Γιάννης Platano Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 42 λεπτά πριν, dionisis1925 είπε Έχω κάνει PRK το 2016..στο ένα μάτι μου άφησε ο γιατρός μυωπία..λιγότερο από 1 βαθμό πάντως δεν είναι ενοχλητικός..η PRK στην δικιά μου περίπτωση είχε τους πρώτους 5 μήνες πολλά δάκρυα..θέλει προσοχή τον πρώτο καιρό..καλή επιτυχία και όλα θα πάνε καλά! Υ.Γ Και εγώ υπέγραψα χαρτί για τυχόν αποτυχία της επέμβασης. Ηλικια ?
dionisis1925 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 5 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Ηλικια ? Τότε ήμουνα 28. 1
DrNick Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2019 3 ώρες πριν, mafpen είπε Έχετε ακούσει περιπτώσεις όπου μετά από μια επέμβαση laser υπήρξε πρόβλημα στην κύηση ή και στον τοκετό; Εννοώ λόγω αυξημένης πίεσης κατά τη διάρκεια του τοκετού μπορεί να υπάρξει πρόβλημα; Η μόνη συζήτηση που γίνεται σε σχέση με τη διαθλαστική χειρουργική, την εγκυμοσύνη και τον τοκετό είναι ότι οι ορμονικές μεταβολές της κύησης προκαλούν ξηροφθαλμία και μπορούν να μεταβάλουν τη διάθλαση (τους βαθμούς) της εγκυμονούσας (είτε έχει κάνει laser είτε όχι). Επίσης, επειδή δεν είναι ξεκάθαρος ο μηχανισμός με τον οποίο οι ορμόνες αυτές επηρεάζουν τις μηχανικές ιδιότητες και τη σταθερότητα του κερατοειδή, δεν πραγματοποιούνται διαθλαστικές επεμβάσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, καθώς επίσης και το διάστημα 6 μήνες πριν και μετά. Η συζήτηση για την αυξημένη πίεση κατά τον τοκετό έχει να κάνει με το πίσω μέρος του ματιού, τον αμφιβληστροειδή και όχι με τον κερατοειδή όπου έγινε το laser. Το μάτι μετά το laser δε χρειάζεται γυαλιά αλλά κατά τα υπόλοιπα συνεχίζει να είναι μυωπικό (με αυξημένη συχνότητα μυωψιών - "μυγάκια" -, αυξημένο κίνδυνο αποκόλλησης σε σχέση με το γενικό πληθυσμό) κλπ. Με άλλα λόγια το ότι το laser έδιωξε την ανάγκη των γυαλιών δεν αλλάζει τίποτα από τα υπόλοιπα. 1
Iamthagod Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Καλημερα, μπορειτε να μου προτεινετε καποιο καλο κεντρο στη Θεσσαλονικη; ευχαριστω!
moumias Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Ειμαι κι εγω σε σκεψη για leizer,εχω μυωπια 2 και αστιγματισμο 1,εχω κουραστει πια με φακους και γυαλια. Αθηνα ειμαι και θελω την αποψη σας,εχω εθνικη ασφαλεια απο δουλεια,δεν ξερω ποσο θα καλυψει σε σχεση με ικα αν καλυπτει,τι τιμες παιζουν,υπαρχουν παρενεργειες,ειναι αποτελεσματικη 100%;
Craven Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Την έκανε σήμερα.. της άφησε 0,75 μυωπία στο ένα μάτι μαζί με 0,25 αστιγματισμό? (δεν είμαι σίγουρος για το δεύτερο μου τα μετέφερε η σύζυγος που ήταν λίγο off). Ταλαιπωρείται αρκετά σε φάση που δεν μπορεί να ανοίξει τα μάτια καλά καλά και έχουν περάσει κοντά 4 ώρες απ την επέμβαση. Όντως πολλά δάκρυα, αρκετός πόνος όπως λέει, στην προσπάθεια της να δει μου είπε "δεν κάνω καλή εστίαση" σαν να πηγαινοέρχεται η εστίαση δηλαδή. Έχω πάρει την μέρα άδεια για να την κουράρω να της βάζω τα κολλύρια. ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ φωτοευαισθησία.. είμαστε με κλειστά πατζούρια και ούτε φως για να βάλω τα κολλύρια δεν αντέχει και τα βάζω στα τυφλά. 2 σταγόνες σε κάθε μάτι κάθε 1 ώρα απ το ένα και άλλες τόσες 3 φορές την μέρα απ το άλλο (αντιβίωση απ ότι κατάλαβα) Υπομονή τώρα μέχρι την Κυριακή (μας είπε στις 4-5 μέρες θα αρχίσει απότομα να βλέπει καλύτερα)... άντε να δούμε.
