Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 24/1/2019 στις 11:38 ΜΜ, Asevastos είπε

Εγώ πάντως παιδιά κλείνω τα 22 σε ένα μήνα και τη Δευτέρα έχω ραντεβού στον οφθαλμίατρο να ξεκινήσουμε τη παρακολούθηση γιατί Σεπτέμβρη-Οκτώβρη θα το κάνω. Το έχω πάρει απόφαση, οι φακοί επαφής δε με βολεύουν κοκκινίζουν τα μάτια μου, τα γυαλιά με έχουν κουράσει οπότε πιστεύω αξίζει αυτό το μικρό ρίσκο γιατί μιλάμε για πλήρη αναβάθμιση στη ποιότητα ζωής (έχω μυωπία 4 βαθμούς).

DrNick, 2 ερωτησούλες: είναι υποχρεωτικό να μπει φακός επαφής μετά από PRK; Και αν ναι, για πόσο; Γιατί δε με βολεύουν ιδιαίτερα...

Επίσης, η μόνη διαφορά PRK-Lasik είναι η δημιουργία του flap;

Ευχαριστώ.

Ο φακός είναι υποχρεωτικός και... πίστεψέ με... Τον θες!!!

Το flap είναι η διαφορά που μπορούμε πιο εύκολα να εξηγήσουμε. Όπως επίσης και οι διαφορές στις ενοχλήσεις, την ταχύτητα αποκατάστασης της όρασης και της διάρκειας της αγωγής. Υπάρχουν και άλλες που δε μπορούμε εύκολα να εξηγήσουμε. Χάρις σ' αυτές τις διαφορές παραμένουν και οι 2 επεμβάσεις στο προσκήνιο, συμπληρώνοντας η μια την άλλη.

• Like 2
  • Thanks 1
  • Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ πολύ.

Πήγα στον γιατρό. Η μυωπία μου είναι στα ίδια. Μου είπε femto ή PRK, LASIK πλέον δε κάνει. Μου είπε πολύ καλά λόγια για το femto αλλά πρέπει να με εξετάσει για να δει αν υπάρχει το κατάλληλο πάχος. Η γνώμη σας περί αυτής της μεθόδου;

Επεξ/σία από Asevastos
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Asevastos είπε

Ευχαριστώ πολύ.

Πήγα στον γιατρό. Η μυωπία μου είναι στα ίδια. Μου είπε femto ή PRK, LASIK πλέον δε κάνει. Μου είπε πολύ καλά λόγια για το femto αλλά πρέπει να με εξετάσει για να δει αν υπάρχει το κατάλληλο πάχος. Η γνώμη σας περί αυτής της μεθόδου;

Γιατι δεν κανει lasik σου ειπε ή ετσι αοριστα ?Οι αλλοι γιατροι που κανουν αναλογα βεβαια με την περιπτωση τι ειναι ?

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Asevastos είπε

Ευχαριστώ πολύ.

Μαλλον εσυ δεν καταλαβες καλα.. Θα σου ειπε δεν κανει την συμβατικη lasik αλλα την femto-lasik οπως αντιστοιχα για την prk   trans-prk

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, τη συμβατική δε κάνει. Έλεγε femto σκέτο, φαντάζομαι ταυτίζεται με τη femto lasik.

Επεξ/σία από Asevastos
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Asevastos είπε

Ναι, τη συμβατική δε κάνει. Έλεγε femto σκέτο, φαντάζομαι ταυτίζεται με τη femto lasik.

Απλα το κοψιμο του επιθηλιου γινεται με χρηση laser και το λενε femto

Εδω εισαι:

Εδω το συμβατικο λεπιδα:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην 7η μέρα πλέον, όλα πάνε άψογα, χθες την είδε σε μια πρώτη επίσκεψη και επέμενε πως του κάνει μεγάλη εντύπωση η τόσο γρήγορη ανάρρωση, δεν ταλαιπωρήθηκε καθόλου, πέρα απ την πρώτη μέρα (η δύσκολη στην PRK) και ούτε καν ολόκληρη.. κάποιες ώρες και την όποια φωτοευαισθησία που είχε για 2-3 μέρες μετά και που τώρα δεν έχει σχεδόν καθόλου, βλέπει ήδη καλύτερα απ την 3η μέρα και αρκετά καλά απ την 5η (ξέρω πως ίσως χαλάσει πρόσκαιρα κάποια στιγμή και μετά θα ξαναφτιάξει όπως και όταν βγάλει τους φακούς), ούτε "halo" είδε ποτέ, τα μάτια της δεν πόνεσαν καθόλου απ την πρώτη μέρα το βράδυ και μετά, οποιοδήποτε πρήξιμο έχει φύγει, τηλεόραση βλέπει (με προσοχή και λίγο χαμηλομένη φωτεινότητα απο εμένα), στον υπολογιστή ελάχιστα. Φυσικά τα κολλύρια με ευλάβεια ΠΑΝΤΑ στην ώρα τους.

