Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Craven είπε

Να ρωτήσω κάτι βρε παιδιά γιατί αγχώθηκα λίγο πριν. Στο ένα απ τα 2 μάτια (το αριστερό που νομίζω είχε και την 6 μυωπία) τώρα που πήγα να της βάλω σταγόνες είδα πως απο κάτω έχει πρηστεί λίγο (πως είναι όταν έχεις φάει μπουνιά και είναι στην αρχή πριν πρηστεί για τα καλά). Επίσης την πονάει στο πλάϊ και όχι κέντρο αυτό. Ο γιατρός στο τηλ είπε πως είναι φυσιολογικό... είναι? Εσείς που κάνατε PRK είχατε τέτοιο σύμπτωμα; ρωτάω γιατί ότι έχει συμβεί ως τώρα το είχα διαβάσει, για πρήξιμο δεν είχα διαβάσει όμως και ανησύχησα λίγο αν και η ίδια ούτε που το είχε καταλάβει.. :) Το πιθανότερο είναι να είναι όντως φυσιολογικό (άλλωστε δεν ανοίγει τα μάτια της παρά ελάχιστα κάθε μια ώρα απλά για να φύγουν τα δάκρυα) 

Φυσιολογικό είναι,εγώ είχα πρήξιμο και στα 2 μάτια,βασικά μετά τον πρώτο μήνα ξεπρήστικα εντελώς.

Επεξ/σία από dionisis1925
  • Thanks 1
  • Απαντ. 2,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα,να πω και εγώ την δική μου εμπειρία..Πριν ενα μήνα έκανα Lasik Δ.Ο 3,75 μυωπία και 6,75 Αστιγματισμός Α.Ο. 3.25 μυωπία και 7,25 αστιγματισμός,όλα πήγαν καλά μετα την επέμβαση χωρίς πόνους και δάκρυα πέραν τις δυο πρώτες ημέρες.Την 4 ημέρα μετα την επέμβαση πήγα στον γιατρό να δει την πρόοδο,η μέτρηση  0,75 μυωπία και στα δυο ματια χωρίς αστιγματισμό,μου είπε οτι μπορει και να μειώθει και αυτή στην πάροδο του χρόνου.Όλα καλά μέχρι εδώ.Ενα μήνα μετά την επέμβαση πήγα για να με εξετάσει 10/10 η μυωπία εμεινε στο 0,75 και στα δυο ματια αλλα ειχε 0,50 αστιγματισμό στο δεξί.Το θέμα είναι το εξής ότι μέχρι τα τρία μετρα ξυρίζουν όλα,απο εκεί και μετα υπάρχει βέβαια μεγάλη διαύγεια αλλά είναι soft πολύ.Ο γιατρος είπε μετά το δίμηνο θα δω διαφορά και όσο περνάει ο καιρός θα είναι καλύτερα, απλώς εγώ αισθάνομαι την όραση μου να είναι σαν την 4 μέρα μετά την επέμβαση δεν βλέπω βελτίωση.Λέτε να φταεί ο αστιγματισμός ο μεγάλος και θελει πολυ χρονο για να δω βελτίωση?Η επομενη εξεταση ειναι σε 4 μήνες.Ευχαριστώ πολυ και συγνώμη αν σας κούρασα.

Δημοσ.

Έκανα lasik το 2001 (νομίζω). Σε δραχμές πλήρωσα πάντως.

Είχα 3,75 μυωπία αρ, 3,25δεξια και 0,75 αστιγματισμό και στα 2.

Όταν την έκανα στο δεξί μηδενίστηκαν όλα και μάλιστα έγινε υπέρδιορθωση (έβλεπα 12/10 δλδ και τις 2 γραμμές από κάτω). Στο αριστερό έμεινε 0.25 μυωπία , γεγονός που με την τέλεια εικόνα στο δεξί με ταλαιπώρησε λίγο αρχικά αυτή η διαφορά. Ο εγκέφαλος προσαρμόστηκε φυσικά.

