο πριν την επέμβαση.

Για τους ιπτάμενους της Ικάρων και μάχιμους Ναυτικών Δοκίμων δεν επιτρέπεται καμία διαθλαστική επέμβαση και όραση 10/10 ("20/20") χωρίς διόρθωση. 

Μηχανικοί Ναυτικών Δοκίμων και ΣΜΥΝ επίσης δεν επιτρέπεται να έχουν κάνει οποιαδήποτε διαθλαστική επέμβαση, αλλά μπορούν να έχουν χαμηλή διόρθωση (~2,5 βαθμούς) με γυαλιά/φακούς (!).

Στις υπόλοιπες Στρατιωτικές Σχολές, αλλά και τις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας επιτρέπονται όλες οι διαθλαστικές επεμβάσεις, αν και επιτρέπεται και η χρήση γυαλιών μέχρι ενός ορίου διόρθωσης (4,5 ή 6 βαθμοί ανάλογα με τη σχολή).

και αν κάποιος θέλει για ιπτάμενος η και ναυτικός δόκιμος τι γίνεται τα ξεχνάει? 

Δημοσ.

DR. NICK,                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Yπαρχει περιπτωση το laser μυωπιας να μου επιδεινωσει τα πολλα "μυγακια" μυωψιες που ήδη εχω εδώ και πολλα χρονια 'η απλως θα μεινουν ως εχουν;

• Like 1
Δημοσ.
Στις 9/2/2019 στις 7:20 ΜΜ, Β.Λ. είπε

DR. NICK,                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Yπαρχει περιπτωση το laser μυωπιας να μου επιδεινωσει τα πολλα "μυγακια" μυωψιες που ήδη εχω εδώ και πολλα χρονια 'η απλως θα μεινουν ως εχουν;

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σας, 

Την Πέμπτη έκανα την επέμβαση prk ( 32 ετών, 6 βαθμοί μυωπία). Οι 2 πρώτες μέρες ήταν ανυπόφορες με τσούξιμο, φωτοφοβια και δακρυροια αλλά τώρα δεν έχω κάποια ενοχληση. Εξακολουθώ να βλέπω θολά, έτσι ακριβώς όπως πριν την επέμβαση όταν δεν φόρουσα τα γυαλιά. Ελπίζω την Τετάρτη που θα αφαιρέσω τους φακούς να έχει βελτιωθεί η κατάσταση. 

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Η prk θελει τον χρονο της απο οτι εχω διαβασει .Υπομονη και ολα θα πανε καλα .Σου αφησε καθολου μυωπια ?

Δε γνωρίζω. Λογικά πρέπει να τη μηδενισε. 

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, lotusgr είπε

Καλησπέρα σας, 

Την Πέμπτη έκανα την επέμβαση prk ( 32 ετών, 6 βαθμοί μυωπία). Οι 2 πρώτες μέρες ήταν ανυπόφορες με τσούξιμο, φωτοφοβια και δακρυροια αλλά τώρα δεν έχω κάποια ενοχληση. Εξακολουθώ να βλέπω θολά, έτσι ακριβώς όπως πριν την επέμβαση όταν δεν φόρουσα τα γυαλιά. Ελπίζω την Τετάρτη που θα αφαιρέσω τους φακούς να έχει βελτιωθεί η κατάσταση. 

Αν σου εχει πει ο γιατρος εκ των προτερων οτι υπαρχει και αυτο το σεναριο τοτε ok γιατι εγω θα ειχα αγχωθει...

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...