Είναι αρκετά ευχαριστημένη ήδη με το αποτέλεσμα :)

Επεξ/σία από Craven
  • Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σε όλο το forum.Έκανα κι εγω την επεμβαση χτες το μεσημερι με τη μέθοδο PRK. Συμπληρώθηκε ένα 24 ωρο. Όλα πήγαν άψογα βλέπω ήδη πολύ καλύτερα (είχα 2.5 και 2 βαθμούς μυωπία) από πριν φυσικά ακόμα όχι τέλεια. Από θέμα πόνου μόνο κανά 2 ώρο ήταν δύσκολο και αυτό με ένα postand ένα κολύριο και μια μάσκα που βάζεις στο ψυγείο  που μου έδωσε για τον πόνο ξεπεραστηκε. Η αίσθηση ξένου σώματος εκνευριστική αλλά και αυτή ανεχτή και κράτησε κάποιες ώρες. Έχω ακόμα φωτοευαισθησία και δάκρυα(δε μπορώ να παρακολουθήσω πολύ ώρα tv και να ασχοληθώ με το κινητό) αλλά το μάτι δεν πονάει καθόλου. Θα σας ενημερώσω πως θα πάει μετά από λίγες μέρες.

Υ. Γ  Τα κολύρια πάντα στην ώρα τους και ο ύπνος βοηθάνε πάρα πολύ στην ανάρρωση..

Επεξ/σία από giodrake
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, giodrake είπε

Καλησπερα σε όλο το forum.Έκανα κι εγω την επεμβαση χτες το μεσημερι με τη μέθοδο PRK. Συμπληρώθηκε ένα 24 ωρο. Όλα πήγαν άψογα βλέπω ήδη πολύ καλύτερα (είχα 2.5 ξαι 2 βαθμούς μυωπία) από πριν φυσικά ακόμα όχι τέλεια. Από θέμα πόνου μόνο κανά 2 ώρο ήταν δύσκολο και αυτό με ένα postand ένα κολύριο και μια μάσκα που βάζεις στο ψυγείο  που μου έδωσε για τον πόνο ξεπεραστηκε. Η αίσθηση ξένου σώματος εκνευριστική αλλά και αυτή ανεχτή και κράτησε κάποιες ώρες. Έχω ακόμα φωτοευαισθησία και δάκρυα(δε μπορώ να παρακολουθήσω πολύ ώρα tv και να αδχοληθώ με το κινητό) αλλά το μάτι δεν πονάει καθόλου. Θα σας ενημερώσω πως θα πάει μετά από λίγες μέρες.

Υ. Γ  Τα κολύρια πάντα στην ώρα τους και ο ύπνος βοηθάνε πάρα πολύ στην ανάρρωση..

Καλοριζικος στο ...club !!!!

Δημοσ.

Φοράω γυαλιά από 6 χρονών, είμαι 46 πλέον. Δηλαδή το να έχω μυωπία, και μάλιστα πολύ -στους 8 βαθμούς είμαι πλέον-, είναι κομμάτι του εαυτού μου. Μου φαίνεται το ίδιο "δεδομένο" όσο το να έχω 2 πόδια... Φοράω φακούς τις περισσότερες ώρες και γυαλιά όταν είμαι σπίτι. Είναι εκνευριστικό αλλά έχω μάθει να ζω με αυτό.