Σήμερα μετά από 18 χρόνια, 41 ετών μετρήθηκα .

Το δεξί έχει 0 μυωπία και 0.25 αστιγματισμό. Το αριστερό 0.5 μυωπία και 0.25 αστιγματισμο δλδ η ισορροπία έμεινε μάλλον παρόμοια.

Αυτά για όσους αναρωτιούνται τι γίνεται σε βάθος χρόνου αν και φυσικά κάθε περίπτωση και οργανισμός είναι μοναδικά.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Έκανα lasik το 2001 (νομίζω). Σε δραχμές πλήρωσα πάντως.

Είχα 3,75 μυωπία αρ, 3,25δεξια και 0,75 αστιγματισμό και στα 2.

Όταν την έκανα στο δεξί μηδενίστηκαν όλα και μάλιστα έγινε υπέρδιορθωση (έβλεπα 12/10 δλδ και τις 2 γραμμές από κάτω). Στο αριστερό έμεινε 0.25 μυωπία , γεγονός που με την τέλεια εικόνα στο δεξί με ταλαιπώρησε λίγο αρχικά αυτή η διαφορά. Ο εγκέφαλος προσαρμόστηκε φυσικά.

Σήμερα μετά από 18 χρόνια, 41 ετών μετρήθηκα .

Το δεξί έχει 0 μυωπία και 0.25 αστιγματισμό. Το αριστερό 0.5 μυωπία και 0.25 αστιγματισμο δλδ η ισορροπία έμεινε μάλλον παρόμοια.

Αυτά για όσους αναρωτιούνται τι γίνεται σε βάθος χρόνου αν και φυσικά κάθε περίπτωση και οργανισμός είναι μοναδικά.

Πολυ καλη εμπειρια ..σε βαθος χρονου !!! 

Ήταν και τότε απλή η επέμβαση με σταγόνες; 

Κόστος θυμάσαι; 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, παιδιά !

Θα παρακαλούσα όποιον μπορεί (και ειδικότερα τον χρήστη DrNick που είναι γιατρός) να σχολιάσει λίγο το περιεχόμενο από τα παρακάτω links και να εκφράσει μια γνώμη. Ήμουν κι εγώ ψυχολογικά (σχεδόν) έτοιμος να πάω για διαθλαστική επέμβαση,  αλλά μετά απ' αυτά που διαβάζω και βλέπω, έχω κατατρομάξει εδώ που τα λέμε. Παρακαλώ δείτε παρακάτω :

https://www.dailymail.co.uk/news/article-6494939/Meteorologist-11-killed-complications-Lasik-eye-surgery.html

https://www.youtube.com/watch?v=OyfmUxnl65g

https://journals.lww.com/optvissci/Fulltext/2015/09000/Corneal_Neuralgia_after_LASIK.16.aspx

https://www.eyeworld.org/article-treating-unexplainable-pain

Στα δύο τελευταία link αναφέρεται μία ιδιαιτέρως σοβαρή παρενέργεια που ονομάζεται corneal neuralgia (νευραλγία κερατοειδούς). Θα ήθελα να μου πει κάποιος αν γνωρίζει αν η συγκεκριμένη σοβαρότατη επιπλοκή δύναται να εμφανιστεί μόνο σε επέμβαση lasik ή αν αφορά και το PRK, που όπως είπαμε σε προηγούμενο μήνυμα μου έχει προτείνει εμένα η γιατρός μου.
Απ' ό,τι προκύπτει κι από άλλες πηγές, φαίνεται ότι αν εμφανιστεί η συγκεκριμένη επιπλοκή, ουσιαστικά δεν υπάρχει λύση. Έχω δίκιο ή άδικο ; Αισθάνομαι ότι αν τολμήσω να ρωτήσω κάτι τέτοιο τη δική μου γιατρό, θα νιώσει ότι την αμφισβητώ.  Γι' αυτό ρωτάω εδώ.