dionisis1925 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, Craven είπε Την έκανε σήμερα.. της άφησε 0,75 μυωπία στο ένα μάτι μαζί με 0,25 αστιγματισμό? (δεν είμαι σίγουρος για το δεύτερο μου τα μετέφερε η σύζυγος που ήταν λίγο off). Ταλαιπωρείται αρκετά σε φάση που δεν μπορεί να ανοίξει τα μάτια καλά καλά και έχουν περάσει κοντά 4 ώρες απ την επέμβαση. Όντως πολλά δάκρυα, αρκετός πόνος όπως λέει, στην προσπάθεια της να δει μου είπε "δεν κάνω καλή εστίαση" σαν να πηγαινοέρχεται η εστίαση δηλαδή. Έχω πάρει την μέρα άδεια για να την κουράρω να της βάζω τα κολλύρια. ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ φωτοευαισθησία.. είμαστε με κλειστά πατζούρια και ούτε φως για να βάλω τα κολλύρια δεν αντέχει και τα βάζω στα τυφλά. 2 σταγόνες σε κάθε μάτι κάθε 1 ώρα απ το ένα και άλλες τόσες 3 φορές την μέρα απ το άλλο (αντιβίωση απ ότι κατάλαβα) Υπομονή τώρα μέχρι την Κυριακή (μας είπε στις 4-5 μέρες θα αρχίσει απότομα να βλέπει καλύτερα)... άντε να δούμε. Οι πρώτες μέρες είναι πολύ δύσκολες,εγώ έπαιρνα και ντεπον για να χαλαρώσω λίγο..μετά από 5 μέρες θα τις αφαιρέσει ο γιατρός τους φακούς και όντως θα είναι καλύτερα αλλά όχι τηλεόραση και κινητό. Γενικά ο πρώτος μήνας θέλει προσοχή. 1 1
DrNick Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Καλή ανάρρωση! Είναι όπως τα λέτε, αν και ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετική αντοχή σε αυτό που περνάει. Ασθενείς μετά από PRK να νιώθουν "μια μικροενοχλησούλα" και μετά από LASIK να παίρνουν 2 και 3 φορές τηλέφωνο για τις ενοχλήσεις. Σήμερα είναι η πιο δύσκολη μέρα, αύριο καλύτερα κλπ. Μην ξεχάσεις όταν περάσει όλο αυτό να μας μεταφέρεις τη γνώμη της αν άξιζε τον κόπο... 1 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, moumias είπε Ειμαι κι εγω σε σκεψη για leizer,εχω μυωπια 2 και αστιγματισμο 1,εχω κουραστει πια με φακους και γυαλια. Αθηνα ειμαι και θελω την αποψη σας,εχω εθνικη ασφαλεια απο δουλεια,δεν ξερω ποσο θα καλυψει σε σχεση με ικα αν καλυπτει,τι τιμες παιζουν,υπαρχουν παρενεργειες,ειναι αποτελεσματικη 100%; Σε ομαδικα αλλα και ατομικα πια ασφαληστηρια δεν καλυπτπυν διαθλαστικες επεμβασεις ,Κοιτα τι λεει το ομαδικο συμβολαιο πιο καλα . Τιμες 1500-2000 ευρω Για τα αλλα ο γιατρος εμπιστοσυνης σου πιο καλα να σου απαντησει μετα απο πολυ καλο ελεγχο . Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2019 από Γιάννης Platano 1
Nighthunter Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δικαιούσαι αναρρωτική άδεια αν είσαι στο ΙΚΑ? Γιατί απ' ότι κατάλαβα, ειδικά αν η δουλειά σου έχει σχέση με υπολογιστή, πρέπει να λείψεις αρκετές ημέρες. Πόσω δε μάλλον αν κάνεις την PRK... Εμένα αυτό με τρενάρει αυτή τη στιγμή γιατί μου είναι πολύ δύσκολο να λείψω από τη δουλειά.