Για πιο λόγο να μπω στη διαδικασία να κάνω εγχείρηση; Δηλαδή πόσο θα αλλάξει η ζωή μου; (δεν ειρωνεύομαι, ρωτάω, ειδικά τον συνονόματο που επίσης έκανε την επέμβαση "μεγάλος"). Απλά επειδή θα βλέπω καλά χωρίς να χρειάζεται να φοράω φακούς ή γυαλιά; Να δώσω ένα σεβαστό ποσό και να ρισκάρω την υγεία των ματιών μου (ναι, οι παρενέργειες είναι πλέον σπάνιες αλλά όχι μηδενικές) απλά γιατί το να φοράω γυαλιά είναι εκνευριστικό; Επιπλέον, καθώς είμαι σε ηλικία που έρχεται η πρεσβυωπία, θα αφήσουν λίγο μυωπία οπότε πάλι θα πρέπει να φοράω γυαλιά;!

Επίσης, έχω φωτοευαισθησία καθώς και μυοψίες (εμφανίστηκαν πριν κανα χρόνο). Υπάρχει περίπτωση η διορθωτική επέμβαση να κάνει αυτά τα δύο χειρότερα;

Η όραση δεν είναι το δυνατό μου σημείο :)

Υ.Γ. Έχω κάνει πριν κανα χρόνο, μια προκαταρκτική συζήτηση με την οφθαλμίατρό μου για επέμβαση και θέλω να έχω αρκετές πληροφορίες πριν -και άμα- ξαναπάω για πιο εκτενή καθώς και μέτρηση πάχους του ματιού ώστε να δούμε ποια επέμβαση μου προτείνεται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, yannis27gr είπε

Φοράω γυαλιά από 6 χρονών, είμαι 46 πλέον. Δηλαδή το να έχω μυωπία, και μάλιστα πολύ -στους 8 βαθμούς είμαι πλέον-, είναι κομμάτι του εαυτού μου. Μου φαίνεται το ίδιο "δεδομένο" όσο το να έχω 2 πόδια... Φοράω φακούς τις περισσότερες ώρες και γυαλιά όταν είμαι σπίτι. Είναι εκνευριστικό αλλά έχω μάθει να ζω με αυτό.

Για πιο λόγο να μπω στη διαδικασία να κάνω εγχείρηση; Δηλαδή πόσο θα αλλάξει η ζωή μου; (δεν ειρωνεύομαι, ρωτάω, ειδικά τον συνονόματο που επίσης έκανε την επέμβαση "μεγάλος"). Απλά επειδή θα βλέπω καλά χωρίς να χρειάζεται να φοράω φακούς ή γυαλιά; Να δώσω ένα σεβαστό ποσό και να ρισκάρω την υγεία των ματιών μου (ναι, οι παρενέργειες είναι πλέον σπάνιες αλλά όχι μηδενικές) απλά γιατί το να φοράω γυαλιά είναι εκνευριστικό; Επιπλέον, καθώς είμαι σε ηλικία που έρχεται η πρεσβυωπία, θα αφήσουν λίγο μυωπία οπότε πάλι θα πρέπει να φοράω γυαλιά;!

Επίσης, έχω φωτοευαισθησία καθώς και μυοψίες (εμφανίστηκαν πριν κανα χρόνο). Υπάρχει περίπτωση η διορθωτική επέμβαση να κάνει αυτά τα δύο χειρότερα;

Η όραση δεν είναι το δυνατό μου σημείο :)

Υ.Γ. Έχω κάνει πριν κανα χρόνο, μια προκαταρκτική συζήτηση με την οφθαλμίατρό μου για επέμβαση και θέλω να έχω αρκετές πληροφορίες πριν -και άμα- ξαναπάω για πιο εκτενή καθώς και μέτρηση πάχους του ματιού ώστε να δούμε ποια επέμβαση μου προτείνεται.

Εγω ειχα δοκιμασει πολλες φορες φακους συνονοματε αλλα δεν κατορθωσα να τους δεχτω . Ο τοτε προεδρος οπτικων το ειχε βαλει σκοπο να φορεσω και εκανα πολλες δοκιμες. αλλα στο τελος σηκωσε τα χερια χηλα Αν τους ειχα δεχτει ισως και να μην εκανα laser.Ισως...

Ειχα καπου στοθς 4,5 βαθμους ενω αρχικα ειχα 6+ αλλα με επεμβεση καταρακτη ειχε μειωθει .Φοραγα γυαλια απο τα 13 μου 

Εισαι πολυ τυχερος που σταματησε στους 8 γιατι η μικρη μου που ξεκινησε οπως εσυ στα 21 της  εχει φτασει τους 12-13  και καθε επεμβαση ειναι αποτρεπτικη .

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.

Καλησπέρα. Ειμαι 46 ετων και προσφατα εκανα προεγχειρητικο ελεγχο για λειζερ μυωπιας.  Ο βαθμοι μου είναι Δ. 2,75 μυωπια και 1,50 αστιγματισμος και Α.Ο 3,50 μυωπια και 1,25 αστισματισμος. Θα κανω τη μεθοδο lasik και ο γιατρος μου ειπε πως θα μου αφησει 1 ή 1,25 μυωπιας στο ένα ματι λογω πρεσβωπιας. Θα ηθελα να ρωτησω τον DR NICK αλλα και οποιος εκανε κατι αντιστοιχο θα εΙμαι ευχαριστημενη από την οραση μου; θα ζαλίζομαι, θα εχει μεγαλη διαφορα το ένα ματι από το άλλο, θα μπερδευομαι και στην μακρινη αλλα και στην κοντινη μου οραση ; Επισης με αυτή την μυωπια που θα μου αφησει δεν θα χρειαστω ποτε γυαλια πρεσβιωπιας η απλως θα παραταθεί για λιγο; Σας ευχαριστω εκ των προτερων και περιμενω με αγωνια τις απαντησεις σας

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Β.Λ. είπε

Καλησπέρα. Ειμαι 46 ετων και προσφατα εκανα προεγχειρητικο ελεγχο για λειζερ μυωπιας.  Ο βαθμοι μου είναι Δ. 2,75 μυωπια και 1,50 αστιγματισμος και Α.Ο 3,50 μυωπια και 1,25 αστισματισμος. Θα κανω τη μεθοδο lasik και ο γιατρος μου ειπε πως θα μου αφησει 1 ή 1,25 μυωπιας στο ένα ματι λογω πρεσβωπιας. Θα ηθελα να ρωτησω τον DR NICK αλλα και οποιος εκανε κατι αντιστοιχο θα εΙμαι ευχαριστημενη από την οραση μου; θα ζαλίζομαι, θα εχει μεγαλη διαφορα το ένα ματι από το άλλο, θα μπερδευομαι και στην μακρινη αλλα και στην κοντινη μου οραση ; Επισης με αυτή την μυωπια που θα μου αφησει δεν θα χρειαστω ποτε γυαλια πρεσβιωπιας η απλως θα παραταθεί για λιγο; Σας ευχαριστω εκ των προτερων και περιμενω με αγωνια τις απαντησεις σας

Και εμενα μου αφησε λογω ηλικιας..Λεγεται τεχνικη monovision .

Κανενα προβλημα αλλα να του πεις να σου βαλει πριν φακους επαφης να δεις το αποτελεσμα αν σε καλυπτει .

Ολα ειναι και υποκειμενικα .Εμενα μου αφησε μονο στο ένα ματι λιγη μυωπια .

Αν κλεισω το ματι χωρις μυωπια η αληθεια είναι ότι δεν βλεπω πολύ καλα μακρυα με το άλλο μονο του, αλλα σε συνδιασμο των δυο ματιων  είμαι μια χαρα .

Εκανα στα 50 και ειμαι 61.

Ειχα ηδη πρεσβυωπια τοτε αλλα ακομα μπορω χωρις γυαλια όπως τωρα στον υπολογιστη.

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και πάλι. Συμπληρώθηκαν 48 ώρες από την επέμβαση.(PRK) Πήγα στον οφθαλμίατρο να με δει. Όλα πάνε άψογα η πληγή έχει επουλωθεί σε μεγάλο βαθμό και σε 2 μέρες δλδ στις 4 θα μου αφαιρέσει τον φακό. Από θέμα όρασης βλέπω 10 στα 10 αν και αυτό δεν τον ενδιέφερε σε αυτό το σημείο, πόνος και ενόχληση καθόλου. Φωτοευαισθησία έχω λίγο ακόμα αλλα μπορώ να δω tv κανονικά. Αξίζει για 1 μέρα ταλαιπωρία να ελευθερωθείς μια για πάντα απο γυαλιά και φακούς.Πολύ σημαντικό να ξαναπώ η σωστή χρήση των κολύριων. 

Επεξ/σία από giodrake
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...