Σας ευχαριστώ όλους,

Ο Άσπρος Γάτος

Επεξ/σία από White_Cat
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Πολυ καλη εμπειρια ..σε βαθος χρονου !!! 

Ήταν και τότε απλή η επέμβαση με σταγόνες; 

Κόστος θυμάσαι; 

Πολύ απλή διαδικασία. Την έκανα Παρασκευή βράδυ , περπάτησα μόνος ως το σπίτι και κοιμήθηκα. Την επόμενη ημέρα έβλεπα σχεδόν άψογα. Είχα ένα σαν σύννεφο το βράδυ που έφυγε σε λίγες μέρες. Σταγόνες απλές για έναν μήνα νομίζω.

Κόστος αν θυμάμαι καλά 900000δρχ

• Thanks 1
Δημοσ.

Την Παρασκευή έκανα LASIK σε μεγάλο οφθαλμολογικό κέντρο στην Αθήνα. Ήρθα με τον οφθαλμιατρό μου από την Πατρα που μένω, μου την έκανε και γυρίσαμε την ίδια μέρα. 

Ειχα 3,5 στο δεξί και 2,75 στο αριστερό, καθώς και 1 βαθμό αστιγματισμό και στα 2. Είμαι 43 ετών και μου άφησε μισό βαθμό στο δεξί για την πρεσβυωπία. 

Δεν πόνεσα καθόλου. Την Παρασκευή έβλεπα θολά μετά το χειρουργείο στις μεσαίες και μακρινές αποστάσεις. Όσο περνούσε η ώρα καθάριζε το τοπίο. Είχα ενόχληση λόγω ξηροφθαλμίας και αίσθηση ξένου σώματος αλλά με τα κολλύρια και τα δάκρυα περνούσε. Όχι έντονα βέβαια συμπτώματα να θέλω να τρίψω τα μάτια. Το Σάββατο ξύπνησα και έβλεπα πολύ πιο καθαρά. Επίσης τα συμπτώματα είχαν μειωθεί παρά πολύ. Την Κυριακή είχε μείνει λίγο αίσθηση ξένου σώματος στο δεξί. Την Δευτέρα το μεσημέρι πέρασαν όλα. Βλέπω παρά πολύ καλά, οδηγώ το βράδυ άνετα και δουλεύω. Είμαι οδοντίατρος και κάνω λεπτό δουλειά χωρίς κανένα πρόβλημα. Έχω λίγο (λίγο) φωτοστέφανο και αστερακια το βράδυ αλλά δεν με ενοχλούν καθόλου και ξέρω όπως θα περάσουν. Αστεράκια είχα και με τα γυαλιά. 

Δηλωνω απόλυτα ικανοποιημένος ήδη και ακόμα δεν έχω κλείσει ούτε εβδομάδα. Βλέπω 11/10.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, kgian είπε

Την Παρασκευή έκανα LASIK σε μεγάλο οφθαλμολογικό κέντρο στην Αθήνα. Ήρθα με τον οφθαλμιατρό μου από την Πατρα που μένω, μου την έκανε και γυρίσαμε την ίδια μέρα. 

Ειχα 3,5 στο δεξί και 2,75 στο αριστερό, καθώς και 1 βαθμό αστιγματισμό και στα 2. Είμαι 43 ετών και μου άφησε μισό βαθμό στο δεξί για την πρεσβυωπία. 