Craven Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 53 λεπτά πριν, dionisis1925 είπε Οι πρώτες μέρες είναι πολύ δύσκολες,εγώ έπαιρνα και ντεπον για να χαλαρώσω λίγο..μετά από 5 μέρες θα τις αφαιρέσει ο γιατρός τους φακούς και όντως θα είναι καλύτερα αλλά όχι τηλεόραση και κινητό. Γενικά ο πρώτος μήνας θέλει προσοχή. Της έδωσαν 2-3 παυσίπονα να παίρνει ανα 6 ώρες για το πρώτο 24ωρο και μετά κάνα mesulid ή depon (η ίδια ρώτησε για mesulid και της είπε ότι είναι καλύτερα απο depon). Τους φακούς θα τους βγάλει την άλλη Πέμπτη και ενδιάμεσα θα την δει.. αυτό το ανα μία ώρα κολλύριο είναι λίγο σκότωμα (ειδικά σήμερα χωρίς φως που ανάθεμα και αν ξέρω πόσες σταγόνες πέφτουν σίγουρα) αλλά θα την βγάλουμε την άκρη Να είστε καλά για την βοήθεια όλοι και θα επανέλθω μετά την 4-5η μέρα που θα έχουμε μια πρώτη εικόνα ! Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2019 από Craven 2
Γιάννης Platano Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, Nighthunter είπε Δικαιούσαι αναρρωτική άδεια αν είσαι στο ΙΚΑ? Γιατί απ' ότι κατάλαβα, ειδικά αν η δουλειά σου έχει σχέση με υπολογιστή, πρέπει να λείψεις αρκετές ημέρες. Πόσω δε μάλλον αν κάνεις την PRK... Εμένα αυτό με τρενάρει αυτή τη στιγμή γιατί μου είναι πολύ δύσκολο να λείψω από τη δουλειά. Φυσικα και δικαιουσαι αρκει να στην γραψει γιατρος το ΙΚΑ.Για prk δεν ξερω αλλα με lasik την τριτη μερα μια χαρα πηγα στο γραφειο .Δουλεια με υπολογιστη . 1
Craven Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Να ρωτήσω κάτι βρε παιδιά γιατί αγχώθηκα λίγο πριν. Στο ένα απ τα 2 μάτια (το αριστερό που νομίζω είχε και την 6 μυωπία) τώρα που πήγα να της βάλω σταγόνες είδα πως απο κάτω έχει πρηστεί λίγο (πως είναι όταν έχεις φάει μπουνιά και είναι στην αρχή πριν πρηστεί για τα καλά). Επίσης την πονάει στο πλάϊ και όχι κέντρο αυτό. Ο γιατρός στο τηλ είπε πως είναι φυσιολογικό... είναι? Εσείς που κάνατε PRK είχατε τέτοιο σύμπτωμα; ρωτάω γιατί ότι έχει συμβεί ως τώρα το είχα διαβάσει, για πρήξιμο δεν είχα διαβάσει όμως και ανησύχησα λίγο αν και η ίδια ούτε που το είχε καταλάβει.. Το πιθανότερο είναι να είναι όντως φυσιολογικό (άλλωστε δεν ανοίγει τα μάτια της παρά ελάχιστα κάθε μια ώρα απλά για να φύγουν τα δάκρυα) 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, Craven είπε Να ρωτήσω κάτι βρε παιδιά γιατί αγχώθηκα λίγο πριν. Στο ένα απ τα 2 μάτια (το αριστερό που νομίζω είχε και την 6 μυωπία) τώρα που πήγα να της βάλω σταγόνες είδα πως απο κάτω έχει πρηστεί λίγο (πως είναι όταν έχεις φάει μπουνιά και είναι στην αρχή πριν πρηστεί για τα καλά). Επίσης την πονάει στο πλάϊ και όχι κέντρο αυτό. Ο γιατρός στο τηλ είπε πως είναι φυσιολογικό... είναι? Εσείς που κάνατε PRK είχατε τέτοιο σύμπτωμα; ρωτάω γιατί ότι έχει συμβεί ως τώρα το είχα διαβάσει, για πρήξιμο δεν είχα διαβάσει όμως και ανησύχησα λίγο αν και η ίδια ούτε που το είχε καταλάβει.. Το πιθανότερο είναι να είναι όντως φυσιολογικό (άλλωστε δεν ανοίγει τα μάτια της παρά ελάχιστα κάθε μια ώρα απλά για να φύγουν τα δάκρυα) Ισως ο DrNick μονο μπορει να σου πει κατι ! Απο μενα ενα Μπραβο που της συμπαραστεκεσαι τοσο πολυ !
DrNick Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, Craven είπε Να ρωτήσω κάτι βρε παιδιά γιατί αγχώθηκα λίγο πριν. Στο ένα απ τα 2 μάτια (το αριστερό που νομίζω είχε και την 6 μυωπία) τώρα που πήγα να της βάλω σταγόνες είδα πως απο κάτω έχει πρηστεί λίγο (πως είναι όταν έχεις φάει μπουνιά και είναι στην αρχή πριν πρηστεί για τα καλά). Επίσης την πονάει στο πλάϊ και όχι κέντρο αυτό. Ο γιατρός στο τηλ είπε πως είναι φυσιολογικό... είναι? Εσείς που κάνατε PRK είχατε τέτοιο σύμπτωμα; ρωτάω γιατί ότι έχει συμβεί ως τώρα το είχα διαβάσει, για πρήξιμο δεν είχα διαβάσει όμως και ανησύχησα λίγο αν και η ίδια ούτε που το είχε καταλάβει.. Το πιθανότερο είναι να είναι όντως φυσιολογικό (άλλωστε δεν ανοίγει τα μάτια της παρά ελάχιστα κάθε μια ώρα απλά για να φύγουν τα δάκρυα) Φυσιολογικό είναι και μπορεί να αυξηθεί και λίγο. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις