Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, jimis98 είπε

σαν πόσες μέρες? 

επειδή για καταρράκτη δεν πρέπει να σκύβεις και να σηκώνεις βάρη

Περίπου 1 εβδομάδα ανάλογα με την τεχνική (και το γιατρό). Ο καταρράκτης είναι επέμβαση που πραγματοποιείται μέσα στο μάτι και επιπλέον αλλάζει τις ισορροπίες και την κατανομή των δομών του ματιού (φεύγει ο καταρρακτικός φακός που έχει σημαντικές διαστάσεις και τη θέση του παίρνει ο ενδοφακός που είναι εξαιρετικά λεπτός, μικροσκοπικός).

• Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι πολύ άσχημο να έχει κάποιος μικρή μυωπία σταθερή για 15 χρόνια, να κάνει laser, και να του ξαναεμφανιστει. 

Από ότι κατάλαβα υπάρχει και αυτή η περίπτωση. 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
Στις ‎29‎/‎10‎/‎2018 στις 5:09 ΜΜ, senes είπε

Καλησπέρα,

Έκανα τελικά πριν λίγες μέρες (24/10) την επέμβαση, FemtoLasik & Monovision.

H επέμβαση έγινε στο ΟΜΜΑ με κόστος 1600€.

Από τον έλεγχο της επόμενης ημέρας φαίνεται να πήγαν όλα καλά.

Νομίζω πως ακόμη δεν έχει σταθεροποιηθεί εντελώς η όραση αφού χθες σε μεσημεριανή οδήγηση δεν έβλεπα πολύ καλά τις επιγραφές ενώ σήμερα ήταν αισθητά καλύτερα. Προς το παρόν βάζω και τα 3 κολλύρια (Oxatrex, Maxidex, Thealoz duo, το τρίτο θα αντικατασταθεί μόλις τελειώσει το δωρεάν δείγμα με Hyalovet).

Μετά από 40 χρόνια με γυαλιά, προσπαθώ ακόμα να καταλάβω τι μου γίνεται!

Μεθαύριο επανέλεγχος εβδομάδας, ελπίζω να πάνε όλα καλά.

Καλησπέρα. είμαι παραπλησια περιπτωση με εσας και θα κανω την επεμβασια fempolasik monovision την επομενη εβδομαδα. Επισης εχω και εγω μυωψιες εδώ και πολλα χρονια. Ηθελα να σας ρωτησω αν επιδεινωθηκαν και πως είναι η οραση σας η μακρινη και η κοντινη . Ευχαριστω

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, DrNick είπε

Περίπου 1 εβδομάδα ανάλογα με την τεχνική (και το γιατρό). Ο καταρράκτης είναι επέμβαση που πραγματοποιείται μέσα στο μάτι και επιπλέον αλλάζει τις ισορροπίες και την κατανομή των δομών του ματιού (φεύγει ο καταρρακτικός φακός που έχει σημαντικές διαστάσεις και τη θέση του παίρνει ο ενδοφακός που είναι εξαιρετικά λεπτός, μικροσκοπικός).

ποσόν ειδών τεχνικές υπάρχουν και γίνονται στην Ελλάδα? 

Δημοσ.

thread hijack mode ON

επειδη φοβαμαι το λειζερακι (42αρης σε ηλικια) και εχω παθει 2 φορες ιριδοκυκλιτιδα

φακους μπορω να βαλω γιατρε? δεν εχω βαλει ποτε και επι της ευκαιριας αν και δεν προκειται να γινει.... λειζερ θα μπορουσα να κανω?

Δημοσ.

Μετά από 2,5 εβδομάδες από την Lasik, νιώθω άψογα. Μπορώ να πω ούτε δάκρυα δεν χρειάζομαι πλέον. Βλέπω πολύ καλά νύχτα μέρα και δουλεύω/οδηγώ/υπολογιστή τέλεια. Απόλυτα ικανοποιημένος. 

• Like 2
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Β.Λ. είπε

Καλησπέρα. είμαι παραπλησια περιπτωση με εσας και θα κανω την επεμβασια fempolasik monovision την επομενη εβδομαδα. Επισης εχω και εγω μυωψιες εδώ και πολλα χρονια. Ηθελα να σας ρωτησω αν επιδεινωθηκαν και πως είναι η οραση σας η μακρινη και η κοντινη . Ευχαριστω

Μια χαρα θα εισαι με καποιο μικρο συμβιβασμο σε μακrυνη οραση με το ενα ματι λογω monovision.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε

Είναι πολύ άσχημο να έχει κάποιος μικρή μυωπία σταθερή για 15 χρόνια, να κάνει laser, και να του ξαναεμφανιστει. 

Από ότι κατάλαβα υπάρχει και αυτή η περίπτωση. 

Ναι υπάρχει και αυτή η περίπτωση. Η συχνότητα είναι χαμηλή και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (βαθμοί διόρθωσης, τεχνική, ηλικία, φύλο κ.α.)

37 λεπτά πριν, jimis98 είπε

ποσόν ειδών τεχνικές υπάρχουν και γίνονται στην Ελλάδα? 

Αν μιλάμε για laser στον κερατοειδή υπάρχουν 3 κατηγορίες: επιφανειακές (PRK, transPRK, LASEK, epiLASIK), στρώματος με flap (LASIK, femtoLASIK) και η πιο καινούρια SMILE (στρώματος χωρίς flap). Η PixL για χαμηλούς βαθμούς μυωπίας εφαρμόζεται από λίγους συναδέλφους (στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο) από το ~2014, αλλά ΔΕΝ είναι laser.

33 λεπτά πριν, InsertCoinToJoi είπε

thread hijack mode ON

επειδη φοβαμαι το λειζερακι (42αρης σε ηλικια) και εχω παθει 2 φορες ιριδοκυκλιτιδα

φακους μπορω να βαλω γιατρε? δεν εχω βαλει ποτε και επι της ευκαιριας αν και δεν προκειται να γινει.... λειζερ θα μπορουσα να κανω?

Φακοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Laser, εξαρτάται από το "2 φορές ιριδοκυκλίτιδα". Σε χρόνια ιριδοκυκλίτιδα ή εάν αυτή εμφανίστηκε/συνδυάζεται με άλλο συστηματικό νόσημα όχι.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Πανω απο 5 χρονια ειχα σταθερη μυωπια,απεκτησα και ξηροφθαλμια μετα την επεμβαση αμα δε βαλω Hyabak 2-3 φορες τη μερα ειναι ακομα χειροτερα τα πραγματα, Femtosecond Laser εκανα.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Rockavlon είπε

Πανω απο 5 χρονια ειχα σταθερη μυωπια,απεκτησα και ξηροφθαλμια μετα την επεμβαση αμα δε βαλω Hyabak 2-3 φορες τη μερα ειναι ακομα χειροτερα τα πραγματα, Femtosecond Laser εκανα.

Ο γιατρος τι σου λεει ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Ο γιατρος τι σου λεει ?

Οτι ειναι απο την ξηροφθαλμια και θα φτιαξει και να βαζω συνεχεια Hyabak, βασικα οχι ο γιατρος που μου την εκανε αφου σε τσεκαρουν οι αλλοι γιατροι που εχει στο Ιατρειο,θα παω παλι σε κανα μηνα γιατι εχω περιπου 1,5 χρονο να παω αλλα πηγα και σε αλλον γιατρο να τσεκαρει τι γινεται και μου ειπε οτι τυχαινει καμια φορα να ανεβει παλι η μυωπια και οτι δεν βλεπει καμια ζημια στο ματι αλλα θα ηταν καλυτερα να εκανα PRK.

Επεξ/σία από Rockavlon
Δημοσ.
2 ώρες πριν, DrNick είπε

Ναι υπάρχει και αυτή η περίπτωση. Η συχνότητα είναι χαμηλή και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (βαθμοί διόρθωσης, τεχνική, ηλικία, φύλο κ.α.)

Αν μιλάμε για laser στον κερατοειδή υπάρχουν 3 κατηγορίες: επιφανειακές (PRK, transPRK, LASEK, epiLASIK), στρώματος με flap (LASIK, femtoLASIK) και η πιο καινούρια SMILE (στρώματος χωρίς flap). Η PixL για χαμηλούς βαθμούς μυωπίας εφαρμόζεται από λίγους συναδέλφους (στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο) από το ~2014, αλλά ΔΕΝ είναι laser.

Φακοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Laser, εξαρτάται από το "2 φορές ιριδοκυκλίτιδα". Σε χρόνια ιριδοκυκλίτιδα ή εάν αυτή εμφανίστηκε/συνδυάζεται με άλλο συστηματικό νόσημα όχι.

είστε γιατρός αν κατάλαβα καλά

σε ποια ηλικία είναι καλό να γίνει η επέμβαση? γίνεται κάποια νάρκωση? 

Για αυτούς που θέλουν να μπουν σε κάποια στρατιωτική σχολή όπως την ικαρων που δεν πρέπει να έχεις κάποιο θέμα με τα μάτια τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση? 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, jimis98 είπε

είστε γιατρός αν κατάλαβα καλά

σε ποια ηλικία είναι καλό να γίνει η επέμβαση? γίνεται κάποια νάρκωση? 

Για αυτούς που θέλουν να μπουν σε κάποια στρατιωτική σχολή όπως την ικαρων που δεν πρέπει να έχεις κάποιο θέμα με τα μάτια τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση? 

Οφθαλμιατρος ειναι ο DrNick.

• Like 1
Δημοσ.

παιδιά καλημέρα. Θέλω να υποβληθώ άμεσα σε επέμβαση διόρθωσης μυωπίας. Κατόπιν ωρίμου σκέψεως  αποφάσισα να κάνω prk αν και το μάτι μου δέχεται και την μέθοδο lasik . 

Έχω πάει σε 2-3 γιατρούς αλλά δε έχω αποφασίσει ακόμα. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει. Ευχαριστώ 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, margaretkar είπε

παιδιά καλημέρα. Θέλω να υποβληθώ άμεσα σε επέμβαση διόρθωσης μυωπίας. Κατόπιν ωρίμου σκέψεως  αποφάσισα να κάνω prk αν και το μάτι μου δέχεται και την μέθοδο lasik . 

Έχω πάει σε 2-3 γιατρούς αλλά δε έχω αποφασίσει ακόμα. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει. Ευχαριστώ 

Ότι σου πουν οι γιατροί σου. Η κάθε μέθοδος έχει πλεονεκτήματα και ελαττώματα.

Το lasik ως παράδειγμα, θέλει επαρκές πάχος κερατοειδούς (άρα δεν μπορεί να σηκώσει πολύ μεγάλες μυωπίες) και αποχή από βίαια αθλήματα (εγώ πχ σταμάτησα το kick boxing για κάποιο διάστημα). 

Επίσης είναι ακριβότερο.

Από την άλλη δεν έχεις τις ενοχλήσεις του prk και βλέπεις καλά σχεδόν άμεσα.

Αν το μάτι σου σηκώνει και τις 2 και έχεις τα χρήματα και δεν κάνεις βίαιο άθλημα, θα πρότεινα lasik λόγω πολύ καλύτερης μετεγχειρητικής συμπεριφοράς.

Επεξ/σία από liakjim
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...