Δεν πόνεσα καθόλου. Την Παρασκευή έβλεπα θολά μετά το χειρουργείο στις μεσαίες και μακρινές αποστάσεις. Όσο περνούσε η ώρα καθάριζε το τοπίο. Είχα ενόχληση λόγω ξηροφθαλμίας και αίσθηση ξένου σώματος αλλά με τα κολλύρια και τα δάκρυα περνούσε. Όχι έντονα βέβαια συμπτώματα να θέλω να τρίψω τα μάτια. Το Σάββατο ξύπνησα και έβλεπα πολύ πιο καθαρά. Επίσης τα συμπτώματα είχαν μειωθεί παρά πολύ. Την Κυριακή είχε μείνει λίγο αίσθηση ξένου σώματος στο δεξί. Την Δευτέρα το μεσημέρι πέρασαν όλα. Βλέπω παρά πολύ καλά, οδηγώ το βράδυ άνετα και δουλεύω. Είμαι οδοντίατρος και κάνω λεπτό δουλειά χωρίς κανένα πρόβλημα. Έχω λίγο (λίγο) φωτοστέφανο και αστερακια το βράδυ αλλά δεν με ενοχλούν καθόλου και ξέρω όπως θα περάσουν. Αστεράκια είχα και με τα γυαλιά. 

Δηλωνω απόλυτα ικανοποιημένος ήδη και ακόμα δεν έχω κλείσει ούτε εβδομάδα. Βλέπω 11/10.

Η κλασικη μου ευχη .Καλωσηρθες σε ενα πιο ομορφο κοσμο !!

6 ώρες πριν, liakjim είπε

Πολύ απλή διαδικασία. Την έκανα Παρασκευή βράδυ , περπάτησα μόνος ως το σπίτι και κοιμήθηκα. Την επόμενη ημέρα έβλεπα σχεδόν άψογα. Είχα ένα σαν σύννεφο το βράδυ που έφυγε σε λίγες μέρες. Σταγόνες απλές για έναν μήνα νομίζω.

Κόστος αν θυμάμαι καλά 900000δρχ

Τοτε ειχαμε και λεφτα ..Αλλες εποχες....

Δημοσ.
20 ώρες πριν, nikktomma είπε

Καλησπέρα στην παρέα,να πω και εγώ την δική μου εμπειρία..Πριν ενα μήνα έκανα Lasik Δ.Ο 3,75 μυωπία και 6,75 Αστιγματισμός Α.Ο. 3.25 μυωπία και 7,25 αστιγματισμός,όλα πήγαν καλά μετα την επέμβαση χωρίς πόνους και δάκρυα πέραν τις δυο πρώτες ημέρες.Την 4 ημέρα μετα την επέμβαση πήγα στον γιατρό να δει την πρόοδο,η μέτρηση  0,75 μυωπία και στα δυο ματια χωρίς αστιγματισμό,μου είπε οτι μπορει και να μειώθει και αυτή στην πάροδο του χρόνου.Όλα καλά μέχρι εδώ.Ενα μήνα μετά την επέμβαση πήγα για να με εξετάσει 10/10 η μυωπία εμεινε στο 0,75 και στα δυο ματια αλλα ειχε 0,50 αστιγματισμό στο δεξί.Το θέμα είναι το εξής ότι μέχρι τα τρία μετρα ξυρίζουν όλα,απο εκεί και μετα υπάρχει βέβαια μεγάλη διαύγεια αλλά είναι soft πολύ.Ο γιατρος είπε μετά το δίμηνο θα δω διαφορά και όσο περνάει ο καιρός θα είναι καλύτερα, απλώς εγώ αισθάνομαι την όραση μου να είναι σαν την 4 μέρα μετά την επέμβαση δεν βλέπω βελτίωση.Λέτε να φταεί ο αστιγματισμός ο μεγάλος και θελει πολυ χρονο για να δω βελτίωση?Η επομενη εξεταση ειναι σε 4 μήνες.Ευχαριστώ πολυ και συγνώμη αν σας κούρασα.

Καλησπέρα και σε εσένα,λοιπόν εγώ έκανα PRK μετά το πρώτο 2μηνο σταθεροποιήθηκε η όραση μου..δηλαδή μια ημέρα έβλεπα τέλεια και την επόμενη όχι..ο γιατρός μου είχε πει πως είναι φυσιολογικό και να μην απογοητεύομαι..και όντως μετά το πρώτο 2μηνο σταθεροποιήθηκε.

Σκέψου πως τις πρώτες φορές που πήγα για να επανεξέταση δεν έβλεπα όλους τους αριθμούς και είχα ψηλό απογοητευτεί μετά όμως τα διάβαζα όλα άνετα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.Το Ιδιο πράγμα αισθάνομαι δηλαδή να φανταστείς τα γράμματα της τηλεόρασης και τις πινακίδες των αυτοκινήτων μετά τα 3 μέτρα είναι soft.Αρα κάνω υπομονη 1 μήνα.

Επεξ/σία από nikktomma
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, nikktomma είπε

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.Το Ιδιο πράγμα αισθάνομαι δηλαδή να φανταστείς τα γράμματα της τηλεόρασης και τις πινακίδες των αυτοκινήτων μετά τα 3 μέτρα είναι soft.Αρα κάνω υπομονη 1 μήνα.

Μπορεί να είναι και λιγότερο από 1 μήνα μπορεί και περισσότερο..το κάθε μάτι έχει διαφορετική αντίδραση,υπομονή και θα στρώσεις :) 

Δημοσ.
19 ώρες πριν, White_Cat είπε

Καλησπέρα, παιδιά !

Θα παρακαλούσα όποιον μπορεί (και ειδικότερα τον χρήστη DrNick που είναι γιατρός) να σχολιάσει λίγο το περιεχόμενο από τα παρακάτω links και να εκφράσει μια γνώμη. Ήμουν κι εγώ ψυχολογικά (σχεδόν) έτοιμος να πάω για διαθλαστική επέμβαση,  αλλά μετά απ' αυτά που διαβάζω και βλέπω, έχω κατατρομάξει εδώ που τα λέμε. Παρακαλώ δείτε παρακάτω :

https://www.dailymail.co.uk/news/article-6494939/Meteorologist-11-killed-complications-Lasik-eye-surgery.html

https://www.youtube.com/watch?v=OyfmUxnl65g

https://journals.lww.com/optvissci/Fulltext/2015/09000/Corneal_Neuralgia_after_LASIK.16.aspx

https://www.eyeworld.org/article-treating-unexplainable-pain

Στα δύο τελευταία link αναφέρεται μία ιδιαιτέρως σοβαρή παρενέργεια που ονομάζεται corneal neuralgia (νευραλγία κερατοειδούς). Θα ήθελα να μου πει κάποιος αν γνωρίζει αν η συγκεκριμένη σοβαρότατη επιπλοκή δύναται να εμφανιστεί μόνο σε επέμβαση lasik ή αν αφορά και το PRK, που όπως είπαμε σε προηγούμενο μήνυμα μου έχει προτείνει εμένα η γιατρός μου.
Απ' ό,τι προκύπτει κι από άλλες πηγές, φαίνεται ότι αν εμφανιστεί η συγκεκριμένη επιπλοκή, ουσιαστικά δεν υπάρχει λύση. Έχω δίκιο ή άδικο ; Αισθάνομαι ότι αν τολμήσω να ρωτήσω κάτι τέτοιο τη δική μου γιατρό, θα νιώσει ότι την αμφισβητώ.  Γι' αυτό ρωτάω εδώ.

Σας ευχαριστώ όλους,

Ο Άσπρος Γάτος

Η νευραλγία του κερατοειδούς είναι μια σπάνια οντότητα. Ανάμεσα στα αίτιά της (χρόνια σοβαρή ξηροφθαλμία, μολύνσεις, επαναλαμβανόμενα έλκη, συστηματικές παθήσεις όπως ο σ. διαβήτης, χημικά, ακτινοβολία κλπ), αναφέρονται και χειρουργικές επεμβάσεις (διαθλαστικές επεμβάσεις, εγχείρηση καταρράκτη, μεταμόσχευση κερατοειδούς). Η συχνότητα εμφάνισής της μετά από διαθλαστικές επεμβάσεις δεν αποτυπώνεται ακόμα και στις μεγαλύτερες σε αριθμό ασθενών μελέτες (συχνότητα 0 - μη μετρήσιμη). Υπάρχουν μόνο μεμονωμένες αναφορές περιστατικών (case reports) όπως οι 3 ασθενείς που περιγράφει ο Θεοφάνους στο άρθρο του πιο πάνω, που και οι 3 αντιμετωπίστηκαν. Τα case reports περιορίζονται σε ασθενείς μετά από LASIK. Δεν έχω υπόψη μου να έχει αναφερθεί κάτι αντίστοιχο μετά από PRK. Θεωρητικά θα μπορούσε αλλά με πολύ μικρότερη (ακόμα!) πιθανότητα.

Στην πράξη, έχεις μια επέμβαση με ένα δεδομένο ποσοστό (=αριθμό) ευχαριστημένων και δυσαρεστημένων ασθενών. Πρακτικά οι δυσαρεστημένοι θα παραπονεθούν πολύ, οι ευχαριστημένοι θα το διαφημίσουν λιγότερο εως καθόλου. Αυτή είναι η εικόνα που θα δεις στο ιντερνετ. Το θέμα είναι αν αυτά τα ποσοστά αυτά (95%-5%) σε ικανοποιούν εσένα για να πάρεις την απόφαση.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πάντως παιδιά κλείνω τα 22 σε ένα μήνα και τη Δευτέρα έχω ραντεβού στον οφθαλμίατρο να ξεκινήσουμε τη παρακολούθηση γιατί Σεπτέμβρη-Οκτώβρη θα το κάνω. Το έχω πάρει απόφαση, οι φακοί επαφής δε με βολεύουν κοκκινίζουν τα μάτια μου, τα γυαλιά με έχουν κουράσει οπότε πιστεύω αξίζει αυτό το μικρό ρίσκο γιατί μιλάμε για πλήρη αναβάθμιση στη ποιότητα ζωής (έχω μυωπία 4 βαθμούς).

DrNick, 2 ερωτησούλες: είναι υποχρεωτικό να μπει φακός επαφής μετά από PRK; Και αν ναι, για πόσο; Γιατί δε με βολεύουν ιδιαίτερα...

Επίσης, η μόνη διαφορά PRK-Lasik είναι η δημιουργία του flap;

Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από Asevastos
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 24/1/2019 στις 11:38 ΜΜ, Asevastos είπε

Εγώ πάντως παιδιά κλείνω τα 22 σε ένα μήνα και τη Δευτέρα έχω ραντεβού στον οφθαλμίατρο να ξεκινήσουμε τη παρακολούθηση γιατί Σεπτέμβρη-Οκτώβρη θα το κάνω. Το έχω πάρει απόφαση, οι φακοί επαφής δε με βολεύουν κοκκινίζουν τα μάτια μου, τα γυαλιά με έχουν κουράσει οπότε πιστεύω αξίζει αυτό το μικρό ρίσκο γιατί μιλάμε για πλήρη αναβάθμιση στη ποιότητα ζωής (έχω μυωπία 4 βαθμούς).

DrNick, 2 ερωτησούλες: είναι υποχρεωτικό να μπει φακός επαφής μετά από PRK; Και αν ναι, για πόσο; Γιατί δε με βολεύουν ιδιαίτερα...

Επίσης, η μόνη διαφορά PRK-Lasik είναι η δημιουργία του flap;

Ευχαριστώ.

Ναι στην PRK ο φακος ειναι υποχρεωτικος!

Στην prk φευγει ενα στρωμα του κερατοειδη ενω στην lasik κοβεται.. ανασηκωνεται.. χτυπαει το λειζερ και απλα το ξανατοποθετουν.Το βαζουν δηλαδη στον αυτοματο πιλοτο!!!

• Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...